ÓbudaBringában elvileg van egy elfekvõ híd. Keress rá neten, telefonálj oda, kiderül.
Nagy király vagy, köszönöm a tanácsot! Felkerestem õket és több megoldást is elém tártak. A legjobb helyre irányítottál!
NAGYON KÖSZÖNÖM!
ÓbudaBringában elvileg van egy elfekvõ híd. Keress rá neten, telefonálj oda, kiderül.
Tisztelt fórumlátogatók!
Egy barátomnak van egy 2001-es Marzocchi Z (nem tudjuk pontosan mi, talán Z4 v. Z5) és a következõ vele a probléma.
A szóbanforgó villának nekidurrantott egy idióta sofõr autóval és a villa bal fele függõleges irányban feljebb csúszott úgy 5mm -t.
Konkrétan ami meghajlott, az a kovácsolt alu fékhíd, ezen kívül minden ok.
Ugyebár ennél a típusnál a lábakat ki lehet venni a kovácsolt fékhídból úgy, hogy a féktüskéket kicsavarom, bla bla bla.
Tudnátok valami tanácsot adni a javításra? Hevítés, visszahúzás stb.?
Esetleg elfekvõben nincs valakinek egy ilyen, lehetõleg ép darab?
Egyébként a villa gyönyörû szép, szóval a kidobás kizárva!
Minden hasznos hozzászólást elõre is köszönök!!!
Üdv!
esetleg maratni nem lehetne egy ujat? talalni egy originalt melos lesz...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Feltettem az adott topicban(suntour) a kérdést, de itt lehet hamarabb jön rá válasz...
Köszi a véleményt, de szerintem nem teljesen valós a feltételezésed, hogy gyárilag mindig minden rendben van, erre már sokan rácáfoltak. Nem méregdrága olajat fogok beletölteni nyílvánvalóan, másod sorban mindig az a legjobb, amit saját magad csinálsz. Egy tisztítás-olaj csere-zsírzás még egy villának sem ártott meg. Ebben a szellemben köszi, de megcsinálom, szerzek megfelelõ olajat amilyen kell (gondolom 5 és 15 W-s), szétkapom, kitisztítom, és írás beli segítséggel (hogyha segítenek a többiek, illetve tech manuals) megoldom a dolgot.
Ez nem egy revelation példának okáért, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz fényévekkel jobb, de ártani nem árt, sõt.
Minden esetre tényleg köszönöm a véleményt, ez is egy álláspont.
(2009 februári bikemag-ban lévõ teló tunningos cikkben pl egy recon lett górcsõ alá véve, amit gyárilag elkezdtek használni, és kis idõ után pl szétkopott a becsúszó szár, ergo szerintem igaz sok állítás a mai villákra, mert fene egy fogyasztói társadalmat élünk, ahol minden a pénzrõl szól)
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->