Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9164 hozzászólás a témában

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

160-170 körüli listaáron de itthon átütõs max képen van

tavalyi race volt, bikemarketen 120 körül

Gyorszárasat tudnék nagyon kedvezõ áron szerezni, de a gyorszártól fosok ilyen hosszú rugóútnál... bár nem vagyok több 70kgnál... dilemma...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
2,2kg-os revel...menjetek man, a rugós Sektor annyi...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A revel nem eladó véletlenül? illetve milyen áron megy itthon ez?

160-170 körüli listaáron de itthon átütõs max képen van

tavalyi race volt, bikemarketen 120 körül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Tényleg érdekes. Itthon pont áll egy 15-ös Talas (14cm út) és egy 2010-es RS Rev. 150 Blackbox csilli. Határozottan a Rev.-et választanám ha a merevebbrõl kérdeznének. A mozgásról nem is beszélve. Pedig a Fox még 2009-es villa (nem FIT II-es), de a Revelation (Blackbox jobb szárral) ronggyá veri komfortban és kontrollban. Arról nem beszélve, hogy falig mozogja a 15 cm-t, míg a Fox 12,5-13 cm-t mozog a 14-bõl.

A revel nem eladó véletlenül? illetve milyen áron megy itthon ez?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi! Meglep, hogy lehet idehaza kapni, de örülök neki. Hol is? :-> ...

off
felénk pl legközelebb a fóti, bkalászi cora újságos
meg a dkeszi/maglódi madaras teszkó újságosa
lurdy, mom park (ott angol meg amcsi is van MBR,MBA)
nagyobb -tán relay-újságosok (pl bajcsyn a bazilika felé a nyugatihoz közel)
de ha van újságos akivel jóban vagy bármelyik meg tudja rendelni

on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

fritz bike
lesz a mountain bike-ban is csak az tegnap még nem volt a zújságosnál

Köszi! Meglep, hogy lehet idehaza kapni, de örülök neki. Hol is? :-> Amúgy a méreg megesz, hogy most értem haza 1 hét németországi melóból, jártam boltban többször és mentem el az újságos stand elõtt, és nem néztem meg, van-e Mountainbike magazin... Ehh...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tényleg érdekes. Itthon pont áll egy 15-ös Talas (14cm út) és egy 2010-es RS Rev. 150 Blackbox csilli. Határozottan a Rev.-et választanám ha a merevebbrõl kérdeznének. A mozgásról nem is beszélve. Pedig a Fox még 2009-es villa (nem FIT II-es), de a Revelation (Blackbox jobb szárral) ronggyá veri komfortban és kontrollban. Arról nem beszélve, hogy falig mozogja a 15 cm-t, míg a Fox 12,5-13 cm-t mozog a 14-bõl.

én meg egy 2009-es átütõs revelationt ha lehetne. igaz 2,2 kiló de az pont nem érdekel. azt a wc-t a tesztben elnézve (fékhid meg váll) annyira nem túl bizalomgerjesztõ.

a legvicesebb az hogy a gyorszáras 1600 g-os speci teló veri mindet (talas, revelation, thor) csavarásra, és a fékmerevsége is csak a thornak jobb. most vki vagy hazudik vagy tudnak vmit a specinél. :)

régi szép idõk mikor a 2004-es f100rl -em 110-et mozgott. ráadásul a legjobban mozgó teló amivel eddig dolgom volt.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

bár nem e topik témája lenne de ha már itt volt róla szó multkorság.
pár érdekes adat (szóval mérés nem érzés :) ) a tengelyátmérõk, felhasznált anyagmennyiség és merevség viszonyára. mostani bike-ból.

a qr15-ös 150et mozgó fox talas mind2 mért értékben veri a 20-as maxle tengelyes rs revelationt (igaz 100 grammal nehezebb is)

ellenben a kistesók közt a gyszáras magura durin üti a mind a fox 120 rl mind a 120-as sid-et melyek viszont qr15-ös tegelyrögzítéssel bírnak.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Soha nem értettem, hogy lehet hibaként értékelni egy keskeny kormányt. Mihez, kihez képest keskeny? Véleményem szerint ez legalább annyira egyén függõ történet, mint a nyereg választás. Nálam az alábbi méretek jöttek be, úgy, hogy volt lehetõségem igen széles méretspektrum kipróbálására:
- egyenes kormány/CC: 580-600mm
- emelt/AM-Trail-Enduro: 630mm
- emelt/DH: 673-710mm

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Igen, a FOX mániájuk durva, holott nekem a tapasztalataim - immár négy különbözõ modelljükkel szemben - nagyon eltérõek. Egész egyszerûen eddig egy olyanhoz sem volt szerencsém, ami mondjuk a 150 mm-bõl legalább 140-et, vagy a 160-ból legalább 150-et kimozgott volna. Tulajdonképpen mindegyik az alatta lévõ kategóriáét mozogta. Sõt, a 36-om 142 mm-nél, ha megfeszültünk sem moccant többet. Szóval továbbra is RS-ozok.

