Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Írta 2008. július 29. - 23:23

Abban kérném a véleményeteket tippjeiteket, hogy újra szintereztetném a 888-am lábát és mint tudjuk olyan 200fokkörüli hõvel kell számolni.
A kérdés az hogy ki kell e venni a csúszóperselyeket is vagy az azokon lévõ bevonat kibírja a melegítést ????
Illetve ha ki kell venni, akkor hogyan csináljam, hogy épségben maradjanak?
elõre is köszi
Írta 2008. július 29. - 23:17

Írta 2008. július 29. - 21:10

azért egy rugós telónek elvileg "kötelezõ" jobban mozogni mint egy levegõsnekUgy kezdeném, hogy elnézést kérek Tigrincstöl a "durva" válaszomért.
(lehet nem kellet volna a bort is kinyitni a sörök után)
Szóval a külömbségröl volna szó egy Float RL és egy Reve Coil között.
Negativan lepödtem a RS után. A 2 villa kb. 20% SAG al van tekerve és a Foxal volna a prob. Nagyon progresziv a z utolso 2cm, nem jól mozog a végen + eljén.
Ilyen témákról olvastam máshol is, és a Fox 09- modellek "optimirozottak".
Létezik vala "kamra tuning" vagy más?
2 képet találtam, lehet érthetö mire gondolok. Szóval, ha a Foxot 35% SAG-al tekerném nem maradna belöle semmi, csak a "kemény" vége.
Revelation Coil 85-130mm (kihasznált 128mm, 18% SAG)
http://www.bilder-ho...h9u-1v-jpg.html
Fox Float RL 140mm (kihastnált ?, SAG 20%)
http://www.bilder-ho...h9u-1u-jpg.html
Kösszi és sorry Tigrincs
ettõl független én nem éreztem jelentõs különbséget a 2006-os 351-es u-turnös recon (ami az alunyakat leszámítva csak feliratban tér el a rugós revelationtól) és a luftos foxok között. akkor már jobban érezhetõ különbség volt a rugós pike és a recon között. pedig elvileg azok közt aztán csak erõsségben meg 1 centi rugóútban kéne különbség legyen.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 29. - 21:01

(lehet nem kellet volna a bort is kinyitni a sörök után)
Szóval a külömbségröl volna szó egy Float RL és egy Reve Coil között.
Negativan lepödtem a RS után. A 2 villa kb. 20% SAG al van tekerve és a Foxal volna a prob. Nagyon progresziv a z utolso 2cm, nem jól mozog a végen + eljén.
Ilyen témákról olvastam máshol is, és a Fox 09- modellek "optimirozottak".
Létezik vala "kamra tuning" vagy más?
2 képet találtam, lehet érthetö mire gondolok. Szóval, ha a Foxot 35% SAG-al tekerném nem maradna belöle semmi, csak a "kemény" vége.
Revelation Coil 85-130mm (kihasznált 128mm, 18% SAG)
http://www.bilder-ho...h9u-1v-jpg.html
Fox Float RL 140mm (kihastnált ?, SAG 20%)
http://www.bilder-ho...h9u-1u-jpg.html
Kösszi és sorry Tigrincs
Írta 2008. július 29. - 20:49

Írta 2008. július 29. - 20:35

Nincs benne semmi boszorkányság. Ügyes gyerek vagy, megoldod.Ezaz! Letisztult vélemény, marketing bs nékül
Amúgy egy szimering berakásánál mire kell figyelni? Kell egy akkora csõ, ami éppen felfekszik a szimering peremére, azt szépen párhuzamosan beütni. Vagy van még ezen kívül valami boszorkányság? puffogóvipera epével kell sikosítani, esetleg teliholdkor kell elvégezni a mûveletet?

