Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Ha vissza tudod igényelni az áfát akkor ne is keress az apróban, én legalábbis nem tenném ha új telóra hajtanék :)

Nehéz ez az áfa dolog is már megkérdezem mit lehet visszaigényelni mert kaptam egy rahedli passzust hogy mi változott. :((
De 50ezer akkor is sok számla gari nélkül szerintem.
Bár annyira nem ismerem a bringás cuccokat mennyire értéktartó. Mezõgazdaságban tudom mi mennyi :DDDDD

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Ha vissza tudod igényelni az áfát akkor ne is keress az apróban, én legalábbis nem tenném ha új telóra hajtanék :)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Köszönöm a segítségeteket.
Megnéztem az apróban a telókat az egyik Pop-lock kapcsolóval: 50000 Ft
a másik 48.000 Ft+4500t a kar . Számla ezekrõl nincs és gari sem.
60ezerért van vadi új garival számlával amibõl nekem visszajön az Áfa lehet az lesz akkor mert a tulajok nagyon ragaszkodnak az árhoz

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ezt szivesen megnézném munka közben...

Igazán megcsinálhatnák a gyártók plexi csõbõl is a promós cuccaikat. Filléres megoldás mégis jobban belelát, el tudja képzelni egy laikus is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
szokott lenni apróban bontott új (vagy csak oem zacsis) recon 40 körül. azoknál kevés jobb vétel van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok szép napot egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lenne egy kross level a2 bringa ami 2011 évjáratú .A teleszkópra ez van írva
SF11-XCM-V3-DS-PM-HLO-26-100
Ezt szeretném lecserélni valami "komolyabbra".
Milyen márkát ajánlanátok? Kb 50ezer ftm lenne rá.
Tudom ezért nem lehet csúcs teleszkópot kapni de csak jobb mint ami most benne van.
Túrázásra lenne használva a bringa meg egy két durvább terep de inkább túra. Földút murvás út meg mûút
Segítségeteket köszönöm

AZ ami most benne van egy Suntour XCM, ha esetleg nem tudnád a márkáját.
És szerintem ezért mér 50 ropiból lehet venni egy jobb állapotú jó telot.
Sok sikert hozzá!

http://apro.bikemag....0mm-l60402.html
http://apro.bikemag....-sl-l60236.html

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Egy haszált Rebával szerintem nagyon nem nyúlsz mellé.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Sziasztok szép napot egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lenne egy kross level a2 bringa ami 2011 évjáratú .A teleszkópra ez van írva
SF11-XCM-V3-DS-PM-HLO-26-100
Ezt szeretném lecserélni valami "komolyabbra".
Milyen márkát ajánlanátok? Kb 50ezer ftm lenne rá.
Tudom ezért nem lehet csúcs teleszkópot kapni de csak jobb mint ami most benne van.
Túrázásra lenne használva a bringa meg egy két durvább terep de inkább túra. Földút murvás út meg mûút
Segítségeteket köszönöm

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Köszönöm, tesztelem.

Sok sikert.
Látatlanba ennyit tudok ajánlani. Szét kéne szedni h további tuningolást lehessen végezni rajta.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

... nem egy sima mezei gyûrût belerakni hanem pl egy VITON-t...

Köszönöm, tesztelem.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
köszi :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Van értelme a lábba a gyárinál hígabb olajat rakni? a teló mozgására van vmi hatása ennek? :)

ui.: jah Tora 318-ról van szó

SZVSZ csak télen érdemes hígabb olajat használni, mert az kevésbé fogja "lassítani" a teló mozgását.
A többi esetben meg fölösleges, a csillapítással, nyomással be tudja az ember állítani az igényére a telót.

Ezt ugye leginkább nyílt olajfürdõs telokra értettem.

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Van értelme a lábba a gyárinál hígabb olajat rakni? a teló mozgására van vmi hatása ennek? :)

ui.: jah Tora 318-ról van szó

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Üdv mindenki!
Adott egy 2010-es Reba Team, (BlackBox Motion Control) ami Budai hegyes, eléggé mínuszos tekerés után, felkeményedett és fél útnál többet nem volt hajlandó mozogni. Szakember O gyûrût kicserél, újra gyönyörû mozgás!
Most hétvégén fel a hegyere, (kemény mínusz, hó) hazafelé megint fél út mozgás. Járt már más is így? Létezik, hogy ennyire nem bírja a hideget?
Vagy nem csak O gyûrû?

Nem ismerem a telót, de ki kéne próbálni másfajta O gyûrûvel. Értsd úgy h nem egy sima mezei gyûrût belerakni hanem pl egy VITON-t. Én mindenhová ezt használok, mert klasszisokkal jobb mint a többi, cserébe kétszer háromszor olyan drága. Ami mondjuk a te esetedben kb 150 ft lesz.

Ha be akarod szerezni csak a vidd el a régi O gyûrût egy tömítéseket forgalmazó boltba és kérd ugyan azt az átmérõt csak tedd hozzá h viton kell.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Üdv mindenki!
Adott egy 2010-es Reba Team, (BlackBox Motion Control) ami Budai hegyes, eléggé mínuszos tekerés után, felkeményedett és fél útnál többet nem volt hajlandó mozogni. Szakember O-gyûrût kicserél, újra gyönyörû mozgás!
Most hétvégén fel a hegyere, (kemény mínusz, hó) hazafelé megint fél út mozgás. Járt már más is így? Létezik, hogy ennyire nem bírja a hideget?
Vagy nem csak O-gyûrû?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
akkor még nem tudtam, hogy végülis majd jól alakulnak a dolgaim. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Igen. Te is hallottad? (Látni tudom, hogy láttad utána.)

Nem hallottam abban a zajban durva lett volna ha meghallom 50 méterrõl.
A feldúlt-kétségbe esett arcodra viszont a mai napig emlékszem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Jó lett?

ma hatsokerekre allitottam, aztan kicsit "osszeraztam", kapasbol bekemenyedett a lock :)

viszont a haver a rebaval nem boldogul - ott a teloolajon kivul milyen kence kell, es hova? mint a foxnal a fluid a dugattyun, a szivacsot olajba aztattam. itt valami zsirt meg "redrumot" hasznalnak.
Workshop: How To Service RockShox Reba Suspension Forks - BikeRadar

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Én nem régadtam el két Rebát "alacsony" áron.
Kívülrõl minimálisan karcosak voltak, de tutin mûködött mind a kettõ. Nincs ára most semminek, ki lehet tartani ezeket a dolgokat, de nem viszik el az emberek. Tél van és ugye itt a válság is...

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Sziasztok!
Elég sok Rock Shox Reba -t és Tora -t lehet látni itt az apróhirdetések közt, gyakran igen alacsony áron. Tulajdonságaik, kinézetük, (gyakran áruk) alapján szimpatikusak nekem ezek a telók. Csak ami nagyon megingat, hogy ha jó, akkor miért van belõle ennyi eladó, fõleg alacsony áron?
Szóval ezügyben várnám a segítséget, érdemes-e valamelyiket megvenni?

Köszi

Szia,

több példányt új bringából szednek ki, ha nem ereszti az olajat vagy a levegõt, a becsúszók pedig épek, akkor jó vétel lehet a Reba vagy a Tora (ártól és pénzkerettõl függõen), de pár hét garanciát esetleg lehet kérni rá, a biztonság kedvéért. Sokan meg azért válnak meg a telójuktól, mert vázat cserélnek s az újba nem jó a régi teló rugóút vagy telónyak-hossz miatt, vagy csak egyszerûen jobb-másabb telót vettek/akarnak venni, és a régibõl még pénzt akarnak látni.