Pár hiba a Bikeban (elsõsorban a Freerideban, amiben szakmailag érintettebb vagyok): többször elõfordul, hogy nem adják meg egy bringánál a rugóútját. Szidják, hogy keskeny a kormány, de sehol nem derül ki, hogy mekkora az a keskeny. A Liteville DH ban megveri az Endurot a 2007 elõtt jellemzõ 365 mm körüli középrészével, és 67 fokos villaszögével (Speci: 65,5 és 345 mm). Felfelé is, holott ott is kedvezõtlenebbek a szögei, és egy 170-es nem állítható villa van benne. A Liteville-lel mentem is, úgyhogy valamennyire tudom, hogy lefelé nem egy tökéletes gép. A Pitchem elveri.

Az egyik gépnél negítvum a magas eleje, míg mondjuk egy Canyonnál a szemmel láthatóan magasabb orr rész nem negítvum.

A hátsó kerék nem fér el a vázban, annyira, hogy idõnként beszorul a lánc és megállítja a kereket (Votec), mindez azért, mert ferdén hegesztették fel az ISCG szemeket, de ez kisebb hiba, mint az, hogy túl keskeny kormány van egy másik modellen, ami 5000 forintból orvosolható hiba.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem, ugyanaz a magazin jelenik meg ami odakint is kapható, német nyelvûek. Szép is lenne ha magyarra fordítva jelennének meg. A bikemag abban a pillanatban lehúzhatta volna a rolót a velo-val együtt ha ez így lett volna.

viszont egy idõben mikor stabilan 250 körül volt az euro, akkor rá volt nyomva a bike-ra a forintos ár is (1450), -merthogy országonként más ára van-.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem, ugyanaz a magazin jelenik meg ami odakint is kapható, német nyelvûek. Szép is lenne ha magyarra fordítva jelennének meg. A bikemag abban a pillanatban lehúzhatta volna a rolót a velo-val együtt ha ez így lett volna.
11:38:11 IM 2012

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
olvastam énis az aktuális biket/mountainbiket
a fox már évek óta anyonra van dicsérve a német magazinokban.
Nem kell tulértékelni a tesztet és a magazinokat sem.

a Magura viszont meglepöen merev, még a 1317gr Durin SL is.

kérdés
ezek a ger magazinok magyar nyelven jelennek meg Mo.n?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Melyik újságban van ez a telós teszt? Elérhetõ neten? Köszi! :->

fritz bike
lesz a mountain bike-ban is csak az tegnap még nem volt a zújságosnál

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Melyik újságban van ez a telós teszt? Elérhetõ neten? Köszi! :->

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A Magurákon csak régebben volt rozsdamentes acél betét a papucsnál. Corrosion protection néven futott, de mostanában leszokóban vannak róla. A Durinban meg sose volt. Az enyémben még volt (Laurin 2007), nem egy hülye ötlet, csak valszeg drága és bonyolítja a gyártást.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Engem az zavar, ha a köves-gyökeresen csattog a lánc. :D

A Magurák merevsége meglepett a tesztben, gondolom a dupla híd az oka. A Leftyrõl ne feledkezzünk el, a "fékmerevsége" is messze a kategóriája felett van, a csavarási merevsége pedig a legjobb a tesztben.

enegem az nem

és a marzó teló merevsége lepett meg, azok legendásan kolbászok voltak mostanság

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

nem igazán maguráznak
összesítésben csak közepesek (gut )
s még mérésben is a magura thor (20-as) csak a fékmerevségben veri a talast ...(amúgy kb foxi imádók :))

de nekem pl a fékhatás elég a gyszárason is, az zavar ha nagy tempónál köves gyökeresen nyeklik nyaklik a teló. ja nehéz vagyok ugye

Engem az zavar, ha a köves-gyökeresen csattog a lánc. :D

A Magurák merevsége meglepett a tesztben, gondolom a dupla híd az oka. A Leftyrõl ne feledkezzünk el, a "fékmerevsége" is messze a kategóriája felett van, a csavarási merevsége pedig a legjobb a tesztben.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Oké, hogy a Magura felé hajlik a kezük.

De, ha villát kellene választanom:
A 15-ös és a 20-as átütõ elõnye függetlenül, hogy mennyire hajladozik a villa többi része, hogy tisztességes alapot ad a féknek.
Igaz, hogy a Magurákra tesznek (vagy legalábbis régebben tettek) acéllemezt a felfekvõ felületekre, de már egy 9 mm-es thru bolt is ver akármilyen sima gyorszárat a gyakorlatban.
Ugyanoda tudod visszarakni a kereket, nem fogy a bal saru anyaga minden kerékkivételnél.

nem igazán maguráznak
összesítésben csak közepesek (gut )
s még mérésben is a magura thor (20-as) csak a fékmerevségben veri a talast ...(amúgy kb foxi imádók :))

de nekem pl a fékhatás elég a gyszárason is, az zavar ha nagy tempónál köves gyökeresen nyeklik nyaklik a teló. ja nehéz vagyok ugye

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Oké, hogy a Magura felé hajlik a kezük.

De, ha villát kellene választanom:
A 15-ös és a 20-as átütõ elõnye függetlenül, hogy mennyire hajladozik a villa többi része, hogy tisztességes alapot ad a féknek.
Igaz, hogy a Magurákra tesznek (vagy legalábbis régebben tettek) acéllemezt a felfekvõ felületekre, de már egy 9 mm-es thru bolt is ver akármilyen sima gyorszárat a gyakorlatban.
Ugyanoda tudod visszarakni a kereket, nem fogy a bal saru anyaga minden kerékkivételnél.