Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Indította
iljicS
, 2005. szeptember 16. 21:33
Írta 2011. április 03. - 09:20

Sok viszonyítási alapom nincs, mivel ez az egyetlen dh pálya, ahol lejöttem bringával, talán 5 alkalommal szálltam le
Viszont az tényleg szimpatikus ahogy hozzáállnak Nonoék, no meg, hogy hivatalos a pálya.

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2011. április 03. - 08:38

A soproni pálya simán elmenne VK pályának, ha egy Willingen pálya lehetett (750 m), vagy egy Andorra. Csak a lejtése nem elég, bár, ha Pitermaritzburg belefér, akkor már ez sem kritérium. Egyébként az egyik legkeményebbnek tartott Maribor is egy Mátra méretû hegyen van, Windham sem magas, se Le Bresse, de régebben Graz is csak 700 m-en volt, pedig egy híresen durva pálya.
Alapvetõen nem a magasság a fontos, hanem hogy mit hoznak ki belõle. Lsd. Sopron, ahol Norbi, meg Peti két ásóval megépítette az ország legdurvább pályáját, amelyen eddig még a hazai legjobbak sem bírtak nyélen végigmenni.
És ahonnan kifejlõdött a pálya:
Alapvetõen nem a magasság a fontos, hanem hogy mit hoznak ki belõle. Lsd. Sopron, ahol Norbi, meg Peti két ásóval megépítette az ország legdurvább pályáját, amelyen eddig még a hazai legjobbak sem bírtak nyélen végigmenni.
És ahonnan kifejlõdött a pálya:
Írta 2011. április 02. - 21:22

Írta 2011. április 02. - 19:56

A soproni dh pálya is kimondottan színvonalas, bár nyilván nem vb szintû és (talán) hosszúságú. Jah és hivatalos (erdészet és természetvédelmi hatóság engedélyével).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"
Írta 2011. április 02. - 12:26

Egy 499m-es dombon is.tulajdonképpen egy 800-1000m körüli hegyen lehetne már rendezni....szerintem
Pl. itt e Kelet-Bakonyban nagyon jó pályákat lehetne építeni, ha engedélyeznék.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. április 02. - 11:28

tulajdonképpen egy 800-1000m körüli hegyen lehetne már rendezni....szerintem
Írta 2011. április 02. - 10:46

Nem csoda, hogy utálják a versenyzõk. Ennél még nálunk is sokkal izgalmasabb pályákat lehet kijelölni. A közepén az a 40 mp-nyi totál egyenes tekerés nem semmi.
2011 Pietermaritzburg World Cup Downhill - sspomer - Mountain Biking Videos - Vital MTB
Akkor tulajdonképpen csak megfelelõ mennyiségû pénz kéne hozzá, hogy rendezhessünk?
Írta 2011. április 01. - 14:17

Írta 2011. április 01. - 12:58

oke hogy marcius 31-re van datumozva, de ez picit gyanus 
edit: lassu vagyok [kell nekem is 11kilos dh bringa]

edit: lassu vagyok [kell nekem is 11kilos dh bringa]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. április 01. - 12:57

Egyfutamos DH gép a Specitõl.
Revolutionary DH Bike From Specialized | NSMB.e.MAGAZINE - Freeride, Extreme and North Shore style Mountain Biking
Biztos az Intense-tõl vették az ötletet.
Április 1. ?

Írta 2011. április 01. - 11:58

Egyfutamos DH gép a Specitõl.
Revolutionary DH Bike From Specialized | NSMB.e.MAGAZINE - Freeride, Extreme and North Shore style Mountain Biking

Írta 2011. március 31. - 15:42

Nem duzzognék ha a kert végiben emelkedne egy ilyen, de a világ legjobbjainak mókás, figyelembe véve a többi pálya adottságait.
Írta 2011. március 31. - 08:58

Hát a nagyobb ugrókat leszámítva tényleg nem túl izgi, még a magamfajtának sem...mondjuk azokra nem mennék rá

Írta 2011. március 31. - 07:03

Nem csoda, hogy utálják a versenyzõk. Ennél még nálunk is sokkal izgalmasabb pályákat lehet kijelölni. A közepén az a 40 mp-nyi totál egyenes tekerés nem semmi.
2011 Pietermaritzburg World Cup Downhill - sspomer - Mountain Biking Videos - Vital MTB
Írta 2011. március 30. - 14:14

Írta 2011. március 29. - 22:48

(Ogival, ejtsd ozsiváál, feszített arcizmokkal.) Egy breton feltaláló ismét szögletesíti a kereket, ezúttal az elsõ lánckereket, kettõre. Az általa javasolt alakzat kb. egy körívnek a metszõjére való tükrözése. A körív 140 fokos, az eredmény baseball-labdához hasonlít (két dimenzióban). Elve: Principe.
Az ötlet szabadalmazott (1993??), díjat is kapott a francia sportminisztertõl, ennél fontosabb, hogy komoly biciklisták is próbálják: Bernard Hinault hívévé szegõdött.
Mire jó ez? Természetesen az erõátvitelt igyekszik javítani.
YouTube - Ogival le plateau de Bernard Hinault
Pár hónapja tesztelik, a vélemények jók, ahogy a megfelelõ blog-okban olvashatni. Országútin kezdték, versenyen is jól szerepelt, s van már hegyibicikli változat is:
http://img96.imagesh...8/file18632.mp4
http://img543.images...8/file18632.mp4.
Honlapja (videókkal): OGIVAL Boutique - Le plateau de Bernard HINAULT.
Olivier Buisson tesztjei, szerinte hegyre különösen jó: Plateau Ogival idéal pour la montagne - Le blog de Olivier BUISSON.
A triviálisabb kifogások megelõzésére: a láncfeszültség egyenletes (ez az egyik hangsúlyozott elõnye), a hátsó váltó nem (alig) mozog, a váltás könnyû, mert a két elsõ lánckerék egymástól való távolsága állandó. Kevésbé triviális, hogy hegyibiciklinél a „sarkok” könnyebben fognak sziklát, mint a körlánckeréknél.
Áprilistól (2011) állítólag kapható is lesz, sõt láttam már eladva is francia biciklibörzén (150 € volt, ha jól emlékszem).
Hozzáteszem, hogy nekem éppúgy nem tetszik, mint mondjuk a DI2 (vagy a kábelhajtott bicikli), s tudom, hogy sok ilyesmi próbálkozás volt már, pl. a Shimano-féle Biopace, ami kudarc lett. Ez persze jobb, mondják a hívõk.
Az ötlet szabadalmazott (1993??), díjat is kapott a francia sportminisztertõl, ennél fontosabb, hogy komoly biciklisták is próbálják: Bernard Hinault hívévé szegõdött.
Mire jó ez? Természetesen az erõátvitelt igyekszik javítani.
YouTube - Ogival le plateau de Bernard Hinault
Pár hónapja tesztelik, a vélemények jók, ahogy a megfelelõ blog-okban olvashatni. Országútin kezdték, versenyen is jól szerepelt, s van már hegyibicikli változat is:
http://img96.imagesh...8/file18632.mp4
http://img543.images...8/file18632.mp4.
Honlapja (videókkal): OGIVAL Boutique - Le plateau de Bernard HINAULT.
Olivier Buisson tesztjei, szerinte hegyre különösen jó: Plateau Ogival idéal pour la montagne - Le blog de Olivier BUISSON.
A triviálisabb kifogások megelõzésére: a láncfeszültség egyenletes (ez az egyik hangsúlyozott elõnye), a hátsó váltó nem (alig) mozog, a váltás könnyû, mert a két elsõ lánckerék egymástól való távolsága állandó. Kevésbé triviális, hogy hegyibiciklinél a „sarkok” könnyebben fognak sziklát, mint a körlánckeréknél.
Áprilistól (2011) állítólag kapható is lesz, sõt láttam már eladva is francia biciklibörzén (150 € volt, ha jól emlékszem).
Hozzáteszem, hogy nekem éppúgy nem tetszik, mint mondjuk a DI2 (vagy a kábelhajtott bicikli), s tudom, hogy sok ilyesmi próbálkozás volt már, pl. a Shimano-féle Biopace, ami kudarc lett. Ez persze jobb, mondják a hívõk.
Írta 2011. március 29. - 22:33

Írta 2011. március 29. - 22:18

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2011. március 28. - 17:21

és akkor ez mit tud a blur lt carbon-hoz képest ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "