Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rock Shox Tora

spe

spe

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
hello!
ismerõsömnek keresünk telót, ami ugynézki nagyon nehéz feladat...
Ugyanis, õ egy elég nagydarab ember:D (120kg-2m magas...) és valami nagyon strapabíró, 10-13 cm-t mozgó telót keresünk, nem irreális áron...
Igazából csak erdei gurulgatásra lenne...

Ha tudtok valamit, ami esetleg szóbajöhetne légyszi irjatok!

Elõre is Köszi!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Alul van furat (úgy értem a föld felé néz) mindkét lábban?

Mint írtam,nincs.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
minek tennél, amikor nyílt olajfürdõs?

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
udv! kerdes:rock shox tora 302 U-turn-ba tehetek zsirt?marmint a keneshez es ha igen akkor a szilikon alapu szintelen zsir megteszi e? vagy litium alapu is jo? elore is kossz :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elõször én is erre gondoltam,de miért csak az egyik szárban van ilyen furat?Az egyik szár mozogjon jól,a másikban meg a rozsda csillapít?:D

Akkor passz. Lehet a másik fele olajos. Manitouból is mintha láttam volna ilyet, hogy csak az egyik felén van lyuk.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Elõször én is erre gondoltam,de miért csak az egyik szárban van ilyen furat?Az egyik szár mozogjon jól,a másikban meg a rozsda csillapít?:D

Alul van furat (úgy értem a föld felé néz) mindkét lábban?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

az egy dolog hogy a mostani villakhoz kepest rugalmasabb erzes, de ezt a halalfelelem dolgot kisse tulzasnak erzem. nekem volt par regi Z1-em [98-as narancssarga original, 2001 MCR ECC 130mm, 2001 Wedge 130mm, 2002 Drop-off 130mm QR20 - mind 30-as becsuszos] es csak a 130-as sima tengelyesek voltak rugalmasabbak. de en azert azokkal is jokat zuztam a janoshegyen, a matraban meg a satoraljaujhelyi dh palyan is.

ez a villa meg mar az ujitott vallal es also szarral van szerelve, gondolom erosebb mint azok amik nekem voltak. plusz nem is 130-as csak 120-as.

nem kapsz fox vagy pike merevseget, de attol meg normal xc felhasznalas mellett teljesen jo lehet.

csajom gepeben 100-as mxc van, amikor megyek vele nem erzem ugy hogy kulon nyomon jar a ket kerek.

pedig de

nekem egyetlen telónál volt gondom (a 28-as becsúszojú RS Pilot-*ot is beleértve) a merevséggel és az a maraton xc volt (kb ugyanez csak a belseje más) de kegyetlenül pedig akkoriban nem is voltam 100+

szal ilyen kevés kilóval elhiszem hogy semmi gondotok de 90 fölött rettenetek ezek a telók.
Zoom én messze elkerülném
(ha úgyis a hosszú rugoút jön be, sporolj egy pike-ra (az ráadásul állítható is)) -igaz lesz egy kerékfûzésed is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Azon a furaton keresztül lehet zsírt belenyomni.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Okés, köszönöm szépen!
(még jelentkezem késõbb, ha nem túl nagy gond.:))

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lomiztam egy Suntour xcc telót Az egyik láb alsó részén,oldalt van egy M 6-os menetes furat.Ez vajon mi célt szolgálhat?Valószínû,eredetileg volt benne csavar is.Valamint,hogyan lehet széthúzni ezt a telót?Alul nincs csavar,a becsúszókba belenéztem,azokban sem láttam csavart,ami a lábakhoz rögzítené.

