Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Indította
zOrg
, 2005. december 01. 10:53
Írta 2006. július 25. - 11:11

Era: én benne vagyok!
Mi történt Pixszel? Klónozták vagy tudathasadása lett? Csak mert:
"Pixek: tök jó, ha valamiért nem jönne össze a nagykeres kötél, az ÁFA kedvezmény szintén jól hangzik."
Mi történt Pixszel? Klónozták vagy tudathasadása lett? Csak mert:
"Pixek: tök jó, ha valamiért nem jönne össze a nagykeres kötél, az ÁFA kedvezmény szintén jól hangzik."
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2006. július 25. - 10:27

Nati: Egy próbát megér! Hehe.
Szia Bögrevirág! Olvasgass csak bele ebbe a topikba, mik történnek itt. Majd meglátod, milyen jó kis csapat vagyunk!
Pixek: tök jó, ha valamiért nem jönne össze a nagykeres kötél, az ÁFA kedvezmény szintén jól hangzik.
Burce: igazad van, tényleg lelkesek a kedves sporttársak. Köszönet érte!
Szóval tartom a markom és intézem a vásárlást.
Addig is mit szólnátok csak egy kis szalonna sütéshez a Francia bányában, mondjuk holnap este?
Szia Bögrevirág! Olvasgass csak bele ebbe a topikba, mik történnek itt. Majd meglátod, milyen jó kis csapat vagyunk!
Pixek: tök jó, ha valamiért nem jönne össze a nagykeres kötél, az ÁFA kedvezmény szintén jól hangzik.
Burce: igazad van, tényleg lelkesek a kedves sporttársak. Köszönet érte!

Szóval tartom a markom és intézem a vásárlást.
Addig is mit szólnátok csak egy kis szalonna sütéshez a Francia bányában, mondjuk holnap este?
Írta 2006. július 24. - 21:17

Bögrevirág: helyes! 
Era: Zed 2000-rel száll be.
Burce: nem untattál, ha meg valakit untat az úgyse olvasta végig.
Na, már meg is van a következõ gyûjtés témája: 25,000-be kerül a fék, amit kiszemeltem magamnak, erre ha mindenki bedobna egy ezrest, akkor simán összejönne!
Na jó, csak vicceltem.

Era: Zed 2000-rel száll be.
Burce: nem untattál, ha meg valakit untat az úgyse olvasta végig.
Na, már meg is van a következõ gyûjtés témája: 25,000-be kerül a fék, amit kiszemeltem magamnak, erre ha mindenki bedobna egy ezrest, akkor simán összejönne!

Na jó, csak vicceltem.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2006. július 24. - 18:50

Írta 2006. július 24. - 17:30

Jó, nem próbálom megúszni :-)
Csak kicsit olyan mindent-vagy-semmit érzésem van, mert ahogy elkezdtem írni, rájövök, hogy hú még ez is volt, az is... És vagy mindent le kéne írnom, vagy semmit sem. De a mindenhez sem nekem nincs kapacitásom, sem titeket nem akarlak untatni feleslegesen :}
Tehát Norvégia ~2 hétig.
Odafelé 2 nap alatt (Dániában autópálya parkolóban kemping) Oslótól ~70km-re északra jutottunk, elsõ célunkat, a Jotunheimen nemzeti parkot a következõ nap értük el. Az az igazság Norvégiával kapcsolatban, hogy irtó nehéz gyorsan haladni

Errõl jut eszembe: pihenõk. Ahogy haladunk az úton minden átlagon felüli szépségnél van egy parkoló, kisebb-nagyobb. Ott leírás a környékrõl, kis történelem, mit érdemes megnézni, valamint ha nem egyértelmû, akkor egy kis térkép, hogy mi hol merre. De vannak csak szimplán pihenõk is. Az egész országban nagy a jövés-menés, sok turista, lakókocsisok stb., nagyon jók ezek a megállók enni-inni. És wc... Ugye a norvégoknak is rossz lenne, ha a környék mocskossá válna, nekünk is kényelmesebb így: minden ilyen megállónál makulátlan klotyó van! Semmi firka, rongálás. És nem azért, mert naponta karbantartják! Hanem mert mindenki igyekszik úgy hagyni, ahogy találta. Szappan, kéztörlõ, wc-papper (és több guriga, hogyha elfogyna... és nem viszik el!....). Ilyen a skandináv mentalitás... (egy magán útra elég egy kis tábla, ráírva, hogy private, nem kell hatalmas sorompó, kerítés, kamera, örzõ-védõ szolgálat..)
Az elsõ tervezett célunk a Jotunheimen volt, de addig is nagyon szép hegyek, tavak virágok voltak, amiket ugyanúgy meg kell említenem, mint ezt a nemzeti parkot. Ide délután érkeztünk, szállást kerestünk (faházikó, hytte) majd bóklásztunk a környéken. Nem sok reményt fûztünk egy másnapi kiránduláshoz, mert esett. Meglepõ módon

http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0505.jpg (itt épp rénszarvasokat néznek...)
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0509.jpg
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0512.jpg
Aztán tovább mentünk északra, további fõ céljaink a Senja sziget és a Lofoten szigetcsoport volt.
Mindkettõ a sarkkörtõl északra van. A sarkkört a fõút 700m magasan szeli át, egy nemzeti park mellett. De jó volna ott is kirándulni, hívogató csúcsok! Azért a norvégok megpróbálják kihasználni a lehetõségeiket, és egy jó nagy szuvenir bolt van a sarkkörön (trikó, képeslap az semmi, sarkkörös cumi az alap.... :-)). Sajnos elég peches ~5 napunk jött, a napi 24 órából bár megvolt a 24 világosság, de abból 20-ban esett. Hol jobban, hol kevésbé. Tudom, hogy Norvégia esõs környék (különben száraz és sárga lenne, mint a Sahara), de ez még itt sem normális (helyiek szerint sem). Az átlagos hõmérséklet 8-12 fok volt, ám ha sütött a nap, akkor teljesen jó volt az idõ (trikó). Mondjuk ez is csak megszokás kérdése... Lofotennél történt, kinéztem egy hegyet, hogy felmegyek rá. Egy ideig volt út, aztán meg lett ezer út, elágazások (valószínûleg birkák taposták ki). Össze-vissza mentem felfelé a szûkülõ kis ösvényeken. Végül nem teketóriáztam, elindultam toronyiránt. Egyre meredekebb lett, a talajtakaró ilyen 10 centis fû volt, vizes, laza talaj, alattam meg ~3-400m közel függõleges... kicsit izgultam néha, na :-) Aztán felértem a gerincre. Azt hittem történelmi tettet hajtottam végre. De nem :-) Fent kis tûzrakó hely volt, a gerincen végig ösvény. Szeles, hûvös idõ volt, felvettem egy pulcsit, elindultam lefele, amikor egy félmeztelen, futógatyás fickó jön felfelé. Néztem nagyot :-) Kiderült, hogy itt a hegy lábánál lakik (Viktens falucska, a kedvenc helyem - beleszerettem: fehér homokos tengerpart, kis zöld területen a pár ház, rögtön mögötte pedig pár magas meredek hegy), és hetente 3-4szer jár erre egyet, bár a mostani rossz idõ miatt nem nagyon tudott jönni. Na mondom basszus :-) Egyébiránt itt kicsit másmilyen a kirándulás a hegyen. Otthon én úgy érzem, hogy leginkább gyalogolunk, gyalogolunk, aztán egyszer csak fent leszünk egy szép kilátásnál. Itt viszont a hegynek minden oldala meredek, fent lenni a gerincen meg olyan, mintha egy pengeélen állnál (mondjuk ahova én följutottam onnan látszott egy olyan 'pengeél', amivel vágni nem lehetne: szemben, hogy milyennek látszott alulról, a tetején egy focipálya elfért volna!) Itt nem voltunk, csak illusztráció:
http://www.summitpos...dalstinden.html
Visszafelé délnek 'útba esett' még pár 'kötelezõ': Trollok útja, a Geiranger-fjord, Briksdalbreen (talán jól írom...) gleccser (már nincsenek pónis kocsik:-( , hanem csak ilyen golfkocsiszerû nem elektromos valamik, valószínûleg azért, hogy több utast szállíthassanak... - ezek viszik fel az idõsebbeket és tehetõsebbeket a parkolótól a gleccsernyelv végéhez; a korábbi lovaskocsik jellemzõ képek a norvég képeslapokon)
Pár kép (a sok közül):
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0643.jpg
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0655.jpg (Senja-szigeten)
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0685.jpg (a komp indul...)
http://burce.uw.hu/n...mo/IMG_0695.jpg (Lofoten)
Lehet, hogy valamit nem írtam, de érdekel vkit, akkor kérdezzen.
Ha meg bárkit untattam ezzel, tõle bocsánatot kérek!
Mellon:
Aaahhh.... most itt ülök a szobában, egy szál gatyában, semmit sem csinálok és mégis izzadok, a levegõ nem mozdul.... "elég jó" lenne csobbani egy ilyen csúszádáról..... Zöldebb Korzika, mint gondoltam! (de csakis télen, nem bírom már a meleget :-D)
Kötél:
Szerintem így már meg is vagyunk, mert: a jelzett összeg 9e, vagyis a többi 7 emberre pedig jut 16/7 ~ 2,2e ft
KeX: nemrég láttam egy képet, amihez egy sztori is volt! ;-) jóóó! :-)
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. július 24. - 14:24

