Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9167 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amugy a specinél pölö nem teljes a lista, vázat gyárt az a-pro és a martec is, a karbonok közül párat.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

cannondale refused to name asian supplier. :mybad:

És ez így volt 2008 és 2007 vonatkozásában is:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]

cannondale refused to name asian supplier. :mybad:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Ez a Superco prototípus nem új találmány. A francia, vagy franciás nevû tervezõje azt hiszi, hogy a komoly bringás beveszi. A Brooklyn Machine Works ( USA ) legalább két éve gyártja a honlapjuk szerint. Míg nyugat-európai rokona csak PROTOTÍPUS!
http://www.brooklynm...bikesindex.html
Úgy hívják Race Link. Nekem másolás ( jogos?, jogtalan? ) szaga van az egésznek.
Mi a véleményetek?

üdv: forob

Sziasztok!

Most olvastam, hogy a Superco alapító a BMW-nél dolgozott.
Ez így kissé furcsa. Mert, ha valamit kifejlesztek egy cégnél, akkor jogilag az azon vállalat tulajdona. Nemde? Netán simán magával viheti a szellemi terméket függetlenül attól, hogy õ fejlesztette a cég eszközeivel?
És ha már korábban csinált ilyet, akkor megpróbálja ugyanazt, nagyon hasonlót vadonat új fejlesztésként eladni?
Odaát mindent bevesznek, minden eladható?
Mit gondoltok?

Üdv: forob

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
A monoblokkház így szemre legalábbis nekem elég magasnak tûnik...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
és ezt hogy hozták ki 17 kilóra???

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

szerintem van értelme a 9-es gyorszáras tengelyt cserélni.
a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány

Egyetértek! Hátsó agyra lenne a 12x135 mm és 12x150 mm, - X12, Maxle vagy RWS - és nem is kell több.:)

Superco proto: http://www.littermag...hill-prototype/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem van értelme a 9-es gyorszáras tengelyt cserélni.
a mai tárcsafékekkel hátul 12 elöl 15 simán lehetne minden tárcsafékes biciklin kötelezõ szabványelem, mint a 31.8-as kormány

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én úgy gondolom, hogy van létjogosultsága. Nem feltétlen a CC/OX kategóriában, inkább felette; AM, Enduro. Engem CC-ben is mindig zavar, ha kolbász a bringa. Akár elöl, akár hátul. És úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok!

Érdekes ez új tengelyrögzítés, amelyet VV említett. Az idõ majd eldönti ( kb. 1 éven belül látszik ), hogy mennyire maradandó.
Valamelyikõtök korábban belinkelt egy angol szöveget változó méretû, falvastagságú fejcsõrõl; vagy telókról. Abban az szerepelt, hogy pusztán a gyártók marketinfogása. Azaz, ha nincs piac, megteremtjük hozzá mesterséges igénykeltéssel. A kérdés, hogy ebben az új tengelyben mennyi ilyen van.
Szerintetek mennyi tényleges újítási szándék van benne? Vagy csak azért csináltak valamit, hogy lássák a vásárlók mi is dolgozunk, másnak nincs ilyen, stb.?

üdv: forob

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag

sztem nátjet

van 32 és 36 likas is
és ahhoz képest, h kb. mennyi ilyen villa lehet itthon, túl sok is

kb. olyan mint anno volt a relatíve sok 1.5-ös váz az egy szem Breakoutra :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)

:wallbange

Maxle tengelyt csak az RS gyárt és vázzal együtt adja annak gyártója. Mi köze van hozzá a Shimano-nak? Gyárt megfelelõ méretû agyat hozzá, oszt jónapot.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ja,ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.

új)

már hoztak, tavaly összel ,tán már el is fogyott az elsõ adag
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

meg a fox villát és a mavic kereket

és elég sok idei modell van velük szerelve, szal nem hinném hogy hamvában holt ötlet lenne

ja, gondoltam a fox meg a mavic alap, azért nem is irtam :)

suntourbol is van 15-os villa, meg a az acor es novatec is csinal hozza agyat.

ezt nem tudtam. mondjuk az acor szerintem itthon nem játékos, de lehet, hogy a zedék hoznak majd 15-ös novát.

A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)

a maxle-ban nem az a lényeg, hogy gyorszáras? tehát nem a 12-essége, hanem a felépítése?
van a shimano-nak amugy 12-es 135-ös és 150-es agya is (saint, az új)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
És ki tudja, a Shimano is vett már át jó megoldásokat.
Pl. Avid/Hayes PM fékrögzítése, vagy az "okos" bowdenvezetés a Sramnál.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Várjunk egy pár évet a 15-ös tengellyel. Az majd választ ad a felvetésemre.

a maxle azért nem lesz szabvány, mert olyanra tuti nem áll rá a shimano, amit a konkurrencia talált ki, inkább kitalálnak valami mást.

A Shimano-nak nem kell Maxle tengelyt gyártani. Mivel az RS szabvány méretekkel dolgozik, mely méretek ugyanúgy megtalálhatók a Shimano-nál is, értelmetlen a felvetésed.
- 20 mm-es elsõ agy
- 12x135, 12x150 mm-s hátsó agy (talán behozzák a 10x135 mm-es méretet is?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
suntourbol is van 15-os villa, meg a az acor es novatec is csinal hozza agyat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nyilván a shimano féle 15-ös szabványt elõbb-utóbb többen benyelik, mert a shimano a legnagyobb hal a piacon. lásd wtb, dtswiss már csinál kereket és a marzo is villát. .

meg a fox villát és a mavic kereket

és elég sok idei modell van velük szerelve, szal nem hinném hogy hamvában holt ötlet lenne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ez ilyen beta/vhs meg blueray/hddvd harcnak tûnik, csak még kisebb szereplõkkel.
nyilván a shimano féle 15-ös szabványt elõbb-utóbb többen benyelik, mert a shimano a legnagyobb hal a piacon. lásd wtb, dtswiss már csinál kereket és a marzo is villát. az, hogy a hayes-manitou mennyire néz ferde szemmel a shimano-ra egyenlõre kérdés, de én várok 15-ös manitou villákat.
hátsó agy téren a syntace függetlensége jól jöhet, de nem láttam még olyasmit, amit nem a shimano talált ki de felvették, talán csak a 20-as elsõagy nem tõlük jött.
a maxle azért nem lesz szabvány, mert olyanra tuti nem áll rá a shimano, amit a konkurrencia talált ki, inkább kitalálnak valami mást.