Jelentkezz be Regisztrálj

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok
Írta 2009. február 04. - 12:33

nagyjából hasonlít a kona-rendszerére, de mégis más. ennyit számít a sok forgáspont? sokkal másabb/jobb lesz tõle a mozgása?
szóval azt akarom megtudni, hogy ez ilyen forradalmi újítás és annyival kényelmesebb lesz tõle a bringázás vagy csupán marketing?!
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. február 04. - 12:21

Írta 2009. február 04. - 12:17

Írta 2009. február 04. - 01:49

Írta 2009. február 03. - 20:49

Õt azért linkelem, mert a fenti riválisa, és véleményem szerint közelebb áll ahhoz az elképzeléshez, ami a Firebirdnél is megfigyelhetõ: http://www.turnerbik...09fivespot.html
Angol nyelvû tesztek számos helyen elérhetõk róla is. Általánosságban elmondható, hogy igen pozitívak a visszajelzések mind a szakma, mind pedig a felhasználók részérõl.
Ami egyébként a két gépet a felhasználási területen kívül összeköti, az a felfüggesztési rendszer.

Írta 2009. február 02. - 23:50

ALCOA
Olcsók - amcsi tulaj - és a minõség No.1
Bármi meglepõ, de a Ferrarinak alu vázakat szállítottak. Innen, a királyok városából.
Így van ... a bejáratnál látható is a frame ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. február 02. - 23:27

Írta 2009. február 02. - 23:25

Olcsók - amcsi tulaj - és a minõség No.1
Bármi meglepõ, de a Ferrarinak alu vázakat szállítottak. Innen, a királyok városából.
Írta 2009. február 02. - 23:23

bármelyik ami heti 3 váznál többet gyárt.
az meg lényegtelen hogy sárgam gringó vagy árja fehér, annak is lehet szar napja ha elõzõ este több serecske csúszott le.
Már ne is haragudj, de mire alapozod az állításaidat?
Tán jártál ott, láttad? Vagy csak beszélsz a levegõbe?
Lehet, hogy sok kutyaütõ van a tengerentúlon, de azért õk is tudnak tisztességesen dolgozni.
Csak infóként: A World Wide Cycle Supply (Iron Horse, K2 Bike, Columbia) elsõként felsorolt beszállítója ugye a SAPA, az alapanyagot 65%-ban Mo-on állítják elõ Székesferérváron.
Tudok róla. Az én vázamat is õk csinálták.

Írta 2009. február 02. - 23:22

Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]
Csak infóként: A World Wide Cycle Supply (Iron Horse, K2 Bike, Columbia) elsõként felsorolt beszállítója ugye a SAPA, az alapanyagot 65%-ban Mo-on állítják elõ Székesferérváron.
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Írta 2009. február 02. - 23:17

bármelyik ami heti 3 váznál többet gyárt.mondj már pár olyan vázat, amit az USAban "kinai taknyol" és nem üti meg a szintet
VV meg sztem az igazi kis manufakturákra gondolt, ahol kis kínai max akkor taknyol, ha épp HC bringás szaki aki nem mellesleg rommá szakképezte magát a releváns tudást illetõen
az meg lényegtelen hogy sárgam gringó vagy árja fehér, annak is lehet szar napja ha elõzõ este több serecske csúszott le.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. február 02. - 23:15

Írta 2009. február 02. - 23:06

VV meg sztem az igazi kis manufakturákra gondolt, ahol kis kínai max akkor taknyol, ha épp HC bringás szaki aki nem mellesleg rommá szakképezte magát a releváns tudást illetõen

Írta 2009. február 02. - 23:02

Druszám uccsó mondatára reagáltam. arra gondoltam hogy én nem igazából értékelek pl egy made in usa matricát a fentebb említettek miatt.nem a minõségrõl van szó, nyilván nem az a tétel.
csak amig az amcsi srác (vagy a kinai vendégmunkás) az államokban 50 dolcsis órabérét nyomja a gombot, ugyanez taiwanon tizedébe kerül.
Írta 2009. február 02. - 22:58

nem a minõségrõl van szó, nyilván nem az a tétel.azért a franc tudja hogy az amerikában szériában hegesztõ kinai taknyol e olyan minõséget mint tojvánon a robot. azért nem kötnék rá fogadást. (és most nyilván nem a 3 dolláros tojvánon szintén kézzel taknyolt vázakra gondoltam)
csak amig az amcsi srác (vagy a kinai vendégmunkás) az államokban 50 dolcsis órabérét nyomja a gombot, ugyanez taiwanon tizedébe kerül.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 02. - 22:55

Írta 2009. február 02. - 22:49

plusz ahhoz, hogy a topon maradj, iszonyat pénzt kell ölni a fejlesztésbe. mondjuk másik oldaon k*rva sok pénz megy el a taiwaniak minõségbiztosítására/ellenõrzésére mert senki nem bizik bennük 200%-osan.
szóval mondom, egy bizonyos növekedés felett elkerülhetetlen, hogy kelet felé költözz. más kérdés, hogy megelégszel-e a kicsi céggel és elhivatottságból készítesz kerékpárokat, vagy igazi üzleti alapokra helyezed.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. február 02. - 22:41

Mindezek ellenére én becsülöm azokat a gyártókat, akik állják a sarat és nem helyezik ki a gyártást külföldre.
Írta 2009. február 02. - 22:33

persze, teljesen tiszta. csak csodálom, hogy ha a merida meg az ace trikes (csak gyerekbiciklik) kimegy, akkor mások miért nemGondolom elolvastad a magyarázó szöveget. Ott szerepel, hogy önkéntes dolog, azt tüntetik fel, amirõl tájékoztatást kapnak. De látható hogy egyébként is elég foghíjas a lista.
Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html

persze sokan eleve lesz*rják, a norco-s srác sea otteren 5 perc beszélgetés után elmondta, hogy az a-pro csinálja nekik az össztelós vázak nagy részét
Írta 2009. február 02. - 22:24

Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html