Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Phara és többiek!

Az én objektívem ezeket látta:
http://kep.tar.hu/burce/50347902#2
csííz :)

Tátrásban én még mindig gondolkodós.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Zita: péntek meló után, cca 5-6h, vhonnan Bprõl...

TátraPanoráma túrha - Karpatia-motel - Szept8-9-10 - moteles sokat mászós de meseszép túra
eddigi jelentkezõk: KonaMano+Skiri, Rás, MészÁgi+Párja, Györgyi und Én
kérdesesen: burce? Zita+Mellon?

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

ja igen:
TátraPanoráma túrha - Karpatia-motel - Szept8-9-10 - moteles sokat mászós de meseszép túra
kérdesesen: burce?

Kérdésesen: Mellon+Zita.
Mikor lesz pontosan az indulás? Péntek meló után vagy péntek már szabi?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ja igen:
kérdesesen: burce?

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy Mindenkinek!

Ismét net közelben, ismét teljes gõzerõvel munkába...
Az 5 nap Krk-szigeten meleg és szép volt, bár az országról innentõl egy gõzölgõ tehénlepény jut eszembe... majd esetleg egyszer kifejtem miért... A másik 5 nap Lillafüreden pedig felemásra sikerült. Egyrészt hol esett, és hol nem, de az elsõ másfél napot leszámítva mindig nyirkos volt az erdõ. Csubee, Burce állandótársaságával, vmint látogatói kártyával kétszer lor múlt az idõ... Esténként vagy Sziklában hallgattuk illuminált Csubee csajozós szövegét, vagy pókereztünk, ahol Burce skótságán nevettünk jókat.
Kedden elhatároztuk "nemmegyünksehova", mert ha nem megyünk nem esik... Így "nem jártunk" Három-kõn, Forrás-vgyben, fehérkõ-lápán, Vadas Jenõ-forrásnál...
és "nem készültek" ezek a fotók sem :)
http://kep.tar.hu/paraferi/50346830#2

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Bikertigger, no problem, a lényeg, hogy felismertük egymást! :)

Jaja, azt az utat ismerem, de arra rosszabb nagy hátizsákokkal menni. Legalábbis azt hiszem. Mert kevesebbet tekernénk a kényelmes betonon, és többet kéne szenvedni olyan meredek ösvényeken, amik 7-10 kilós zsák nélkül jók, de azzal együtt csak tolnánk mindenhol.
Papprétig biztos hogy mindenki fel tud azonban tekerni, és onnan Vöröskõ legtövéig viszonylag laposak még az utak. Ezért is gondoltam erre.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Feltûnt hogy több irányból is kutyaugatás van, korábban egy hangos pukkanást is hallottam, igy arra gondoltam, talán vadászat van nem messze. Nagyon reméltem, hogy ezt a mesemezõt és az én kis rétemet kihagyják kisded játékaikból.

ha egyre gondolunk akkor emlékeim szerint ,sajna annak legalább az egyik oldalán van céllövölde, de biztos hogy nem hagyják ki egyébként....

Úgyhogy nem ez volt az utolsó sütögetés a nyáron. A következõt - úgy döntöttem - péntekre rakom, és a helyszín valószínûleg Vöröskõ lesz.

Lehet jelentkezni rá.

De tudni kell róla, hogy messzebb van, mint Sikáros, fel kell tekerni Paprétre, és onnan még föl kell terepezni a hegytetõre. Cserébe azonban kárpótolni fog a látvány és a hely varázsa!

nem feltétlen, fel lehet menni a pap réti ut elején (pont ahol kedden összefutottunk, s bocs hogy csak ugy ledöngettem, de mire megfordultam már nem voltál látótávban) ott a sárga kereszten álló rétig, és onnan vöröskõre.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Vörös-kõ: 521 m-re magasodik a Duna és Leányfalu fölé. Tetejérõl csodás kilátás nyílik Budapest síkabb részei, Börzsöny, Gödöllõ és Mátra felé.

Zita: igyekszem majd jó idõt csinálni! ;)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Nahát Charon, a veleméig romlottnak tartasz engem, most mondd meg?! Hát bántanám is én valaha azt a sok kis ari lényt ott az erdõben? Olyan kis arin fekszenek mind (kibelezve, megnyúzva...)

Szóval Era...valami fantasztikus élmény volt ott kint aludni! Elõtte az a sütögetés is nagyon-nagyon jó volt. Annyira finom volt a kaja + kipróbáltam a hamubasült padlizsánt és hát .... ááááááááááá....mindenkinek ajánlom, aki egyébként is szereti a padlizsánt. Valami iiiiisteni ize volt: porhanyósabb bármely csigáénál. ;)
Miután ti elmentetek, még egy kicsit ültem a tûz mellett, hallgattam az erdõ neszeit, gyönyörködtem a pattogó parázsban, majd kisétáltam a mezõre hogy megnézzem azt a fehér csíkot és perceken át gyönyörködtem a hihetetlen látványban. Az égen a (majdnem) telihold - király volt õ s körülötte nyüzsögtek a kis bárányfelhõcskék - ezt a képet keretbe foglalták alulról a fák fekete lombjai. És a mezõ! Ilyet még talán nem is láttam. A hold földöntúli fénnyel árasztotta el a mezõt, és a fehér virágok, melyek mindenütt nõttek, olyanok voltak, mint a mesében.
Percekig álltam ott, némán, csöndesen - a látványtól a földbe cövekeltem.

Feltûnt hogy több irányból is kutyaugatás van, korábban egy hangos pukkanást is hallottam, igy arra gondoltam, talán vadászat van nem messze. Nagyon reméltem, hogy ezt a mesemezõt és az én kis rétemet kihagyják kisded játékaikból.

Miután mindent elrendeztem, bebújtam a hálózsákba, bedugaszoltam a füleimet és aludtam volna reggelig ....de az éj folyamán többször is arra riadtam, hogy fázom, meg hogy egyre jobban, igy muszáj volt felvennem egy termót. Szóval azt képzeljétek el, olyan hideg volt, hogy a meleg hálózsákban (ami egyébként 0 fokig jó!) egy hosszú gatyában, zokniban, egy hosszú alámezben meg egy termomezben épp jó volt, úgy hogy a fejemet is teljesen a hálózsákba rejtettem! Nagyon lehûlt a levegõ.
Egyébként nyugodt álmom volt és kb. csak 2 óránként ébredtem fel, amikor az oldalam már annyira fájt, hogy a másik oldalra kellett fordulni.

És aztán eljött a reggel. Fagyosan, de gyönyörûen. Arra emlékszem, hogy 7 körül kihúztam a dugót a fülembõl, de aztán sikerült visszaaludnom megint, s legközelebb 9-kor ébredtem. Teljesen kipihenten, boldogan, elégedetten. Kicsit olyan volt, mintha visszatértem volna valami õsi helyre, ahonnan származom, ahova való vagyok, és ahova érkezvén úgy érzem, hogy "Ez Az" és nem kell keresnem többet.
Hogy kiélvezzem ezt a csodás érzést, még feküdtem egy kicsit állig betakarózva.

Eszembe jutott, hogy tüzet kéne gyújtani és megenni a maradék kolbászt, de aztán rájöttem, hogy odaadtam nektek a gyufát, így kénytelen voltam megelégedni a müzlis kajámmal.

Összegezve: a tegnapi nap újfent rávilágított olyan bölcsességekre, mint "bátraké a szerencse" meg "ki korán kel aranyat lel" (mert én semmit se találtam, biztos már elvitték). Továbbá hogy az embernek ki kell mozdulnia a nagyvárosi rohanó életbõl idõnként, mert nem szabad elfelednünk, hogy valaha szoros kapcsolatban éltünk a természettel! Az sem utolsó, hogy egy-egy ilyen kint alvás olyan lelki fröccsöt ad, ami aztán kedvezõen befolyásolja az egész következõ napot (én most pl.úgy érzem, hogy tökre feltöltõdtem valamivel).

Úgyhogy nem ez volt az utolsó sütögetés a nyáron. A következõt - úgy döntöttem - péntekre rakom, és a helyszín valószínûleg Vöröskõ lesz.
Lehet jelentkezni rá.
De tudni kell róla, hogy messzebb van, mint Sikáros, fel kell tekerni Paprétre, és onnan még föl kell terepezni a hegytetõre. Cserébe azonban kárpótolni fog a látvány és a hely varázsa!

Vöröskõ?

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Szuper lehetett, Nati!

Remélem a következõ sütésre mi is tudunk menni!
Az tök jó, ha pénteki nap szervezed, csak légyszi szervezz egy kis meleget is, mert én speciel tegnap éjjel tutira szétfagytam volna. :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lampas dolog
http://forum.bikemag...&postcount=1882

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nahát Charon, a veleméig romlottnak tartasz engem, most mondd meg?! Hát bántanám is én valaha azt a sok kis ari lényt ott az erdõben? Olyan kis arin fekszenek mind (kibelezve, megnyúzva...)

Szóval Era...valami fantasztikus élmény volt ott kint aludni! Elõtte az a sütögetés is nagyon-nagyon jó volt. Annyira finom volt a kaja + kipróbáltam a hamubasült padlizsánt és hát .... ááááááááááá....mindenkinek ajánlom, aki egyébként is szereti a padlizsánt. Valami iiiiisteni ize volt: porhanyósabb bármely csigáénál. ;)
Miután ti elmentetek, még egy kicsit ültem a tûz mellett, hallgattam az erdõ neszeit, gyönyörködtem a pattogó parázsban, majd kisétáltam a mezõre hogy megnézzem azt a fehér csíkot és perceken át gyönyörködtem a hihetetlen látványban. Az égen a (majdnem) telihold - király volt õ s körülötte nyüzsögtek a kis bárányfelhõcskék - ezt a képet keretbe foglalták alulról a fák fekete lombjai. És a mezõ! Ilyet még talán nem is láttam. A hold földöntúli fénnyel árasztotta el a mezõt, és a fehér virágok, melyek mindenütt nõttek, olyanok voltak, mint a mesében.
Percekig álltam ott, némán, csöndesen - a látványtól a földbe cövekeltem.

Miután mindent elrendeztem, bebújtam a hálózsákba, bedugaszoltam a füleimet és aludtam volna reggelig ....de az éj folyamán többször is arra riadtam, hogy fázom, meg hogy egyre jobban, igy muszáj volt felvennem egy termót. Szóval azt képzeljétek el, olyan hideg volt, hogy a meleg hálózsákban (ami egyébként 0 fokig jó!) egy hosszú gatyában, zokniban, egy hosszú alámezben meg egy termomezben épp jó volt, úgy hogy a fejemet is teljesen a hálózsákba rejtettem! Nagyon lehûlt a levegõ.
Egyébként nyugodt álmom volt és kb. csak 2 óránként ébredtem fel, amikor az oldalam már annyira fájt, hogy a másik oldalra kellett fordulni.

És aztán eljött a reggel. Fagyosan, de gyönyörûen. Arra emlékszem, hogy 7 körül kihúztam a dugót a fülembõl, de aztán sikerült visszaaludnom megint, s legközelebb 9-kor ébredtem. Teljesen kipihenten, boldogan, elégedetten. Kicsit olyan volt, mintha visszatértem volna valami õsi helyre, ahonnan származom, ahova való vagyok, és ahova érkezvén úgy érzem, hogy "Ez Az" és nem kell keresnem többet.
Hogy kiélvezzem ezt a csodás érzést, még feküdtem egy kicsit állig betakarózva.

Eszembe jutott, hogy tüzet kéne gyújtani és megenni a maradék kolbászt, de aztán rájöttem, hogy odaadtam nektek a gyufát, így kénytelen voltam megelégedni a müzlis kajámmal.

Összegezve: a tegnapi nap újfent rávilágított olyan bölcsességekre, mint "bátraké a szerencse" meg "ki korán kel aranyat lel" (mert én semmit se találtam, biztos már elvitték). Továbbá hogy az embernek ki kell mozdulnia a nagyvárosi rohanó életbõl idõnként, mert nem szabad elfelednünk, hogy valaha szoros kapcsolatban éltünk a természettel! Az sem utolsó, hogy egy-egy ilyen kint alvás olyan lelki fröccsöt ad, ami aztán kedvezõen befolyásolja az egész következõ napot (én most pl.úgy érzem, hogy tökre feltöltõdtem valamivel).

Lehet jelentkezni rá.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Én nem õt féltem, hanem sok szerencsétlen bogarat és erdei lényt.
Most képzeljétek el, hogy felébred hajnalban éhesen... ;)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Jelentem, mi hazaértünk tegnap, azaz ma éjjel fél 1-re az SSS-rõl. De mi lehet Lensverrel?
Õt egyedül hagytuk ott éjszakára a vadak martalékául. Remélem megbirkózott a sok meztelen csigával, a vészesen vijjogó baglyokkal, a többi csendes állatról nem is szólva. A füldugói biztos segítették, mert ugye, amirõl az ember nem vesz tudomást, az nincs is!
Egyébként tök jó volt, kellemes volt a felfelé tekerés is és éjjel a hûvösben is a leereszkedés. Kis izgalmat okoztak a lámpák fényénél erdõ mélyérõl pislogó, világító szempárok, de gyorsan elsuhantunk elõttük.
A tûz körül jót beszélgettünk, sütögettünk szalonnát, hagymát, kolbászt és mindezt jóízûen el is fogyasztottuk.
Felettünk csillagos volt az ég és arrébb a telehold fénye ezüst színûre festette a mezõt. Nagyon sajnálom, hogy hagytam magam lebeszélni és végül mégis hazajöttünk. Nehezen indultam el a tûz mellõl. Jó lett volna ott a vák alatt a puha füvön bebújni a meleg hálózsákba...
Lensver!
Remélem te is túl élted!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Mi nem voltunk sajna, de az éjjel felénk még esett is az esõ.

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás
Sajna szlovák parit lemondtuk, Paráék is, mi is :(

Milyen volt a tegnapi sütögetés? Kint aludtatok? Nem volt nagyon hideg?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Parához beférsz a helyünkre.
Beszéld le vele!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Uh lor, most már hiába kezdenék magyarázkodni, jól leégettél :-)
(amúgy a tészta volt a rossz és lor nem volt pontos a telefonban :-))

De nem haragszom rá, mert Miskolcon mutatott isteni jó fagyist! Meg utat :-)

Amúgy a 'gci haver is haver'! :-)

Innen is megint köszi mindent Parának, Csubeenak meg Iornak (õk voltak ismerõsök ott -- nekem)

És igen, mennék a szlovákparimaratonra, ha tudnék hogy... ha esetleg lenne egy hely vkinél kocsiban, sikítson léci. Vagy ha tudja, hogy kinél érdeklõdjek, akkor is!

És imádom Lillát, nagyon klassz hely!

Hát most így ennyi.

(és az edény is kicsi volt! :-))

Ha a következõ hetekben bárki menne bárhova, és lenne még egy hely (vagy vonattal megközelíthetõ), és nem zavarná az arcom, szóljon léci, mehetnékem van...... Tátrához nincs kedve vkinek pl?(ez épp gyalogos lenne de bringázni is szívesen bárhova)

edit: jól néz ki Dachstein!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Nagyon szuper lehetett ez a telihódas! Sajnálom, hogy nem voltam ott! Node majd legközelebb.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
figyelem figyelem!!!
szolgalati kozlemeny!
1 burce +1 kerekpar autot keres a szlovak parira

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...