Jelentkezz be Regisztrálj

Salgótarján
Posted 2008. July 16. - 15:16

"Nem az a dicsõség, hogy sohasem buksz el, hanem hogy mindíg felkelsz."
Hajrá!
Mondjuk én nem megyek vissza a "némileg" feladott Engadin maratonra, mert beláttam, hogy az nekem sok (meg azért a pénzért inkább elmegyek más ismeretlen helyekre), de Te viszont szerintem meg tudnád csinálni a 220-as Salzkammergutot.
Mi hétvégén Somival befejeztük a II. Rákóczi Ferenc kerékpáros mozgalmat (Ónod - Kassa). Sok szép helyen jártunk a két napban. Fõleg a Zemplén szlovák része nyûgözött le, de a magyar oldal is nagyon bejött.
Szóval már itt is vannak Salgótarjáni HKE teljesítõk. :-)
A vonatos kerékpárszállítás pedig nagyon jó a 80-as (Budapest - Miskolc - Hidasnémeti) vonalon.
Posted 2008. July 16. - 13:35

Posted 2008. July 15. - 20:52

Posted 2008. July 15. - 14:13

Mekkora szerencse ért engem!
MEGTISZTELSZ!!!
Én kapom a szuvenyírt!
Ennek ellenére nagyon sajnálom , hogy nem sikerült teljesíteni a távot!Fogadd azért gratulációmat, mert nemsemmi elszántság kell ehhez! A többieknek is gratulálok!!!
Jövõre talán együtt teljesítjük!!! (jó lenne!)
Helló Mindenki
Posted 2008. July 15. - 13:10

Posted 2008. July 15. - 12:51

Posted 2008. July 15. - 12:30

Mindekinek köszönöm, hogy gondoltatok rám és biztattatok.
Kicsit szomorú vagyok, hogy nem jött össze, de mindent kárpótolnak a szép tájak a kellemes élmények és a maradandó emlékek. Az szinte 100%, hogy jövõre is megpróbálom,de most már nagyjából tudom mire számíthatok.
A verseny: 3 órakor kelés, kaka, pisi, gyors tusolás (ez volt a bemelegítés) és 4-kor tûz a rajthoz. Kb 4:40-ig szöszmötöltem aztán irány a rajt-cél terület. 420 körüli indulót mondott a szpíker 25 országból. Pontosan 5-kor eldördült a rajtpisztoly, na gyerünk! Az elsõ 10 km tömény felfelé 500-ról 1350 méter magasra, fele aszfalt fele köves-sóderes. Amíg házak között mentünk folyamatosan buzdítottak a nézõk (hajnal fél 6-kor!!!) volt ahol kipakolták a hifit és nyomták a zenét ezerrel, ott ez sem gond. Az erdõs rész picit csúszós volt az elõzõ napi esõnek hála, de nem volt vészes max a kerék pörgött ki, semmi ragadós sár. A hátam mögül kb fél percenként valami furcsa hang, mint amikor a ló prüszköl vagy mit csinál, nem tudtam elképzelni mi az. Aztán mellém ért! Egy cseh srác volt aki így "fújtatott" majd idegbajt kaptam tõle! Lemaradni nem akartam, de nyomni sem, muszály voltam élvezni a produkciót. 1ó 18p-et másztam mire jött az elsõ lefelé. Figyelni kellett mert elég sodrós volt az út. 20 km-nél megérkeztünk az elsõ frissítõ ponthoz, aminek a kínálata egy kisebb hazai vegyeskereskedés választékával vetekedett, szerintem, ha kérem még meg is etettek volna. Banán az arcba,egy kis "izó" és gyí! 2ó 11-nél jártam amikor "ting" fura hang lentrõl. Elszakadt a lánc! Na fasza. Ahogy Suttyó mondaná egybõl lefõtt a kávé. Vagy 10 p-et baszakodtam a lánccal mire sikerült megreparálni. Ugyan bírja-e majd végig- gondoltam- de nem kellett sokáig aggódnom rajta mert olyan lefelék jöttek amin mindent elfelejtettem.Olyan 4ó tekerés után szokott valami holtpont félém lenni a hosszú távon (amikor bevillan a fejembe, hogy mennyi is van még hátra?) ekkor kezdett el esni! Na brávó! Több mint egy órán keresztül adta az "érzést". Az útvonal olyan, hogy esõben is tekerhetõ csak az erdei lefelék voltak "érdekesek", de minden rázósabb rész után álltak mentõsök. A 200-as pálya furcsán kanyargott, volt amikor 100-asokkal, volt amikor 50-esekkel tekertem együtt és vagy háromszor (négyszer?) a rajt-cél területet is közelítettük.
Aztán mint Forest Gump csak tekertem, tekertem és tekertem emelkedõn felfelé bandában, lefelé teheneket kerülgetve, hegyre föl km-eken keresztül magányosan mókuskerekezve, féket markolva másik seggét nézve köves-saras lejtõn, sziklafalba vájt úton és alagútba ahol semmit nem láttam ,vagyis minden el és el nem képzelhetõ módon.
És jöttek az idõ limit pontok: 110 km 14:00ó, 140 km 16:00ó és 180 km 19:30ó. Az elsõvel semmi gond nem volt a második elõtt egy pálya bíró mondta hogy limit zeit punkte kommt és valóban át is haladtam egy gumiszõnyegen (gondolom a chippet ellenõrizte) és be is mondták, hogy Lászlók Zsolt aus ungarn - supppergúúút (ja persze, amikor az elsõ már 15:10-tõl a célban héderezett!!!) de mint késõbb kiderült nem ez volt a limit pont. Ez kb 15:50 körül lehetett. Innen egy kb 20 km-es szakasz következett ami laposon haladt, itt próbáltam egy kis tempót menni, sikerült is megelõzni jópár B és C távost akik még a pályán kavartak és egyszercsak kiállt elém egy rikító narancssárga ruhás két ajtós szekrény és közölte: fertig! Miiiivaaaaaaaaaa??!!? Ide kellett volna 16 óráig érnem és most 16:08 volt! Na basszus! Látta rajtam, hogy elszánt vagyok ezért levette a bokámról a chippet (ebbõl késõbb lett még kavar). Innen a pálya arra haladt tovább amerre a szálásunk is volt. A panziótól 50 méterre ment az út ahová a feleségemmel megbeszéltünk egy találkát és itt ért véget számomra a verseny. Pedig még lett volna 70 km amibe két "púp" volt egy 10 km-es felfelé 500-ról 1500-ra és egy 8 km-es 800-ról 1250-re. Nem tudom, hogy a következõ limit pontot tudtam-e volna tartani, de még éreztem magamba érõt. Na mindegy, majd jövõre!
Kis pihenés és tisztálkodás után a többiek felvilágosítottak, hogy ha chip helyett nem kaptam tikettet akkor nincs póló! Hát pedig póló nélkül nincs verseny (ezért indultam:) ) visszamentünk a limit ponthoz a tikettemért. Elbrekegtem mit szeretnék erre visszaadták a chippem. Na ezt jól bevittem a célba és leadtam egy rendezõnek. Kaptam tikettet. Irány a póló átvétel! Itt közölték, hogy még nincsenek az adataim a gépben ezért várjunk 20 óráig. Az még több mint másfél óra! Na nem baj, majd elütjük az idõt valahogy. Csak az volt a baj hogy zuhogott az esõ. Megettem az ingyen tésztát, gratuláltam Briginek (harmadik lett!!!) és megnéztem pár 200-as beérkezõt (szegények szarrá ázva). Vissza a pólóért. 8-tól 8:45-ig keresték a chipemet, végül megsajnált a pólós csaj és a kezembe nyomott egyet amin ez van: FINISHER 209 KM. Már nem reklamáltam (nem ilyen járt volna hanem DNF 209km)
Ja és a játék! Mivel senki nem tippelt arra, hogy nem sikerül ezért sorsoltam a játekosok között (7 fõ) így kedves Suttyó mester lett a szerencsés nyertes. Az ajándékot személyesen kézbesítem (a nagy érték miatt:) )
Még egyszer köszönöm mindenkinek a mindent: -az SHKE-nek a nevezés felét
-Fricinek a tolmácsolást
-a szálást annak aki intézte
-és nem utolsó sorban az "asszony"-omnak, hogy törõdött velem.
Tanulságok megint vannak amikbõl okulni kell (ez elég okosan hangzik). Amúgy 290-en értek célba. Részvétem!
Posted 2008. July 14. - 17:31

A rajt kb 37fokban volt, ami a hõmérsékletet illeti a verseny közepén ugyan magasabb volt, de úgy emlékszem, a gyors lejtõkön elég kellemes volt - fõleg az árnyékos részeken.
Elég jól sikerült az indulás - mínusz Csonti, aki 3km után defektet kapott - idén elõször jól tettem a kereket, és az elsõ puklin a sor elején értem fel. Ezután jöttek kisebb-nagyobb huplik, ahol észen kellett lenni, mert a sor végérõl mindig hullottak le emberek, eddig sem volt gond. Az elsõ szakaszban kialakult az a mag, akik végig együtt voltak. PappZolival voltam egy bolyban nagyon sokáig, aki vagy 3szor leszakadt, de mindig felért aztán. A táv közepe után elég furcsán kezdtem érezni magam, 70környékén elkezdtem iszonyatosan fázni, ami nem egy jó jel 36fokban. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem csak a vizem fogyott el - bár Renáta is így járt, aki fogyott vagy 3 kilót, és szinte végig látta a harmadik lányt - P is jól eléhezett a táv felénél. Hozzátartozik a verseny szervezéséhez, hogy a hideg idõ ellenére egy frissítõállomást nem biztosítottak, illetve nem volt frissítõautó sem.
Nemtudom pontosan, kb 85km-ig szenvedtem a sor végén, de egy hosszú emelkedõn SzõkeGabival dobtunk egy kistányért, ekkor láttam mezõny elejét utoljára. Innen már egyedül mentem végig, utolért még Bence, õ egy kisebb sorral haladt egy Fradis hölgy vezetésével. Esélyem nem volt feltenni a kereket, pedig hát nem mentek valami gyorsan. Az utolsó 15km-et akármikor elcseréltem volna egy seprûskocsin való utazásra, de sajnos annyira azért nem álltam meg, végülis 25ödik lettem.
A legjobb tarjáni Papp Zoli lett, a legjobb SHKE tag pedig Bence, ha jól emlékszem 1, illetve 6 korosztályukban.
Megjósoltam Pistának, hogy Rena 4edik lesz, ez így is történt.
Tavaly jártunk már így a Tátra-körön, idén a tatabányai GP-n jött volna jól egy kísérõkocsi.
Posted 2008. July 13. - 22:25

Posted 2008. July 12. - 07:17

Posted 2008. July 12. - 01:19

Posted 2008. July 11. - 20:41

A zöld jelzésben nagyon bíztam, de legfeljebb aszfalton Cered...
Bükköt pedig Szilvásváradig autóval tervezem.
Tarjánig nem biztos, h eljutok, annyira nem vagyok most formában.
Posted 2008. July 11. - 20:37

Posted 2008. July 11. - 18:53

...Sárga
Salgótarján - Karancs utca - TV torony -...
A vasútállomás és a Karancs utca közt még nincs jelzés, de jövõ héten már lesz!!!

Posted 2008. July 11. - 17:52

A másik biztosnak tûnõ túrám a Pogony - Istenmezeje után az erdõben rá a képkre - Nagykõ - Bárna - Rónabánya-felé -majd a Zöldön vissza a határ mellett, remélem járható lesz az út.
Domaházáról azt a dózert is megnézem mindenképpen!
Ha valakinek esetleg van kedve egy kocabringással tekerni, akkor írjatok nyugodtan:) Leveleket ritkán tudom majd olvasni.
Kardos Tibor
209-366403
Azt a zöldet nem javaslom. Kis kivételtõl eltekintve csak gyalogosan járható. Egyébként Chalabától (Helemba) Sátoraljaújhelyig vezet.
Közben eszembe jutott még a piros jelzés, ami Ivádig megy. A Fehér-kõnél van a leágazója.
Ha pedig nem félsz a kihívásoktól, akkor az általunk is bejárt Erdõkövesd vége (volt TSZ-nél be)- Fehér-kõ útvonalat is javaslom (jelzés nélküli).
Bükkre ötlet a Szilaspogony - Pétervására - Bükk-tetõ - Bekölce - Bélapátfalva - Szilvásvárad - Kalapat - Nagymezõ - Bánya-hegy - Felsõtárkány - Szarvaskõ - Tarnalelesz - Szilaspogony aszfaltos kör
vagy
kocsival el Bélapátfalváig (esetleg Szarvaskõig) és onnan a kerékpáros szimbólum jelzéseken egy jó kis terepkör.
A salgótarjáni kerékpáros jelzések pedig így néznek ki.
Sárga
Salgótarján - Karancs utca - TV torony - Bög-Ortvány - Kis-Kercseg - Czeberna-völgy bejárata - Kercseg - Hamincó - Somoskõújfalu - alagút - Eresztvény - Petõfi-sétány - Medves-fennsík - Rónabánya
Zöld
Salgótarján - Camping - Tatár-árok - Salgóbánya - Medves-fennsík
(Személy szerint én ezt inkább csak lefelé, tehát fordítva használom.)
Hátszelet!
Posted 2008. July 11. - 11:19

Elküldenéd megint? Köszönöm szépen!Hegyes Ivánnak lehet hogy van fölös nevezése, mert a fia eltörte a kulcscsontját, múlt héten körbeküldtem emilen a számát, hívd fel !
Rágyúrnék 2 hetet,hátha ......
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. July 11. - 11:11

Szia!
Elõször is nagyon örülök, hogy a Medves-vidékén szeretnél eltölteni ennyi idõt!
Pár tipp.
1. Országúti kör, minimális forgalommal, esõs idõ utáni sarazást kerülendõ: Szilaspogony - Zabar - Cered - Tótújfalu - Szilaspogony ~18 km
vagy
Szilaspogony - Istenmezeje - Váraszó - Tavak - Szalajkaház és vissza ~ 40 km
vagy
Szilaspogony - Domaháza - Ózd - Járdánháza - Pétervására - Szilaspogony ~ 90 km
2. Vegyestúrák
Szilaspogony - Istenmezeje -jobbra a kék sávon - Fehér-kõ - Bárna - Pécskõ - Salgótarján és vissza aszfalton Cered felé ~50 km
vagy
Szilaspogony - Erdõkövesd - Váraszó - Szalajkaház - innen a kék sávon - Vállóspuszta - Ökör-hegy - Járdánháza kerékpárút Ózd felé és vissza szfalton Domaházának. ~60 km
vagy
Szilaspogony - Zabar - Domaháza - faluközpontban jobbra jelzetlen dózerúton - patakátkelés - sorompó - ez az út egészen a 25-ös fõútig vezet, a bekölcei beágazó után lyukadsz ki - Járdánháza és visza aszfalton vagy be a kék sávon. ~ 50 km
Szóval vannak öteletek.
Nekem nagyon behatároltak most a lehetõségeim - most sem otthonról írok - de lehet, hogy "élõben" is tudok segíteni.
Köszönöm szépen a javaslatokat. Az igazsághoz hozzátartozik, h házunk van Pogonyban, nem teljesen ismeretlen a hely, csak most van elõször alkalmam a saját bringámat vinni.
Pogony - Cered - Pogony kört, már 6 éve is megtekertem mikor utoljára bringán ültem ott:) Domaháza irányában is voltam, de Ózdig akkor nem jutottam. Mivel jövõhétre rossz idõt jósolnak mindenképp viszek slick gumit is. Váraszót mindenképp tervezem meglátogatni, anno voltam ott gyalog és a kohász beszámoloók képei alapján is oda el kell menni:)
A másik biztosnak tûnõ túrám a Pogony - Istenmezeje után az erdõben rá a képkre - Nagykõ - Bárna - Rónabánya-felé -majd a Zöldön vissza a határ mellett, remélem járható lesz az út.
Domaházáról azt a dózert is megnézem mindenképpen!
assasinbug,Hollókõ és környéke?
Az az igazság, h az nagyon nem esik útba:) Kényelmes vagyok, ha tehetem a kapuból bringával megyek, ezért favorizálom a Pogony környékét Bükkbe is csak 2-3 alkalommal akarok menni, úgysem bírom a hegyeket;)
Ha valakinek esetleg van kedve egy kocabringással tekerni, akkor írjatok nyugodtan:) Leveleket ritkán tudom majd olvasni.
Kardos Tibor
209-366403
Posted 2008. July 11. - 10:28

assasinbug,Hollókõ és környéke?
Bükk maraton rövidtávot ha vki visszamondja lehet hogy bevállalnám
Hegyes Ivánnak lehet hogy van fölös nevezése, mert a fia eltörte a kulcscsontját, múlt héten körbeküldtem emilen a számát, hívd fel !
Posted 2008. July 11. - 08:53

Bükk maraton rövidtávot ha vki visszamondja lehet hogy bevállalnám

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. July 11. - 07:52

Szia,
Ha ez nekem szól, akkor vasárnaptól két hétig Pogonyban leszek, heti két túrára gondoltam a környéken és talán egy kitérõre a Bükkbe, eddig ennyi a biztos.
Köszönöm az ajánlatot!
Szia!
Elõször is nagyon örülök, hogy a Medves-vidékén szeretnél eltölteni ennyi idõt!
Pár tipp.
1. Országúti kör, minimális forgalommal, esõs idõ utáni sarazást kerülendõ: Szilaspogony - Zabar - Cered - Tótújfalu - Szilaspogony ~18 km
vagy
Szilaspogony - Istenmezeje - Váraszó - Tavak - Szalajkaház és vissza ~ 40 km
vagy
Szilaspogony - Domaháza - Ózd - Járdánháza - Pétervására - Szilaspogony ~ 90 km
2. Vegyestúrák
Szilaspogony - Istenmezeje -jobbra a kék sávon - Fehér-kõ - Bárna - Pécskõ - Salgótarján és vissza aszfalton Cered felé ~50 km
vagy
Szilaspogony - Erdõkövesd - Váraszó - Szalajkaház - innen a kék sávon - Vállóspuszta - Ökör-hegy - Járdánháza kerékpárút Ózd felé és vissza szfalton Domaházának. ~60 km
vagy
Szilaspogony - Zabar - Domaháza - faluközpontban jobbra jelzetlen dózerúton - patakátkelés - sorompó - ez az út egészen a 25-ös fõútig vezet, a bekölcei beágazó után lyukadsz ki - Járdánháza és visza aszfalton vagy be a kék sávon. ~ 50 km
Szóval vannak öteletek.
Nekem nagyon behatároltak most a lehetõségeim - most sem otthonról írok - de lehet, hogy "élõben" is tudok segíteni.