Kela, ugyanaz volt a setup, olaj, út, nyomás, minden?
Mindkettõ hátul merev vázban, hasonló karakterisztikájúra hangolva,, gyári olaj, 100 mm, nem egyforma nyomás kell e két telóba.
Kela, ugyanaz volt a setup, olaj, út, nyomás, minden?
Sajnálom, de annyira nem kapok választ a kérdésemre, hogy kénytelen vagyok újra feltenni a figyelmeztetés dacára:
Melyik teló a jobb és miért? Amelyikben van egy oldali rúgó, vagy amelyikben csak levegõ csillapítás van? Gondolom az egy oldali rugó pár grammal megnehezíti a telót, de ezen kívül mi a különbség? Ahogy elnézem, a Marzo sem képes eldönteni mikor meyliket használja, mert egy modellen belül évente változtatja, hogy rak-e bele rugót vagy sem.
Lehetõleg elfogulatlan vélemyényekre lennék kíváncsi.
Köszi
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
A sebesség mindent megold.
Nem te vagy az elsõ,de szerintem az utolsó sem.:wtf:
Én is vártam választ bizonyos kérdésben a meghajtás...topicban de a mai napig várok,várok és várok rá.![]()
Dehát a türelem rózsát terem.
Sajnálom, de annyira nem kapok választ a kérdésemre,
RAUH-Welt
B E G R I F F
Tora=Recon
ez így szintén megint nem igaz...
mert még ha levegõs is mindkettõ, a tora kb. negyed kilóval több, acél becsúszói vannak ami könnyebben "letapad" (helyesebben nem csúszkál olyan könyedén és szépen) mint az alu. Általában több állítási lehetõség van a recon-on (de ez függ attol is hogy az AM-es vagy a CC-s recon-t hasonlítjuk a tora-hoz, meg ahogy így elnézem minden évben más "extrákat" kapnak a telók).
A reba (team) meg szerintem is ha nem is fényévekkel, de jobb a tora-nál...
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
RS tora
Azért ez így megint nem igaz...
Tora=Recon, azonos rugózóelemmel nézve (SoloAir) igen jól belõhetõ. AM villaként ra húzva, több olajjal (progresszívebb) 70-75psi körüli nyomással a 80kgmhoz frankó, nagyon könynen megindul és így 50-60cmes letörésen lezúzva sem koppan fel - ahhoz nagyn naogyn be kell vmit néznem hogy elfogyjon az út. Szal érzékeny, szépen mozog, Reba icipicikével lõhetõ be jobban; könnyebb; ennyi.
Kisherceg, azért nem túl jó mászni a TFSel 130as telóval,meg hosszú távon tán a váz sem szereti... inkább 100on...
(Azt meg teljesen halkan jegyzem meg hogy az új CC Reconok MCD-je meg... Keveseket érint... sztem:prosze: Stílushoz belõjük 1× a csillit, lock ugye ... sokaknak nem kell, innentõlfloodgate egál. Amúgy 351en is van MCD tudtommal...)
hát ha ennyi dellád van rá, nehogy torat vegyél ám!azért a reba fényévekkel jobb...
RS toraHello!
Teleszkópot szeretnék venni, óccsót, erõset a 105 kilós piciny testem alá
Mit ajánlatok?
80-120 mm rugóutas kellene, visszaútcsillapítással.
Elõre is köszi.
Most vágom le a nyakcsövet. Mekkora legyen? Késõbb váz cserénél ne legyen gond. Én kb 20,5-21cm-re gondoltam...
A sebesség mindent megold.
Most vágom le a nyakcsövet. Mekkora legyen? Késõbb váz cserénél ne legyen gond. Én kb 20,5-21cm-re gondoltam...