Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

ezek a pilotok jó cuccok voltak. szépen is mozogtak, aránylag alapkategória ellenére (bár nem is voltak olcsók anno) kicsit nehezek voltak, meg komolyabb terepre nem elég merevek, de az egy dolog. ellenben a 17 centire vágott nyak lehet karcsú lesz. (meg persze alku 15K-ra)

de még mindig jobb 17centi + 100mm-es telóút, mint, hogy egy 80-assal lógjon a bringa eleje, nem? (mert apróban fõleg 80-asok mennek)
És ez is szervizelhetõ rendesen, kapni még hozzá cuccokat, ha úgy alakulna? Vagy használjam, amíg szét nem esik? :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem a merev villák kissé túl merevek, padkázok rendszeresen, meg szoktam azért terepezni is hétvégente. A súlyon kívül viszont nem értem, miért lenne jobb vétel egy merev egy normálisabb teleszkóppal szemben.

Csak nem tudom, hogy meg merjek-e kockáztatni egy 5+ éves telót (Rock Shox Pilot XC), mert elég jó árban van?

köszi!

ezek a pilotok jó cuccok voltak. szépen is mozogtak, aránylag alapkategória ellenére (bár nem is voltak olcsók anno) kicsit nehezek voltak, meg komolyabb terepre nem elég merevek, de az egy dolog. ellenben a 17 centire vágott nyak lehet karcsú lesz. (meg persze alku 15K-ra)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ebben teljesen igazad van.

Munkába járós, városi gépre eleve minek teleszkóp ? Fölösleges súly és hibaforrás. A teló terepre való. Ha egy ideig merev villával jársz, csodálkozni fogsz mikor visszaülsz telóra, mennyivel jobb a merev a városban.

ezzel mongy én sem feltétéen értek egyet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Munkába járós, városi gépre eleve minek teleszkóp ? Fölösleges súly és hibaforrás. A teló terepre való. Ha egy ideig merev villával jársz, csodálkozni fogsz mikor visszaülsz telóra, mennyivel jobb a merev a városban.

Nekem a merev villák kissé túl merevek, padkázok rendszeresen, meg szoktam azért terepezni is hétvégente. A súlyon kívül viszont nem értem, miért lenne jobb vétel egy merev egy normálisabb teleszkóppal szemben.

Csak nem tudom, hogy meg merjek-e kockáztatni egy 5+ éves telót (Rock Shox Pilot XC), mert elég jó árban van?

köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Köszi, tudtam, hogy valamit elfelejtek mondani. Szóval V-fékest keresek, városba nem látom értelmét a tárcsaféknek, plusz azok a bringák "kelendõbbek". :)
.:confused:

Ebben teljesen igazad van.

Sziasztok,
sikerült beszereznem egy 17"-es pyxis vázat, ami köré szeretnék építeni egy munkába járós bringát. Fõleg aszfalton használom, de az xc bringákat szeretem :)
szóval a kérdésem, hogy milyen teleszkópot érdemes bele rakni?

Marci

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Járjál mekibe. :D

:D akkor inkább szatyrokat kéne akasztani a kormányra, nem? :)

volt a multkor az apróban egy rs duke sl (bordó, 2003-04es bár a gazdája fiatlabbank tudja) le kell aqlkudni 15-re (annyit ér kb) könnyebb mint a recon és szebben mozog akár melyik mai rs-nál.

Láttam én is, el is gondolkodtatott egy pillanatig. Viszont: annyival kiegészíteném, hogy az elsõ felnim egy kék airline one, attól nem szeretném, ha nagyon elütne. Bár lehet, hogy ez már annyira kontrasztos, hogy jól nézne ki :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
volt a multkor az apróban egy rs duke sl (bordó, 2003-04es bár a gazdája fiatlabbank tudja) le kell aqlkudni 15-re (annyit ér kb) könnyebb mint a recon és szebben mozog akár melyik mai rs-nál.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Járjál mekibe. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Nem nincs így . A Dartról egyet kell tudni legyél legalább 70kg és máris szépen mozog.

Nekem volt Dart2-esem, a 76 kilómmal gyönyörûen mozgott. Egyedül azért cseréltem le, mert könnyebb teló kellett.

65 kiló vagyok. Esetleg rugócsere? Vagy az esélytelen?
köszi

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nekem volt Dart2-esem, a 76 kilómmal gyönyörûen mozgott. Egyedül azért cseréltem le, mert könnyebb teló kellett.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem nincs így . A Dartról egyet kell tudni legyél legalább 70kg és máris szépen mozog.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Még a Recon jöhetne szóba, de az inkább 40 környékén mozog árban. Esetleg ha rugós is jó, akkor az RS Dart2-3-at még nézd meg, azok is jó kis telók.

Ez például egész ígéretesnek tûnik: RockShox Dart 2 80 mm újszerû « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

én a dart-okról szerintem csak rosszat hallottam, hogy mennyire rosszak. Meg olyanokat, hogy a suntour hasonló árban sokkal jobbakat árul. Vagy ez nagyon nem így van?

köszi!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

egyébként nem feltétlen ez a kettõ a lehetõség, csak én nem találtam ezeknél jobbat.:confused:

Még a Recon jöhetne szóba, de az inkább 40 környékén mozog árban. Esetleg ha rugós is jó, akkor az RS Dart2-3-at még nézd meg, azok is jó kis telók.

