Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10976 hozzászólás a témában

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

en meg azt szeretnem kerdezni hogy azok akik ennyire negativ velemennyel vannak a suntour villakrol azok probaltak is oket?

kb az a kategoria mint a KIA autok.

ha sierül az eddig beszerzett 5-6 db-os rugókészletbõl összevarázsolni a raidont, maj' írok.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Az én villámmal az a gondom, hogy amióta benne van az össztelós Trekben nem akar úgy mozogni, mint a Blastban. Ez mitõl lehet? Pedig eddig minden kis szart kimozgott.
A vázban egy levegõs Fox van. A villa pedig egy rugós Marzo Z1 Fr(130 mm).
Én a geometriára is gondoltam, meg hogy levegõs tag+rugós villa nem fér meg egymás mellett valamiért.

Ezt a jelenséget én is tapasztaltam mikor egy merev gépbõl áttettem a 150mm-t mozgó Z1 RC2 ETA villámat egy 150mm-t mozgó Santa Cruz Heckler-be, amiben egy levegõs Fox dolgozott.
Konkrét megoldást nem tudok a problémára, azt mondjanak a tapasztaltabb és okosabb fórumlátogatók, de addig játszottam a légnyomás és csillapítás kombinációjával elöl/hátul, míg a végén tökéletes lett. Két totál különbözõ beállítás kellett a villára merev és fully váz esetében.
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Az én villámmal az a gondom, hogy amióta benne van az össztelós Trekben nem akar úgy mozogni, mint a Blastban. Ez mitõl lehet? Pedig eddig minden kis szart kimozgott.
A vázban egy levegõs Fox van. A villa pedig egy rugós Marzo Z1 Fr(130 mm).
Én a geometriára is gondoltam, meg hogy levegõs tag+rugós villa nem fér meg egymás mellett valamiért.

Izomtéridõninja-geológus!

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 hozzászólás
villába való szivacsgyûrût csak simmering készlettel lehet szerezni vagy lehet külön is venni?
ha igen hol érdemes keresni?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

te probaltal magasabb kategorias suntour villakat? jok-e?

Nekem axonom van, szuper... partiban van egy recon/reba szinttel... szeretem... merev, jó mozgású, és jól is néz ki...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Annyit nem biciklizik, hogy több villa bekopjon alatta. :)

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

en meg azt szeretnem kerdezni hogy azok akik ennyire negativ velemennyel vannak a suntour villakrol azok probaltak is oket?

----

FÁJVÓ

----

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Kompetens véleményt azért nem tudok erre mondani, mert bár elõfordult nálam is, hogy csak 4-5e km után történt olajcsere, de nálam alap volt, hogy az új RS villából a elsõ szerelés során kiugrott a gyári szimmering és porlehúzó, és ment a helyére Enduro alkatrész, ami érezhetõ változást okozott a villák mûküdésében.

Sajna még nem volt szerencsém EFS próbálni/használni, így nem tudok benne én sem véleményt alkotni...

alapfelállásban ez a véleményem, gyári szimering esetén... persze alakul tapasztalat sok mindenen változtathat, szívesen meghallgatok véleményt tapasztaltaktól, és ha jónak találom alkalmazom is!

Végülis errõl szól a fórum, megismerni egymás véleményét, és a jobbat elfogadni...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Rendben, elfogadom...

DE egy picit vitatkozok is vele...

A legtöbben nem 1500-2000 km-enként hanem inkább évente (4-5-6e km) után cserélik az olajat, és több mint valószínû hogy a kenés olaját is csak ekkor...

Nem tudom szerkezetileg ez mennyire számít, de az én elgondolásomban erre jobb a vastagabb olaj, de szóljatok ha rosszul gondolom...

Kompetens véleményt azért nem tudok erre mondani, mert bár elõfordult nálam is, hogy csak 4-5e km után történt olajcsere, de nálam alap volt, hogy az új RS villából a elsõ szerelés során kiugrott a gyári szimmering és porlehúzó, és ment a helyére Enduro alkatrész, ami érezhetõ változást okozott a villák mûküdésében.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Az eddigi 5 év tapasztalatai alapján nálam mind a Pike-nál, mind a Reba-nál jobb eredményt hozott a hígabb olaj a kenésnél (egyébként Salától tanultam), és az ismerõsi körben az azonos vagy hasonló kategóriás RS villáknál is pozitív volt a tapasztalat. Mellesleg eddig a saját RS villáim mûködését mindenki dicsérte, aki kipróbálta.:)

Rendben, elfogadom...

DE egy picit vitatkozok is vele...

A legtöbben nem 1500-2000 km-enként hanem inkább évente (4-5-6e km) után cserélik az olajat, és több mint valószínû hogy a kenés olaját is csak ekkor...

Nem tudom szerkezetileg ez mennyire számít, de az én elgondolásomban erre jobb a vastagabb olaj, de szóljatok ha rosszul gondolom...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szabad tudni miért?

Az eddigi 5 év tapasztalatai alapján nálam mind a Pike-nál, mind a Reba-nál jobb eredményt hozott a hígabb olaj a kenésnél (egyébként Salától tanultam), és az ismerõsi körben az azonos vagy hasonló kategóriás RS villáknál is pozitív volt a tapasztalat. Mellesleg eddig a saját RS villáim mûködését mindenki dicsérte, aki kipróbálta.:)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

RS esetében ezzel nem értek egyet

Szabad tudni miért?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

kenést szvsz jobb ha sûrûbb olaj végzi, adott helyeken még egy pici zsírral is beszoktam segíteni neki... (pl a levegõs szár o-ringjeinél)

RS esetében ezzel nem értek egyet

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

kenest tokeletesen megoldja az 5w-s olaj is, 30ml-ert nem eri meg venni egy literes flakont

1. nem romlik meg
2. anyagáron meg tudod csinálni a havernak
3. feltételezem a user 2-3e km-ként cserél olajat... lábban gyakrabban...

Én vettem 1-1 litert sacc 2 éve, az 5ös kifogyóban, a 15ös félig....

Egyébként jobb boltban adnak kimérve, igen...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
szerintem érdemes lenne megkérdezni bringaboltban, hogy adnak-e kimérve.
én úgy vettem múltkor 4,5 dl-t.

Izomtéridõninja-geológus!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
kenest tokeletesen megoldja az 5w-s olaj is, 30ml-ert nem eri meg venni egy literes flakont

----

FÁJVÓ

----

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

5w-s teljesen jo bele, szerintem ugyis csak literest kapsz, szoval mindegy.

kenést szvsz jobb ha sûrûbb olaj végzi, adott helyeken még egy pici zsírral is beszoktam segíteni neki... (pl a levegõs szár o-ringjeinél)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
5w-s teljesen jo bele, szerintem ugyis csak literest kapsz, szoval mindegy.

----

FÁJVÓ

----

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

táblázat szerint
jobbra felül 110ml, alul 15ml
balra felül 3-5ml, alul 15ml.

elvileg elég, ha veszel két decit.