Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

NmJ

NmJ

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Helló remélem jó helyre írom a problémám, ha nem akkor bocsi...

Abban kérném a véleményeteket tippjeiteket, hogy újra szintereztetném a 888-am lábát és mint tudjuk olyan 200fokkörüli hõvel kell számolni.

A kérdés az hogy ki kell e venni a csúszóperselyeket is vagy az azokon lévõ bevonat kibírja a melegítést ????

Illetve ha ki kell venni, akkor hogyan csináljam, hogy épségben maradjanak?

elõre is köszi

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Rebell nem lenne vki Németo.ban, aki meg tudná "hackelni"?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ugy kezdeném, hogy elnézést kérek Tigrincstöl a "durva" válaszomért.
(lehet nem kellet volna a bort is kinyitni a sörök után)

Szóval a külömbségröl volna szó egy Float RL és egy Reve Coil között.
Negativan lepödtem a RS után. A 2 villa kb. 20% SAG al van tekerve és a Foxal volna a prob. Nagyon progresziv a z utolso 2cm, nem jól mozog a végen + eljén.

Ilyen témákról olvastam máshol is, és a Fox 09- modellek "optimirozottak".

Létezik vala "kamra tuning" vagy más?
2 képet találtam, lehet érthetö mire gondolok. Szóval, ha a Foxot 35% SAG-al tekerném nem maradna belöle semmi, csak a "kemény" vége.

Revelation Coil 85-130mm (kihasznált 128mm, 18% SAG)
http://www.bilder-ho...h9u-1v-jpg.html

Fox Float RL 140mm (kihastnált ?, SAG 20%)
http://www.bilder-ho...h9u-1u-jpg.html

Kösszi és sorry Tigrincs

azért egy rugós telónek elvileg "kötelezõ" jobban mozogni mint egy levegõsnek

ettõl független én nem éreztem jelentõs különbséget a 2006-os 351-es u-turnös recon (ami az alunyakat leszámítva csak feliratban tér el a rugós revelationtól) és a luftos foxok között. akkor már jobban érezhetõ különbség volt a rugós pike és a recon között. pedig elvileg azok közt aztán csak erõsségben meg 1 centi rugóútban kéne különbség legyen.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Ugy kezdeném, hogy elnézést kérek Tigrincstöl a "durva" válaszomért.
(lehet nem kellet volna a bort is kinyitni a sörök után)

Szóval a külömbségröl volna szó egy Float RL és egy Reve Coil között.
Negativan lepödtem a RS után. A 2 villa kb. 20% SAG al van tekerve és a Foxal volna a prob. Nagyon progresziv a z utolso 2cm, nem jól mozog a végen + eljén.

Ilyen témákról olvastam máshol is, és a Fox 09- modellek "optimirozottak".

Létezik vala "kamra tuning" vagy más?
2 képet találtam, lehet érthetö mire gondolok. Szóval, ha a Foxot 35% SAG-al tekerném nem maradna belöle semmi, csak a "kemény" vége.

Revelation Coil 85-130mm (kihasznált 128mm, 18% SAG)
http://www.bilder-ho...h9u-1v-jpg.html

Fox Float RL 140mm (kihastnált ?, SAG 20%)
http://www.bilder-ho...h9u-1u-jpg.html

Kösszi és sorry Tigrincs

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
jaja, épp most néztem, salabá' biztos csak f.sat :)
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ezaz! Letisztult vélemény, marketing bs nékül :D

Amúgy egy szimering berakásánál mire kell figyelni? Kell egy akkora csõ, ami éppen felfekszik a szimering peremére, azt szépen párhuzamosan beütni. Vagy van még ezen kívül valami boszorkányság? puffogóvipera epével kell sikosítani, esetleg teliholdkor kell elvégezni a mûveletet? :)

Nincs benne semmi boszorkányság. Ügyes gyerek vagy, megoldod.:) Egyébként a gyártó oldalán számos képes útmutató van a beszerelésrõl; többek között Foxiról is.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
wtf? a tulaj vére kell lubrikátornak? :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Amúgy egy szimering berakásánál mire kell figyelni? Kell egy akkora csõ, ami éppen felfekszik a szimering peremére, azt szépen párhuzamosan beütni. Vagy van még ezen kívül valami boszorkányság? puffogóvipera epével kell sikosítani, esetleg teliholdkor kell elvégezni a mûveletet? :)

ha elmondanám meg kellene hogy öljelek :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts

Eddig a legtöbb tapasztalat azt mutatta, hogy jobban mozog vele a gépezet.

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
helló!
nem tudjátok drop off-ban lehet nyakat cserélni?,ha igen,tudtok olyan helyett ahol ezt megcsinálnák?
köszi!
:rocketman

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is ki kéne cserélnem a foxban a szimeringeket EFS-re, de a gyári csak nem akar végleg meghalni, május óta a láb teteje olajos, de nem romlik a helyzet. Megfogadtam, amíg nem folyik az olaj a lábon, addig marad a gyári, szerintem ezt a szezont már kibírja.

A sebesség mindent megold.

Monszta

Monszta

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hello!

Van valakinek tapasztalata illetve véleménye az új Dirt Jumper 3 asról?
ÜDV

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát,...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.

Látott már olyat!:P (az enyémet is Õ csinálta)
Csak ne lenne ilyen csúnya!:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nekem viszontegészen finoman és lassan köpködi a -gondolom- olajat a duke, amióta berakták az endurot. mondjuk én hibám, mert nem annyira szakértõhöz vittem a villát...

jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát, bár addigra remélhetõleg minimum egy reconom lesz, ha nem egy reba vagy sid...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.

Ne csodálkozz rajta, ha nem úgy lett összerakva, ahogy mondtam.
Ugyan ezt a történetet eljátszották másnak, máshol egy Fox villával is. Küldtem hozzá mindent, képes leírást, stb. de így se voltak képesek megcsinálni. Emberünk megdühödött, barátjával nekiugrottak, és megcsinálták úgy, ahogy kell. Érdekes módon minden belefért, minden mûködött. Azóta is elégedetten használja. Ezek után ne legyek mérges egyes szervizekre?:chin:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nekem viszontegészen finoman és lassan köpködi a -gondolom- olajat a duke, amióta berakták az endurot. mondjuk én hibám, mert nem annyira szakértõhöz vittem a villát...

jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát, bár addigra remélhetõleg minimum egy reconom lesz, ha nem egy reba vagy sid...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Szerintem is finomabban mozog vele a reba.
Érdekes volt, hogy csere után 10psi-vel kevesebb levegõ kellett a pozitív kamrába, 2-3 hónap után és azóta is 10psi-vel többet fújok bele mint régen.
Vagy csak az ízlésem változott?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

sala, te ünneprontó! :D pedig nincs is jobb egy kis házi telóolajlocsolásnál, pláne, ha a szõnyegen csinálod! :)

Marci maraton: tényleg, miért ótvar az annyira?

VV: mintha már kérdeztem volna, de azóta elfelejtettem :) : mivel nyújt többet ez a kék enduro seal, mint a gyári cuc?

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
sala, te ünneprontó! :D pedig nincs is jobb egy kis házi telóolajlocsolásnál, pláne, ha a szõnyegen csinálod! :)

Marci maraton: tényleg, miért ótvar az annyira?

VV: mintha már kérdeztem volna, de azóta elfelejtettem :) : mivel nyújt többet ez a kék enduro seal, mint a gyári cuc?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

valaki tudna segíteni olajcsere ügyben?

manitou stance flow telómban szeretnék olajat cserélni, és kellene 1 kis segítség h milyen olajat tegyek bele mert fogalmam sincs, és hogy mennyit tegyek abból az olajból bele.aki segíteni akar az írja meg h milyen márkájú olajat vegyek és h naggyából mire kell odafigyelnem szétszereléskor

válaszokat elõre is kösz!!

inkább ne állj neki....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Osztán meg mi bajod van vele?

kerüld el ha megvenni akarod.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.