Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Kis gépészkedéssel be lehetett indítani, akksi saru vissza, pót szivatót kezelni, de azzal hamar beköpte a gyertyákat, benzin kb 2 liter benne, plusz a kannában 5. Hátul volt már abeszerelésre váró motor, de lehet az sem volt valami fitt, vasnak vihették el sajna, nem látjuk már egyben szerintem...
SAjna kezd telel lenni a tököm ezzel a hellyel meg országgal, itt csak szopok, szétlopnak mindent, a rendõrök meg. hm. nem mondok semmit. A megállni tilos, meg az 50 km/h fontosabb mindennél sajna. Kicsit fiatalabb lennék, már máshol szerelném a bringákat, meg nem harcolnék az itteni szaporodó elemekkel.

Háát igen! Sajnos ebben az országban ha valamit ellopnak, az majdnem egyenlõ azzal, hogy soha többet nem látjuk viszont! A rend õrei meg... na mindegy, tisztelet a kivételnek. Csak azon vagyok felháborodva én is, hogy mostanában (mivel sikeresen összecsuktam a Suzukit) Apum 28 éves Ladájával korzózok, és a múltkor kiszedtek a sorból, és úgy vizslatták át az autót, mintha csempésznék valamit... Sajnálom a buszt, sok emlék fûzõdik hozzá...:(

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

ugyan hova? nem vót jó a természetbe?:mexico:
versenyen mennyit mentél? jó vót?

Neeeem! Egyéb problémák gyüttek...
Nagyon király volt! Az én órám szerint 1ó19másodperc lett, nem egy nagy idõ, de legalább látom, hogy fejlõdök:) A múltkorihoz képest 3 perccel jobb:cheers:
Neked milyen lett, kiskörös?:lick:

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Nándi nem cukkolni akarlak, de üdv a való világban!
Ha pótlásban gondolkodtok akkor ezt ajánlom:

Feltöltött kép
Emtébé Saltarján móóóre!

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás
Sajnálom a busszal történteket. :-(
Azért még meglehet. Hátha csak egy körre kellett.

Mi tegnap Transzporterékkel a Pilisben voltunk. Íme a beszámoló.

Holló-kõtõl – Vörös-kõig
Pilisi szakasz
21,5 km 675 m szint

Elsõ ránézésre kicsi volt az esély arra, hogy el tudok menni erre a túrára lévén elõzõ hétvégén voltam Verõcén, a Wass Alberten. Hetente pedig nem szoktam száz kilométerekre járni teljesítménytúrázni. Azonban úgy alakult, hogy volt miért bemennem anyósomékhoz (Göd) és szerettem volna kárpótolni is a barátaimat a többszörösen elmaradt túrájuk miatt. Mivel minél elõbbi hazaérés volt megcélozva, így már ötkor úton voltam Szabival és Mariannal. Hatalmasat beszélgettünk az autóban. Ránk fért már, mert volt bõven témánk.

Eredetileg a hetes komp lett megcélozva Nagymaroson, de odaértünkkor (6.40) éppen jött át a hajó. Egy autót és néhány embert hozott. Alig kötött ki a komp, egy autó errõl az oldalról is felállt, így némi tanácstalanság után mi is felhajtottunk. Sötétben még nem kompoltam, izgalmas volt így a vízen úszni.

Visegrádon éppen pakolás közben leptem meg Vagdalthúst. Némi beszélgetés után már neveztem is. Gyorsan átnéztem a térképvázlatot, hogy hol lesznek a kódok ill. a bélyegzõk és visszamentem Szabiékhoz. Elmagyaráztam nekik az õ kirándulásuk útvonalát (Kálvária, Viktorin emlékmû, Fellegvár, Zsitvay kilátó), de a biztonság kedvéért a térképet is náluk hagytam. Nekem nem volt rá szükségem, mert le volt fénymásolva a szükséges rész. Nem is nagyon izgultam a követhetõség miatt, mert pár évvel korábban a túra elsõ részét már jól bejárattam. 2006 szeptemberében voltam a „25 éves a teljesítménytúrázás” túrán, majd azon év novemberében a „Kaán Károly emléktúrán” és a következõ év februárjában a „Batthány Lajos emléktúrán”. Tehát igazából a Pálóczky-rét utáni szakasz volt csak számomra ismeretlen.

Mikor elindultam, már hárman elõttem bandukoltak, de a templomnál jó utat kívánva egymásnak, elõre lépkedtem. Nagyon hideg volt és nem sétához öltöztem, így a szokásosnál is nagyobb tempót diktáltam. Terveim szerint három és fél óra alatt akartam megtenni a távot, Szabiék is így készültek. Futás nem volt betervezve és tényleg nem is volt rá szükség.

