Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

ha a rs reconom (motion control-os) legalább 3 cm-t nem mozog ki az útjából az miért van?
túltölthettem olajjal? Allulról(15 meg 30 ml, ahogy írták, de lehet a a szivacsgyûrû feltöltésénél csorgott még a külsõszárba...), fellülrõl(120ml)...valamelyik érték túl sokra sikerülhetett? rugós kompresszió nincs ráállítva, 95 kiló vagyok mindenképpen ki kéne tudnom hozni belõle a telje rugóutat, nem???
köszi a segítséget elõre is!

valaki tud segíteni?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
bocsi, off: Sala, ment a privi!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Már megvolt, bent a boltban, mûhelyben megcsináltunk egy átnézést(rendes kenéve van e, olaj elég van e benne, stb... minden rendben volt), de sokkal nem lett jobb. Ennél többre gondoltam. :) Tudom, hogy nem komoly a villa, de jobb ebbõl kis befektetéssel kihozni jobbat, mert bár vajpuha mozgásra vágyom, de kevésbé darabosra.

Bocsi, csak 1 szaki kell, aki kifejezetten teló tuningra állt rá. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az mar ket szaki osszesen.

amugy az sose art ha szetszeded es belekukkantol
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Srácok vajon egy 302-es Tora-ból, és a 130mm-es rugó+olajos útjából lehet szebb mozgást kihozni mint a gyári, egy szaki, telózsír, jobb csillapító olaj, esetleg O gyûrûk és egy szaki segítségével? OLvasgattam bikemag féle telo tunningot, illetve úgy tudom itt akad pár igazi teló szaki, aki mestere ezen tudománynak. :)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

könnyebb, mint egy max, de nem mozog olyan szépen. levegõs. viszont van rajta lockout. ha az nem fontos, akkor inkább vadásznék egy 120-as max-et, ami azért elég ritka. amúgy meg egy lefty. jobb minden másnál :)

http://gb.cannondale...n/10/index.html

Meg rondább is. sztem

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
ha a rs reconom (motion control-os) legalább 3 cm-t nem mozog ki az útjából az miért van?
túltölthettem olajjal? Allulról(15 meg 30 ml, ahogy írták, de lehet a a szivacsgyûrû feltöltésénél csorgott még a külsõszárba...), fellülrõl(120ml)...valamelyik érték túl sokra sikerülhetett? rugós kompresszió nincs ráállítva, 95 kiló vagyok mindenképpen ki kéne tudnom hozni belõle a telje rugóutat, nem???
köszi a segítséget elõre is!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Üdv!

Egy érdekes kérdésem lenne felétek. Kísérletezni szeretnék valamilyen levegõs rendszerrel a telómba, ami egy 07-es pike 426. Nagyon puha ez a rugó benne, meg hát na súlycsökkentés:)
Szóval... nem vok egy zseni, gépésznek tanulok de még a felénél sem járok ugyhogy.. nem a syndicate mérnöke akarok lenni, nem egy air-uturn-t akarok csinálni, csak egyszerûen kisérletezés, 80mm út levegõvel ennyi.

A cél, hogy azért ne eresszen, de vmit mozogjon is, a hûdemindentkimozog mozgás nem lényeg. Nézegettem a levegõs pikeok összeállítási modelljeit, és külön belsõ patron nélkül vna megoldva szóval elvileg egyszerûbb formában nekem is sikerülhet, csak rendesen kell a méreteket megválasztani.

Na és igazából az lenne a kérdés már végre:D, és remélem valaki tud segíteni, hogy ugye a legnagyobb probléma itt az, hogy mekkora legyen a fedés a nyomórúd+o-gyûrû és a becsúszó belsõ fala között. gondolom tized mm-ekben kell gondolkodni Van valakinek vmi támpontja, vagy valami villa aminél tudja hogy mik ezek a méretek naggyából?

kösziszépen elõre is!

Na

1.ha már volt a becsuszóban rugó, a belül lévõ karcok miatt az életben nem fogod letömíteni
2.nem találsz teflonos nymorudat
3. nem éri meg

én csináltam a Travis triple-hez, usa maniout küldött nyomorudat ajcsiba, ráment kb 80ezrem, és még nem 100%, kamra méretekre angyon oda kell figyelni, plusz nem árt egy negativ rugó vagy kamra, ha van kedved utazni gyere le százhalombattára meg tudom mutatani az enyémet, dobozban van

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
kemány benne a rugó szerintem....venni kell puhábbat

haal9001

haal9001

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vettem egy használt freddy2es bicót, melynek egy bomber 55r 160mmes telója van. Állitólag a tulaj vizszintesen tekert vele ezért volt keményre állitva a teló (teljes súlyommal ráfeködve bemegy 50mm a 160-ból). Kérdésem az lenne, hogy hogy tudnék puhitani rajta, mert a levegõs részén próbáltam kiengedni belõle, de olyan volt mintha csak egy kis nyomás lett volna benne, amit ki is engedtem, de nem lett puhább! A régi marzó dropoffomnál ezzel tudtam szabályozni! Lehet hogy valami nemüxik jól a bomberben?
üdv.: Viktor

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Üdv!

Egy érdekes kérdésem lenne felétek. Kísérletezni szeretnék valamilyen levegõs rendszerrel a telómba, ami egy 07-es pike 426. Nagyon puha ez a rugó benne, meg hát na súlycsökkentés:)
Szóval... nem vok egy zseni, gépésznek tanulok de még a felénél sem járok ugyhogy.. nem a syndicate mérnöke akarok lenni, nem egy air-uturn-t akarok csinálni, csak egyszerûen kisérletezés, 80mm út levegõvel ennyi.

A cél, hogy azért ne eresszen, de vmit mozogjon is, a hûdemindentkimozog mozgás nem lényeg. Nézegettem a levegõs pikeok összeállítási modelljeit, és külön belsõ patron nélkül vna megoldva szóval elvileg egyszerûbb formában nekem is sikerülhet, csak rendesen kell a méreteket megválasztani.

Na és igazából az lenne a kérdés már végre:D, és remélem valaki tud segíteni, hogy ugye a legnagyobb probléma itt az, hogy mekkora legyen a fedés a nyomórúd+o-gyûrû és a becsúszó belsõ fala között. gondolom tized mm-ekben kell gondolkodni Van valakinek vmi támpontja, vagy valami villa aminél tudja hogy mik ezek a méretek naggyából?

kösziszépen elõre is!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rugo sem kell feltetlen rovidebb max kicsit jobban elo lesz feszitve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
s ha keresel rövidebb rugót?
Ha a még alacsonyabb kategóriájú villáikat megnézed ugyanannak a gyártónak, jó eséllyel hasonló átmérõjû, hasonlóan kovácsolt végût találsz, rövidebb változatban. Sõt, még a nyomórúdnél lévõ mûanyag bizbasz is hasonló kialakítású lesz.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Egy egyszerûbb teleszkópban, amiben nincs útállítás (nyílt olajos Axel, vagy Tora) meg lehet valahogy oldali, hogy 80mm-re összehúzzuk? Van vagy 2 Axel itthon szétszedve, meg kellene próbálni.
Lehet hülyeségre gondolok, de nyomórúd és rugó vágás? Csak aztán az sem mindegy, hogy a nyomórúd hogy kapcsolódik a rugóba, megvan e benne menet, meg ilyen-olyan dolgok. Esztergályos munka nem gáz.
Nagy kókányolást igényel?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
lenne itt két teló az apróból:

1.Rock Shox Tora 302
http://piacter.bikem...=272128&cat=all

2.MANITOU BLACK COMP 100/120
http://piacter.bikem...t=274257&cat=14

a kérdés csupán annyi, hogy darabokban áll az aláírásomban szereplõ magellan(hegyi kecske) és szeretném összerakni, csak egy villa a hiánycikk!
az összerakás oka eladás lenne, ne álljon itt ennyi alkatrész fölöslegesen...melyik villa értelmesebb megoldás akár a következõ tulaj érdekében(pont nem az a lényeg melyik ugye az olcsóbb)?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
könnyebb, mint egy max, de nem mozog olyan szépen. levegõs. viszont van rajta lockout. ha az nem fontos, akkor inkább vadásznék egy 120-as max-et, ami azért elég ritka. amúgy meg egy lefty. jobb minden másnál :)

http://gb.cannondale...n/10/index.html

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Lefty Dlr 110mm-rõl mit lehet tudni?

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
aham köszi Gi-Gi!
én kart nem vettem, mert azt hittem csak zárni lehet vele a villát, de asszem ezt a komresszió állítást egyszerûbben is meg lehet oldani...remélem összejön:)

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

A pop lock kar az hogy mûködik, mert látom a vilán a kék tárcsácskán (ahova a pop lock kar bowdenjének a véget rögzíteni kell) a kompresszió feliratot, de nem tudom az hogy is mûködik. A pop lock karral nem csak zárni lehet a villát?lehet ott valahogy a kompressziós csillapítást is állítan???hogy is van ez?

Hali!

Nekem volt rs revel telóm s ahhoz adtak poplock kart.
Nekem is 1 év volt mire rájöttem hogy mükszik.

Van egy kapcsolója és van az a kék tekerõ a tetején compression felirattal a lock karon.

Mûködése egyszerû: ha lockolod meghúzza a bowdent és fordít a teló lábán lévõ kék tárcsán

ha meg compressiót akarsz állítani akkor lockold a kart, aztán tekerj egy jó párat azon a kék tekerentyûn, azutún meg old ki a kart

ha eleget tekertél, látni fogod hogy nem engedi vissza teljesen a kart, ezáltal a kék tárcsa sincs alapállásban a teló lábán
próbálgasd és látni fogod hogy mükszik

ui.: remélem érthetõ :D

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
A pop lock kar az hogy mûködik, mert látom a vilán a kék tárcsácskán (ahova a pop lock kar bowdenjének a véget rögzíteni kell) a kompresszió feliratot, de nem tudom az hogy is mûködik. A pop lock karral nem csak zárni lehet a villát?lehet ott valahogy a kompressziós csillapítást is állítan???hogy is van ez?