Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
füzés 2-3e ft szvsz csak átütõset vegyél ég és föld a különbség mindenkiezt fogja mondani aki váltott a gyors szárasról + megszûnik a féktárcsa állítgatása a ciripelés miatt, sokkal jobb irányihatóság és fékhatás.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
ha az x-fusion-t választod, akkor a 15ös aggyal, kerékfûzéssel ugyan ott vagy pénzben, mintha megvennéd a foxot. innentõl pedig úgy gondolom, ízlés kérdése.

ja, és egy agy.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Még mindig nem sikerült eldöntenem a teló kérdést. Ezek között vacilálok, továbbra is XC felhasználáshoz, Speci Epic vázba:

Fox, azokból is valamely "olcsóbb", új jöhetne szóba, pl: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

Rock Shox Reba: Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

Reba régebbi: Rock Shox Reba Team Push-Loc (2010)

Vagy...! X Fusion villák egyre jobban tetszenek, van a forgalmazónak sima ( Bikediszkont ) és QR15 tengelyû ( Bikediszkont )

Mennyibõl úsznám meg ha vennék egy új agyat (QR15) és táfüzetném az elsõ kerekemet? Esetleg tudnátok ajánlani agyat is? Valami nem horror árban lévõt, de ne túl nehezet...

Köszi ismét.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Ridelife: köszi a választ, de... írtam h a becsúszó kb 30mm-t nem mozog ki, pont ezt szeretném megnyerni, és fölkeményednie sem kell (feltétlenül) mert a rugó fölötti és alatti mûanyag (nem rugózó) elemek eltávolításával aktív rugóhossz megmaradhatna.

ezt nem nagyon eretem.
ugy erted hogy az utcso 30 mm sosem mozogta meg ki a telo?

ha igen es ennyivel szeretned leultetni akkor lehet lekoppanna ami nem kivanatos.

80mm bol hova ultetsz mar le?

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
Ridelife: köszi a választ, de... írtam h a becsúszó kb 30mm-t nem mozog ki, pont ezt szeretném megnyerni, és fölkeményednie sem kell (feltétlenül) mert a rugó fölötti és alatti mûanyag (nem rugózó) elemek eltávolításával aktív rugóhossz megmaradhatna.

Persze ha becsúszó a lábban ütközik valamivel, vagy más miatt nem megoldható a leültetés... akkor sajnos eljutok a kulcsszóhoz amit használtál.

Szarakodás: hát pont ezt szeretném elkerülni, idõt tölteni, olajban túrkálni, h a végén kiderüljön leültetés ebben a telóban nem megoldható. Kint meg ragyog a nap...

Mod: egyébként gyári beállítású a teló, 80at mozog jelenleg
a második p néma!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
a rugout birtos csokkenni fog.hat gondolj mar bele leulteted akkor sokkal kevesebb lesz a becsuszoszar hassza.nincs mibol,hova rugoznia.

en csinaltam ilyent de levegosben.de ott is a spacer el kellett szarakodni.es bizony a rugout az csokkent.

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás
RS Argyle 302-es tólt szeretnék beültetni, azaz a beépítési magasságát csökkenteni ha lehet a rugóút megtartása mellett.

Évjárat: 2006-2008, talán az elsõ év amikor megjelent nálunk, világoszöld, acél nyak.

Pár évig használtam, de azután áttértem merevvillára csak most már kímélném magam és a vázat is.

Rugó nélkül összenyomva kinn van a becsúszóbál kb 30mm, rugó fölött (és ha jol láttam alatt) mûanyag bizbaz, amit rövidíteni lehetne, eddig tehát úgy tûnik megy a dolog. De kirugózásnál 30mm holtjáték persze nem tetszene. Azt sem tudom h amin befele koppan az egyáltalán lejebb vihetõ-e...

Sram honlapján találtam vmit 20mm-es közölõrõl a csillapításnál ami rugóút növelésére szolgál. Annak az áthelyezésével esetleg...?

Aki csinált már ilyet kérem segítsen.
Köszönöm.
a második p néma!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

OKé, köszi, nyílt olajfürdõ akkor a legjobb mint a régi Bombereken :)

Hát az "buta" mint egy vasgolyó. Kevesebb a hibalehetõség, cserébe kevesebb az állítási lehetõség is.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
OKé, köszi, nyílt olajfürdõ akkor a legjobb mint a régi Bombereken :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

ok. köszi. Fit-es az milyen? Azt miért kerüljem? Még sosem volt Fox villám nagyon ki szeretném próbálni.
Akkor vegyem ezt: ÚJ FOX F100 RL, FEHÉR « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

FIT= fox isolated technology

Annyit jelent h a csillapítás már zárt "patronban" történik. Így kevesebb olaj elegendõ bele, ergo kisebb a tömeg is (elvileg).
Cserébe rendszeresebb szervizelést igényel, mivel a kisebb térfogatú olaj hamarabb elfárad.

És tényleg azt mondják h rosszabbul mozog :S

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
kb 5-6mm a difi, asszem az bele fér. így is van most egy 15mm-es és egy 5mm-es távtartó bent nekem. de köszi az észrevételt.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ok, akkor ezt észben tartom, még kicsit gondolkozom, hogy új Reba vagy sima Fox. :)

Használt, bringából bontott telónál mindenképpen figyelj arra, hogy elég hosszú legyen a teló nyaka a vázad homlokcsövéhez!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
ok, akkor ezt észben tartom, még kicsit gondolkozom, hogy új Reba vagy sima Fox. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
röviden: nem mozognak olyan jól a fit-es foxok (amúgy újabb felsõ kategóriások csillapítás rendszere).
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
ok. köszi. Fit-es az milyen? Azt miért kerüljem? Még sosem volt Fox villám nagyon ki szeretném próbálni.
Akkor vegyem ezt: ÚJ FOX F100 RL, FEHÉR « rugózás « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Nekem ugyanez volt, csökkenteni kellett a lábban az olaj mennyiségét, 10ml volt az optimális, 5-6mm-t hagy a becsúszóból. Arra tudok gondolni, hogy néhány modellnél elméretezték a "gumi felütésgátlókat"...

Köszönöm akkor ezt megpróbálom hogy nem 15ml olajat teszek bele. 2009es a teleszkóp

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Nekem ugyanez volt, csökkenteni kellett a lábban az olaj mennyiségét, 10ml volt az optimális, 5-6mm-t hagy a becsúszóból. Arra tudok gondolni, hogy néhány modellnél elméretezték a "gumi felütésgátlókat"...

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás
De akkor miért csak 80-82mm et mozog? Akárhogy próbálom lenyomni a teleszkópot nem megy . Ha a levegõ pl alig van benne akkor sem.
Neten rendeltem a teleszkópot . De azt mondta a boltos hogy bármi van nyugodtan szóljak. Tehát a bolt korrekt. Olajjal fel lett töltve mielõtt be lett építve. Csak azért nem kerestem a boltost eddig, mert mértem hogy 110mm a becsúszó hossz de nem gondoltam hogy csak ennyit fog mozogni.
Hézagolót rosszul fogalmaztam meg. Bocsánat. A távtartóra gondoltam vagy hogy mondják szakmai nyelven. Amivel szokták állítani hogy 80mm 100mm vagy 120mm legyen

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én vettem nemrég recon sl t. De szedhetem szét mert nem mozog 100mm t csak 80-82mm
A szimeringtõl mért távolság pedig 110mm tehát a 100mm t tudni kell. Láttam rá volt írva a dobozra 100mm nem is kételkedtem benne.
Csak amikor beépítettem akkor lett fúra hogy sok kilóg a becsúszóból.Akkor leszek gondban ha nincs hézagoló. Akkor azonnal hívom a boltost mert garis

de mit akarsz a hézagolóval ?
ha 110 a becsuszó "kilógó" része, az 100ra van állítva
csak mint minden rs-nél ennél is "0-revizióval" kellett volna kezdeni még a boltban

Alex vagy valamelyik bontott foxot de olyat ami sima rl, nem fites ,vagy ha súly nme számít akkor mcd-s recont , vagy ha nem égetõ akkor lehet megvárnám a jövõ évi solo air-es rebá-t. persze rs-oknál a fent említett 0-revizió ajánlott.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
Melyiket vegyem szerintetek:

Bikepro - Fox F32 RL (2010) teleszkóp

Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox

http://apro.bikemag....kop-l76331.html

http://apro.bikemag....kop-l52789.html

http://apro.bikemag....out-l56909.html

http://apro.bikemag....her-l78934.html

A 2012-es Reba-t próbáltam már, az nagyon tetzsett, de szívesen vennék Fox-ot, csak azokat totál nem ismerem....
Ha láttok még ebben a kategóriában opciót kérlek írjatok.
X-Fusion villák is szimpik, de asszem maradok az új Reba vagy valamilyen Fox verzió mellett.
Érdemesebb Foxot venni vagy maradjak a Rebánál? A súly nem annyira lényeg, 1,5-1,9kg között megfelelne.

Köszi