Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

nzozz

nzozz

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Elég sok Rock Shox Reba -t és Tora -t lehet látni itt az apróhirdetések közt, gyakran igen alacsony áron. Tulajdonságaik, kinézetük, (gyakran áruk) alapján szimpatikusak nekem ezek a telók. Csak ami nagyon megingat, hogy ha jó, akkor miért van belõle ennyi eladó, fõleg alacsony áron?
Szóval ezügyben várnám a segítséget, érdemes-e valamelyiket megvenni?

Köszi

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Igen. Te is hallottad? (Látni tudom, hogy láttad utána.)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A 24 óráson?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Tört...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nekem még tagom sem durrant el. De váz már tört el alattam nagy durranással. :)

:S
Eltört vagy csak repedt?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nekem még tagom sem durrant el. De váz már tört el alattam nagy durranással. :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Nem fog eldurranni alattad, mert nincs benne semmi ami durranhatna. (Legfeljebb szépen elereszti a levegõt...)

Ebben teljesen igazad van. Rosszul fogalmaztam.
De levegõs tagoknál használat közben szerintem nem biztos h szépen lassan fog leengedni.
Fõleg ha keményebb szakágban van az ember.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nem fog eldurranni alattad, mert nincs benne semmi ami durranhatna. (Legfeljebb szépen elereszti a levegõt...)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

karbantartasi reszrol... + egy gond. ateltem az elmult evekben :)

kicsit off - a fox tagoknal eleg ha a fluidot potlod (leereszt, lecsavar, ken, osszerak)? tomiteseket csak olajfolyasnal kell cserelni?

Igen, és nem.

Igen, az a fluid pótlása.
Nem, ha van egy kis pénzed szerintem elõbb próbáld kicserélni a tömítéseket mint h már folyni kezdjen az olaj. Mondjuk ezt kb lehetetlen kitalálni, de én olyan másfél évente kicserélem a biztonság kedvéért nehogy aztán terepen legyen durranjon el alattam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
karbantartasi reszrol... + egy gond. ateltem az elmult evekben :)

kicsit off - a fox tagoknal eleg ha a fluidot potlod (leereszt, lecsavar, ken, osszerak)? tomiteseket csak olajfolyasnal kell cserelni?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

oszinten szolva ilyenkor nem banom, hogy nincs egy hatso rugostag, meg forgaspontok.

off: egy kommersz, nem túl jónak tartott Merida fully vázon 11e km-nél még nem volt gond a csapágyakkal, szóval... ;-) 1-2x szét volt persze szedve, pucolva stb., de nem egy nagy kunszt. on.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
fogalmam nincs, hetvegenkent vagyok otthon :) kb arra volt idom, hogy osszraktam, meg kerultem egyet a parkoloban. a hajtas is kiserleti stadiumban (2x10), megcsinalom a fekben is az olajcseret, es kesz a nagygeneral.

oszinten szolva ilyenkor nem banom, hogy nincs egy hatso rugostag, meg forgaspontok.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

ok, koszi :)

Jó lett?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Átirányítási figyelmeztetés

Na az alsó részre értettem azt h "patron". SZVSZ mikor az a helyén van, alulról szívja fel az olajat. A felsõ részén szerintem maradhat levegõ ami kezdetben okozhatja ezt a panaszt a lock-nál.
De ahogy írta Sala ez idõvel ahogy fordítgatod a gépet, meg használod ki fog onnan ürülni, és akkor nem lesz ilyen probléma.

ok, koszi :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok!

Szerintetek kihez forduljak Budapesten csúszópersely csere ügyben? Gondolom nem minden szervizben van ehhez használatos célszerszám.
Köszi!
Üdv

Én tudok neked segíteni.
Írtam üzit.

zichoviktor

zichoviktor

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Szerintetek kihez forduljak Budapesten csúszópersely csere ügyben? Gondolom nem minden szervizben van ehhez használatos célszerszám.
Köszi!
Üdv

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

sima nyiltfurdos - amikor kiszedem, es nem akarom szetszedni, mit kell vele csinalni, hogy "alapallapotba" keruljon? nekem az sem volt vilagos, hogy olaj maradhatott benne, csak amikor szembespricceltem magam, amikor tisztogattam :) hogy maradhat benne levego? ha belerakom az olajba, es osszenyomom, akkor nem jarja at kapasbol az olaj?

Átirányítási figyelmeztetés

Na az alsó részre értettem azt h "patron". SZVSZ mikor az a helyén van, alulról szívja fel az olajat. A felsõ részén szerintem maradhat levegõ ami kezdetben okozhatja ezt a panaszt a lock-nál.
De ahogy írta Sala ez idõvel ahogy fordítgatod a gépet, meg használod ki fog onnan ürülni, és akkor nem lesz ilyen probléma.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
sima nyiltfurdos - amikor kiszedem, es nem akarom szetszedni, mit kell vele csinalni, hogy "alapallapotba" keruljon? nekem az sem volt vilagos, hogy olaj maradhatott benne, csak amikor szembespricceltem magam, amikor tisztogattam :) hogy maradhat benne levego? ha belerakom az olajba, es osszenyomom, akkor nem jarja at kapasbol az olaj?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ha nem Fit-es akkor kidolgozza magából, jó lesz az

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

mentem egy rovid tesztkort, minden jonak tunik (ahogy mozog, csillapitas), egy dolgot kiveve - a lockom nem teljesen merev, mint korabban, hanem olyasmi, mint a rockshox motioncontrollos lockja. ez lehet az eltero viszkozitasu olaj miatt? a csillapitashoz nem nyultam (csak az olajat pumpaltam ki belole, + kulso tisztitas), elotte meg visszatekertem egy villaskulccsal a csavarjat, ahogy a manualban irtak.

meg mielott beraktam a bringaba elotte megnyomkodtam, akkor jonak tunt, illetve most is olyan, hogy kisebb sulynal hasonloan "lockol", de ha ranehezkedek teljesen, akkor jobban bemozdul.

Szerintem levegõ maradt a "patronban". És azt ugye össze lehet nyomni.