Az aszfalton gyorsan fogytak a kilométerek, egy kis patak menti kitérõ (ez a vízesés van az emléklapon is) oldotta a monotóniát. Hamarosan elértem Kenyeres Oszkárt és az elsõ kódot. Nagyon kedvesen kínált pálinkával is, de én ilyennel nem élek. Egy pohár tea után már nyomultam is tovább. Elég jól haladtam és már nem is fáztam, sõt kissé „nyitni is kellett a thermosztátot”. A Kaán Károly-forrásnál hagytam el az aszfaltot. Innen jött volna a veszélyes rész, de a jelentõsen átfagyott terepen nem volt nehéz haladni. A patakátkelések is könnyen mentek, még csak vizes sem lett a bakancsom. Talán azt is mondhatnám, hogy negyedszer jártam erre és most volt a legkönnyebb a menet.

Pilisszentlászlót valamivel több, mint egy óra alatt el is értem. A Honvéd utca csendes volt, a kutyák sem nagyon ébredeztek. Leléptem a szükséges kitérõt is a pecsétig, ahol azt meg is találtam. Visszatérve a Honvéd utcába, nekiindultam a túra legkomolyabb emelkedõjének. Itt már jelentõsen le kellett zipp-zárkodnom, hiszen a Szent László-hegyet kellett megmászni. Közben nosztalgiáztam is. Az öcsémmel még 1993-ban bringáztunk errefelé.

A táj átment a zúzmarás típusba. Ha nekimentem egy-egy bokornak vagy kisebb fának, akkor csilingelve szóródtak szét az apró jéglemezek. Lassan elértem a mûutat, amely már kényelmesebben abszolválható volt. Aztán feljebb ismét terepszakasz következett. Nagyon kellett figyelni, mert a vastag jégpáncélra rászóródott egy vékony hólepel. Egy nagyobb megcsúszást leszámítva, könnyen lejutottam Pap-rétre. Szívesen emlékeztem vissza arra, amikor anno Pálmai Venczel osztotta itt a bélyegzést.

A réten átkelve, jobbra tartottam és az egyre sûrûsödõ ködben elértem a Pálóczky-rétet. Itt vált el a kék sáv jelzés és innen jött számomra az ismeretlen terep. Ránéztem a fénymásolatomra és memorizáltam a fonódásokat. Az út több helyen is annyira jeges volt, hogy csak szélen, közvetlenül a fák mellett tudtam haladni. Közben néztem a részidõmet és láttam, hogy talán meglesz a terv. Itt kissé megritkultak a jelzések, de a szalagozásoknak köszönhetõen nem volt probléma. Érdekes volt, hogy innen szakaszosan volt sûrû és kevésbé sûrû a köd. Olyan volt, mintha szobáról - szobára járnék.

Hamarosan jobbra tartva beértem a Lõrinc-lapos nevû erdõségbe. Ez már inkább ösvény volt, mint dózerút. Kíváncsian vártam a Vörös-kõ kilátóhelyét. Egy tábla végre megerõsített, hogy még 10 perc. Húzós emelkedõ vitt fel az esõbeállóig, ahol megleltem a kódot, majd innen nem messze van az emlékmû a kilátóhellyel. A látótávolság most alig 50 méter volt, így fényképezés után már zúdultam is lefelé.

Eleinte enyhén lejtõ ösvény vitt lefelé, közben a bal oldalamon be nem látható mélységû szakadék tátongott. Aztán következett a szerpentin. Látszódott a nyomokból, hogy olvadáskor nem lehetett itt egyszerû feljutni. Nekem egyszerûen ment az ereszkedés, csupán a combjaimban éreztem a feszülést a visszatartott lendület miatt. Lejjebb érve aztán kiengedett a meredekség és kényelmesebben lehetett - volna - haladni, ha nem lett volna tele az út mély lábnyomokkal. A Vörös-Meteor –forrás után találkoztam egy túracsoporttal, akik felfelé tartottak. Innen már közel volt Leányfalu. Telefonáltam Szabiéknak, hogy minden rendben van, a megbeszélt idõre célba érek.

Beérve a hajóállomáshoz, Vagdalthús éppen az egyik útbaigazító táblát szerette volna kihelyezni. Meg is lepõdött érkezésemen, de a legjobban a felesége – Orsi – nézett fel.
- Ez már beérkezés lenne? – kérdezte.
- Igen! – válaszoltam.
- Te biztosan futottál. - válaszolta
- Nem, egy métert sem. – reagáltam.
Vagdalthús el is magyarázta, hogy én bringás vagyok, de ilyenkor – télidõben – szeretem a komolyabb gyaloglásokat is. Az idõm egyébként három óra 12 perc lett. Aztán átvettem az elismeréseket és Szabiék megérkezéséig Orsival bementem beszélgetni a kocsmába. Nem sokára megjött a kocsi és már viharzottunk is el Göd felé. Egy csodálatos ebéd anyósoméknál, majd egy újabb szuper beszélgetés a kocsiban és délután kettõkor már otthon is voltam.

