Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
"Tegnap eldõlt."

No, részleteket!

(Sajnos várhatóan szülési ügyekbõl kifolyólag engem nem érint a dolog, de érdekel, mert nagyon tetszik az ötlet, mindegyik formátumban.)

RSzabi

RSzabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 565 hozzászólás
HPéter élménybeszámolójából:

"A negyedik kör elején a tolóson megint felfutottam a Vertichre, de lefelé ellépett. Aztán egyszercsak látom, hogy Bakos Gergõ mászik ki egy bokorból és veszi fel a bukóját. Kérdem mi van? Azt mondja, rájött a fosás. (Lehet, hogy ivott a füredi vízbõl??) Na azt hittem, megvan az ötödik hely, de lefelé gyorsan utolért és megkérdezte, elengedem-e? Elengedtem, mert gyorsabb volt és addig jobb is, mint én. Megérdemelte a jobb helyet. "

:)

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Tegnap eldõlt.
Lesz jubileumi rendezvény!
Részletek hamarosan a honlapon és a Velosportban.

Jó felkészülést!!!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Nagy-nagy csend honol a fórumon. Talán kipukkadt mindenki a hétvégén vagy elutazott messzi szép tájakra? Amint olvasom a Bükk maraton is hozta a formát (esõ, sár), bizzunk a Mátra maratonban, hátha az lesz a kivétel. Azért a meteorológusok sem semmik, vasárnapra elvétve jósoltak esõt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Megjelent a Bikemag, benne van az egyesületünk, akit érdekel vegye...!

venném,ha itt,Köcsögfalván lehetne már kapni.....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Megjelent a Bikemag, benne van az egyesületünk, akit érdekel vegye...!

akusz

akusz

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Ha bele lehet szólni, én is Friz ötlete felé hajlok. Képzeljétek el ujabb 15 év múlva mi lenne: 30x15km=450km?? Még meg is élhetem!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Én meg a kazári utat néztem meg. Ha így haladnak, lehet, hogy egy hónap múlva már lesz burkolat.
Viszont, nekem is tetszik ez a családi programnak is megfelelõ, fõzõcskézõs, bulizós (zizi, bambi tombola és ringlispiel?) rendezvény. Az is szimpatikus, hogy a montisoknak is meg az országútisoknak is lenne lehetõség. Vagy mind a kettõt is lehetne teljesíteni a kitartóbbaknak.

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Szombaton végre sikerült elmennem, méricskélni. Egy "laza" 140-es kör lett a vége közel 1100 m szinttel. :-)
Ha röviden kellene válaszolni, akkor: sztornó!

Részletek:
Már pénteken elõzetes méréseket végeztem a turistatérképeken (1:60 000; 1:40 000), melyek alapján kiszórtam a balassagyarmati kört (több, mint 18 km) és a terpesi kört (kevesebb, mint 12 km).

Szombaton aztán a reggeli - számomra kedvezõ hõmérsékletû - idõben letekertem Recskre és onnan nyomtam egy parádfürdõi kört. Elõször nagyon pozitívan meglepõdtem, mert FELÚJÍTOTTÁK a Nemzeti Emlékhely felé vezetõ utat. Lekanyarodva a várbükki útra, már nem a szuper minõség fogadott, de a 23x622-es gumikkal bõven jó volt. Már kezdtem reménykedni, de az erdészház után az aszfaltos szakaszokat már zúzottköves(!) részek váltották. Ezzel el is dõlt ennek a körnek is a sorsa. Pedig a táj szuper, a közúti szakasz sem rossz, van egy benzinkút (pumpa, gõzborotva, vásárlási lehetõség) és számos forrás is. A táv 15,6 km és 275 m a szint.
Aztán áttekertem Szilaspogony felé. Közben a terpesi út minõsége a "hagyjuk" katagóriába sorolható képét mutatta.
Nos, a ceredi kör is rosszabb volt, mint hittem. Egyrészt tényleg elég sok kátyút kell kerülgetni, ami még egyszer-kétszer elmegy, de aki már a 10. körét teszi meg már nem biztos, hogy erre is akar figyelni. Ráadásul sokszor a szemközti sávot is használni kell, ami azért nagyon balesetveszélyes. Ha pedig egy körre adunk egy órás szintidõt, akkor egy éjszakai futam lenne a vége. A kör egyébként közel 17 km.

Szó, mi szó ez a 15x15-ös országúti kör most elmarad. Majd lesz 20x20. :-)))

A heti elnökségin eldõlnek a dolgok. Nagyon jó ötletnek tartom Friz felvetését is.
Most valami olyan van a fejemben, hogy lenne egy versenyközpont (Dolinka, Tóstrand, Salgóbánya...) és onnan lenne egy 15 km-es terep és egy 15 km-es aszfaltos kör. 1 vagy 5 körre lehetne nevezni, mindkét típusban és egy ember természetesen mindkét kategóriában is elindulhat. Egy körért oklevél, ötért oklevél és kitûzõ járna. Nem verseny, hanem teljesítménytúra, szintidõvel, rugalmas indulási lehetõséggel.
Közben pedig lehetne bicajszépségverseny, bicajhajítóverseny, fõzõcske…

A szeptember 10 is jól hangzik. Ha minden jól megy, akkor addigra már szabadulok a kórházból.

Köszönöm mindenkinek az õszinteségét!

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Mielõtt az elméleteket kezdenétek gyártani, elmondom hogy csak egy egyszerû komplikált szülés volt.
Komolyra fordítva az szót, azt kellett megoldani hogy legyen felniszalag a kerekébe a Bébinek. Természetesen felniszalag, meg hasonlók felhasználása nélkül, természetesen 80as kör közepe táján, útszéli körülmények közt.

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Ha Te azt tudnád!!!

Kérdezd az illetékeseket:scared:

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Mi volt Rena ?

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Köszönet T-nek és Szabinak a tegnapi segítségnyújtásért!!!:clap:

Bosco

Bosco

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Szasztok!
És ha csak tekernénk egy közöset(15 km/h:) ), majd bogrács vagy
nyársalás a Dolinkában?

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Jóvan Bálnus, figyelj, akkor mennyetek arra, verseny, vagy nem, az út akkor is szar, ha gyorsan mész, ha lassan, az út akkor is szar.

Nem számít ez Nektek túl sokat, hogy valakinek sajnos csak országútija van, másikra sajnos nem futtya. Azé kurvára megválogatom, hogy merre megyek, poénból télleg nem kéne szétbaszni egy kereket, vagy kettõt, annyira nem megy jól. De hát Nektek, montisoknak, mindegy. Ez egy montis egyesület, ezért legyen úgy, ahogy a vastagkerekûeknek jó :)

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Ja. Megfontolandó. A betétprogramok. Bicajhajítás a 90es évek elején volt elmaradhatatlan része a versenyeknek. A (kerékpár...)szépségversenyre még lehet be is neveznék. Mármint a montival. Ha addig nem törik el a villa...
A helyszín meg még kiderül addig.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Van egy salgótarjáni közösség, amely 15 éves lesz (illetve már annyi talán...) és ezt szeretnénk "megünnepelni" egy jókedvû biciklis programmal....

és ehhez kell egy olyan hely, ahova mindenki szívesen kijönne, még ha nem is indul. Mint a Dolinka, vagy Tóstrand. Valami egész napos cucc, közel a városhoz. Meghívókat küldve régi és új tagoknak. Esetleg kaja, pia, nõk. Betétprogramok: alkatrész tombola, bicó hajító verseny, kerékpár szépség verseny, stb. Jókedvû visszaemlékezéssel az elmúlt 15 évre. Miközben a háttérben rónák a köröket. Ami nem biztos, hogy egy 15-ös aszfaltnak kellene lennie, a várostól kilométerekre.

transzporter

transzporter

törzsvendég

• fórumtag
  • 363 hozzászólás
Gyerekek, minek veszekedni, ha verekedni is lehet? :)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Köszönetet szeretnék mondani FRIZ-nek,hogy elintézte Jan Ulrich és Lance Armstrong indulását a Mátra maratonon. Mégegyszer köszi, Te szemét!

Mi az hogy: "Te szemét"? A vigyorgó jelet kihagytad, wazze.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Bálna, normálisvagy?

A hangnemre azért figyeljünk oda... Ugy gondolom normális vagyok, sõt ugy gondolom objektív is... Ezért mondtam amit mondtam, de mindegy...

Egyet azért tisztázzunk már... NEM VERSENY LESZ!!! Ez nagyon lényeges, mert ha nem sietsz akkor nyugodtan kidudod kerülni a kátyúkat... Aki versenyt szeretne csinálni belõle, az csináljon, értékelve lesz, ha õ futja a leggyorsabb kört, vagy a legtöbbet... De nem ez a lényege ennek az egésznek!!! Van egy salgótarjáni közösség, amely 15 éves lesz (illetve már annyi talán...) és ezt szeretnénk "megünnepelni" egy jókedvû biciklis programmal...

Részemrõl ennyi ebben a témában...

ui: felmerült még a szeptember 10-ei hétvége is, merthogy szeptember végére már sokan azt mondták hogy nagyon szezonvég...