Írta 2008. július 29. - 20:34

Írta 2008. július 29. - 20:07

Ezaz! Letisztult vélemény, marketing bs nékül
Amúgy egy szimering berakásánál mire kell figyelni? Kell egy akkora csõ, ami éppen felfekszik a szimering peremére, azt szépen párhuzamosan beütni. Vagy van még ezen kívül valami boszorkányság? puffogóvipera epével kell sikosítani, esetleg teliholdkor kell elvégezni a mûveletet?
ha elmondanám meg kellene hogy öljelek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. július 29. - 19:57

Eddig a legtöbb tapasztalat azt mutatta, hogy jobban mozog vele a gépezet.
Ezaz! Letisztult vélemény, marketing bs nékül

Írta 2008. július 29. - 19:04

nem tudjátok drop off-ban lehet nyakat cserélni?,ha igen,tudtok olyan helyett ahol ezt megcsinálnák?
köszi!
Írta 2008. július 29. - 18:29

A sebesség mindent megold.
Írta 2008. július 29. - 18:15

Van valakinek tapasztalata illetve véleménye az új Dirt Jumper 3 asról?
ÜDV
Írta 2008. július 29. - 17:39

jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát,...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.
Látott már olyat!

Csak ne lenne ilyen csúnya!

Írta 2008. július 29. - 17:38

Ne csodálkozz rajta, ha nem úgy lett összerakva, ahogy mondtam.nekem viszontegészen finoman és lassan köpködi a -gondolom- olajat a duke, amióta berakták az endurot. mondjuk én hibám, mert nem annyira szakértõhöz vittem a villát...
jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát, bár addigra remélhetõleg minimum egy reconom lesz, ha nem egy reba vagy sid...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.
Ugyan ezt a történetet eljátszották másnak, máshol egy Fox villával is. Küldtem hozzá mindent, képes leírást, stb. de így se voltak képesek megcsinálni. Emberünk megdühödött, barátjával nekiugrottak, és megcsinálták úgy, ahogy kell. Érdekes módon minden belefért, minden mûködött. Azóta is elégedetten használja. Ezek után ne legyek mérges egyes szervizekre?:chin:
Írta 2008. július 29. - 17:34

jövõ szezonra azt hiszem sala fogja felkészíteni a villát, bár addigra remélhetõleg minimum egy reconom lesz, ha nem egy reba vagy sid...mintha azt mondanák róla, hogy õ ért a telókhoz.
Írta 2008. július 29. - 17:29

Eddig a legtöbb tapasztalat azt mutatta, hogy jobban mozog vele a gépezet.
Szerintem is finomabban mozog vele a reba.
Érdekes volt, hogy csere után 10psi-vel kevesebb levegõ kellett a pozitív kamrába, 2-3 hónap után és azóta is 10psi-vel többet fújok bele mint régen.
Vagy csak az ízlésem változott?
Írta 2008. július 29. - 17:13

Eddig a legtöbb tapasztalat azt mutatta, hogy jobban mozog vele a gépezet.sala, te ünneprontó!
pedig nincs is jobb egy kis házi telóolajlocsolásnál, pláne, ha a szõnyegen csinálod!
Marci maraton: tényleg, miért ótvar az annyira?
VV: mintha már kérdeztem volna, de azóta elfelejtettem: mivel nyújt többet ez a kék enduro seal, mint a gyári cuc?
Írta 2008. július 29. - 15:23

Marci maraton: tényleg, miért ótvar az annyira?
VV: mintha már kérdeztem volna, de azóta elfelejtettem

Írta 2008. július 29. - 13:02

valaki tudna segíteni olajcsere ügyben?
manitou stance flow telómban szeretnék olajat cserélni, és kellene 1 kis segítség h milyen olajat tegyek bele mert fogalmam sincs, és hogy mennyit tegyek abból az olajból bele.aki segíteni akar az írja meg h milyen márkájú olajat vegyek és h naggyából mire kell odafigyelnem szétszereléskor
válaszokat elõre is kösz!!
inkább ne állj neki....
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. július 29. - 10:55

kerüld el ha megvenni akarod.Osztán meg mi bajod van vele?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.