Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

29er

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1138 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Elárulnád, h végül milyen gumit találtál ami befér?

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Szó nem volt, szó sincsen bármiféle megvetésrõl. Tamáska viszont nagyon jól vázolta az ok okozati viszonyokat.
A boltban megtalálható összes 29es külsõt kipróbáltuk már, és tisztában vagyunk azok méreteivel. Ezeket a tapasztalatokat elmondtuk neked is és akkor javasoltunk, hogy kettõ férhet el esetleg, a FastTrak vagy a Vapor. FastTrak-et megvetted, felpróbáltad, nem lett jó, kicseréltük.
Annak viszont nem látjuk értelmét, hogy az összes gumit végigpróbálgasd amikrõl 100%-ig tudjuk, nem fognak elférni, csak te nem hiszed ezt el nekünk.

a bolt, no offense, sõt, sokat segítettek, sokat tanultam az alatt az idõ alatt amit rám szántatok / szántál. DE egész pontosan arról volt szó, hogy max egy 2.0-ás vagy esetleg egy 2.1-es fér el ( ez pedig a fastr track, vagy a vapor lehet ) és mint kiderült a 28-as ok és a 29-es már nem, nem a szélesség a szûk keresztmetszet, hanem a magasság. Mindegy megoldódott és örülök neki. Azonban a szarból várat építéssel vitatkoznék, mert szerintem nem mindegy milyen vázról van szó ( a villa tényleg hulladék - de most találtam talán megfelelõt - )

ha megnézitek ezt a két vázat
1.: http://www.ktmteam.h...site=life_cross

2.:http://www.ktmteam.h...ite=ultra_sport

szerintem nincs nagy különbség a két geometria között

bár én csak lelkes amatõr vagyok, szõrös vádlival :)

a bolt

a bolt

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Szó nem volt, szó sincsen bármiféle megvetésrõl. Tamáska viszont nagyon jól vázolta az ok okozati viszonyokat.
A boltban megtalálható összes 29es külsõt kipróbáltuk már, és tisztában vagyunk azok méreteivel. Ezeket a tapasztalatokat elmondtuk neked is és akkor javasoltunk, hogy kettõ férhet el esetleg, a FastTrak vagy a Vapor. FastTrak-et megvetted, felpróbáltad, nem lett jó, kicseréltük.
Annak viszont nem látjuk értelmét, hogy az összes gumit végigpróbálgasd amikrõl 100%-ig tudjuk, nem fognak elférni, csak te nem hiszed ezt el nekünk.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
abban egyetertek a boltos sracokkal, hogy - es most kisse alpari leszek, bocs - szarbol nem lehet varat epiteni.

nem azt mondom hogy a trekking bringa nem jo. hanem azt hogy ha valamire van bevett es mukodo eszkoz, az mukodik, az azzal kapcsolatban elojovo problemakra van kidolgozott megoldas.

egy trekking bringa sosem lesz 29"-er monti ha a fejedre allsz akkorsem. lehet hogy mar a sracoknak eleguk van abbol hogy olyan problemat kell kerulgetni amivel fundamentalis baj van. ergo: a vaz - villa kombo nem idealis.

azert veszelyes ez [dolgoztam boltban, sokszor elofordult] mert lehet hogy eladnak valamit neked, aztan hasznalat kozben kijon hogy megsem jo, de egyeb megoldas nincs. de te a penzedert amit elkoltottel olyasmit akarnal ami mukodik. ugy ahogy te szeretned. Ezert inkabb elhajtanak teged mert meg akarjak kimelni magukat az elkeseredett es elegedetlen vasarlo okozta nagy-nagy fejfajastol.

ezt nem megvetesnek kell betudni, csak magukat vedik.

ez ugyanaz mint amikor azzal jottek be hogy konvertaljunk valtos bringat egysebessegesse. kerdeztek hogy milyen alkatreszek kellene hozza. en meg mondtam hogy ott indul hogy csuszopapucsos vagy excenteres vaz. minden mas csak felmegoldas ami vagy mukodik vagy nem, garanciat nem vallalok ra, kiserletezgetest szinten nem. itt sokan meggondoltak magukat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

A 29es montik a trekkingekhez hasonlóan 622es felniken gurulnak, így nem beszélhetünk "klasszikus" 29es külsõkrõl. Ha megnézed a Continentál Vaporodat akkor ezt a méretezést látod: 54-622 (28x2.1), a FastTrak oldalán pedig ezt: 51-622 (29x2.0) , vagyis mind a két külsõ 622es. Az, hogy a gyártó 28" vagy 29"-nak "becézi" az a saját döntése. (a Conti meg a Schwalbe is 28"-nak hívja, míg a Speci, a bontrager, WTB, Kenda, Panaracer etc meg 29")

Tehát ha 28ast keresel akkor az 29es is egyben.

