Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Kela, ugyanaz volt a setup, olaj, út, nyomás, minden?

Mindkettõ hátul merev vázban, hasonló karakterisztikájúra hangolva,, gyári olaj, 100 mm, nem egyforma nyomás kell e két telóba.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Sajnálom, de annyira nem kapok választ a kérdésemre, hogy kénytelen vagyok újra feltenni a figyelmeztetés dacára:

Melyik teló a jobb és miért? Amelyikben van egy oldali rúgó, vagy amelyikben csak levegõ csillapítás van? Gondolom az egy oldali rugó pár grammal megnehezíti a telót, de ezen kívül mi a különbség? Ahogy elnézem, a Marzo sem képes eldönteni mikor meyliket használja, mert egy modellen belül évente változtatja, hogy rak-e bele rugót vagy sem.

Lehetõleg elfogulatlan vélemyényekre lennék kíváncsi.

Köszi

Modelltõl függ, konkrét modell nélkül ez így semmit nem érõ kérdés...
Fentebbieket nem ismerem, de útállítás és jobb beálílthatóság miatt itt nyert egyértelmûen alevegõs... (papíron a rugósak érzékenyebben tudnak akár lenni)

Kela, ugyanaz volt a setup, olaj, út, nyomás, minden?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ott fönt van egy olyan, hogy fórum etikett, érdemes elolvasni.

A sebesség mindent megold.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Nem te vagy az elsõ,de szerintem az utolsó sem.:wtf:
Én is vártam választ bizonyos kérdésben a meghajtás...topicban de a mai napig várok,várok és várok rá.:(
Dehát a türelem rózsát terem.:)

Csak hogy nekem baromira sûrgõs lett volna a válasz, mert teló vásárlás elõtt állok, és ezen állt vagy bukott a választásom, pláne hogy neten keresztül csináltam az elsõ rendelésem.

Két teló jöhetett szóba:
- Marzocchi MX Pro Lo 120mm 2008 with remote control. Egy oldali rúgó.
A másik egy magasabb kategória:
- Marzocchi XC 600 Ata 2, Silver, 100-140mm pusztán olaj-levegõs

A vicc csak az hogy az egyiket egy német, míg a másikat egy amerikai webshop-ból tudom megrendelni, de hála a gyenge dollárnak a drágábbik teló ugyan annyira jön ki cakk und pakk mint az olcsóbbik :bananadan
Hát én az XC 600-at választottam, és remélem hogy jól döntöttem :love1:

Most már csak azon izgulok hogy megérkezzen már végre. Ja a kártyám nem dombor nyomott, viszont elektronikusan használható.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Sajnálom, de annyira nem kapok választ a kérdésemre,

Nem te vagy az elsõ,de szerintem az utolsó sem.:wtf:
Én is vártam választ bizonyos kérdésben a meghajtás...topicban de a mai napig várok,várok és várok rá.:(
Dehát a türelem rózsát terem.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nekem volt Toram ill. van Reconom is ( mindkettõ levegõs) és szvsz a Recon fényévekkel szebben mozog..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a levego az nem csillapitasnak, hanem rugozo elemnek van.

a csillapitast olaj vegzi akar rugos akar levegos a villa

es nem jobb/rosszabb egyikse, csak masabb. a levegos konnyebb, a rugos viszont konnyebben indul meg es altalaban szebb a mozgasa. de egy jo levegos villa is tud nagyon szepen es erzekenyen mozogni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Sajnálom, de annyira nem kapok választ a kérdésemre, hogy kénytelen vagyok újra feltenni a figyelmeztetés dacára:

Melyik teló a jobb és miért? Amelyikben van egy oldali rúgó, vagy amelyikben csak levegõ csillapítás van? Gondolom az egy oldali rugó pár grammal megnehezíti a telót, de ezen kívül mi a különbség? Ahogy elnézem, a Marzo sem képes eldönteni mikor meyliket használja, mert egy modellen belül évente változtatja, hogy rak-e bele rugót vagy sem.

Lehetõleg elfogulatlan vélemyényekre lennék kíváncsi.

Köszi

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Tora=Recon
ez így szintén megint nem igaz...
mert még ha levegõs is mindkettõ, a tora kb. negyed kilóval több, acél becsúszói vannak ami könnyebben "letapad" (helyesebben nem csúszkál olyan könyedén és szépen) mint az alu. Általában több állítási lehetõség van a recon-on (de ez függ attol is hogy az AM-es vagy a CC-s recon-t hasonlítjuk a tora-hoz, meg ahogy így elnézem minden évben más "extrákat" kapnak a telók).
A reba (team) meg szerintem is ha nem is fényévekkel, de jobb a tora-nál...

Tudom hogy a becsúszó a difi; de mindenestre többen ár e kettõ között is sok különbséget vélnek mozgásban azonos rugózásnál is; erre mondtam hogy gyk azonos. :prosze:
(Én is Recont vettem inkább, de 1, a súly 2, az alu becsúszók látványa miatt :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts

RS tora

Ja, arra én is gondoltam, használtan.
Én leginkább használt telóban gondolkozok, max 25 ezerig.
Köszi a választ

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

Azért ez így megint nem igaz...
Tora=Recon, azonos rugózóelemmel nézve (SoloAir) igen jól belõhetõ. AM villaként ra húzva, több olajjal (progresszívebb) 70-75psi körüli nyomással a 80kgmhoz frankó, nagyon könynen megindul és így 50-60cmes letörésen lezúzva sem koppan fel - ahhoz nagyn naogyn be kell vmit néznem hogy elfogyjon az út. Szal érzékeny, szépen mozog, Reba icipicikével lõhetõ be jobban; könnyebb; ennyi.

Kisherceg, azért nem túl jó mászni a TFSel 130as telóval,meg hosszú távon tán a váz sem szereti... inkább 100on...

(Azt meg teljesen halkan jegyzem meg hogy az új CC Reconok MCD-je meg... Keveseket érint... sztem:prosze: Stílushoz belõjük 1× a csillit, lock ugye ... sokaknak nem kell, innentõlfloodgate egál. Amúgy 351en is van MCD tudtommal...)

Tora=Recon
ez így szintén megint nem igaz...
mert még ha levegõs is mindkettõ, a tora kb. negyed kilóval több, acél becsúszói vannak ami könnyebben "letapad" (helyesebben nem csúszkál olyan könyedén és szépen) mint az alu. Általában több állítási lehetõség van a recon-on (de ez függ attol is hogy az AM-es vagy a CC-s recon-t hasonlítjuk a tora-hoz, meg ahogy így elnézem minden évben más "extrákat" kapnak a telók).
A reba (team) meg szerintem is ha nem is fényévekkel, de jobb a tora-nál...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

hát ha ennyi dellád van rá, nehogy torat vegyél ám!azért a reba fényévekkel jobb...

Azért ez így megint nem igaz...
Tora=Recon, azonos rugózóelemmel nézve (SoloAir) igen jól belõhetõ. AM villaként ra húzva, több olajjal (progresszívebb) 70-75psi körüli nyomással a 80kgmhoz frankó, nagyon könynen megindul és így 50-60cmes letörésen lezúzva sem koppan fel - ahhoz nagyn naogyn be kell vmit néznem hogy elfogyjon az út. Szal érzékeny, szépen mozog, Reba icipicikével lõhetõ be jobban; könnyebb; ennyi.

Kisherceg, azért nem túl jó mászni a TFSel 130as telóval,meg hosszú távon tán a váz sem szereti... inkább 100on...

(Azt meg teljesen halkan jegyzem meg hogy az új CC Reconok MCD-je meg... Keveseket érint... sztem:prosze: Stílushoz belõjük 1× a csillit, lock ugye ... sokaknak nem kell, innentõlfloodgate egál. Amúgy 351en is van MCD tudtommal...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Hello!

Teleszkópot szeretnék venni, óccsót, erõset a 105 kilós piciny testem alá:D
Mit ajánlatok?
80-120 mm rugóutas kellene, visszaútcsillapítással.

Elõre is köszi.

RS tora
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Hello!

Teleszkópot szeretnék venni, óccsót, erõset a 105 kilós piciny testem alá:D
Mit ajánlatok?
80-120 mm rugóutas kellene, visszaútcsillapítással.

Elõre is köszi.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Most vágom le a nyakcsövet. Mekkora legyen? Késõbb váz cserénél ne legyen gond. Én kb 20,5-21cm-re gondoltam...

21cm-es nyak egy 140es fejcsövû vázba is jó.

A sebesség mindent megold.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Most vágom le a nyakcsövet. Mekkora legyen? Késõbb váz cserénél ne legyen gond. Én kb 20,5-21cm-re gondoltam...

Nekem 20 cm villanyak (16"os Trance váz és Fox). Két 10mm-es alátét a stücni alatt, egy 5mm-es felette. Így van benne tartalék :)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Tig köszi az akciót még1szer:prosze:, pf.. nagyon kivoltam fizikailag meg szellemileg:p , nem voltam valami kommunikatív:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Már írtam, hogy a Recon 351-et veszem, az a biztos, meg jó árban is van. Jah és köszi a probikenak, hogy sok boltal ellentétben betartották amit mondtak és felhívtak ma, ebben az országban ilyennek már örülni kell.:clap:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nem lesz már ennyiért.

80ért is azt venném