Azon a furaton keresztül lehet zsírt belenyomni.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Lomiztam egy Suntour xcc telót Az egyik láb alsó részén,oldalt van egy M 6-os menetes furat.Ez vajon mi célt szolgálhat?Valószínû,eredetileg volt benne csavar is.Valamint,hogyan lehet széthúzni ezt a telót?Alul nincs csavar,a becsúszókba belenéztem,azokban sem láttam csavart,ami a lábakhoz rögzítené.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja hogy most recon van? azt azert nem cserelnem le egy mxc-re
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
rugalmassagot altalaban akkor erzel, ha csavaro/oldaliranyu erok hatnak ra, bar en V-fekkel hasznaltam. de ez akkor jott elo, mikor sziklakon jottem le, ergo foldutnal nem hiszem, hogy megerzed. recont en sem cserelnem erre... foleg nem 40 matyasert

----

FÁJVÓ

----

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
én megtartanám a recont.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
beszéltem a tulajjal, olyan 900 km van benne. ami szerintem jó.
mondta, hogy teljesen tipp-topp állapotban van. nem kotyog, nem kopott, friss versenyolaj van benne. ez is jó.:)

a rugalmasság...hát remélem nem lesz olyan nagy változás. mert tényleg túra/földút. meg remélhetõleg idõnként hegyi terep. minimális "ugrások" biztos ezzel is elõfordulnak. amit szerintem bírnia kell.
igaz bb7-essel használnám, 160 mm-es tárcsával. remélem nem okoz neki gondot.:)

még kérdés:
gyakori ezeknél a telóknál a törés? olvastam, hogy a fékhíd az szokott repedni. csak nem tudom eldönteni ez mennyire igaz.
kapni lehet még ehhez szimmeringet?

gakos, fékezés közben érezni nagyon a rugalmasságot?

még mindig nem tudom...meglátom.

Köszi mindenkinek!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

az egy dolog hogy a mostani villakhoz kepest rugalmasabb erzes, de ezt a halalfelelem dolgot kisse tulzasnak erzem. nekem volt par regi Z1-em [98-as narancssarga original, 2001 MCR ECC 130mm, 2001 Wedge 130mm, 2002 Drop-off 130mm QR20 - mind 30-as becsuszos] es csak a 130-as sima tengelyesek voltak rugalmasabbak. de en azert azokkal is jokat zuztam a janoshegyen, a matraban meg a satoraljaujhelyi dh palyan is.

ez a villa meg mar az ujitott vallal es also szarral van szerelve, gondolom erosebb mint azok amik nekem voltak. plusz nem is 130-as csak 120-as.

nem kapsz fox vagy pike merevseget, de attol meg normal xc felhasznalas mellett teljesen jo lehet.

csajom gepeben 100-as mxc van, amikor megyek vele nem erzem ugy hogy kulon nyomon jar a ket kerek.

halalfelelm ezesetben nem tulzas, mert rarongyoltam a sziklakertre, aztan a kerek nem arra ment, amerre akartam, kalapalt a szivem rendesen. de ezert irtam en is azt, hogy lightosabb felhasznalasnal valoszinuleg nem zavaro, viszont szepen mozog, meg van rajta ETA.

----

FÁJVÓ

----

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
köszi mindenkinek.

hát, nem tudom. agyalok még rajta.

itt alföldön azért gondolhatjátok mekkorát lehet "zúzni", meg mennyi lejtõ van...:)

(ha kicsit merevebb, mint a pl. black, akkor már jó. de azzal sem volt sok bajom.)

bár a merevség nem lenne elhanyagolható szempont, kormányzásnál fõleg.

Köszi az eddigi válaszokat, szerintem még zargatlak titeket, ha találok valami használhatónak tûnõt.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

és az a sebességérzékeny csillapítás (SSV?) az mégis hogyan mûködik?
amikor próbáltam olyan villát annyira nem éreztem, hogy mûködne. de síkon, aszfalton próbáltam,szóval nem sokat tudott mutatni.

Minél nagyobb sebességû a villát érõ ütés, annál jobban csillapít. Azaz szép lassan be tudod nyomni, de ha odaütöd, akkor kevesebbet mozdul be.
Aszfalton pl. kátyúnál lehet ezt max érzékelni...

Az ETA-hoz még össze is kell nyomni a telót, mert az csak a visszautat zárja le egy bizonyos ponton.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök