Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Please log in to reply
4668 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
:D :D :D Ez jó...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

(ha zsírtól akarsz szabadulni, akkor meg direkte elöönyösebb az alacsony intenzitás)

Miért gondolja úgy sok ember, hogy aki nõ(nemû), az fogyni akar a bringán? :chin:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Meg egyél megfelelõen! Példát mondok - tipikus ;) nõi kórság, hogy mondjuk vacsorára nem eszik az ember szénhidrátot - ha bringás vagy, ezt felejtsd el, glikogénbõl mész te is, s az zsömlében, tésztában van. Ha a szükséges glikogénszint nincs meg, akkor tényleg nincs és nem lesz erõ! Hosszú menet után meg szintén "jól" kell enni, pl fehérje (izmoknak), gyümölcs (antioxidánsok és ásványi anyagok) a tutkó. Ha minimális odafigyeléssel táplálkozol, kábé 5ször annyit tudsz menni fáradság nélkül.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Suiraqua, pihenj!
Legalább 2-3 napig ne csinálj semmit. Aztán esetleg próbáld meg, hogy 3 naponta inkább többet tekersz, mondjuk legalább 2,5 órát egy alkalommal. Aztán 1-2 nap szünet.
Azt mondják az okosok, hogy amúgy is többet ér a mozgás, ha egyhuzamban hosszabb ideig tart, az sem baj, ha nem annyira intenzív. (ha zsírtól akarsz szabadulni, akkor meg direkte elöönyösebb az alacsony intenzitás)
Ha van rá anyagi keret, esetleg beruházhatsz egy pulzusméröös órába, valami alapmodell megteszi, aztán elolvasgatod, hogy mit írnak az edzésmódszerekrööl. Ha nem válik be, megvan a következöö karácsonyi ajándék valakinek :)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Szerintem próbáld eleinte inkább sík úton és hosszabb távon olyan tempóval ami még éppen jólesik.
Aztán ahogy erõsödsz, ez a táv és az erõd egyre növekedni fog. Akkor lehet "komolyabb" utakat is egyre könnyebben bevállalni.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

A normális nekem a nem túl gyors. Egyelõre mindenki lehagy.:-(
...
A múltkor a férjem lecserélte a gumikat rajta, mert túl mtb-os volt, így most sokkal könnyebb.
...

Néztem pár bringát, mert szívesen vennék újat ami egy kicsit szitisebb, de nem találtam eddig kényelmeset. Ezzel az a bajom, hogy túlságosan elõre kell hajolnom..
...
Igazándiból nem fáj a combom, hanem fáradt.
...
Fizikálisan vagyok fáradt, és nem amikor bringázom, hanem inkább rá pár órára. Tényleg lehet hogy ez így normális..

Szia
Ez minden tavasszal nekem is ismerõs. Általában a telet kihagyom és csak a jóidõben kezdek el tekerni, ami azt jelenti, hogy szinte elõlrõl kell kezdeni az intenzív mozgásra való rá állást.

Általában csak a jónéhányadik utamon kezdem érezni, hogy már könnyebben megyek.
Õszre mindíg elég jó formába kerülök (önmagamhoz képest), aztán megint jön nálam a tél a kihagyás idõszaka.

Az elõre hajolós pozícióról azt mondják, hogy abban haladva jobban lehet erõt kifejteni emelkedõn és a légellenállás is kisebb, ennek ellenére én sem tudom megszokni, hiába az észérvek.

Tagolt terepes a gumi v. kevésbé tagolt, az is sokat számít, attól is függ milyen utakon v. terepen akarsz-e menni, viszont a másik amire oda kell figyelni a gumi keménysége.
A saját össztelósomnál az elsõt 3-3,5re fújom és a hátsót 3,5-4-re.
Akkor szinte magától gurul, olyan érzésem támad a kissé leresztett gumival tekeréshez képest.

Fáradtnak érzed a tested bringázás után, ez késõbb az edzettség megszerzésével jobb lesz, sõt a végén már nem is jelentkezik, csak az eufórikus kellemes fáradtság része jön elõ a késõbbiekben a felszabaduló endorfinoktól.

Az egyes túrák között (fõleg eleinte) nem árt akár néhány nap pihenõt is tartani ha még érzed a lábadban az elõzõ túrát.
Magamon tapasztaltam, ha gyorsan rádolgozok az elõzõ tekerésre akkor fáj ég az izmom és alig tudok menni, csak szenvedek.

Viszont ha pihenek közben néhány napot akkor szinte hihetetlenül könnyebbek tûnik akár a hegymenet is.
Ez fõleg a jónéhányadik tekerés után van így.
Szóval a pihenés és edzés megfelelõ aránya is számít.

Persze ezek nagyrészérõl úgy látom másnak is hasonló a véleménye.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

Lehet hogy sok a napi kétszer 40 perc?

Lehet, hogy így kezdésnek sok, fõleg ha tényleg minden nap nyomod...néha egy (két) pihenõnap sokat segít...esetleg kis úszással, lájtos kocogással.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

suiraqua

suiraqua

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szerintem nincs túl erõs fokozatban, mert a nagy tárcsa a középsõn (2) van, a kicsi pedig a hatoson. Ha ennél lejebb teszem, akkor csak tekerek, de nem haladok. :-) Lehet hogy sok a napi kétszer 40 perc?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Ha kicsit könnyebb fokozatba váltanál, az nem segítene ?
Marci

suiraqua

suiraqua

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szia,
A normális nekem a nem túl gyors. Egyelõre mindenki lehagy.:-( Sebaj, majd belejövök. Igen, gyanítom hogy még meg kell szokja a szervezetem, de eszembe jutott, hogy megfelelõ-e pl. a bringám. A múltkor a férjem lecserélte a gumikat rajta, mert túl mtb-os volt, így most sokkal könnyebb. Néztem pár bringát, mert szívesen vennék újat ami egy kicsit szitisebb, de nem találtam eddig kényelmeset. Ezzel az a bajom, hogy túlságosan elõre kell hajolnom és amikor még a zsák is a hátamon van, nem egyszerû. Lehet hogy rosszul ülök?
Igazándiból nem fáj a combom, hanem fáradt. Egyébként nyújtok, mert azt tudtam hogy kell, mielõtt elindulok meg a végén is. Fizikálisan vagyok fáradt, és nem amikor bringázom, hanem inkább rá pár órára. Tényleg lehet hogy ez így normális, azért is tettem fel a kérdést, hogy akinek ebben van tapasztalata, az biztos tudja. Köszönöm a válaszod! s

kolim

kolim

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

Sziasztok,
Tök új vagyok, meg lehet hogy nem is ide kellene írnom, de egy összefüggést találtam a fórum és köztem, hogy most már bringás csaj vagyok.
Kérlek adjatok ötleteket! Két hete naponta 1-1 órát bringázom, nem agyament tempóban, hanem normálisan. Ha esik, akkor nem, így ez egy héten leredukálódik 3-4 napra. Iszonyatosan fáradt a combom, meg úgy általában nagyon fáradtnak érzem magam. Szerintetek szedjek valami vitamint, vagy rossz a bringám, vagy majd csak megszokom? Kérlek adjatok tanácsot! Elõre is köszi mindenkinek!
S

Szia!

Nem tudom, hogy nálad mit jelent a normális tempó, mert ez mindenkinél más. Attól függetlenül még meghajthatod magad, beindulnak a tejsavak és utána meg valószínüleg nem nyújtassz le. Nekem is akkor szoktak fájni a combjaim, meg az izmaim amikor edzések után nem nyújtok le és másnap minden bajom van, alig birok tekerni. Szerintem próbáld ki, hogy tekerés után még fél órán belül lenyújtod jól a combjaidat, vádliaidat, feneked!
Lehetsz még azért is fáradt, mert nem régóta tekersz és nem vagy hozzászokva ehhez a fizikai igénybevételhez! Amint kezdesz ehhez hozzászokni, már nem fogod olyan fáradtnak érezni magadat.
A vitaminok és egyéb étrend kiegészítõ cuccok segítenek, hogy jobb legyen a közérzeted, meg a sportolóknak amúgy is kell viaminokat szedniük, de nem törvényszerû, és attól mert szeded, attól még nem feltétlenül lesz jobb.
Én azt mondom, hogy ha nagyon fáradtnak érzed magad, akkor inkább pihenj egy kicsit, mert nem lesz jobb ha tovább hajtod magad. Kell egy kis pihenés is. De hozzá fogsz szokni! Mert én is hozzászoktam:-) Minden kezdet nehéz, mondja a közhely.:)
A lényeg: nyújtani, nyújtani és nyújtani!

suiraqua

suiraqua

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok,
Tök új vagyok, meg lehet hogy nem is ide kellene írnom, de egy összefüggést találtam a fórum és köztem, hogy most már bringás csaj vagyok.
Kérlek adjatok ötleteket! Két hete naponta 1-1 órát bringázom, nem agyament tempóban, hanem normálisan. Ha esik, akkor nem, így ez egy héten leredukálódik 3-4 napra. Iszonyatosan fáradt a combom, meg úgy általában nagyon fáradtnak érzem magam. Szerintetek szedjek valami vitamint, vagy rossz a bringám, vagy majd csak megszokom? Kérlek adjatok tanácsot! Elõre is köszi mindenkinek!
S

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

És te ezt poénnak szántad. Van 1 ismerõsöm, aki esõ után kimegy az autójához, és lehúzza róla a vizet, mivel ilyenkor jól felázik minden kosz. Kvázi természetes autómosás. Na neki javallottuk, hogy, ha elkezd esni, rohanjon le és samponozza be a verdát.

Én is ilyen voltam ma reggel :-) A kocsi még vizes volt én meg letöröltem.

Lens bevallom ezért nem indulok a hosszútávon. Félek. :D

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Szépen kib@szott velünk az idõ a kihívás napján (éjjelén)...legalább most ne sütne!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Csak sampont és tusfürdõt kell magunkkal vinni Posted ImagePosted Image

És te ezt poénnak szántad. Van 1 ismerõsöm, aki esõ után kimegy az autójához, és lehúzza róla a vizet, mivel ilyenkor jól felázik minden kosz. Kvázi természetes autómosás. Na neki javallottuk, hogy, ha elkezd esni, rohanjon le és samponozza be a verdát.

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 posts
Charon: Nem anyagi forrásra gondoltam, hanem infóra, linkre stb.:)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Az igaz! Charon, most nem a hosszún mész? Nem félsz, hogy megint elmegyek melletted egy "helló Charon" kiáltással, miközben te ... ? :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mondjuk még élveztem is.

Csak sampont és tusfürdõt kell magunkkal vinni Posted ImagePosted Image

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Nem tagadom: naponta háromszor járok cukiba. Ezekután nem is csoda. ;)

Egyébként nekem már elég volt a vasárnapi szénné ázás. Mondjuk még élveztem is.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Cukorból vagytok! :(