Jelentkezz be Regisztrálj

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Írta 2009. február 02. - 22:19

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 02. - 22:15

És ez így volt 2008 és 2007 vonatkozásában is:D
cannondale refused to name asian supplier. :mybad:
Írta 2009. február 02. - 22:11

Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]
cannondale refused to name asian supplier. :mybad:
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 02. - 18:03

Ez a Superco prototípus nem új találmány. A francia, vagy franciás nevû tervezõje azt hiszi, hogy a komoly bringás beveszi. A Brooklyn Machine Works ( USA ) legalább két éve gyártja a honlapjuk szerint. Míg nyugat-európai rokona csak PROTOTÍPUS!
http://www.brooklynm...bikesindex.html
Úgy hívják Race Link. Nekem másolás ( jogos?, jogtalan? ) szaga van az egésznek.
Mi a véleményetek?
üdv: forob
Sziasztok!
Most olvastam, hogy a Superco alapító a BMW-nél dolgozott.
Ez így kissé furcsa. Mert, ha valamit kifejlesztek egy cégnél, akkor jogilag az azon vállalat tulajdona. Nemde? Netán simán magával viheti a szellemi terméket függetlenül attól, hogy õ fejlesztette a cég eszközeivel?
És ha már korábban csinált ilyet, akkor megpróbálja ugyanazt, nagyon hasonlót vadonat új fejlesztésként eladni?
Odaát mindent bevesznek, minden eladható?
Mit gondoltok?
Üdv: forob
Írta 2009. február 02. - 16:28

[ATTACH]594[/ATTACH]
Írta 2009. február 02. - 14:32

Írta 2009. február 02. - 13:31

Írta 2009. február 02. - 13:18

szerintem van értelme a 9-es gyorszáras tengelyt cserélni.
a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány
Egyetértek! Hátsó agyra lenne a 12x135 mm és 12x150 mm, - X12, Maxle vagy RWS - és nem is kell több.

Superco proto: http://www.littermag...hill-prototype/
Írta 2009. február 02. - 13:13

a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány
Írta 2009. február 02. - 12:38

Írta 2009. február 02. - 12:31

Érdekes ez új tengelyrögzítés, amelyet VV említett. Az idõ majd eldönti ( kb. 1 éven belül látszik ), hogy mennyire maradandó.
Valamelyikõtök korábban belinkelt egy angol szöveget változó méretû, falvastagságú fejcsõrõl; vagy telókról. Abban az szerepelt, hogy pusztán a gyártók marketinfogása. Azaz, ha nincs piac, megteremtjük hozzá mesterséges igénykeltéssel. A kérdés, hogy ebben az új tengelyben mennyi ilyen van.
Szerintetek mennyi tényleges újítási szándék van benne? Vagy csak azért csináltak valamit, hogy lássák a vásárlók mi is dolgozunk, másnak nincs ilyen, stb.?
üdv: forob
Írta 2009. február 01. - 22:13

már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag
sztem nátjet
van 32 és 36 likas is
és ahhoz képest, h kb. mennyi ilyen villa lehet itthon, túl sok is
kb. olyan mint anno volt a relatíve sok 1.5-ös váz az egy szem Breakoutra

Írta 2009. február 01. - 21:53

a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)
:wallbange
Maxle tengelyt csak az RS gyárt és vázzal együtt adja annak gyártója. Mi köze van hozzá a Shimano-nak? Gyárt megfelelõ méretû agyat hozzá, oszt jónapot.
Írta 2009. február 01. - 21:45

ja,ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.
új)
már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. február 01. - 21:38

ja, gondoltam a fox meg a mavic alap, azért nem is irtammeg a fox villát és a mavic kereket
és elég sok idei modell van velük szerelve, szal nem hinném hogy hamvában holt ötlet lenne

ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.suntourbol is van 15-os villa, meg a az acor es novatec is csinal hozza agyat.
a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)
Írta 2009. február 01. - 20:41

Pl. Avid/Hayes PM fékrögzítése, vagy az "okos" bowdenvezetés a Sramnál.
Írta 2009. február 01. - 20:20

a maxle azért nem lesz szabvány, mert olyanra tuti nem áll rá a shimano, amit a konkurrencia talált ki, inkább kitalálnak valami mást.
A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)
Írta 2009. február 01. - 19:44

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 01. - 15:57

nyilván a shimano féle 15-ös szabványt elõbb-utóbb többen benyelik, mert a shimano a legnagyobb hal a piacon. lásd wtb, dtswiss már csinál kereket és a marzo is villát. .
meg a fox villát és a mavic kereket
és elég sok idei modell van velük szerelve, szal nem hinném hogy hamvában holt ötlet lenne
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. február 01. - 15:51

nyilván a shimano féle 15-ös szabványt elõbb-utóbb többen benyelik, mert a shimano a legnagyobb hal a piacon. lásd wtb, dtswiss már csinál kereket és a marzo is villát. az, hogy a hayes-manitou mennyire néz ferde szemmel a shimano-ra egyenlõre kérdés, de én várok 15-ös manitou villákat.
hátsó agy téren a syntace függetlensége jól jöhet, de nem láttam még olyasmit, amit nem a shimano talált ki de felvették, talán csak a 20-as elsõagy nem tõlük jött.
a maxle azért nem lesz szabvány, mert olyanra tuti nem áll rá a shimano, amit a konkurrencia talált ki, inkább kitalálnak valami mást.