Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak #3

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4668 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Na ja, de itt a bokor maga a tüskék halmaza volt és össze volt nõve az ösvény két oldala felõl :D
Gyalog nem lehetett haladni...

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Natit ismerve, õ nem is gyújtana tüzet, ha nem lenne tilos :)

Zed, még jó, hogy nem ismersz! :D Gyújtok én tüzet mindig és mindenhol nagyon szívesen.

Era: jövök ma én is. Viszont a kötélre a pénzt csak fizu után tudjuk odaadni neked! (a pólót ma fizetem természetesen).

Charon: tüskés vidékre nagyszerû megoldás a szlájmos folyadék, ami az ilyen körülmények között roppant jól mûködik. Mi ezt próbáltuk Pix-szel Botswana szúrós szavannáin, és teljesen bejött. Bár amikor több 2 centis tüskét szedtünk össze, volt hogy egy ideig jött ki a zöld trutyi a lyukon, mire sikerült ismét betömõdnie. :D

Mellon, ez azt jelenti, hogy ti is mentek az északi sarkkörre?

Szammer, ha gondolod, mehetünk együtt a Duna Plázától ma délután. Gondot csak az okozhat ha te nem onnan indulsz és nem akkor, amikor nekem jó.

Hú, micsoda pörgés van itten!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Akkor az összeg megjeleölés nélküli embereknek még 2666Ft-ot kell bedobi és akkor megvan a 25 ropi. Ma este neki is lehet kezdeni az adakozásnak :)

--Trifo

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A mi képeink:
http://kep.tar.hu/charonis/50333980

Egyébként egyetlen bringást sem láttunk kint (leszámítva pár kamikaze városi tecsóbinyiglist), és az okára is hamar rájöttünk. Olyan tövises bokrok vannak szinte mindenütt, hogy azt se bringás, se külsõ/belsõ nem bírja.
Egyébként a hegyek között terepjáróval is járható utakon tök jól lehetne tekerni, szint is van, a táj is szép. Szakadék, kövek, kecskék, vízmosás amennyit csak akarunk. A hõmérséklet este nyolckor is 29 fok, nappal pedig óránként két liter folyadék simán lecsúszik a torkon, ha mozog is az ember.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás

:)
...
Sajnos elég peches ~5 napunk jött, a napi 24 órából bár megvolt a 24 világosság, de abból 20-ban esett.
...
Egyébiránt itt kicsit másmilyen a kirándulás a hegyen. Otthon én úgy érzem, hogy leginkább gyalogolunk, gyalogolunk, aztán egyszer csak fent leszünk egy szép kilátásnál. Itt viszont a hegynek minden oldala meredek
...

Ez is klassz lehetett, a hegyek ugye idehaza tényleg nincsenek szinte, csak nagyra nõtt dombok. Nem is lehet belátni õket. Kint felnézel és szinte látod az egészet, és á ez nem is olyan nagy.... Aztán meg nem akar elfogyni a felfele vezetõ út :scared: Aztán a lefelé vezetõ sem nagyon :)

Akivel mi voltunk Korzikán, az hétfõn jött haza a sarkörrõl, de Õ azt írta, hogy jó idõ volt:

"FRISS BENYOMÁS!!!!!
Épp ma hajnalban érkeztem meg Skandinávia sarkkörön túli álomvilágából, a Lofotenrõl! Az idõ arrafelé parádés! Egy szál pólóban túráztunk, a melegben enyhülést az Atlanti-óceánban való fürdõzés adott....."

Nem tudom merre kerülhettétek el egymást, meg a jóidõt/esõt...

Ha valaki menne oda, és éppen van szaba ideje, aug 2.-tól indul egy 2 hetes túra last minute, csak 80 rugó (120 helyett), 3 hely volt még nemrég...
Mi is így ugrottunk be Korzikára (na jó, nekünk 2 hetünk volt az indulásig)

Ma este mi is igyekszünk kimenni, a 7 óra az kb nekünk is jó lehet. Sok vizet, vagy vizes edényt hozzatok, reméljük nem segít be az idõjárás ez ügyben...
Képeim
Mailt küldj, ne privit! Köszi

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Adakozók a kötélre:

Lensver 2000,-
Era
Trifo
Mellon
KeX 1000,-
Raycoon 2000,- *
Szammer 1000,-
Zed
Konamanóék 2000,-
Burce
Kahlesz
Charon 1000--

Az elsõ összeg már be is folyt!

Zed: hehe, igazad lehet Natival meg a tûzzel kapcsolatban. :)
Majd tele kulacsokkal megyünk és nagyon fogunk vigyázni.

KeX: Én nem ígérem hatra, inkább a 7 a biztos. Kicsit bohóckodok a sziklán, aztán rõzsegyûjtés.

Lensver, neked felviszem a pólódat is.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Jövõ hét kedd kivételével bármikor.
Legyen akkor szerda vagy csütörtök mondjuk.
Jelentkezõk?

konamano

konamano

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Nicsak, nocsak, mik történnek itt... Tök jól hangzik a mászósütés, de asszem ma nem jó az idõpont nekünk sem. De ha összejön felnézünk kicsit.

Tegnap értünk haza a vizitúráról és még halomban állnak a cuccok.
Majd' egy hétre lecseréltük a földet a vízre és leeveztünk Budapesttõl Mohácsig. 210 fkm-mel a kenunk mögött újra itthon vagyunk. Nagyon klassz volt.
Röviden: sátor, hálózsák, napsütés, barátok, sok-sok homokpad, pancsi a Dunában, sirályok, gémek...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Egy ezres a kötélre (mászás elõtt tudom odaadni), egy százas Natinak a fékre és egy doboz gyufa grátisz a pirománok éves találkozójához.
Mászósütés jó ötlet, de a ma este - ha jól olvasom - nekünk nem jó semmiképpen.

Törökországban nászúton egyébként olyan giccsesen gyönyörû helyeken jártunk mi is, hogy ahhh. Másztam is jó nagy sziklafalon, meg tengerparti sokemberes boulder-kövecskéken is kapaszkodtam. :-) Kegyetlen éles pereme van ott minden fogásnak, nem is az a gond, hogy nem lehet ráfogni valamire, hanem az, hogy vérzik tõle az ember keze.

Képek soon.

edit:
Fenyõgyöngye elõtt, az utolsó bal oldalt levõ házat követõen van egy természetvédelmi tábla egy ösvény kezdeténél. Ott be, aztán megint balra egy meredek ösvény a tisztásig. Onnan pedig a vérszag után.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

akkor mégegyszer megpróbálom:

merre van a Francia bánya?

köszi

A HHH fele a Fenyõgyöngyétõl nem messze, ha elég az útirány..
Edit: valahonnan a netrõl.. :)
Megközelítés: A Fenyõgyöngyétõl haladjunk lefelé a mûút jobb oldalán kialakított turistaúton. A korlát után jobbra tartsunk, kb 200 méter múlva egy rétre érünk ki. Innen már látni a sziklákat.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
akkor mégegyszer megpróbálom:

merre van a Francia bánya?

köszi

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
[quote name='pixel Amúgy teljes tûzgyújtási tilalom van.[/QUOTE']

Natit ismerve, õ nem is gyújtana tüzet, ha nem lenne tilos :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Pix, mikor számított ez?
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás

Addig is mit szólnátok csak egy kis szalonna sütéshez a Francia bányában, mondjuk holnap este?

Van itt a svábhegyen felettem 3 utcával egy hegy, a tetején olyan, mintha nem is a városban lennél, és van egy szép kis sütögető hely. Egyszer ide is jöhettek sütögetni, ha mászás nincs. Holnap nekem 8-10 között nem jó, szal asszem ezt buktam. Amúgy teljes tűzgyújtási tilalom van.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
én csak egy ezressel tudok most a kötélbe beszálni, mert vázra gyûlik a della :(
bruce: törpe a dombok közt - Erdély (Csík)

Azt még elmesélhetnéd, hogy milyen társasággal mentél. Pádison találkoztunk egy túrázós/bringás sráccal, debreceniek voltak. lehet velük?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
akkor holnap franciabánya 6-kor?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás

Addig is mit szólnátok csak egy kis szalonna sütéshez a Francia bányában, mondjuk holnap este?

De hol is van?
Nem voltunk már ott?
Hány órakkor?

szammer

kahlesz

kahlesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 369 hozzászólás
holnap nekem is jó a mászósütõgetés.
Kérdés hol, és pontosan mikor?
TT Tuti volt, regenerálodtam, jöhet az ujjabb tekerés:P

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy!

Ugyan még augusztus sincs, de nem árt tudni róla:

TÁTRA HÉTVÉGE ala Para Szeptember 9-10 (indulás 8án d.u)
:)

PARAFEREE.HU # bakancsos és kerékpáros túrák

zitinha

zitinha

vendég

• fórumtag
  • 94 hozzászólás

Nekem is tetszik az ötlet! :)
A szúnyogriasztót senki se felejtse otthon!