Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás lányok márpedig vannak #3
Írta 2006. szeptember 15. - 16:27

Írta 2006. szeptember 15. - 13:48

Valami MTBanditák a nevünk, és sztem van esélyünk dobógóra. Amatõr vén fasz kategóriában indulunk:D
Ja, mer' öregszetek!

Írta 2006. szeptember 15. - 11:46

Valami MTBanditák a nevünk, és sztem van esélyünk dobógóra. Amatõr vén fasz kategóriában indulunk:D
MTBanditák a csapat, a II. Hobby kategóriában.
Csapattagok: Pixel, Sz.Norbi, Káhlesz, Obsidian, Thommey, Szammer!
Szammer
Holnapra aki kölcsön tud adni jó aksis lámpát az jó lenne!!
Írta 2006. szeptember 15. - 11:32

Kocsi, ok, az email is megfelel!

Írta 2006. szeptember 15. - 11:04

Valami MTBanditák a nevünk, és sztem van esélyünk dobógóra. Amatõr vén fasz kategóriában indulunk:DThy, milyen csapatban nyomultok. Van esélyetek a dobogóra? Netán vegyesben mentek Ors-sal?
Írta 2006. szeptember 15. - 10:32

Kocsi, neked nem tudok privit küldeni, mert nincs kiválasztva nálad ez az opció.
Huhh,nem is tudtam, hogy ilyeneket is be lehet állítani :-)
Most itt ég a ház, mert rendszerátadás elõtti, utolsó pillanatos, tipikus pánik van :-), úgyhogy a beállításokat késõbb nézem meg, de addig is két gyors válasz: Garmin eTrex Venture Cx, a címem pedig kocsi.mtb kukac freemail.hu
Írta 2006. szeptember 15. - 10:19

Kocsi, neked nem tudok privit küldeni, mert nincs kiválasztva nálad ez az opció. Amíg beállítod, itt leszek kénytelen faggatózni (de légyszi állítsd át, hogy ne untassunk itt mindenkit). Szóval, neked milyen gps-ed van?
Írta 2006. szeptember 15. - 10:04

Kocsi! Ez nagyon szuper, csak sajna nem beszélek alemánul. De tök pozitiv, hogy a magyar cuccost is felnyomták, te mit küldtél hozzá? GPS trackeket kellett küldeni, vagy mit?
Úgy látom a térkép és szintek egységesen néznek ki...
Az indexen kibeszéltük, és ott is azt tartották sokan problémának, hogy kizárólag németül "beszél". (Gondolom örömmel venné a készítõ, ha önkéntesek segítenének angolra fordítani legalább a fõbb elemeit, és biztos az ellen sem tiltakozna, ha egy magyarországi túrát magyarul is feltöltenénk, de hát az idõ ugye az amibõl a legkevesebb van)
Én egyelõre csak annyit tettem hozzá - azt se én tettem hozzá :-) -, hogy elküldtem a srácnak a magyar tájegységek nevét - úgy ahogy a turistautak.hu-n szerepelnek - és megkértem, hogy vegye fel a listába. Ezt meg is tette, bár ez egyelõre csak azoknak érdekes akik regisztrálnak és túrát töltenek fel. (Mert most már van hová besorolni) Aki csak keresgél annak majd akkor lesz látható hazánk, ha már lesz feltöltött és publikussá tett túra. (Amit "játszásból" feltettem és itt is mutattam az még nem ilyen, de nem is lenne jó, ha szerkesztés alatt álló túrákat is láthatna bárki, mert zavart okozhatnak)
Túrát úgy lehet hozzáadni, hogy elõször fel kell tölteni egy GPS-tracklogot. Ebbõl automatikusan generálja a rendszer a térképet, a magasságprofilt ... stb. Ezután lehet képeket hozzáadni, amikben ha szerepel a fényképezõgép által beletett készítési info (EXIF), és jól volt beállítva a gép órája, akkor a kép készítési dátuma és a tracklog alapján már a készítési helyet is meg tudja határozni a rendszer és rögtön a helyére teszi a térképen, sõt a közben készülõ itinerben is. Természetesen minden módosítható.
De nem részletezem hosszabban, úgyis kiderül ha valaki megpróbálja. A lényeg az, hogy egyszerûen, kényelmesen használható és ha nem is csinál meg mindent helyettünk, de azért elég jól elõkészíti.
A térképvázlatok és magasságprofilok, a galéria ... azért néznek ki egységesen, mert mindent a rendszer generál.
Sokkal többet én sem tudok róla. Én is csak kipróbáltam.
Azóta mutattak egy másik hasonlót is: http://www.gps-tour.info/
Ez kicsit rendszertelenebb, ebben is németül van a lényeg, de ha valaki arrafelé keresgél túralehetõségeket, ez is hasznos lehet.
Írta 2006. szeptember 14. - 23:23

Úgy látom a térkép és szintek egységesen néznek ki...
Thy, milyen csapatban nyomultok. Van esélyetek a dobogóra? Netán vegyesben mentek Ors-sal?
Írta 2006. szeptember 13. - 16:52

Csak mostanában egyre kevesebbet vagyok Bicskén, innen meg egyre költségesebb az odautazgatás. Kozmára kéne költözni.

Írta 2006. szeptember 13. - 16:49

(Ebben a hónapban még nem is jártam a Vértesben)
Írta 2006. szeptember 13. - 16:03

Írta 2006. szeptember 13. - 15:46

Nem. Oda úgy lehet eljutni, hogy Vérteskozmáról elindulsz DK felé vagy a Z-n vagy a S-en abba az irányba ahol van egy közös szakaszuk, és kb félúton egy vadcsapáson besétálsz pár száz métert. Csákvárra lehet lenézni a tetõrõl.Az a fénykép a Zsigmond kõrõl van?
A képtáramban vannak nagyobb képek is a környékrõl. (2006.08.16. Vértes)
(Mondjuk Zsigmond-kõ is majdnem útba esett :-) )
Írta 2006. szeptember 13. - 15:37

Írta 2006. szeptember 13. - 15:31

Írta 2006. szeptember 13. - 15:02

Hátha valakit érdekel ez a weboldal: http://www.tourfinder.net/
Leginkább osztrák, német MTB-túrák vannak rajta, de elküldtem az oldal gazdájának a magyar tájegységek neveit is, amiket azonnal felvett a listába, így semmi akadálya, hogy akinek kedve van, feltöltse a túráit és megossza a többiekkel.
Sok idõm most nem volt erre (sem), de próbaképp feltöltöttem valamit: Próba (Vértes-túra)
(Ez még nem jelenik meg a fõoldalon, mert egyelõre nem tettem publikussá. Nem is igazi túra, csak ezzel kísérleteztem :-) )
Német nyelvû oldal, de nyelvtudás nélkül is használható. Fõleg azoknak jó akik GPSt is használnak.
Írta 2006. szeptember 13. - 09:52

Írta 2006. szeptember 13. - 08:52

Természetesen ez sem jött össze egy bizonyos személy töketlenkedése miatt...jövõre nem fogok vele foglalkozni...és máshogy tervezem a dolgokat...Tényleg Thy, végül mi lett a svájci maratonnal, indultatok rajta?
Most csak a Mátrán indultunk, ott a HC versenyen 2.lettem, de az erõnlétemhez képest ez is csoda...középtávon valami 35 körül végeztem...
Most meg jöhet a 24h-s verseny...
Üdv:Thy
Írta 2006. szeptember 12. - 23:39

Írta 2006. szeptember 12. - 20:26

A halál biztos...igyál kofolát!
PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák