Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere #2.
Posted 2009. September 02. - 00:46
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. September 02. - 00:10
Posted 2009. August 29. - 11:34
Posted 2009. August 28. - 18:28
Posted 2009. August 28. - 18:23
Ha jól nézem, mind a 2 teleszkóp 85-130mm-ig rugózik! Szerintem a vázad nem fogadná túl jól, ha a maxon használnád, sõt még ha 100-on használnád se lenne jó! Szerintem nézz olyan teleszkópot, aminek 80mm a mozgása!Sziasztok !
Telót szeretnék cserélni Merida Matts Tfs 100 D bringámban. Két teló került szóba: 1, rock shox tora 302 u-turn poplock 2, rock shox recon 351 u-turn poplock
Az elsõ kérdésem az lenne, hogy jók e a telók a vázamhoz ?
A második pedig, hogy ti melyiket ajánlanátok és mi a különbség a kettõ között ?
Turázásra használom a gépet. Néha vannak keményebb terepek is, mint pl. köves, sziklás lejtõk ahol jól jönne a finom mozgás és a mostaninál hosszabb rugóut.
yep!
Posted 2009. August 28. - 17:13
Telót szeretnék cserélni Merida Matts Tfs 100 D bringámban. Két teló került szóba: 1, rock shox tora 302 u-turn poplock 2, rock shox recon 351 u-turn poplock
Az elsõ kérdésem az lenne, hogy jók e a telók a vázamhoz ?
A második pedig, hogy ti melyiket ajánlanátok és mi a különbség a kettõ között ?
Turázásra használom a gépet. Néha vannak keményebb terepek is, mint pl. köves, sziklás lejtõk ahol jól jönne a finom mozgás és a mostaninál hosszabb rugóut.
Posted 2009. August 25. - 09:05
Posted 2009. August 23. - 13:18
a rugóút állítás eltüntetése nem tétel, de a másik az már érdekes...
én nem cserélném
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. August 23. - 12:31
golya:nem mind1 mibõl van ? mindenbe azt kell önteni ami elõ van írva....és akkor nem lesz baj....a telót meg szétkúrja a fékfoyladék jah...szétmarja a tömítéseket....szertied ha a a festéket lemarja egy gumi gyûrûvel mit csinál ?
Posted 2009. August 23. - 11:59
Hát nem tudom mert elég sok mindent kivett belõle.Érdemes ez a csere?
Köszi elõre a válaszokat.
én nem cserélném semmi pénzért. elég durván bizergálták azt a telót, ki tudja mennyi hozzáértéssel.
Posted 2009. August 23. - 11:43
LHM? Az mi? Mineral=ásványi=kõplaj és a belõle készült párlatok
annyit lelek róla, hogy ásványi eredetû hidraulika folyadék.
Posted 2009. August 23. - 01:14
Nagy dilemmában állok kérem segítsetek. VAn nekem 1 Marzocchi Mx comp ETA 2004 teleszkópom és már hirdetem 1 ideje és most ajánlottak 1 cserét.a csere tárgya:Manitou Sherman Firefly akivel cserélném ezt írta : "130 milit mozog volt rugóút állíttás rajt de kattogott meg nem volt túl yó!ezért ki lett belõle szedve!
gyárilag volt compressió állíttás na ez úgy ahogy volt semmit sem ért ráadásul nagyon lomha és néha darabos volt tõle a mozgásúgy ez is ki lett szedve!de nem sufnis!!!!! volt a gyárban is nagy szervizen a szétszedés után és most tökéletes a mozgása!az olaj az 5w-s motorex!visszaútcsillapíttás állíttás teljesen yó ! ja és ha nem lenne yó a 130 mili belsõleg tudod állíttani!
a villa szerintem kifogástalan és szerintem énnél jobban mozgó shermant nem találsz
ja és az olajjal is annyit játszottam hogy teljesen kitudja mozogni az útját de nem tud bekopanni mert annyit tölöttem bele hogy finoman megállíttja a telót az olaj mielõtt koppanna!
Hát nem tudom mert elég sok mindent kivett belõle.Érdemes ez a csere?
Köszi elõre a válaszokat.
Nem estem el, csak így szoktam
leszállni:rocketman
Posted 2009. August 22. - 23:47
Posted 2009. August 22. - 12:52
A Shimano fékfolyadékról azt írják hogy ásványi alapú.Ha nincs semmi köze az olajhoz,akkor milyen "ásvánnyal" van rokonságban?
az akkor sztem tulajdonképpen a sima LHM hidraulika folyadék, mert az ásványi alapú. a régebbi citröen-ekbe kell ilyen lötyi. legalábbis én ezeket találtam. wikipedia a glikol-éter is azt mondja h mineral based:S (keresõ szó: brake fluid)
Posted 2009. August 22. - 10:18
Lehet következménye ha véletlenül telóolaj helyett fékolaj kerül egy villába?:wtf:
anno ETZ-ben játszotta el egy nagytudásu haverom, széjjelszedett minden nem fémet belül. ha jól emlékszem 3-as vagy 4-es dot .. vót ,... valamikó
Posted 2009. August 22. - 09:14
A Shimano fékfolyadékról azt írják hogy ásványi alapú.Ha nincs semmi köze az olajhoz,akkor milyen "ásvánnyal" van rokonságban?Fékolaj nem létezik. Fékfolyadék van, de annak semmi köze az olajhoz.
Posted 2009. August 21. - 22:40
Posted 2009. August 21. - 20:52
Na végre én is offolok, de ezt a téveszmét már nehezen viselem:
Fékolaj nem létezik. Fékfolyadék van, de annak semmi köze az olajhoz. Az a szmötyi enyhén savas jellegû, hogy a fékrendszerbe bejutó vizet meg tudja kötni és így megõrzi a hõtûrõ képességét. (Víz 100°C-on forr, ezért lelevegõsödne a fék.) Hõtûrõ képességét jelölik Dot-tal. Minél magasabb a szám, annál jobban bírja a hõt. Cserélni a koszolódás és a túl sok megkötött víz miatt fellépõ hõtûrõképesség csökkenése miatt kell idõnként. (Autóknál 4 év, bringáknál szerintem sûrûbben a kevesebb mennyiség miatt.) Érdemes vigyázni vele, mert savas jellegébõl adódóan tud rombolni rendesen. Nekem a Casio órámat ette meg, pedig csak egy csepp ment rá, és azt is azonnal letöröltem... Festéknek sem szokott kegyelmezni.
Off befejezve.
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2009. August 21. - 18:30
Fékolaj nem létezik. Fékfolyadék van, de annak semmi köze az olajhoz. Az a szmötyi enyhén savas jellegû, hogy a fékrendszerbe bejutó vizet meg tudja kötni és így megõrzi a hõtûrõ képességét. (Víz 100°C-on forr, ezért lelevegõsödne a fék.) Hõtûrõ képességét jelölik Dot-tal. Minél magasabb a szám, annál jobban bírja a hõt. Cserélni a koszolódás és a túl sok megkötött víz miatt fellépõ hõtûrõképesség csökkenése miatt kell idõnként. (Autóknál 4 év, bringáknál szerintem sûrûbben a kevesebb mennyiség miatt.) Érdemes vigyázni vele, mert savas jellegébõl adódóan tud rombolni rendesen. Nekem a Casio órámat ette meg, pedig csak egy csepp ment rá, és azt is azonnal letöröltem... Festéknek sem szokott kegyelmezni.
Off befejezve.
Durung forever!
Posted 2009. August 21. - 12:56
Lehet következménye ha véletlenül telóolaj helyett fékolaj kerül egy villába?:wtf:
a dot aszem kinyujtja a szimeringet, o-gyüröt egyszóval használhatatlannáteszi a telot.ogyürüket szimeringeket cserélni kell ha ásványi akor lehet elég leereszteni azt feltölteni teloolajal.én ásványival simán használnám ha jó a sürüsége.monjuk nekem nem kell a finom mozgás streetre