Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Oké, értettem. Akkor holnap találkozunk :D
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.038 hozzászólás

Valami MTBanditák a nevünk, és sztem van esélyünk dobógóra. Amatõr vén fasz kategóriában indulunk:D

Ja, mer' öregszetek! :D én nem... :P
When the day is through, all I want to do is slow down...

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Valami MTBanditák a nevünk, és sztem van esélyünk dobógóra. Amatõr vén fasz kategóriában indulunk:D

MTBanditák a csapat, a II. Hobby kategóriában.
Csapattagok: Pixel, Sz.Norbi, Káhlesz, Obsidian, Thommey, Szammer!

Szammer

Holnapra aki kölcsön tud adni jó aksis lámpát az jó lenne!!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ano is ott lesz a vén faszok között, vagy õ más csapatban nyomul majd az Ors tesójával?

Kocsi, ok, az email is megfelel! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Thy, milyen csapatban nyomultok. Van esélyetek a dobogóra? Netán vegyesben mentek Ors-sal?

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Kocsi, neked nem tudok privit küldeni, mert nincs kiválasztva nálad ez az opció.

Huhh,nem is tudtam, hogy ilyeneket is be lehet állítani :-)

Most itt ég a ház, mert rendszerátadás elõtti, utolsó pillanatos, tipikus pánik van :-), úgyhogy a beállításokat késõbb nézem meg, de addig is két gyors válasz: Garmin eTrex Venture Cx, a címem pedig kocsi.mtb kukac freemail.hu

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hmm, tényleg egész komolynak tûnik, bár tény, hogy még rengeteg csiszolnivaló lenne rajta. De klassz, hogy már van ilyen! :)

Kocsi, neked nem tudok privit küldeni, mert nincs kiválasztva nálad ez az opció. Amíg beállítod, itt leszek kénytelen faggatózni (de légyszi állítsd át, hogy ne untassunk itt mindenkit). Szóval, neked milyen gps-ed van?

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Kocsi! Ez nagyon szuper, csak sajna nem beszélek alemánul. De tök pozitiv, hogy a magyar cuccost is felnyomták, te mit küldtél hozzá? GPS trackeket kellett küldeni, vagy mit?
Úgy látom a térkép és szintek egységesen néznek ki...

Az indexen kibeszéltük, és ott is azt tartották sokan problémának, hogy kizárólag németül "beszél". (Gondolom örömmel venné a készítõ, ha önkéntesek segítenének angolra fordítani legalább a fõbb elemeit, és biztos az ellen sem tiltakozna, ha egy magyarországi túrát magyarul is feltöltenénk, de hát az idõ ugye az amibõl a legkevesebb van)

Én egyelõre csak annyit tettem hozzá - azt se én tettem hozzá :-) -, hogy elküldtem a srácnak a magyar tájegységek nevét - úgy ahogy a turistautak.hu-n szerepelnek - és megkértem, hogy vegye fel a listába. Ezt meg is tette, bár ez egyelõre csak azoknak érdekes akik regisztrálnak és túrát töltenek fel. (Mert most már van hová besorolni) Aki csak keresgél annak majd akkor lesz látható hazánk, ha már lesz feltöltött és publikussá tett túra. (Amit "játszásból" feltettem és itt is mutattam az még nem ilyen, de nem is lenne jó, ha szerkesztés alatt álló túrákat is láthatna bárki, mert zavart okozhatnak)

Túrát úgy lehet hozzáadni, hogy elõször fel kell tölteni egy GPS-tracklogot. Ebbõl automatikusan generálja a rendszer a térképet, a magasságprofilt ... stb. Ezután lehet képeket hozzáadni, amikben ha szerepel a fényképezõgép által beletett készítési info (EXIF), és jól volt beállítva a gép órája, akkor a kép készítési dátuma és a tracklog alapján már a készítési helyet is meg tudja határozni a rendszer és rögtön a helyére teszi a térképen, sõt a közben készülõ itinerben is. Természetesen minden módosítható.

De nem részletezem hosszabban, úgyis kiderül ha valaki megpróbálja. A lényeg az, hogy egyszerûen, kényelmesen használható és ha nem is csinál meg mindent helyettünk, de azért elég jól elõkészíti.

A térképvázlatok és magasságprofilok, a galéria ... azért néznek ki egységesen, mert mindent a rendszer generál.

Sokkal többet én sem tudok róla. Én is csak kipróbáltam.

Azóta mutattak egy másik hasonlót is: http://www.gps-tour.info/
Ez kicsit rendszertelenebb, ebben is németül van a lényeg, de ha valaki arrafelé keresgél túralehetõségeket, ez is hasznos lehet.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kocsi! Ez nagyon szuper, csak sajna nem beszélek alemánul. De tök pozitiv, hogy a magyar cuccost is felnyomták, te mit küldtél hozzá? GPS trackeket kellett küldeni, vagy mit?
Úgy látom a térkép és szintek egységesen néznek ki...

Thy, milyen csapatban nyomultok. Van esélyetek a dobogóra? Netán vegyesben mentek Ors-sal?

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én csak a héten már kétszer.:D
Csak mostanában egyre kevesebbet vagyok Bicskén, innen meg egyre költségesebb az odautazgatás. Kozmára kéne költözni.:)

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Akkor épp ideje ismét tekerni egyet a környéken! :-)
(Ebben a hónapban még nem is jártam a Vértesben)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Gánt környékén ki van takarítva az összes túristaút. Én mostanában Kõhányásról indulok a Géza pihenõ felé és nagyon tuti lett.

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás

Az a fénykép a Zsigmond kõrõl van?

Nem. Oda úgy lehet eljutni, hogy Vérteskozmáról elindulsz DK felé vagy a Z-n vagy a S-en abba az irányba ahol van egy közös szakaszuk, és kb félúton egy vadcsapáson besétálsz pár száz métert. Csákvárra lehet lenézni a tetõrõl.

A képtáramban vannak nagyobb képek is a környékrõl. (2006.08.16. Vértes)

(Mondjuk Zsigmond-kõ is majdnem útba esett :-) )

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az a fénykép a Zsigmond kõrõl van?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Piszok jó kis oldal, már nézegettem, de még regisztrálnom se volt idõm hogy belenézzek mit és hogyan lehet vele.
"In idem flumen bis non descendimus"

kocsi

kocsi

vendég

• fórumtag
  • 180 hozzászólás
Sziasztok!

Hátha valakit érdekel ez a weboldal: http://www.tourfinder.net/

Leginkább osztrák, német MTB-túrák vannak rajta, de elküldtem az oldal gazdájának a magyar tájegységek neveit is, amiket azonnal felvett a listába, így semmi akadálya, hogy akinek kedve van, feltöltse a túráit és megossza a többiekkel.

Sok idõm most nem volt erre (sem), de próbaképp feltöltöttem valamit: Próba (Vértes-túra)
(Ez még nem jelenik meg a fõoldalon, mert egyelõre nem tettem publikussá. Nem is igazi túra, csak ezzel kísérleteztem :-) )

Német nyelvû oldal, de nyelvtudás nélkül is használható. Fõleg azoknak jó akik GPSt is használnak.

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Para: asszem ehhez nem tudok mit hozzáfûzni, nagyon jó volt olvasni amit írtál. Egy igazi kalandtúra volt a hétvége. Örülünk, hogy ott lehettünk, köszi a szervezést, a csapatnak a jó hangulatot. :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tényleg Thy, végül mi lett a svájci maratonnal, indultatok rajta?

Természetesen ez sem jött össze egy bizonyos személy töketlenkedése miatt...jövõre nem fogok vele foglalkozni...és máshogy tervezem a dolgokat...
Most csak a Mátrán indultunk, ott a HC versenyen 2.lettem, de az erõnlétemhez képest ez is csoda...középtávon valami 35 körül végeztem...
Most meg jöhet a 24h-s verseny...
Üdv:Thy

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Para, ez király volt! Sajnálom, hogy nem lehettem a tolóbrigád tagja! :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
ja igen, csak még egy mondat:
A halál biztos...igyál kofolát!

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák