Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Salgótarján

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
10143 hozzászólás a témában

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
A kis "árva" már eléggé kidöglött.http://kepkezelo.com...dbr3g5543p0.jpg
Csináltam róla egy-pár fotót emlékbe és adtam neki egy kis joghurtos müzliszeletet. Megsimogattam, majd elbúcsúztam tõle. Az erdõgazdasági úton már fel tudtam annyira gyorsulni, hogy ne tudja tartani a tempót és elindultam hazafelé. Közben eszembe jutott, hogy elfelejtettem pisilni és megálltam, de a kis szerencsétlen még mindig rohant utánam. Na ekkor már nagyon rosszul éreztem magam, sajnáltam szegényt amint visítva szalad az "ember" után aki annak idején megszelídítette és magához szoktatta, majd arra gondoltam, valyon aki kirakta végiggondolta-e, hogy mit cselekszik?
http://kepkezelo.com...d6pve549bde.jpg
Aki szereti az amerikai szentimentális filmeket és a kutyás történeteket, annak ajánlom a Haciko-Egy igaz történet címû filmet "Ricsárd Gír" föszereplésével.
Azért hazafelé az ipariparknál még hátrakémleltem... Ilyen az élet: kemény és igazságtalan!!!
Emtébé Saltarján móóóre!

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
Felmászott a kilátóba a lépcsõn, na majd most amikor nem figyel és elkeztem gyorsan az ereszkedést. Égtelen visítás mintha valakit leöntöttek volna forró vízzel. Megálltam a parkolóba és kémlelek visszafelé, hogy mi van, de semmi csak a kis köcsög szem elõl tévesztett és hisztizett mert túl gyorsan mentem, én meg azt hittem történt vele valami baj. Na megint együtt vagyunk! Felhívtam a feleségem, hogy követ egy kutya, mit csináljak? Elmeséltem neki az eddig történteket és jót nevettünk a dolgon, de a "probléma" így sem oldódott meg. Addig Scrat (muszály voltam neki nevet adni és azért választottam ezt, mert nagyon hasonlít a Jégkorszakból arra a kis vicces mókusra aki mindig a makkot üldözi mert ragaszkodik hozzá) füvet tépkedett, ivott egy pocsolyából, aztán egy kicsit lepihent.http://kepkezelo.com...0qtbkl97vnh.jpg
Innen a parkolóból a piros kereszten vezetett lefelé az út ami jó kis downhilles szakasz, a versenyen is nagyon tetszett így gondoltam most sem hagyom ki! Lezúgattam rajta egészen annak a résznek az aljáig ahol Nándi elesett, de a kis "utánfutóm" egész végig követett sikítozó csaholásával.
Akkor most mi legyen? Úgy döntöttem visszamegyek Szentlászlóra és megkeresem a gazdáját. A polárom valami oknál fogva nem mindig mér, de 15 km-t biztos hogy mentünk együtt. Szentlászlóra érve elkezdtem a nyomozást mint Mr. Monk. Elõször egy házaspárt kérdeztem, õk kecskemétiek és nem tudnak semmit, majd két öregasszonyt egy háznál akik látták már, de nem tudják kié lehet, aztán bementem a kisboltba ahol rámakaszkodott és a tulaj azt monta, hogy tegnap került a faluba, szerinte valaki direkt kirakhatta. Hát ezért nem akar szerencsétlen Scrati elszakadni tõlem.
Na, most mi legyen?! Felhívtam Esztert:- haza ne hozd!- monta, hívtam anyámat, nekik nem kell, aztán végsõ segítségként hívtam Suttyót, de sajnos õ sem tudott segíteni.

Folyt. köv.
Emtébé Saltarján móóóre!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Dicsak, ki sompolyog be a képbe a háttérben 3.25-nél. YouTube - BringaTV csatornája
Hívnak a hegyek! :D

Zsóci

Zsóci

törzsvendég

• fórumtag
  • 429 hozzászólás
[B]A rokonaid nem te választod, a barátaid viszont igen![B]

Ma kimentem egy kicsit a Mátrába tekeregni, még mielõtt leesne az elsõ hó!
St.-bátony-szorosp. volt a felvezetõ szakasz, majd az erdõgazdasági út ami a Bec-kút felé megy fel Mátraszentlászlóra. Azt terveztem, hogy becsatlakozok a hétvégi maraton útvonalába és eltekerek Mátraházáig onnan meg majd lesz valami. A szentlászlói kisboltnál valami elkezdte csikizni a lábam, lenézek és õ volt a tettes:http://kepkezelo.com...8wd93pfpzt5.jpg
Megálltam, megsimogattam aztán szemrevételeztem egy kicsit. Kölyök kutya, ráadásul szuka, nem veszélyes, vicces-bohókás. Elindultam az utamra, de a kutyus elkezdett követni. Az aszfaltról terepre értem, még mindig jön. Hol a lábamra ugrált, hol elõre szaladt egy kicsit aztán elkezdte a füveket tépni futás közben, én meg csak nevettem rajta. Majd amikor elég messze szaladt, gyorsan visszafordultam és lekanyarodtam egy kis tisztásra, hátha így letudom rázni. De nem! Megint ott ugrált körülöttem. Kicsit játszottam vele, dobáltam neki fadarabot amit visszahozott, majd ettünk egy kis müzliszeletet és közöltem vele, hogy nekem mennem kell és te szépen menjél vissza a gazdádhoz és elindultam Galyatetõ felé. Sajnos nem értette meg és szépen jött velem továbbra is. Nem baj, gondoltam, majd lefelé menet leszakítom magamról. Hát ez sem jött be! Túl rövid volt a lejtõ ahoz, hogy kikerüljek a látóterébõl. Aztán meglátott egy elõttünk haladó túrázót kb. 200 méterre és odaszaladt hozzá. Na, biztos õ lesz az új kedvence, de megint tévedtem, mert amikor elhaladtam a srác mellett, megint a "kerekemre rakta a nyelvét" vagyis követett. Turista csoport jött aztán egy nõ kutyával, de egyik sem érdekelte õt különösebben és lassan Galyára értünk.

Folyt. köv.
Emtébé Saltarján móóóre!

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Hát nemtudom b@zm3g - ma majdnem felnyaltam a kövest a vár alatt. De Salgópusztáról egyenesen lefelé volt akkora húsvéti nyuszi a gyökérnél - rendesen büszke voltam magamra

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás
huuuh heti min 2 Galya?...jó tolod nekem a havi kettõ se jön mindig össze:) inkább sikon edzettem idén sokat...szerintem kevesebb mint 10 x voltam 1000-m felett :mad: de a gyenge kezdés után az utsó 4 hónapom 11000+os lett...Juliusban kicsit fejre is álltam 2.8-as hónap lett ugy h 14 napot dolgoztam 16ot keróztam :mad:Lehet terepen kéne edzenem h erõsödjek má 1 kicsit, meg hogy ne unatkozzak:) csak az meg veszélyes... az én technmikai tudásommal lehet sokat húznám fejem a földön:(:D

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Örömmel olvastam a szakszerû, de fõleg biztató diagnózist.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Voltunk benn Nándinál hétfõn délelõtt mi is Smasszerral. Akkor még vártak a CT-eredményre. Egész jól volt. Csak a kórházi létet viseli nehezen, de hát ismeritek Nándit! :)
Sajnos amikor a koponyát nagy ütés éri, akkor elõfordul h bevérzik az agy egy területe. Ez amiatt van, hogy a fej nagyon hirtelen fékezõdik le, viszont a tehetetlenség miatt a koponyán belül az agy tovább mozogna, nekiütõdik a koponya belsõ felének, majd úgymond visszapattan, és nekiütõdik a koponya átellenes falának is. Így sajnos sérülhet maga az agy is, és ödéma vagy vérzés keletkezhet. Érdekes módon mindig az ütéssel átellenes oldalon keletkezik a vérzés, Nándi esetében is, Õ a bal arcfelére érkezett, és a jobb halántéki lebenyben van a gubanc. A baj az, hogy az ödéma vagy a vérzés is térfoglaló folyamat, és mivel a koponya egy zárt tér, az agy nem tud "tágulni", és így létfontosságú agyi központok is nyomás alá kerülhetnek.
Na ez most nagyon drasztikusan hangzott! Nem akartam senkit megijeszteni! Fel fog szívódni szépen az ödéma, és Nándi újra nyeregbe pattan! Nincs az a szar, amibõl õ ne tudna kilábalni! Erõs gyerek õ!