A Vár - kerékpár -ban is ugyan ezt mondták a szakik, de nem volt igazuk.
Igaz hogy, a a 28-as és a 29 -es gumik egyaránt ugyan akkorák a belsõ kerületük tekintetében, a különbség köztük a külsõ kerületükben van. A 29-es gumik - noha ugyan akkorák belül, ugyan arra a felnire jók - "magasabbak" vagyis a +1"-t a gumi ballonossága, magassága adja. Igaz ezt csak három modell eseten próbáltam / mértem de ott a valós méretek szinkronban voltak a gyári "elnevezéssel" vagyis a spec fast track( 29x2.0 ) kicsit több mint másfél centivel közelebb van az üléscsõre szerelt elsõ váltóhoz mint a conti vapor ( 28x2.1 ) vagy a schwalbe land cruiser ( 28X1.6 ) esetében.

Sajnos a 29" szakik annyira nem voltak segítõ készek , hogy ezt a jelenséget tovább vizsgálhassam és ott a boltban rápróbáljam a gépre egyéb gyártók 29"-os modelljeit. ( gyanítom ez a trekking alapoknak szóló mély megvetésnek volt köszönhetõ...)

A vázba - szélesség szempontjából - egyébként elfért bõven a 2-es és a 2.1-es is , a 29"-os gumi magasságával volt gond, ahogy korábban is írtam néhány mm híján belelógott az elsõ váltóba, de ezért váltót nem biztos hogy cserélni szeretnék - de azért majd körbe járom azt az alternatívát is - . Ezzel együtt nem két terelõlemezt összekötõ rész lóg be, hanem a két terelõlemezt mozgató hátsó kar.

Land Cruisert használtam , nem rossz, de egy 2-es ballonosság jól jönne.

egy szó mint száz konkrétan 28X2.0 vagy 28X2.1 méretû gummát keresek.

a villáról bárkinek van tapasztalata ?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elso valto cseret probaltal mar? az uj SLX es XT valtok olyanok, hogy a ket terelolemez kozti also osszekoto lapocska sarkat beljebb vettek [az a sarok ami bele szokott erni a gumiba - pont ilyen problemak elkerulese vegett] lehet hogy azzal jobb lenne. ha csak par mm-rol van szo legalabbis.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Valószínûleg a trekkingbe meg 47-esnél nagyobb külsõ nem fog belemenni. Próbálkozz esetleg cx-es külsõkkel, de azok nem nagyon vannak 37-esnél nagyobb méretben. Racing Ralph-fal szoktak szerelni trekkinget, annak érdemes még utána nézni, meg land cruiserbõl van 47-es, de hogy itthon lehet-e kapni azt nem tudom http://www.schwalbe....Point=Tour/City

a bolt

a bolt

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

klasszikus 29-es gumi sajnos hátra nem fér be ( beleér az elsõ váltóba ) így hátra nem tudtam az áhított spec fast track gumit betenni, de cserébe egy conti vapor 28X2.1-es vígan befér. Az viszont horror mintázatú -fõleg aszfalton - .

Nem tudnátok nekem Budapesten kapható kimondottan 28-as ( nem 29-es ) külsõket ajánlani ami legalább 2-es széles ?

A 29es montik a trekkingekhez hasonlóan 622es felniken gurulnak, így nem beszélhetünk "klasszikus" 29es külsõkrõl. Ha megnézed a Continentál Vaporodat akkor ezt a méretezést látod: 54-622 (28x2.1), a FastTrak oldalán pedig ezt: 51-622 (29x2.0) , vagyis mind a két külsõ 622es. Az, hogy a gyártó 28" vagy 29"-nak "becézi" az a saját döntése. (a Conti meg a Schwalbe is 28"-nak hívja, míg a Speci, a bontrager, WTB, Kenda, Panaracer etc meg 29")

Tehát ha 28ast keresel akkor az 29es is egyben.