Ez például egész ígéretesnek tûnik: http://apro.bikemag....ru-l81673.html#

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Használtan szerintem még levegõs Tora-t is tudnál venni ezen az áron. Amúgy szerintem Tora, az R7-nek nincs túl jó híre.

Köszi, tudtam, hogy valamit elfelejtek mondani. Szóval V-fékest keresek, városba nem látom értelmét a tárcsaféknek, plusz azok a bringák "kelendõbbek". :)

Kettõ közül szerintem a Tora, az R7-rõl nem rég volt itt egy tanácskozás hogy mennyi gond van vele, ha jól emlékszem...

igen, olvastam én is valami ilyesmit, ezért is kérdeztem, köszi!

egyébként nem feltétlen ez a kettõ a lehetõség, csak én nem találtam ezeknél jobbat.:confused:

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Sziasztok,

sikerült beszereznem egy 17"-es pyxis vázat, ami köré szeretnék építeni egy munkába járós bringát. Fõleg aszfalton használom, de az xc bringákat szeretem :)
szóval a kérdésem, hogy milyen teleszkópot érdemes bele rakni? Használtban gondolkodom, 30k körül tudok áldozni rá. Tudom, hogy ez alapvetõen korlátozza a mozgásterem, de már kinéztem 2 nem annyira rossznak tûnõt apróról.
Az egyik egy rugós rock shox tora sl, a másik pedig egy manitou R7.
Azt olvastam, hogy a manitou-t nehezebb szervizelni, ami nekem fontos, mert télen is masszívan használnám a bringát. Évi 4000+ km-re kell és örülnék, ha "örök darab" lehetne. Gondolom a rugós ilyen téren igénytelenebb és az rs szervíztámogatottsága is jobb.
174 centire és 65 kilóra kéne méretezni :)
Sajnos azt nem tudom, hogy a torában milyen rugó van, a hirdetõ állítása szerint egy lány boldogan használja jelenleg is.
Köszönöm a tanácsokat elõre is!

Kettõ közül szerintem a Tora, az R7-rõl nem rég volt itt egy tanácskozás hogy mennyi gond van vele, ha jól emlékszem...

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Használtan szerintem még levegõs Tora-t is tudnál venni ezen az áron. Amúgy szerintem Tora, az R7-nek nincs túl jó híre.

http://apro.bikemag....air-l82329.html

meszarosgabor

meszarosgabor

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok,

szóval a kérdésem, hogy milyen teleszkópot érdemes bele rakni? Használtban gondolkodom, 30k körül tudok áldozni rá. Tudom, hogy ez alapvetõen korlátozza a mozgásterem, de már kinéztem 2 nem annyira rossznak tûnõt apróról.
Az egyik egy rugós rock shox tora sl, a másik pedig egy manitou R7.
Azt olvastam, hogy a manitou-t nehezebb szervizelni, ami nekem fontos, mert télen is masszívan használnám a bringát. Évi 4000+ km-re kell és örülnék, ha "örök darab" lehetne. Gondolom a rugós ilyen téren igénytelenebb és az rs szervíztámogatottsága is jobb.
174 centire és 65 kilóra kéne méretezni :)
Sajnos azt nem tudom, hogy a torában milyen rugó van, a hirdetõ állítása szerint egy lány boldogan használja jelenleg is.
Köszönöm a tanácsokat elõre is!

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

tapered vázhoz keresek olyan átalakítót, hogy a sima 1 1/8-os villámat bele tudjam tenni. lehet ilyet kapni itthon?

Vizdak-nal van a speed-way-ben,kb ket hete raktak be haver gepebe.
Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

tapered vázhoz keresek olyan átalakítót, hogy a sima 1 1/8-os villámat bele tudjam tenni. lehet ilyet kapni itthon?

Cane Creek oldalán nézd meg a headset fit finderrel, mi kell hozzá. Mo.-on több mint valószínû, nem fogod tudni beszerezni a csapágyat, német webshopokban viszont biztosan lesz.
Elég alsó csapágyat venned, a vázhoz adott felsõ rész jó lesz. Csak támpontként, hogy milyet keress: félintegráltból (pl. Meridákhoz kell ilyen) például ilyen kell: BIKE-MAILORDER.DE - Cane Creek - 40-Series Steuersatz unten semi ZS56 1.5 zu 1 1/8

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

. ...meg egy felhasznaloi kezikonyvben a csillapitasnal van utallito-kozolo, itt meg nyoma sincs....

régen rossz ha a csillapitás oldalon keresed a határolót....

Megoldas persze csak az lesz h beleturok a villaba, de majd beszamolok mit talatam.

Ha rám hallgatsz, nem szeded szét! A hozzád hasonlók jönnek aztán hozzám egy nagy szatyornyi villával, hogy rakjam össze...
Hallgass rám és ne basztasd

Megoldás : egyszerüen csak kifosta a csillapítás olaját a lábba, ezért nem mozogja ki az útját.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/