Így már értem a jobb oldali vérrögöt, mikor Ancsi elhozta a sisakját az eü sátorból a bal oldali egyik szellõzõ nyílásba be volt szorulva némi levél-föld keverék amit laza mozdulattal megpróbáltam kipöccenteni, de nem sikerült mert olyan erõsen volt belepréselõdve, ez sokat elárult számomra a becsapódás erejébõl... Az elmondottak alapján és ismerve is a helyszínt teljesen azt képzeltem el, hogy balra a hegyre esett rá, a ,,beugratáskor" kicsit balra befordulhatott a levegõben a kerék és földet éréskor mivel balra emelkedõen rézsútos az ösvény berántotta a kormányt a többit meg már el lehet képzelni... Én mindig ,,megtisztelem" azt az ösvényt egy alapos lassítással mikor ráhajtok mert tudom, hogy alattomos, tavaly a rövidtávon igen csak az elejével mentem Kiss Daniékkkal egy bolyban és ketten elestek elõttem az ösvényen. Jobbulást és minél elõbbi kiszabadulást a kórházból Nándinak! Amikor láttam a sisakját végig szaladt rajtam a hideg borzongás mert eszembe jutott ha a Dunán lefelében csuklik össze az elsõ kerekem, akkor én is így járok, nagy mázlim volt...

Gerispeci

Gerispeci

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 hozzászólás

Meglátogattam tegnap Nándit. Jó helyen van, egy idõsebb törött lábú férfival van egy 4 ágyas szobában. Már volt egy CT vizsgálata aminek eredménye szerint egy vér rög van a jobb oldali halántékánál. Csütörtökön lesz újabb CT vizsgálata ami alapján már pontosabb képet kapnak a dokik. Az arcán több helyen van látványos sérülés, lett egy hatalmas mokesza is. Mellén és a vállán vannak kisebb zúzódások. A Lába a térde alatt be van kötve. Megvizsgálták a szemét is az nem sérült. A kezén nincs sérülés.
Gergõ, tudnál valamit mondani az ilyen típusú fejsérülésekrõl?

Voltunk benn Nándinál hétfõn délelõtt mi is Smasszerral. Akkor még vártak a CT-eredményre. Egész jól volt. Csak a kórházi létet viseli nehezen, de hát ismeritek Nándit! :)
Sajnos amikor a koponyát nagy ütés éri, akkor elõfordul h bevérzik az agy egy területe. Ez amiatt van, hogy a fej nagyon hirtelen fékezõdik le, viszont a tehetetlenség miatt a koponyán belül az agy tovább mozogna, nekiütõdik a koponya belsõ felének, majd úgymond visszapattan, és nekiütõdik a koponya átellenes falának is. Így sajnos sérülhet maga az agy is, és ödéma vagy vérzés keletkezhet. Érdekes módon mindig az ütéssel átellenes oldalon keletkezik a vérzés, Nándi esetében is, Õ a bal arcfelére érkezett, és a jobb halántéki lebenyben van a gubanc. A baj az, hogy az ödéma vagy a vérzés is térfoglaló folyamat, és mivel a koponya egy zárt tér, az agy nem tud "tágulni", és így létfontosságú agyi központok is nyomás alá kerülhetnek.
Na ez most nagyon drasztikusan hangzott! Nem akartam senkit megijeszteni! Fel fog szívódni szépen az ödéma, és Nándi újra nyeregbe pattan! Nincs az a szar, amibõl õ ne tudna kilábalni! Erõs gyerek õ!

