Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
MX Comp ETA-t most szervizeltem, mentem is vele terepen. Baromi jol mozog, falevelre bemoccan, ETA nagy kiralysag, joval gyorsabb, mint a U-turn. viszont tetemes sulya van, es iszonyat rugalmas, az en 70 kilommal halalfelelmem volt lejtozes kozben. Lightosabb hasznalatnal ez talan nem olyan zavaro, de egy 32-es RS-el osszehasonlitva eg es fold a merevsege.

----

FÁJVÓ

----

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ETA bevált dolog szerintem. Kart elforítod, teló beül (így nyilván jobb mászni), úgy is marad. De nem az a kõkemény lock, marad 1-1,5 cm út.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Köszi szépen.

Majd még elmélkedek, hogy mi legyen.:)

Annak örülök, hogy rugós/levegõs.
Az ETA rendszerrõl sincs túl sok tapasztalat. Amit láttam belõle, az jó...
A súlyomból meg faragok, és csak jó lesz.

Köszi mégegyszer!

(a súlya sem vészes...az a plusz ~300 g...:))

u.i.:
és az a sebességérzékeny csillapítás (SSV?) az mégis hogyan mûködik?
amikor próbáltam olyan villát annyira nem éreztem, hogy mûködne. de síkon, aszfalton próbáltam,szóval nem sokat tudott mutatni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem nagyon jó véleményem van errõl a telóról. Vajpuha mozgás, nem igényel gyakori karbantartást, tartós bevonat a becsúszókon, lock 'lent'. Ha nem zavar hogy 2 kiló és jó a 18 centis nyak...nem tudom mit szólna viszont a 115-höz, nekem is 30-as becsúszó rémlik

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
hm. így utólag tényleg...
csak kora reggel nem volt annyira feltûnõ(fox és olcsó, ennyit láttam)

és errõl valami vélemény?
http://piacter.bikem...t=214797&cat=14

a testbikeot is olvasgattam, ott szerencsére volt egy-két használhatónak tûnõ vélemény...

de nem tudom...
ennek a merevsége milyen a Reconhöz képest?
(úgy tudom ez 30-as becsúszós. sokat számít az a 2 mm? mert biztos számít, de nem tudom mennyit. a black után a tora és recon sokkal merevebb volt. marzocchikkal nem sok tapasztalatom van)

és továbbra is ~115 kg-hoz használnám.:)

köszönöm a válaszokat megint!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja enis ilyen dolgokat szurtam ki mint 1sebesseges hajtomu, taposo pedal, matricak az alsocsovon plusz az alacsony profilu gumi...

ezzel dirtolve volt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Rendben, köszönöm mindkettõtöknek a választ.

Akkor ez most felejtõs.:)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
valamint a hajtómû, a csavaros agy, és az elsõ fék hiánya nekem azt jelenti, hogy nem rendeltetésének megfelelõen volt használva...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Fox vanilla r telóról van valakinek véleménye?

cc/túrára használható?

mint ez pl.: http://piacter.bikem...=215188&cat=all

elõre is köszi

u.i.: ~115 kg-hoz megfelelne?
és ez kihúzható 130 mm-re?

Nincs lock, 115kg-hoz rugócsere szükségeltetik, és nem lehet kihúzni 130-ra

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Fox vanilla r telóról van valakinek véleménye?

cc/túrára használható?

mint ez pl.: http://piacter.bikem...=215188&cat=all

elõre is köszi

u.i.: ~115 kg-hoz megfelelne?
és ez kihúzható 130 mm-re?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sz@rbol nem lehet varat epiteni. gyujtogess valami jobbra, addig nem tudunk mit mondani
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Bezsíroztam a gilát. Kíváncsi vagyok honnan ment bele annyi retek... Jobban mozog, mint újonnan, de sajna ez két hét múlva szerintem megint elmúlik. :( amíg merevvillaként funkcionált nem hiányzott a csillapítás, de ez így botrányos. Néhol többet árt, mint használ ráadásul a legnagyobb elõfeszítésnél is felkoppan minden szartól.

Bighitrider

Bighitrider

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Helló!
Valaki tudja ,hogy a Boxxerekben is olyan sz** olaj van gyárilag ,mint a Marzókban???

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
inkabb a dirt jumper, tora sem nem dirt se nem dh villa

krycek

krycek

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
hali

erosen telo csere kozeli allapotban vagyok. most me'g egy suntour xcr-t hasznalok, de nagyon megfaradt szegenyke. Nagyon enyhe felrantastol is kikoppan. :( hardy 3asom van dirtre kene meg enyhe DH-ra. Mit ajanlotok kb 40k ig?

Eddig kettot neztem ki:

marzocchi '08 dirt jumper 3

vagy

rock shox '09 tora 302 u-turn

tenksz elore is.

peace

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ez van, ezt kell szeretni. Most nincs 50k-m egy jobb telóra. Tehát nem jó a lítiumos. Mi az a szilikonzsír és hol lehet szerezni? Holnap raknám össze a cuccot.

szilkonzsírt kb minden viz/gáz szerelvény boltban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

egyetertek rbalint kollegaval :)

de, ha megsem, akkor szetszed, megtisztit, szilikonzsirral megken, egyszer csinaltam ilyet, mozogni mozgott, de csillapitas attol meg nem lesz benne, ergo terepen nem sok hasznat veszed

Ez van, ezt kell szeretni. Most nincs 50k-m egy jobb telóra. Tehát nem jó a lítiumos. Mi az a szilikonzsír és hol lehet szerezni? Holnap raknám össze a cuccot.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

rst gilát lehet sima olcsó zsírral kenni (lítiumbázisú)? vagy valami olajjal inkább, vagy mivel? Nem ártana, ha megmozdulna :)

egyetertek rbalint kollegaval :)

de, ha megsem, akkor szetszed, megtisztit, szilikonzsirral megken, egyszer csinaltam ilyet, mozogni mozgott, de csillapitas attol meg nem lesz benne, ergo terepen nem sok hasznat veszed

----

FÁJVÓ

----

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

rst gilát lehet sima olcsó zsírral kenni (lítiumbázisú)? vagy valami olajjal inkább, vagy mivel? Nem ártana, ha megmozdulna :)

jobb kézzel, bal váll fölött egyenletesen emelkedõ röppályára kell állítani.
majd ezek után ellátogatni tetszõleges kerékpárboltba és venni egy normális teleszkópot. vagy böngészni az aprót és onnan venni egyet.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás