Jelentkezz be Regisztrálj
29er
Írta 2009. október 07. - 09:01
és ilyen csúszópapucs esetén (Crisp Titanium):
http://www.flickr.co...57620762887807/
Így elkerülheted a láncfeszítés mellett a Speedbone/MonkeyBone v. a tourque arm használatát is.
Talán a Kona Unit-hoz lehet csináltatni olyan papucsot mint az utóbbi, más itthon kapható vázat nem tudok így hírtelen.
Keress rá az mtbr-en a 29er rohloff compatible dolgokra ott van pár hasznos topik!
Ja, és ha meglesz a bringa képeket róla!
Én is gondolkodtam ilyen összeállításon (pár havonta elõjön a téma nálam), de egyelõre letettem róla.
Írta 2009. október 07. - 08:06
Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. október 06. - 20:30
Írta 2009. október 06. - 18:09
Most jutott eszembe, hogy a normál ejtõpapucs is jó, ha excenteres a középrész.
Írta 2009. október 05. - 18:25
De igen ök csinálták, mivel nem tucatáru, feltehetöen az enyémet láthattad. Az utolsó két felnit hozták el a nagykerböl.nem a speedway-ben fûzték ezt a kereket véletlenül ?? ( múlt héten pont egy ilyen konfigot farigcsált ott a szerelõ ) - cca.: 55 ezerért - tök feketében
Írta 2009. október 05. - 16:52
A váz egy korábban tesztelésre adott prototípus, a pontos márkája számomra ismeretlen, de akik hajtották megszállott 29-esekek. Mondhatnám deviantok
A villa egy használt Reba lesz.
Múlt héten lettek kész a kerekeim:
Felni DT Swiss X470, agy Shimano SLX, küllõk (32 db) DT 2-es.
A súlya gyorszárral, defektvédõ szalaggal:
elsõ kerék: 988g hátsó: 1182g.
nem a speedway-ben fûzték ezt a kereket véletlenül ?? ( múlt héten pont egy ilyen konfigot farigcsált ott a szerelõ ) - cca.: 55 ezerért - tök feketében
Írta 2009. október 05. - 14:18
milyen villa megy bele?
és mi a váz ?
A váz egy korábban tesztelésre adott prototípus, a pontos márkája számomra ismeretlen, de akik hajtották megszállott 29-esekek. Mondhatnám deviantok
A villa egy használt Reba lesz.
Múlt héten lettek kész a kerekeim:
Felni DT Swiss X470, agy Shimano SLX, küllõk (32 db) DT 2-es.
A súlya gyorszárral, defektvédõ szalaggal:
elsõ kerék: 988g hátsó: 1182g.
Írta 2009. október 05. - 13:34
Csodálkozom, hogy mekkora élet van ebben a topicban, talán lassan hazánkban is elterjed ez a kerékméret.
Ha õszinte vagyok, akkor annyira nem vágyom rá, hogy tucattermék legyen, de az sem nagy öröm, amikor a bringaboltban visszakérdeznek a gumi érdeklõdésemnél, hogy "trekingre lesz?"
Az én gépem lassan épülget, már csak a villára várok, a hónap végére meg lesz az is.
milyen villa megy bele?
és mi a váz ?
Írta 2009. október 05. - 12:19
Ha õszinte vagyok, akkor annyira nem vágyom rá, hogy tucattermék legyen, de az sem nagy öröm, amikor a bringaboltban visszakérdeznek a gumi érdeklõdésemnél, hogy "trekingre lesz?"
Az én gépem lassan épülget, már csak a villára várok, a hónap végére meg lesz az is.
Írta 2009. október 01. - 13:58
Félreértesz, azért kérdeztem itt, mert beszéltem a gyárral, és õk kérdezték, h milyen magas embernek lenne...
Kérdezhettem volna a Kross topicban is, csak mivel itt választ vársz a kérdésedre, gondoltam ezt a topicot jobban figyelemmel kíséred.
bocs a félreértésért, csak nem akartalak minden szálon fölöslegesen túráztatni.
viszont ha így áll bál akkor nagyon kíváncsi vagyok a gyártó válaszára. ( fontos hogy úgy érzem az átlépési magasság a szûk keresztmetszet )
apropó a hajtókar milyen hosszú 170 v 175 ?
elõre is köszi
Írta 2009. október 01. - 13:10
exxpert
Veled már ezt a témát letárgyaltam a Kross témában, meg beszéltünk is telefonon , köszi az eddigi segítséget. Egyébként 175 cm vagyok és most egy 80 cm átlépési magasságú gépet érzek kényelmesnek ( a hosszával tudok játszani a stucnival ).
Most a 29er userek véleményére lettem volna kíváncsi... hátha valaki konkrétan használja ezt a modellt...
Félreértesz, azért kérdeztem itt, mert beszéltem a gyárral, és õk kérdezték, h milyen magas embernek lenne...
Kérdezhettem volna a Kross topicban is, csak mivel itt választ vársz a kérdésedre, gondoltam ezt a topicot jobban figyelemmel kíséred.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2009. október 01. - 11:59
Tudsz nekem mondani egy pontos tesmagasságot?
exxpert
Veled már ezt a témát letárgyaltam a Kross témában, meg beszéltünk is telefonon , köszi az eddigi segítséget. Egyébként 175 cm vagyok és most egy 80 cm átlépési magasságú gépet érzek kényelmesnek ( a hosszával tudok játszani a stucnival ).
Most a 29er userek véleményére lettem volna kíváncsi... hátha valaki konkrétan használja ezt a modellt...
Írta 2009. október 01. - 11:15
Valaki ismeri, használt már Kross Big Wheel-t ? ( az Instinct mellett egy másik kelet európai nagykerekû...)
fõleg a mérete érdekelne, pl az átlépési magasság ?
Tudsz nekem mondani egy pontos tesmagasságot?
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2009. október 01. - 08:20
fõleg a mérete érdekelne, pl az átlépési magasság ?
Írta 2009. október 01. - 08:16
felvettem a kapcsolatot a bolttal, tényleg nagyon segítõkészek voltak.
kipróbáltam a náluk lévõ gépet de valahogy nem varázsolt el
kár
képeken olyan lelkesítõ volt
Írta 2009. szeptember 27. - 22:41
hol vetted?
meg tudtad nézni elõtte élõben? ki lehetett próbálni?
ha Budapesten laksz nagyon szívesen megnézném esetleg ( írj privátban )
mekkora gumi férhet bele max ? - azt olvastam, hogy 2.1-essel forgalmazzák - esetleg a sárhelyrõl a láncvillánál meg a támvillánál linkelhetnél néhány fotót!
tényleg 13 kiló?
a villát ismerem - nekem is ilyen van -
te milyen magas vagy ? - a vázméret miatt ... -
a kerék mennyire merev , stabil ? - errõl nem sok mindent találtam a neten...
fék ?
nyeregcsõ milyen hosszú?
mesélj...
A BrinGáspár kerékpárboltban vettem, elõtte hosszan leveleztünk, kérdezgettem. Nagyon segítõkészek voltak. Elhoztak egy másik 29"-est, Instinct vázzal, hogy megnézzem, kipróbáljam. Azon más volt a felszereltség, de azért jó volt rá felülni, hogy mégis milyen az összhatás! A rendeléstõl számítva elég hamar megérkezett a gép, majd gyorsan tekertem vele egy keveset, hogy a 100km-es szervízen is túl legyek. Most egy picit pihenni fog, mert nincs idõm...
Nem Budapesten lakom, így sajnos körülményesebben tudod megnézni.
A 2.1-es gumival pont jó a sártûrõ-képessége. Bár agyagos-sáros terepen sikerült alaposan összeszedni néhány kilót... A 2.3-as gumi szerintem már határérték, persze nagyban függ a mintázattól. Fotókat sajnos most nem tudok készíteni.
A bicikli valóban 13kg, de nem mértem patikamérlegen.
Én 182cm magas vagyok, 78-as belsõ lábhosszal. A 17-es váz pont az "esetem". A nagyobbal már gondban lennék.
Az agyak nagyon simán futnak, nem panaszkodom. A felnik... erre én is kíváncsi leszek! Sikerült belerakni pici nyolcast, de még be kell állnia. Remélem, nem lesz gond velük! Menet közben stabil, merev.
A fék egyre jobb, ahogy kezd bekopni. Most még hirtelen, erõs fékezésnél néha kicsit üt - bár ennek is inkább csak a hangja zavaró.
Nyeregcsõ? Pff... nem tudom, de most nem húzom ki, ha nem haragszol. Szerintem 350-es.
Remélem, tudtam valamennyit segíteni. Írj, ha van kérdésed! De nem ígérek azonnali választ!
Üdv!
Írta 2009. szeptember 26. - 20:56
Igen, megvettem... és már nyúzom. Az elsõ benyomásom nagyon pozitív. 17.5"-os a váz, ehhez képest furcsa érzés volt, hogy a magasság miatt más perspektívából látom a világot. De gyorsan megszoktam. A méretei ellenére elég jól manõverezhetõ a gép. A rövid stucni elsõre szokatlan volt, de azzal is hamar megbarátkoztam...
Ha kérdésed van, akkor írj nyugodtan, ha tudok, válaszolok!
remek, gratu:cool2: .
én is éppen nagybicaj vásárlás elõtt állok és az egyik opció éppen ez a gép.
számolj be kérlek amilyen részletesen csak tudsz, nagyon érdekel
hol vetted?
meg tudtad nézni elõtte élõben? ki lehetett próbálni?
ha Budapesten laksz nagyon szívesen megnézném esetleg ( írj privátban )
mekkora gumi férhet bele max ? - azt olvastam, hogy 2.1-essel forgalmazzák - esetleg a sárhelyrõl a láncvillánál meg a támvillánál linkelhetnél néhány fotót!
tényleg 13 kiló?
a villát ismerem - nekem is ilyen van -
te milyen magas vagy ? - a vázméret miatt ... -
a kerék mennyire merev , stabil ? - errõl nem sok mindent találtam a neten...
fék ?
nyeregcsõ milyen hosszú?
mesélj...
Írta 2009. szeptember 26. - 19:19
Drotos,
végül megvetted a gépet? azóta próbálta bárki is ?
kz
Igen, megvettem... és már nyúzom. Az elsõ benyomásom nagyon pozitív. 17.5"-os a váz, ehhez képest furcsa érzés volt, hogy a magasság miatt más perspektívából látom a világot. De gyorsan megszoktam. A méretei ellenére elég jól manõverezhetõ a gép. A rövid stucni elsõre szokatlan volt, de azzal is hamar megbarátkoztam...
Ha kérdésed van, akkor írj nyugodtan, ha tudok, válaszolok!