Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Please log in to reply
10976 replies to this topic

cicaszemita

cicaszemita

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Hy?O.k.,csak azt gondoltam, hogy az ilyen alltalános villákhoz ugy.azaz.olaj kell.Tehát suntour sf9 cr-9vlw980 a pontos tipus.Tehát,tudsz valami okossa?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Sziasztok,az van,hogy vettem egy 2 éves KTM trekkinget és kellene a teleszkopba(suntour sf9 63mm-es) olajat töltenem, de sajna nem tudom milyet.Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném!Elöre is DANKE!

Szerinted mennyi SF9 jelöléssel kezdõdõ Suntour teleszkóp van?
Indulásképen a legkülönbözõbb modellcsaládok között hirtelen ennyi: http://www.srsuntour...egory&tnid=2131

Szóval melyik?:D

cicaszemita

cicaszemita

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok,az van,hogy vettem egy 2 éves KTM trekkinget és kellene a teleszkopba(suntour sf9 63mm-es) olajat töltenem, de sajna nem tudom milyet.Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném!Elöre is DANKE!

krycek

krycek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
sziasztok

Vettem egy '08-s DJ3-s telót (új), elvileg 100mm-s, de lemértem és csak 90mm az útja. Ez így normális? Ezekben gyárilag van olaj vagy nekem kell tölteni?

köszi

Dannyboy#1

Dannyboy#1

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
köszi a helpet. Körülnézek (esetleg ha valakinek van olcsóbban használt vagy találna...:) köszi)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Sziasztok!
Jó öreg elasztomeres telómba szeretnék rugót rakni. Tudnátok abban segíteni, hogy milyen erõsségû, az elasztomersorhoz képest milyen méretû és milyen erõsségû rugót kellene raknom bele? Hol lehet ilyet kapni?
Köszi a segítséget!

A hossza akkora legyen,hogy terheletlen állapotban a rugó épp ne nyomódjon össze,de ne is lötyögjön.Autós motoros boltban lehet kapni Simson,Jawa stb. rugókat,pár száz ft-ért.De ezeket méretre kell vágni,melegíteni,behajlítani,és síkbaköszörülni a végeket.A keménységet ki kell kísérletezni,hogy melyik lesz jó.A Simson rugó az elég puha,max 60 kilóig ajánlom.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
streetre én mindenképpen vmi cro-mo villát néznék. konának volt régebben egy elég brutál, nemtom még van e.

ilyesmire gondoltam:

http://www.chainreac...x?ModelID=15675

http://www.chainreac...x?ModelID=35156

Dannyboy#1

Dannyboy#1

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
És merevbõl milyet?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
annyiért nem kapsz normális telót, fõleg nem streetre. inkább merevvillát vegyél vagy spar geld

Dannyboy#1

Dannyboy#1

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok. Én most vettem egy vázat de mikor villát vettem hozzá elég mellényúltam. Suntour SR-t vettem de nehéz mint a betontömb. Hülye voltam nem olvastam utánna hogy mire jó/mire nem. Na most szeretnék venni egy másik villát bele /15-20am van max.../ és dirt/streetre használnám /inkább street/ szóval valami könnyû darabra gondoltam....

Mit javasoltok? (használt is lehet)

köszi

Dani

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Üdv mindenkinek!
Segítséget kérek! Most építek egy bringát, és szeretnék infót teló ügyben! 30ezrem van egy elsõ villára...és a lehetõségek...Manitou R7 comp, RS sid sl, sid race titanium-ezek használtak, de nem igazán ismerem õket! Hobby xc-cc, sok túra..amire kellene. Elõre is köszönöm.

ha nem vagy nehez es esetleg v-fekkel hasznalod akkor a sid race, ha tarcsafek vagy kicsit nehezebb vagy akkor r7

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Sziasztok!
Jó öreg elasztomeres telómba szeretnék rugót rakni. Tudnátok abban segíteni, hogy milyen erõsségû, az elasztomersorhoz képest milyen méretû és milyen erõsségû rugót kellene raknom bele? Hol lehet ilyet kapni?
Köszi a segítséget!

foton

foton

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérek! Most építek egy bringát, és szeretnék infót teló ügyben! 30ezrem van egy elsõ villára...és a lehetõségek...Manitou R7 comp, RS sid sl, sid race titanium-ezek használtak, de nem igazán ismerem õket! Hobby xc-cc, sok túra..amire kellene. Elõre is köszönöm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

koszi megvan a delelotti program:D amugy lenyegtelen milyen olajat toltok bele nem?csak legyen kicsit vastagabb azert benn is maradjon:D de kb mennyi kellene?(szarankent)

A sram.com-on minden kérdésedre találsz választ. (Az olajokat nem biztos, hogy össze kéne keverni, csak teleszkóp olaj vagy motorolaj).

A sebesség mindent megold.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

amugy lenyegtelen milyen olajat toltok bele nem?

csak teleszkóp olajat tölts bele. olyat, amilyet gyárilag elõírnak. tudom, hogy ezzel nem mindenki ért egyet, de én a szárak aljába kicsit többet szoktam tölteni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hello!
ismerõsömnek keresünk telót, ami ugynézki nagyon nehéz feladat...
Ugyanis, õ egy elég nagydarab ember:D (120kg-2m magas...) és valami nagyon strapabíró, 10-13 cm-t mozgó telót keresünk, nem irreális áron...
Igazából csak erdei gurulgatásra lenne...

Ha tudtok valamit, ami esetleg szóbajöhetne légyszi irjatok!

Elõre is Köszi!

vagy egy recon hogy jól is mozgjon

igaz az drágább
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
koszi megvan a delelotti program:D amugy lenyegtelen milyen olajat toltok bele nem?csak legyen kicsit vastagabb azert benn is maradjon:D de kb mennyi kellene?(szarankent)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

akkor ha fejjel lefele forditom a villat es kiszedem a visszautcsillapito karocskat es a ket also csavart tolthetek bele egy keves olajat? vagy megis hogyan oldhatnam meg,hogy jobb kenese legyen?...mar raferne:D

Majdnem, a csavarokat nem tekered ki teljesen, gumikalapáccsal megütögeted õket, aztán tekered ki õket, hogy kicsit szét tudd húzni a villát, utána megdöntöd 45 fokban a villát és beletöltöd az olajat.

A sebesség mindent megold.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

minek tennél, amikor nyílt olajfürdõs?

akkor ha fejjel lefele forditom a villat es kiszedem a visszautcsillapito karocskat es a ket also csavart tolthetek bele egy keves olajat? vagy megis hogyan oldhatnam meg,hogy jobb kenese legyen?...mar raferne:D

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Merida Crossway 20V-re milyen teleszkópot ajánlanátok?Csak arra használom a bicajt amire való,de szeretnék egy kicsit komfortosabb rúgózást elõl.