Igen, a FOX mániájuk durva, holott nekem a tapasztalataim - immár négy különbözõ modelljükkel szemben - nagyon eltérõek. Egész egyszerûen eddig egy olyanhoz sem volt szerencsém, ami mondjuk a 150 mm-bõl legalább 140-et, vagy a 160-ból legalább 150-et kimozgott volna. Tulajdonképpen mindegyik az alatta lévõ kategóriáét mozogta. Sõt, a 36-om 142 mm-nél, ha megfeszültünk sem moccant többet. Szóval továbbra is RS-ozok.
Pár hiba a Bikeban (elsõsorban a Freerideban, amiben szakmailag érintettebb vagyok): többször elõfordul, hogy nem adják meg egy bringánál a rugóútját. Szidják, hogy keskeny a kormány, de sehol nem derül ki, hogy mekkora az a keskeny. A Liteville DH ban megveri az Endurot a 2007 elõtt jellemzõ 365 mm körüli középrészével, és 67 fokos villaszögével (Speci: 65,5 és 345 mm). Felfelé is, holott ott is kedvezõtlenebbek a szögei, és egy 170-es nem állítható villa van benne. A Liteville-lel mentem is, úgyhogy valamennyire tudom, hogy lefelé nem egy tökéletes gép. A Pitchem elveri.
Az egyik gépnél negítvum a magas eleje, míg mondjuk egy Canyonnál a szemmel láthatóan magasabb orr rész nem negítvum.
A hátsó kerék nem fér el a vázban, annyira, hogy idõnként beszorul a lánc és megállítja a kereket (Votec), mindez azért, mert ferdén hegesztették fel az ISCG szemeket, de ez kisebb hiba, mint az, hogy túl keskeny kormány van egy másik modellen, ami 5000 forintból orvosolható hiba.