Jégeső rulz, meg mászás rulz.
Pix kötélre 2000.
Asszem mountexben tudok intézni áfavisszatérítést is.
Pix kötélre 2000.
Asszem mountexben tudok intézni áfavisszatérítést is.
Írta 2006. július 24. - 14:10

Mellon: Tényleg gyönyörû helyen jártatok. Most már értem, mirõl beszéltetek.
A Gázló teljesen jó túra volt. Szép dimbes-dombos vidéken tekertünk, nyeltük az út porát, miközben megfõtt az agyunk, de érdemes volt elmenni.
Adakozók a kötélre:
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,- *
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Burce
Kahlesz
Az elsõ összeg már be is folyt!
A Gázló teljesen jó túra volt. Szép dimbes-dombos vidéken tekertünk, nyeltük az út porát, miközben megfõtt az agyunk, de érdemes volt elmenni.
Adakozók a kötélre:
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,- *
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Burce
Kahlesz
Az elsõ összeg már be is folyt!
Írta 2006. július 23. - 22:46

KeXnek igazsága van, Bruce ennyivel nem úszod meg!
Csúszdázáshoz kedvcsinálóként pár fotó a korzikai "aquaparkról" (egyikrõl a sok közül...):
Innentõl kezdve (legalább) 7 képet tessék sorban megnézni: 21.-27. képek
És itt van a teljes galeri, mert a múltkori beírásom eléggé elsorvadt
Egyébként a tegnapi Gázó TT egész kellemesre sikerült. Ebben a melegben jobb is, hogy nem verseny volt, csak nyugodt tekerészés. Bár Paulék a hosszú távon nyomultak rendesen (persze, mert így a menetszél hûtötte õket, csoda, hogy nem fagytak meg mint a teve
)
Kíváncsi vagyok a másik irányból a Zemplén marciról milyen hírek érkeznek.
Csúszdázáshoz kedvcsinálóként pár fotó a korzikai "aquaparkról" (egyikrõl a sok közül...):
Innentõl kezdve (legalább) 7 képet tessék sorban megnézni: 21.-27. képek
És itt van a teljes galeri, mert a múltkori beírásom eléggé elsorvadt
Egyébként a tegnapi Gázó TT egész kellemesre sikerült. Ebben a melegben jobb is, hogy nem verseny volt, csak nyugodt tekerészés. Bár Paulék a hosszú távon nyomultak rendesen (persze, mert így a menetszél hûtötte õket, csoda, hogy nem fagytak meg mint a teve

Kíváncsi vagyok a másik irányból a Zemplén marciról milyen hírek érkeznek.
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Mailt küldj, ne privit! Köszi
Írta 2006. július 23. - 18:04

Én is beszállok a körbe, ezt nem hagyom ki:)Adakozók a kötélre:
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,-
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Egyéb jelentkezõ? Adakozzatok!
Remélem a lábaim is helyre állnak nemsokára:P
Írta 2006. július 22. - 15:00

Para: Sajnos Szlovákia mégis kiesik, esküvõre vagyunk hivatalosak. Füredre viszont szívesen elnéznénk pár napra ha van hely. Ez sátras akció? Mi 6-ig Bükkszéken vagyunk, utána mennénk.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2006. július 22. - 13:49

itt a terv:
augusztus 4-én testületileg kivonulunk a mogyoródi aquaparkba, és szénné süttetjük a rojtosra csúszdázott hátunk (többségi jelentkezés esetén akár szombatra is tehetõ), majd szombaton levonulunk a lillafüredi campingbe, ahol tártkarokkal fogadnak minket meg rózsafûzérrel. Lepakolás és aklimatizálódás után gyorsan megtámadjuk a fehérkõ-lápát és ezzel hivatalosan is kezdetét veszi a 2006os lilalfüredi vakáció....
augusztus 4-én testületileg kivonulunk a mogyoródi aquaparkba, és szénné süttetjük a rojtosra csúszdázott hátunk (többségi jelentkezés esetén akár szombatra is tehetõ), majd szombaton levonulunk a lillafüredi campingbe, ahol tártkarokkal fogadnak minket meg rózsafûzérrel. Lepakolás és aklimatizálódás után gyorsan megtámadjuk a fehérkõ-lápát és ezzel hivatalosan is kezdetét veszi a 2006os lilalfüredi vakáció....

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2006. július 22. - 10:21

Bruce (satöbbiek)
Lillafüredi mókakacagás Augusztus 05-11. Ez már 99%. Akinek kedve, ideje van, jöjön le, ha csak pár napra is!
Napközben lájtos túrák, este tábortüzeskedés.
Akik még nem voltak, vagy már nagyon rég a Bükkben, azoknak szigorúan ajánlottan kötelezõ ;-)
Ajánlom Magam... Péef
Lillafüredi mókakacagás Augusztus 05-11. Ez már 99%. Akinek kedve, ideje van, jöjön le, ha csak pár napra is!
Napközben lájtos túrák, este tábortüzeskedés.
Akik még nem voltak, vagy már nagyon rég a Bükkben, azoknak szigorúan ajánlottan kötelezõ ;-)
Ajánlom Magam... Péef
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák
Írta 2006. július 22. - 09:49

és asszed ennyivel megúszod az élménybeszámolót?

"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel
Írta 2006. július 22. - 03:33

Vuuhhhúúúúú ^^
Itt vagyok én is ~10e km autózás után, kicsit elpilledten :-) Szokatlan ez a sötétség és meleg a 9-12 fokok és a midnight sun után
Csak kapkodom a fejem mi minden történt, történik itt.
Révi én is gratu nektek! Bodza nevet már én is kinéztem de még kicsit távolinak tûnik
Kötélbe én is simáááán (kösz Kex :-))
A siroki ottalvós képek naaagyon jók, Ausztria meg még mindig dönörû!
Para: Lilla lett volna aug elsõ hete, az most már felejtõs? (ASAP mennék már!)
SSSre idõpont függvényében jelentkezem!
A trollok legyenek veletek!
Itt vagyok én is ~10e km autózás után, kicsit elpilledten :-) Szokatlan ez a sötétség és meleg a 9-12 fokok és a midnight sun után

Csak kapkodom a fejem mi minden történt, történik itt.
Révi én is gratu nektek! Bodza nevet már én is kinéztem de még kicsit távolinak tûnik

Kötélbe én is simáááán (kösz Kex :-))
A siroki ottalvós képek naaagyon jók, Ausztria meg még mindig dönörû!
Para: Lilla lett volna aug elsõ hete, az most már felejtõs? (ASAP mennék már!)
SSSre idõpont függvényében jelentkezem!
A trollok legyenek veletek!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2006. július 21. - 19:25

valszeg bruce is beszáll majd, mert õ is akart ilyen akciót szervezni
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel
Írta 2006. július 20. - 10:30

Adakozók a kötélre:
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,-
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,-
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Írta 2006. július 19. - 22:10

Era, szerintem Zedet is rakd oda, bár még nem tudom, hány forinttal.
Írta 2006. július 19. - 20:52

Invitálás egy kellemes augusztusi túrára: http://forum.bikemag...1&postcount=289
Külön felhívom Lensver figyelmét, mert neki is kedves részt tartalmaz.
Külön felhívom Lensver figyelmét, mert neki is kedves részt tartalmaz.

Írta 2006. július 19. - 15:40

Akkor már négyen vagyunk a kötélre:
Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX
Raycoon 2000,-
Szammer 1000,-
Egyéb jelentkezõ? Adakozzatok
Lensver 2000,-
Era