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Szerintem hívd fel a Probike-ot vagy a Vár kerékpárt ott tapasztalt 29er-esek is dolgoznak, segíteni fognak.
De azt javaslom, hogy nekik ne mond azt, hogy trekking bringából építesz 29er-t mert arra érzékenyek Feltöltött kép

igen ,az intelmeket tõlük kaptam, sajna ott csak a conti vapor kapható, az összes többi 29-es

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

.

Nem tudnátok nekem Budapesten kapható kimondottan 28-as ( nem 29-es ) külsõket ajánlani ami legalább 2-es széles ?

elõre is köszi

kz

Szerintem hívd fel a Probike-ot vagy a Vár kerékpárt ott tapasztalt 29er-esek is dolgoznak, segíteni fognak.
De azt javaslom, hogy nekik ne mond azt, hogy trekking bringából építesz 29er-t mert arra érzékenyek Feltöltött kép

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Sziasztok,

Egy KTM Life Cross típusú trekking kerékpárból építgetek egy 29-es mtb-t. Sok hozzáértõ intelme ellenére egész mûködõ képesnek tûnik...
Az idei Szívásvárad maratonon egész tisztesen helyt állt.

A gyári villát most készülök lecserélni, de azzal a koncepcióval, hogy a fékrendszerét ne kelljen cserélni, mert szeretem a magura HS 11-et.

A neten találtam egy RST M 29 nevû villát ami egészen szimpatikusnak tûnik a rewiev-k alapján , egész hihetetlen módon rebával egy lapon emlegetik ( sõt ??? ). Van ezzel kapcsolatban bárkinek tapasztalata ?

Másik kérdés:

klasszikus 29-es gumi sajnos hátra nem fér be ( beleér az elsõ váltóba ) így hátra nem tudtam az áhított spec fast track gumit betenni, de cserébe egy conti vapor 28X2.1-es vígan befér. Az viszont horror mintázatú -fõleg aszfalton - .

elõre is köszi

kz

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
http://www.fisherbik...aragon/bigimage
i want u so much :love1:

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Szia,

hol/honnan? én flightban gondolkodom, de valszeg max jövõre

Halihó

Innen:
http://www.nashbar.c...t: Frames/Bikes :)

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Szia,

hol/honnan? én flightban gondolkodom, de valszeg max jövõre

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Redline Monocog 29er Single Speed vázról valakinek valami tapasztalat?
Mert venném lehet...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Sikerult kicserelnem a gumikat ugyanolyan tipusu 26"-osra, ugyhogy u:gy lezarva.
(Furcsa modon a 26-os valamivel tobbe kerult, mint a 29-es, kifizettem a kulonbseget, bar nem ragaszkodtak volna hozza, meg ok kertek elnezest, hogy rosszat adtak, pedig en akasztottam le a gummakat a szogrol, hogy "akkor me'g ez is..." Ilyen azert egy kereskedo"...)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Tegnap nem volt nyitva a BikeLine, ugyhogy ma estig me'g lehet jelentkezni a gumikert.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap veletlenul sikerult 26"-os helyett egy par 29"-es Bontrager Jones RCX kulsot vennem. Mivel tudom, hogy az ilyesmi otthon ritkasag, mielott visszaviszem a boltba, megkerdezem itt, hogy hatha kell valakinek, akkor hazaviszem.
A kulsok 29*2,2-esek, hajtogatosak, 570g/osak. A mintazatuk negyzetes butykokbol all, amik egymastol el vannak tolva, es a bennuk levo rovatkak nemelyike hosszaban, nemelyike keresztben van.
Az aruk 40 USD volt (39,99$) DARABONKENT. Termeszetesen forintban is elfogadom, aktualis MNB kozeparfolyamon. (Nem akarok rajtuk nyereszkedni, de bukni se, szoval csak olyan szoljon, aki tenyleg komolyan gondolja.)
Ha valaki innen jelen van a deviantmtb-is, szolhatna az ottani sracoknak is, en biztos nem fogok emiatt oda regelni.
Kb este 10-ig irjatok, ha lehet, addig tart itt a munkaidom, utana mennek a boltba.
Esetleg szoba johet csere is hasonlo arkategoriaju, szaraz, laza terepre alkalmas 26"-os kulsokre (pl. Specialized).

csalev

csalev

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali!
Mi a véleményetek errõl a bringáról?

http://www.gooutdoor...e/COREGMOGMOJMW

Elsõ 29es lenne, kezdésnek.
Köszi a válaszokat.

kerekemonkey

kerekemonkey

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
nekem van egy szép állapotú surly karate monkey villám, ha érdekel kerekem@citromail.hu