Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Én a silverre értettem ami még mindig 2 kiló felett van mint az én 2008-es 351-em. Rebát valóban nem használtam hosszútávon, így nem is tudom hogy mozog. Viszont a 65e szerintem így is horror ár.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Recon Gold R-t vettünk tavaly 47ezerért újat gari nélkül ami szerintem reális, de 65-öt biztos nem adnék érte. Ennyi pénzért már kapsz egy patent állapotú rebát, ami 400 grammal könnyebb. Amúgy TK a silver amit említesz.

]

300 körül az a 400 és egy jó recon szebben mozog mint egy reba. +az új, használt mindig zsákbanyervák.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
kb 2-3 ezer a toldás. Akkor is jobban megéri.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Recon Gold R-t vettünk tavaly 47ezerért újat gari nélkül ami szerintem reális, de 65-öt biztos nem adnék érte. Ennyi pénzért már kapsz egy patent állapotú rebát, ami 400 grammal könnyebb. Amúgy TK a silver amit említesz.

És ez? Új Rock Shox Recon Silver Tk « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Néztem ezt is . rövid a nyak méret:(((

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek

És ez? http://apro.bikemag....tk-l62596.html#

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

sziasztok!

találkozott már valaki az olasz protone nevû cég levegõs átalakító szettjeivel?

Posted Image

Igaz nem tudom h mennyibe fáj egy gyári levegõs átalakító szett, már ha egyáltalán lehet kani, de ennek azért elég húzós ára van.
Szerintem ezeknek az árának a harmadából egy jó esztergályossal itthon is tudsz csinálni levegõs részt.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy a 2011es recon silver solo air az motionos vagy turn key es ? Esetleg mennyi a különbség a két rendszer között?
A 2011es lenne most olcsó pénzért 65ezer pop lockal de gari nélkül. Viszont a 2009 es recon az 69ezer lenne garival poplockal . E-bike az kamu mert ma beszéltem a pasival több darab volt nekik raktáron... Rendelni akartam de nem lehet mert nincs raktáron...

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
sziasztok!

találkozott már valaki az olasz protone nevû cég levegõs átalakító szettjeivel?

Posted Image

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

menj végig egy jó (repedezett, kátyús) magyar kerékpárúton a bringáddal, utána meg egy fully-val... érezni fogod a különbséget...

nem számít hogy néz ki, csak az hogy kisimítja az utat hátul is :)

Persze tudom :) Csak valahogy ha vettem valamit a kinézet is számított. Majd ha "több" pénzem lesz és nem veszek mindig bakelit lemezt akkor összejöhet egy fullira :))))

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Köszönöm szépen :)) Fullik nem tetszenek. Nekem valamiért nagyon otrombák:( Tudom ezért sokan most kiutálnak innen

menj végig egy jó (repedezett, kátyús) magyar kerékpárúton a bringáddal, utána meg egy fully-val... érezni fogod a különbséget...

nem számít hogy néz ki, csak az hogy kisimítja az utat hátul is :)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

merev vázba felesleges is lenne

csak nem feltétlen helyes az összehasonlítás ilyen szempontból, mert a u-turn nem arra való.
-régi u-turn reconok 85-130 között voltak állíthatók, az pl kiváló egy 130-at mozgó AM fulliba, hogy menet közben mászáshoz le lehessen csökkenteni a rugóutat, ezzel meredekebb fejcsõszög plusz alacsonyabbra kerül az eleje. lejtõhöz fordítva.

a levegõst meg egyszer beállíttatod a vázadhoz és örülsz :)
vagy pl késõbb veszel egy 120-at mozgó fullit, és akkor átpakoltatod 120-asra....nem kell új telót venni. szal az az útállítás meg erre való.

Köszönöm szépen :)) Fullik nem tetszenek. Nekem valamiért nagyon otrombák:( Tudom ezért sokan most kiutálnak innen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
merev vázba felesleges is lenne

csak nem feltétlen helyes az összehasonlítás ilyen szempontból, mert a u-turn nem arra való.
-régi u-turn reconok 85-130 között voltak állíthatók, az pl kiváló egy 130-at mozgó AM fulliba, hogy menet közben mászáshoz le lehessen csökkenteni a rugóutat, ezzel meredekebb fejcsõszög plusz alacsonyabbra kerül az eleje. lejtõhöz fordítva.

a levegõst meg egyszer beállíttatod a vázadhoz és örülsz :)
vagy pl késõbb veszel egy 120-at mozgó fullit, és akkor átpakoltatod 120-asra....nem kell új telót venni. szal az az útállítás meg erre való.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

abban igaza van hogy a recon (gold mostanság az alu becsúszós,) szebben mozog mint a tora vagy a recon silver.

a levegõs útállítását (ami csak szétszedéssel oldható meg) meg a u-turn-t viszont nem kéne keverni.

de jó választás a recon sl.

Igazából nem is tudom mennyire használnám ki az u-turnt. Valahogy most a levegõs recon nagyon megfogott. Bár hozzáteszem sík hülye vagyok a teleszkópokhoz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
abban igaza van hogy a recon (gold mostanság az alu becsúszós,) szebben mozog mint a tora vagy a recon silver.

a levegõs útállítását (ami csak szétszedéssel oldható meg) meg a u-turn-t viszont nem kéne keverni.

de jó választás a recon sl.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Beszéltem ma egy bringa boltos szakival mondtam mit szeretnék. Válasz az volt ha van pénzem akkor levegõs recon sl utána levegõs tora és ezek után jönnek a rúgós recon silver meg a tora. Õ azt mondta az U-turn teleszkópokkal úgy van hogy felesleges mert a recon sl meg a levegõs tora is használható úgy hogy kiszedik a hézagolókat . A lényege ugyan az.
Szerintem egy recon sl lesz akkor a végleges nyertes :))

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Sun tour xcr telót lehet javítani?Javítás alatt értem én,hogy kotyogás megszüntetése és rugó keményítése.Estleg húzni 100-ra?

Hali

Hát szerintem nem lehet javítani. Legalább is nem lehet hozzá új perselyeket vásárolni.
Meg ha még lehetne is, maga a csere + alkatrész annyiba kerülne h nem érné , meg.

Én a kihúzást is elfelejteném......

xc1

xc1

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!
Sun tour xcr telót lehet javítani?Javítás alatt értem én,hogy kotyogás megszüntetése és rugó keményítése.Estleg húzni 100-ra?

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás
Akkor sztem nyugodtan nézegetheted a Torákat is, én meg vagyok elégedve az enyémmel :)
Posted Image

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
Igazából a súly nem érdekel mert hobby bringás vagyok :) Csak ha megyek felénk a hegyekbe ne rázza szét a kezem mint a mostani. :)

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 hozzászólás

Nehéz ez az áfa dolog is már megkérdezem mit lehet visszaigényelni mert kaptam egy rahedli passzust hogy mi változott. :((
De 50ezer akkor is sok számla gari nélkül szerintem.
Bár annyira nem ismerem a bringás cuccokat mennyire értéktartó. Mezõgazdaságban tudom mi mennyi :DDDDD

Nemrég én is Recon-ra vadásztam (abból is a 351-es U-turn verzióra) de nem találtam olyat ami belefért volna a költségvetésbe, úgyhogy maradt ugyanez a felszereltség csak éppen egy Tora 318 U-turn, kicsit nehezebb de ez a része nem igazán izgat :)