Salgótarjáni HKE Velosport II.
24 órás MTB Váltóverseny
Engedjetek meg egy rövid összefoglalást a hétvégérõl.
Csapatom nevében köszönöm, hogy a Salgótarjáni HKE színeiben indulhattunk.
Gratulálunk a másik csapat gyõzelmének. Fogadjátok így képernyõn keresztül is õszinte gratulációnkat. (igaz ezt már helyben is megkaptátok).
De kezdjük az elején:
Csapatunk tagjai:
Séber Judit
Sejben Anita
Sándor Csaba
Kovács Tamás
Verebélyi Dávid
+én
Már szombat reggel induláskor érzõdött, hogy az I. NAGY CSAPAT gyõzelemért megy. Alig bírtam a Suzukival tartani a tempót.
Miután megérkeztünk gyors sátorverés pakolás. Elmentem a rajtszámokat felvenni. Szerintem ez flottul ment. Gyorsan pontosan. Rövid pályabejárás. Elõször gyalog- majd bringával. Gondoltuk nem lesz itt baj. A pálya amúgy tényleg klassz volt. Volt benne egy hosszabb emelkedõ, két aprócska domb. egy kis lejtõs rész, egy rámpa. Gyakorlatilag végig tekerhetõ. Lehetett elõzgetni is.
12:00 Rajt.
Nálunk Konzi nagy erõkkel elindult és ment 3 kört. Ezt követte Kissuttyó 3 körrel. majd Ancsa 3 kört ment majd jöttem én 2 körrel ezt követõen Judit 2 kört majd Dávid 3 kört. Átlagosan 15-22 perc közötti köröket mentünk. Nem éreztünk gondot mindenki igyekezett a legjobban odatenni magát.
Lassan kialakult, hogy is kell ezt a versenyt versenyezni. Jól álltunk holtversenyben a 4. helyen a Vuelta Tropical. Idõ kiváló volt még a nap is elõbújt. Estére aztán jöttek a gondok. Kicsit esett az esõ, ettõl a pálya csúszóssá vált de még nem tapadt fel a sár. Késõbbre a pálya már inkább saras volt mint vizes. Az esõ gyengén szitált és sajnos más csapatok kezdtek kiszállni. 2 óra körül már a pálya szinte járhatatlan volt. a bringák súlya 30-40 kg ra is nehezedett a sártól. Természetesen csapatunk mindezek ellenére kitartott. Az eredményjelzõn felcsillant a remény a III. helyezésre. Igazából a PCCC csapat aki magasan az elsõ helyen ment feladta a küzdelmet. Mi ekkor holtversenyben voltunk a III. helyen azonos körrel. Csapat tagjaink ekkora igen fáradtnak tûntek. Kissuttyó bár keveset de azért aludt mégis elindult. pedig tudta, hogy brigája nem épp a legideálisabb. 1 kört lenyomott. majd jött Ancsa 1 körrel majd én egy kört. Ezután konzi ment 1-et majd Dávid 2-õt. Igazából itt már csak arra mentünk hogy a körök mindenképp gyarapodjanak. Körszámot tekintve 44 körrel holtversenyben zártunk a Vuelta Tropical de 45 percel hamarabb teljesítettük.
Itt szeretném megköszönni csapattagjaimnak hogy velük lehettem.
Külön köszönöm a csapatunk hölgy tagjainak kitartását és erejüket, nélkülük tuti nem ment volna. Ha valakik akkor õk igazán sokat mentek a 3. helyért.
Köszönöm Juditnak (kinek elsõ versenye volt), hogy mindent beleadott. üzenem neki, talán nem a legkönnyebb versenyt választotta, de mégis dobogóra állt. Õ mondta nem szeret versenyezni – de a dobogóra nem jutottunk volna fel nélküle. Ügyes voltál.
Köszönöm Ancsának kitartását (amiben én biztos voltam), de talán Taki éjjel 3 órakor tett megjegyzése mindent elárul. Együtt voltak kint. Taki bejött inni ekkor kérdeztem tõle milyen a pálya.. Válasza rövid volt: „Ez az Ancsa nem semmi” majd tovább indult.
Köszönöm Kisuttyónak, hogy éjjel 2 körül ébresztette a pálya körül a sátorban alvókat – képzeljétek el azt, hogy gyakorlatilag csend a pálya körül mindenki pilled. Ülünk a tûznél halkan beszélgetünk Kissuttyó váltója Ancsa. Már készen állva várja hogy két kör után váltja Csabit. Csabi elsõ kõrén van kint . Az erdõbõl mély férfi hangon kb 150 decibellel ennyi hallatszik „AAAAANCSAAAAA GYEEEEEREEEEE” . Dõltem a röhögéstõl. Rohanás ki a pályára ekkpr láttuk, hogy a bringája gyakorlatilag egy sárkupac. Visszafelé sátorhoz a mellettünk táborozók megjegyezték egyedi a taktikánk. –
Köszönöm Konzinak, hogy mégis felkelt egy rövid monológ után. És külön köszönöm Dávidnak, hogy bár apja bringájával de két kört még a végére bevállalt.
Csak így sikerülhetett, Pont úgy csináltuk hogy jó legyen.
"Minél Elõbb Maradsz Le - Annál Több Idõd Marad a Felzárkózásra. Én mindig a maximumot hozom ki magamból, a többi csak a szurkolókon múlik."
http://www.salgotarjanihke.hu