Köszönöm a szervezést a Rendezõknek, az utat Transzporternek és az ellátmányt Anyósomnak!

Néhány kép:
http://farm3.static....227ed19bb_o.jpg
http://farm3.static....0c28a6633_o.jpg
http://farm3.static....4fe8beb05_o.jpg

knandi

knandi

törzsvendég

• fórumtag
  • 332 hozzászólás
Kis gépészkedéssel be lehetett indítani, akksi saru vissza, pót szivatót kezelni, de azzal hamar beköpte a gyertyákat, benzin kb 2 liter benne, plusz a kannában 5. Hátul volt már abeszerelésre váró motor, de lehet az sem volt valami fitt, vasnak vihették el sajna, nem látjuk már egyben szerintem...
SAjna kezd telel lenni a tököm ezzel a hellyel meg országgal, itt csak szopok, szétlopnak mindent, a rendõrök meg. hm. nem mondok semmit. A megállni tilos, meg az 50 km/h fontosabb mindennél sajna. Kicsit fiatalabb lennék, már máshol szerelném a bringákat, meg nem harcolnék az itteni szaporodó elemekkel.

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

megint hamar el kellett koccolnunk!

ugyan hova? nem vót jó a természetbe?:mexico:
versenyen mennyit mentél? jó vót?

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

ellopták a mikrobuszt

trélerrel? vagy most mûködött? bocs, szar ügy,ennél feltünõbb autót keresve se találtak volna. majd a rend õrei bizztos megtalálják. egy ismerõsömnek a pécskõ utcából vitték el a 20 millát érõ munkagépét másfél éve kb, vasárnap éjjel senkinek nem tûnt fel, hogy egy traki szlalomozik, azóta se híre se semmi.

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Ma éjjel 22.00 és 2.00 között valamikor ellopták a mikrobuszt a Besztercérõl, Nándiék elõl, úgyhogy tartsátok nyitva a szemeteket. Mi autóztunk egyet, a besztercén meg a belvárosban szétnéztünk, megvolt Kercseg/Kõbánya felé meg Idegér is, sehol semmi egyelõre. Rendõrséget kihívta Nándi, én meg mondatom a Focusba, meg figyeljen mindenki, ennyit tudunk tenni.

Hogy ezen már meg sem lepõdöm...:cry::cry::(

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás
Rákos Tomi! Kedves feleségedtõl szeretnék elnézést kérni, de a mai futóversenyrõl megint hamar el kellett koccolnunk! Valamit szeretett volna kérdezni a fogszabályzással kapcsolatban! Ha valahogy eljuttatnád nekem a számodat, én megcsörgetnélek és bepótolnánk a dolgokat! Mégegyszer elnézést kérek!
Csocsi!

Rena

Rena

törzsvendég

• fórumtag
  • 367 hozzászólás
Zsóci!

Óvakodj a törpöktõl...

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Hát, ha nem festik át a buszt vagy nem szedik darabokra, akkor nemigen tudnak vele közlekedni.
Ma kihasználva fagyos idõt - legyen már ebbõl valami elõny is - kimerészkedtem terepre. A Somlyót vettem célba, végül jól sikerült, bár a Kota után kicsit jeges volt, Inászó felé meg már nem is mentem, mert tavaly is ott estem el a jeges úton. Somlyóbánya felé viszont száraz út volt, csak azt útminõség egyre rosszabb. Mondjuk montival nem gond.
Hívnak a hegyek! :D

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A pofám leszakad! Azt hinné az ember, hogy ilyen korú és egyedi külsejû buszt nem lopnak el...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Ma éjjel 22.00 és 2.00 között valamikor ellopták a mikrobuszt a Besztercérõl, Nándiék elõl, úgyhogy tartsátok nyitva a szemeteket. Mi autóztunk egyet, a besztercén meg a belvárosban szétnéztünk, megvolt Kercseg/Kõbánya felé meg Idegér is, sehol semmi egyelõre. Rendõrséget kihívta Nándi, én meg mondatom a Focusba, meg figyeljen mindenki, ennyit tudunk tenni.

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
Gericpecinek cakmailag: http://forum.bikemag...&postcount=5377

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás

Téli Mátra nem számít bele sehova?... engem egyenlõre csak az érdekel... Kohász + majd keroval... hosszu az, futhatnánk látástól mikulásig.

