Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9167 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
miért bonyolítják túl ennyire?
nagyjából hasonlít a kona-rendszerére, de mégis más. ennyit számít a sok forgáspont? sokkal másabb/jobb lesz tõle a mozgása?
szóval azt akarom megtudni, hogy ez ilyen forradalmi újítás és annyival kényelmesebb lesz tõle a bringázás vagy csupán marketing?!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
DW-link

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Engem érdekelne a felfüggesztési rendszere. Kivitelre tetszik, nagyon.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Hát, a Pivot, ha ütnének se kéne.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Annyira már nem újdonság, de még nem találkoztam teszttel, ezért raknám be ide: http://www.mbaction....FB6B8A5E088D9EB

Õt azért linkelem, mert a fenti riválisa, és véleményem szerint közelebb áll ahhoz az elképzeléshez, ami a Firebirdnél is megfigyelhetõ: http://www.turnerbik...09fivespot.html

Angol nyelvû tesztek számos helyen elérhetõk róla is. Általánosságban elmondható, hogy igen pozitívak a visszajelzések mind a szakma, mind pedig a felhasználók részérõl.

Ami egyébként a két gépet a felhasználási területen kívül összeköti, az a felfüggesztési rendszer.:)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

ALCOA
Olcsók - amcsi tulaj - és a minõség No.1
Bármi meglepõ, de a Ferrarinak alu vázakat szállítottak. Innen, a királyok városából.

Így van ... a bejáratnál látható is a frame ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De ha még el is ront valaki valamit, kijavítja, ha lehet, ha meg nem, akkor csoki. De ez azért tényleg meredek megközelítés.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
ALCOA
Olcsók - amcsi tulaj - és a minõség No.1
Bármi meglepõ, de a Ferrarinak alu vázakat szállítottak. Innen, a királyok városából.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

bármelyik ami heti 3 váznál többet gyárt.

az meg lényegtelen hogy sárgam gringó vagy árja fehér, annak is lehet szar napja ha elõzõ este több serecske csúszott le.

Már ne is haragudj, de mire alapozod az állításaidat?
Tán jártál ott, láttad? Vagy csak beszélsz a levegõbe?
Lehet, hogy sok kutyaütõ van a tengerentúlon, de azért õk is tudnak tisztességesen dolgozni.

Csak infóként: A World Wide Cycle Supply (Iron Horse, K2 Bike, Columbia) elsõként felsorolt beszállítója ugye a SAPA, az alapanyagot 65%-ban Mo-on állítják elõ Székesferérváron.

Tudok róla. Az én vázamat is õk csinálták.:)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Némi infó arról, hogy kik gyártanak/szállítanak USA/Kanada viszonylatban:
[ATTACH]594[/ATTACH]

Csak infóként: A World Wide Cycle Supply (Iron Horse, K2 Bike, Columbia) elsõként felsorolt beszállítója ugye a SAPA, az alapanyagot 65%-ban Mo-on állítják elõ Székesferérváron.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mondj már pár olyan vázat, amit az USAban "kinai taknyol" és nem üti meg a szintet :)
VV meg sztem az igazi kis manufakturákra gondolt, ahol kis kínai max akkor taknyol, ha épp HC bringás szaki aki nem mellesleg rommá szakképezte magát a releváns tudást illetõen :)

bármelyik ami heti 3 váznál többet gyárt.

az meg lényegtelen hogy sárgam gringó vagy árja fehér, annak is lehet szar napja ha elõzõ este több serecske csúszott le.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Egy olyan "amerikai" cég (az anyavállalat európai:D), aki bedolgozik a hazai cégeknek: http://www.sapagroup...ea-Bike-Frames/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mondj már pár olyan vázat, amit az USAban "kinai taknyol" és nem üti meg a szintet :)
VV meg sztem az igazi kis manufakturákra gondolt, ahol kis kínai max akkor taknyol, ha épp HC bringás szaki aki nem mellesleg rommá szakképezte magát a releváns tudást illetõen :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem a minõségrõl van szó, nyilván nem az a tétel.
csak amig az amcsi srác (vagy a kinai vendégmunkás) az államokban 50 dolcsis órabérét nyomja a gombot, ugyanez taiwanon tizedébe kerül.

Druszám uccsó mondatára reagáltam. arra gondoltam hogy én nem igazából értékelek pl egy made in usa matricát a fentebb említettek miatt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

azért a franc tudja hogy az amerikában szériában hegesztõ kinai taknyol e olyan minõséget mint tojvánon a robot. azért nem kötnék rá fogadást. (és most nyilván nem a 3 dolláros tojvánon szintén kézzel taknyolt vázakra gondoltam)

nem a minõségrõl van szó, nyilván nem az a tétel.
csak amig az amcsi srác (vagy a kinai vendégmunkás) az államokban 50 dolcsis órabérét nyomja a gombot, ugyanez taiwanon tizedébe kerül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
azért a franc tudja hogy az amerikában szériában hegesztõ kinai taknyol e olyan minõséget mint tojvánon a robot. azért nem kötnék rá fogadást. (és most nyilván nem a 3 dolláros tojvánon szintén kézzel taknyolt vázakra gondoltam)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát itt már nyilván komoly gazdasági indokok állnak a háttérben. igazán nagy darabszámot már nem tudsz az államokban csinálni, mert egészen egyszerûen nem tudod annyiért adni, hogy megérje.
plusz ahhoz, hogy a topon maradj, iszonyat pénzt kell ölni a fejlesztésbe. mondjuk másik oldaon k*rva sok pénz megy el a taiwaniak minõségbiztosítására/ellenõrzésére mert senki nem bizik bennük 200%-osan.
szóval mondom, egy bizonyos növekedés felett elkerülhetetlen, hogy kelet felé költözz. más kérdés, hogy megelégszel-e a kicsi céggel és elhivatottságból készítesz kerékpárokat, vagy igazi üzleti alapokra helyezed.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ja, lassan lerágott csont lesz a téma. Alkatrészek esetében is gyakran elõkerül a dolog - külföldi fórumokon is -, de gondolom, neked ezt nem kell ecsetelnem.
Mindezek ellenére én becsülöm azokat a gyártókat, akik állják a sarat és nem helyezik ki a gyártást külföldre.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Gondolom elolvastad a magyarázó szöveget. Ott szerepel, hogy önkéntes dolog, azt tüntetik fel, amirõl tájékoztatást kapnak. De látható hogy egyébként is elég foghíjas a lista.
Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html

persze, teljesen tiszta. csak csodálom, hogy ha a merida meg az ace trikes (csak gyerekbiciklik) kimegy, akkor mások miért nem :) mondjuk tavalyelõtt még volt giant is, 2008-ra már megszünt.
persze sokan eleve lesz*rják, a norco-s srác sea otteren 5 perc beszélgetés után elmondta, hogy az a-pro csinálja nekik az össztelós vázak nagy részét

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Gondolom elolvastad a magyarázó szöveget. Ott szerepel, hogy önkéntes dolog, azt tüntetik fel, amirõl tájékoztatást kapnak. De látható hogy egyébként is elég foghíjas a lista.
Egyébként tõlük származik az infó: http://www.bicyclere....com/index.html