Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9169 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Gondolom elolvastad a magyarázó szöveget. Ott szerepel, hogy önkéntes dolog, azt tüntetik fel, amirõl tájékoztatást kapnak. De látható hogy egyébként is elég foghíjas a lista.
Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html

persze, teljesen tiszta. csak csodálom, hogy ha a merida meg az ace trikes (csak gyerekbiciklik) kimegy, akkor mások miért nem :) mondjuk tavalyelõtt még volt giant is, 2008-ra már megszünt.
persze sokan eleve lesz*rják, a norco-s srác sea otteren 5 perc beszélgetés után elmondta, hogy az a-pro csinálja nekik az össztelós vázak nagy részét

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Gondolom elolvastad a magyarázó szöveget. Ott szerepel, hogy önkéntes dolog, azt tüntetik fel, amirõl tájékoztatást kapnak. De látható hogy egyébként is elég foghíjas a lista.
Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amugy a specinél pölö nem teljes a lista, vázat gyárt az a-pro és a martec is, a karbonok közül párat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

cannondale refused to name asian supplier. :mybad:

És ez így volt 2008 és 2007 vonatkozásában is:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]

cannondale refused to name asian supplier. :mybad:

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Ez a Superco prototípus nem új találmány. A francia, vagy franciás nevû tervezõje azt hiszi, hogy a komoly bringás beveszi. A Brooklyn Machine Works ( USA ) legalább két éve gyártja a honlapjuk szerint. Míg nyugat-európai rokona csak PROTOTÍPUS!
http://www.brooklynm...bikesindex.html
Úgy hívják Race Link. Nekem másolás ( jogos?, jogtalan? ) szaga van az egésznek.
Mi a véleményetek?

üdv: forob

Sziasztok!

Most olvastam, hogy a Superco alapító a BMW-nél dolgozott.
Ez így kissé furcsa. Mert, ha valamit kifejlesztek egy cégnél, akkor jogilag az azon vállalat tulajdona. Nemde? Netán simán magával viheti a szellemi terméket függetlenül attól, hogy õ fejlesztette a cég eszközeivel?
És ha már korábban csinált ilyet, akkor megpróbálja ugyanazt, nagyon hasonlót vadonat új fejlesztésként eladni?
Odaát mindent bevesznek, minden eladható?
Mit gondoltok?

Üdv: forob

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
A monoblokkház így szemre legalábbis nekem elég magasnak tûnik...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
és ezt hogy hozták ki 17 kilóra???

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

szerintem van értelme a 9-es gyorszáras tengelyt cserélni.
a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány

Egyetértek! Hátsó agyra lenne a 12x135 mm és 12x150 mm, - X12, Maxle vagy RWS - és nem is kell több.:)

Superco proto: http://www.littermag...hill-prototype/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem van értelme a 9-es gyorszáras tengelyt cserélni.
a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én úgy gondolom, hogy van létjogosultsága. Nem feltétlen a CC/OX kategóriában, inkább felette; AM, Enduro. Engem CC-ben is mindig zavar, ha kolbász a bringa. Akár elöl, akár hátul. És úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Érdekes ez új tengelyrögzítés, amelyet VV említett. Az idõ majd eldönti ( kb. 1 éven belül látszik ), hogy mennyire maradandó.
Valamelyikõtök korábban belinkelt egy angol szöveget változó méretû, falvastagságú fejcsõrõl; vagy telókról. Abban az szerepelt, hogy pusztán a gyártók marketinfogása. Azaz, ha nincs piac, megteremtjük hozzá mesterséges igénykeltéssel. A kérdés, hogy ebben az új tengelyben mennyi ilyen van.
Szerintetek mennyi tényleges újítási szándék van benne? Vagy csak azért csináltak valamit, hogy lássák a vásárlók mi is dolgozunk, másnak nincs ilyen, stb.?

üdv: forob

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag

sztem nátjet

van 32 és 36 likas is
és ahhoz képest, h kb. mennyi ilyen villa lehet itthon, túl sok is

kb. olyan mint anno volt a relatíve sok 1.5-ös váz az egy szem Breakoutra :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)

:wallbange

Maxle tengelyt csak az RS gyárt és vázzal együtt adja annak gyártója. Mi köze van hozzá a Shimano-nak? Gyárt megfelelõ méretû agyat hozzá, oszt jónapot.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

ja,ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.

új)

már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

meg a fox villát és a mavic kereket

és elég sok idei modell van velük szerelve, szal nem hinném hogy hamvában holt ötlet lenne

ja, gondoltam a fox meg a mavic alap, azért nem is irtam :)

suntourbol is van 15-os villa, meg a az acor es novatec is csinal hozza agyat.

ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.

A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)

a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
És ki tudja, a Shimano is vett már át jó megoldásokat.
Pl. Avid/Hayes PM fékrögzítése, vagy az "okos" bowdenvezetés a Sramnál.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Várjunk egy pár évet a 15-ös tengellyel. Az majd választ ad a felvetésemre.

a maxle azért nem lesz szabvány, mert olyanra tuti nem áll rá a shimano, amit a konkurrencia talált ki, inkább kitalálnak valami mást.

A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
suntourbol is van 15-os villa, meg a az acor es novatec is csinal hozza agyat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F