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Mivel a hétvégén csak egy napot tudok a bicajozásnak szentelni, sajnos a Mátrakör kimarad, mert inkább a Karancs királyát választom, mint saját rendezvényt. Hegyre fel! Bográcsozás lesz egyébként?

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás

AdLac: akinek sok ideje van, sokat tud tekerni, akinek meg kevés, az keveset. Nekem pont fordítva lesz szeptembertõl, mint Neked - mivel kezdõdik az ovi, mehetek amennyit csak tudok. Igaz ehhez kell egy olyan munkabeosztás is, mint az enyém:)

Reggelente 7 körül indultam melóba, délután 4 után pedig haza. Az odaút mindig a legrövidebb útvonal volt, ami 13km, a visszautat pedig általában megtoldottam, heti minimum 2 Galya, Szuha vagy Szorospatak felé, síkon pedig Nádujfalu vagy Szele felé általában, de volt többször, hogy este 8-ig dolgoztam, akkor csak rövid útvonal volt haza is. Plusz még hétvégeken is volt gurulgatás. Így jött össze mindennapos munka mellett az a pár km.

GIN30

GIN30

törzsvendég

• fórumtag
  • 262 hozzászólás
Nándinak minnél elõbbi gyógyulást!

AdLac: akinek sok ideje van, sokat tud tekerni, akinek meg kevés, az keveset. Nekem pont fordítva lesz szeptembertõl, mint Neked - mivel kezdõdik az ovi, mehetek amennyit csak tudok. Igaz ehhez kell egy olyan munkabeosztás is, mint az enyém:)

RTamás

RTamás

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
[quote name='AdLac']...képest augusztusban. 23 nap, 1500km, majdnem 15000m szint. ...

Ez nagyon szép teljesítmény!!! Én teljes hónap alatt sem tekertem még ennyit.

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Nem vagyok orvos (csak táltos), de remélhetõleg a vérrög felszívódik magától.

Galcsik1979

Galcsik1979

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás
Meglátogattam tegnap Nándit. Jó helyen van, egy idõsebb törött lábú férfival van egy 4 ágyas szobában. Már volt egy CT vizsgálata aminek eredménye szerint egy vér rög van a jobb oldali halántékánál. Csütörtökön lesz újabb CT vizsgálata ami alapján már pontosabb képet kapnak a dokik. Az arcán több helyen van látványos sérülés, lett egy hatalmas mokesza is. Mellén és a vállán vannak kisebb zúzódások. A Lába a térde alatt be van kötve. Megvizsgálták a szemét is az nem sérült. A kezén nincs sérülés.
Gergõ, tudnál valamit mondani az ilyen típusú fejsérülésekrõl?

"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."

http://www.salgotarjanihke.hu

AdLac

AdLac

törzsvendég

• fórumtag
  • 724 hozzászólás
Egész sokat sikerült tekernem, mármint magamoz képest augusztusban. 23 nap, 1500km, majdnem 15000m szint. Mondjuk sajna ez majdnem a fele az idei össz kilométereimnek. Ezután meg kezd a suli, és jön a kocsikázás sajnos.

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Kedvencem volt a régiek közül, a 83as Tourt õ nyerte

Ghislain Lambert volt a legjobb csak nem müködtek rendesen a lábai:)

cerbona

cerbona

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 hozzászólás

Csoda hogy eddig is birta... az õ idejükben még sisak nélkül tolták :(

nem sokon mulott a 3. nála volt a legkissebb különbség ha jól tusdom talán 8 mp még Greg Lemonddal szemben...

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás

Gyuri bá

Gyuri bá

törzsvendég

• fórumtag
  • 847 hozzászólás
Elhúnyt Laurent Fignon volt profi kerékpáros, a rákot nem tuta legyõzni. Nagy versenyzõ volt.