MBR Hardtail of the Year - YouTube
www.youtube.com/watch?v=c5MQHIJXthU
Ezt az Author-t hajtom egy ideje. 16 kiló a benne látható teli kulaccsal. Érezhetõ, persze, hogy nem 11 kiló. De attól még lehet vele tekerni tökéletesen, és haladni is. A teló csörög, de legalább mozog, viszont nem kotyog. A váltó vált, a fék fékez. Az élmény teljesen rendben van. Mert a geometria tökéletes, a többi pedig másodlagos. Ez egy 150ezer forintos kombó.
Az SS 29er-is 13 kiló nekem merev villával, és azzal is lehet maradandót alkotni azért...
Ezt kifejtenéd privátban?Az árakból úgy nézd, hogy abból még ki lehet sírni 10-15 % kedvezményt, ha azt írod, hogy vállalkozó vagy. (mi így csináljuk)
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Én Crosstrekkinget csak olyan puhatestû ismerõsöknek szoktam ajánlani, akirõl biztos vagyok, hogy soha az életbe nem kapja el a hév, hogy bemenjen az erõdbe, elhagyva egy percre is a civilizációt. Egyéb esetben vannak egész kellemes és jó árú 29-esek, kisebb gyártóktól. Havernak 130-ért vettünk egy Felt-et. Sztem nem lehetett több 13 kgnál. De jó volt rajta ülni és hajtani még nekem is. Teljesen jó!26-os montinál még esetleg értem a recreation kategóriát a 29 nél semmi értelme, arra krossztrekkinget kell venni.
Azért a srác kérdéséhez képest (140 - 180e) ezek lényegesen többe - az olcsóbb is kb. 2x annyiba - kerülnek. Persze tudom én, hogy lehet várni és gyûjteni a pénzt, de felhasználási területtõl és fõleg szokástól függõen nem kell annyira belehúzni a csúfot az "olcsó" kategóriába se szerintem.
Általában 470 mm-eseket lehet kapni, pl. ilyet:
Salsa CroMoto Disc Only Stahlgabel - BIKE-COMPONENTS.DE
Azért ha Pannónián kívülre is tekintünk, egészen normális áron találni bringákat. Nem a Bikefun áraiból kell kiindulni.Gyári karbonvázas 29er 700-800e Ft-os ár mellett még pedál nélkül sem nagyon kevesebb, mint 11 kiló, leginkább a felhasznált alkatrészek miatt. Sokat kell költeni még rá, hogy olyan vagy hasonló tömegû legyen, mint 1-2 éve a hasonló árú 26-osok.
nemrég láttam bringás bemutatót szaltóval, meg minden, és 26-os kerekû bringával azért látványosan nehézkesebben mozgott a srác, mint a többiek a bmx-el, vagy a kisebb kerekû dirt bringákkal
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Vatta új Cube Reaction Carbon 29er váz, jó kerékkel (actionsport.de-rõl, az sem horror ár) gumikkal, XT, SLX a fent említett összeg alatt 10,2 kg. Persze nem egyszerû összehozni, de meg lehet oldani.Gyári karbonvázas 29er 700-800e Ft-os ár mellett még pedál nélkül sem nagyon kevesebb, mint 11 kiló, leginkább a felhasznált alkatrészek miatt. Sokat kell költeni még rá, hogy olyan vagy hasonló tömegû legyen, mint 1-2 éve a hasonló árú 26-osok.
Wow!
És még azt mondják, hosszabb a tengelytáv, gödörben ülve tekersz, meg nem is fordulékony...
Itt van még pár jó, akit érdekel: 29er hardtail videos?