Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Megtaláltam a régi honlapon, de mikor mûködik már teljes gõzzel az új honlap?

Lesz most szabadidõm, próbálom frissíteni még a weblapot.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Megtaláltam a régi honlapon, de mikor mûködik már teljes gõzzel az új honlap?
Hívnak a hegyek! :D

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Apropó! Karancs királya kiírás lesz már?

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Sajnos idén a Salzkammerguton is volt egy haláleset, a srác lezuhant egy sziklánál, de a rizikósabb helyeken ott voltak az elsõsegélyt nyújtók. Ide is hamar megérkeztek a mentõsök, de nem tudtak segíteni. A másik, hogy én egy elég ártalmatlan helyzetben zúgtam el, szerencsére nem sérültem meg.
Súlymánia: ha profi vagy vagy nem számít a pénz, érdemes vele foglalkozni, amúgy meg minek.

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás

Jobbulást Nándi!
Hullanak az öregek, nem nekünk való má ez, 1 hete én is nyomtam egy bõrlehúzós könyökös, hátas, válas, combos taknyot.

Te nevezed magad öregnek "Tinikém !"

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
A Mátrában tekerni jó!

Szerény véleményem szerint a hétvégi verseny volt a legjobb az idei maratonok közül (beleértve a Crosskovácsi és Bakony maratont is)!
Viszont! A magyarországi versenyek szervezése mutat némi hiányosságot (-okat). És itt nem arra gondolok, hogy: - a póló kínyai (bocs, Bangladesi)
- miért van csak tíz retyó több mint ezer embernek
- miért nincsenek „fürdõskurvák” a frissítõ pontokon
- vagy miért adnak „kutyakaját” a verseny végén.
Hanem! Lehetnének végre olyan pályabiztosítók, akik értik is a dolgukat (pl. tudják, hogy hányadik km.-nél állnak, merre menj , ha esetleg feladod a versenyt vagy egyáltalán mit is kell csinálni, ha valami zûr adódik)! Nem tudom, csak gondolom, mennyi munka van egy ilyen rendezéssel, de mivel már ez a verseny is a kilencedik évét éli meg, gondolná az ember, hogy fejlõdnek a „dolgok” és nem csak a nevezési díj lesz mindig magasabb, hanem a színvonal is! Igaz nem szoktam megállni minden frissítõnél beszélgetni a segítõkkel, de némelyik azt sem tudja, hogy hol van! A lelkesedésükkel és segítõkészségükkel nincs baj, csak az információ(k) hiányában van a gond, ami szerintem a szervezõ kötelessége lenne (mármint tájékoztatni a segítõket)!
Az is igaz, hogy „a versenyen mindenki saját felelõsségére indul” és az is, hogy nem lehet minden lejtõ aljában egy orvos, de hogy aki megsebesül és csak órák múlva jut kórházba (és akkor is már csak azért, mert megtelt a mentõ elég sérülttel és nem „csak” egyet szállít) az elég fura és vérlázító dolog.
Errõl Ispán Pisti (aki mentõs) biztos tudna nekünk kiselõadást tartani, hogy mi, miért van, de míg csak a saját „józan paraszti eszedre” hagyatkozol, nem biztos, hogy találsz logikát a dolgokban!
Hazafelé jövet az autóban kitárgyaltuk a versenyt és Krisztián mondta (aki Szlovákiában él), hogy náluk nincs ennyi résztvevõ egyik versenyen sem (pedig a Szlovák nép sem kevésbé sportszeretõ, mint a Magyar, sõt!) És ezen ellehet gondolkodni, hogy miért van így?
A Top-maratonokon a résztvevõk száma rendszerint 1300 fõ fölött van, ami egy sima maraton verseny esetén kb. 500 fõre csökken (pedig a színvonal ugyan olyan)! Ezen is ellehet gondolkodni!
Meg azon is, hogy mi lesz akkor ha (ne adj isten) egy haláleset történik a versenyen, ami elriasztja az embereket a részvételtõl!
Emtébé Saltarján móóóre!

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Az integrált kormány-kormányszár gec1 jó dolog - ha jó a kivitel (pl Specialized) Ellenpéldát nem említenék, bár gyújtósnak az is megteszi

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Csak szólok, az alu kormány merevebb, mint a karbon... A kompozit csak jó rezgéselnyelõ. Ahhoz hogy a karbon tartson - pl Cavendish Pro kormányszára - kell bele anyag. Az ilyen huszon-harminc ezer forintos karbon cuccokakal a kályhát nem gyújtanám be, a WCS 70ezer volt, titánium erõsítéssel, és fos volt az is

Hát karbon kormányt én csak a rezgéselnyelés miatt vennék 200km fölött jó ha nincs szétrázva a karod hátad... bár az egybe kormányszárral annak már nem hinném hogy a merevsége gyengébb lenne 1 alunál és ott a rezgéselnyelés is jó... csak azok a fránya súlyadatok :)...de nem tom...nem értek hozzája :)

Az a lényeg h Cav Karbon pro pltje 138gramm az én alum 115 volt ...Titán csavarokkal persze ez még könnyíthetõ...

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Csak szólok, az alu kormány merevebb, mint a karbon... A kompozit csak jó rezgéselnyelõ. Ahhoz hogy a karbon tartson - pl Cavendish Pro kormányszára - kell bele anyag. Az ilyen huszon-harminc ezer forintos karbon cuccokakal a kályhát nem gyújtanám be, a WCS 70ezer volt, titánium erõsítéssel, és fos volt az is

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Mielõbbi gyógyulást kívánok, Nándi!

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Jobbulást Nándi!
Hullanak az öregek, nem nekünk való má ez, 1 hete én is nyomtam egy bõrlehúzós könyökös, hátas, válas, combos taknyot.

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Az országúti bicón WCS szár és PRO kormány van igen. Viszont a cyclocross/téli gépen gyárilag X-MISSION volt és az is maradt, mert sajnálnám a sóban retekben a drága cuccot tönkretenni, de nincs vele semmi gond, azon kívül, hogy sárnehéz, de az nem zavar mert én sem vagyok 60-70 kilós zsírmentes versenyzõ...;)

Különben is kerékben, középrészben kerámiacsapágy többet számít mint 20-30 gramm a kormányszáron :)
sõt a kiegészítõkben még lehet jobb 1 nehezebb, merevebb karbon kormány + kormányszár mint egy 100-grammos alu

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

verseny bicódon levõkre! Mert ugye Neked is Ritchey WCS van, nem X-mission...;) :confused:

Az országúti bicón WCS szár és PRO kormány van igen. Viszont a cyclocross/téli gépen gyárilag X-MISSION volt és az is maradt, mert sajnálnám a sóban retekben a drága cuccot tönkretenni, de nincs vele semmi gond, azon kívül, hogy sárnehéz, de az nem zavar mert én sem vagyok 60-70 kilós zsírmentes versenyzõ...;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Milyen kötsög vallások, meg hívõk vannak mostanában...;)

Így igaz vallom, hogy nem szeretem a silány kidolgozású sárnehéz kiegészítõket mert az X- küldetés (:cool2:) ilyen. De ha Te igen, megveszem Zsócitól és elcserélhetjük a verseny bicódon levõkre! Mert ugye Neked is Ritchey WCS van, nem X-mission...;) :confused:

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Hol találok friss Mátra Maraton eredményeket?
Na megleltem már.

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Jobbulást Nándi!!!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
Jaaaaaaaj az idegrendszerem :( :)
Minden másodperc számít ?...Na ehez még mindiog nem szoktam hozzá hogy 1 idõfutamon az elsõ métertõl az utsóig maxon kell menni:( Vagy csak egyszerüen a Szerencsi 0-ázás után megint elkúrtam:( Mindenesetre mostantól mégtöbbet mégerõsebben kell résztávozni mert ugy néz ki a szerencse soha nem fog mellém állni:(
Ma a Pilis kupán 30.3 km volt a táv. Az elsõ kmben 300 m enyhe emelkedõ, majd kb 300 eléggé meredek ahol a telekerék 24-el suhant föl, majd kilaposodott és 1 km-tõl jött a(nagyon tempós) hullámvasút. 1 km-nél 32-es átlagból... 15 km-re sikerült feljavitani 44.2km/h-ra. 00:20:22-nél jártam 15km-nél. ...és az átlag innentõl is csak nõtt (00:06:21-es 4. -ik 5 km-em után...00:26:43nál, 44.9-es átlaggal értem 20 km-hez . Ami igencsak idei és eddigi leggyorsabb 20 km-em. (Gyorsabb volt mint Tahiban a 18-on :cool2:) Innentõl jött a feketeleves... dombon birkoztam a telével rendesen. A domb elsõ 3 km-je nagyon nem esett jól. Hajzsert alig tudtam utolérni. De ahogy utolértem mintha kicseréltek volna... valahogy nagyobb tempót tudtam utánna menni:) Aztán 28 km-nél megláttam elõttem Tóthot 29-nél utolértem és ott már vigyázban álltak a lábaim amikor 1 meredek lejtõ utáni meredek fölfelén 35-el mentem fölfelé. + is lett az eredménye az utsó kmen belül már csak 23-al tudtam menni majd a laposon meg 37-el nem esett jól sprintelni:( amit azóta is bánok mert elég szoros lett igy a vége.
1. Dancs Marci 00:49:37 36.64km/h
2. Szilágyi Péter 00:50:40 35.88km/h
3. Kutács Zsolti 00:50:41 35.87km/h
4. Jeti 00:50:42 35.86km/h
5. Tallián Péter 00:50:47 35.80km/h

Kinga, Tomi nyert, Adél 3... A többiekrõl nem tudok még...
Karbonások is hozták amit kellett...
Zoli elsõ 00:52:58 !!! 34.32km/h
Laci második 54 perc körül
Marci második 00:55:07
Sztruhár is nyert azonos idõvel állt a dobogó tetején másodmagával:)
Mindenesetre nem bántam meg hogy a telekerékkel mentem mert kb 20 mpt hagytam benne a versenyben...Ami rajtam múllott nem a keréken :(

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás
A bikemag- fórum - versenyek -Mátramaraton topikon irtam ! Nándi balesetével kapcsolatos véleményemrõl . Akit érdekel olvassa el !

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Épp olvasom az eredményeket, gratulálok a jó szerepléshez. Nándinak meg gyors felépülést, a Jani bá által leírtak szerint talán nincs nagy gond.

mjanos

mjanos

vendég

• fórumtag
  • 231 hozzászólás

Tud valaki valamit Nándiról?

Negyedórája beszéltem vele ! Õ Hívot ! Már jól tud kommunikálni, de nem emlékszik semmire csak arra hogy a DH részre "beugratott " Onnét homály . Én mondtam el neki hogy ott mi történt .
Holnap CT lessz . azt mondta hogy nics semmilye eltörve . ( Délután még a neje azt modta hogy a szeme alatt az arccsontja van elrepedve ? )