És melyik a legnehezebb TT itthon... Turul? Azt 1 napon belül nyomja le az eleje?

Még nincs fenn az idei hivatalos Terep Futó Nemzeti Bajnokság. A kohász infót is csak azért tudom, mert megkerestek. Többször volt futama a bajnokságnak a Téli Mátra is. Hogy idén az lesz-e, az késõbb derül ki.
Esetleg megkeresheted ez ügyben a Hanák Kolos TE-t.

Kinek, melyik a legnehezebb. Erre mindenki mást mond. A Kazinczy 2009-ben volt elõször és a néhány teljesítõ között volt az a kedves pár is, akik itt voltak az 1000/7 túrán is.

A Turul idén debütáló túra lesz.
Szerintem fogják - nehézség szerint - bõven emlegetni a Kohász-kéket is.

Az igazán jó terepfutók már 12 órán belül futják a 100 km-t. Így lehet viszonyítani az idõket.

Kanzyani

Kanzyani

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

Hát a nevet megkaptad, csak magyarul, igyhát vagy nevet változtass, vagy szakmát! ;):mexico:

Mindkét ötlet jó, még megfontolom. :D Az elõbbinél furcsán néznének a rajthoz szólításnál, a másiknál pedig nem maradna enerdzsi a bicajozáshoz. :cry:

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Egyébként nagy gartula az igen komoly futóteljesítményhez!

Neked egyértelmûen a Kohász-kék futva teljesítését javaslom. Fõleg, miután az esemény bekerült az MSTSZ idei Nemzeti Bajnokságába is.
http://www.mstsz.hu/nb/kiiras2009.html
Egyenlõre a honlapjuk még nem frissült, de felhívtak hogy ezt a túrát is beválasztották a 2010-es futamok közé. Ezzel külön munkánk nem lesz, mert õk küldik a versenybírót.

Szeretném ha hazai gyõzelem lenne a futóknál is. Mert a bringások között bízom a Salgótarjáni HKE erõs egyéniségeiben! ;-)

Még egy érdekes összefoglaló a teljesítménytúrákról:
http://www.kfki.hu/~...tturak_2010.pdf

Szép napot!

Téli Mátra nem számít bele sehova?... engem egyenlõre csak az érdekel... Kohász + majd keroval... hosszu az, futhatnánk látástól mikulásig.

És melyik a legnehezebb TT itthon... Turul? Azt 1 napon belül nyomja le az eleje?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

TripleB!
Természetesen nem azt mondtam, hogy mindenki, aki a vaterán árul, az becsapja a vásárlókat. De kellett már jónéhány sértettet kihallgatni azért, mert õket behúzták azzal, hogy elõre kérték tõlük a lóvét, a cuccot meg nem kapták meg. Én csak arra akartam inkább figyelmeztetni, hogy fõ az óvatosság. Amit persze Te is mondtál. Lehet elfogult vagyok, mert hozzám csak a rossz példa ér el. Foglalkozási ártalom:mybad:

Sajnálom, de az elõzõ mondandódban nem egészen így fejezted ki Magad ...
Így már teljesebb a dolog.De mindenki ott és úgy vásárol, ahogy akar. ;)
Kb. 90 %-ban az internetrõl vásárolok egyébként.Egyszer érkezett betörött kijelzõvel egy pda, de a srác utólag utalta az árát(4ezer ft).

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kohasz

kohasz

törzsvendég

• fórumtag
  • 494 hozzászólás

Hááát 2010-ben nem sportágat választottam, hanem ellenfeleket:D

Egyébként nagy gartula az igen komoly futóteljesítményhez!

Neked egyértelmûen a Kohász-kék futva teljesítését javaslom. Fõleg, miután az esemény bekerült az MSTSZ idei Nemzeti Bajnokságába is.
http://www.mstsz.hu/nb/kiiras2009.html
Egyenlõre a honlapjuk még nem frissült, de felhívtak hogy ezt a túrát is beválasztották a 2010-es futamok közé. Ezzel külön munkánk nem lesz, mert õk küldik a versenybírót.

Szeretném ha hazai gyõzelem lenne a futóknál is. Mert a bringások között bízom a Salgótarjáni HKE erõs egyéniségeiben! ;-)

Még egy érdekes összefoglaló a teljesítménytúrákról:
http://www.kfki.hu/~...tturak_2010.pdf

Szép napot!

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Egyik évben elég korán kezdtem el edzeni és csak bicajjal, szezon közepére bringaundorom lett.

Az a baj ami Január-Februárban jól esik mert már rég mentél és kerozhatnékod van... az már Májusba Kín+ szenvedés... legalábbis nekem a május errõl szól általában... Aztán a szeptember október +int jó mert jönnek az idõfutyamok:cool2: