Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9170 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Pedig teljesen jó volt a bilincsbe rejtett kijelzõjük, nem tudom, miért kellet változtatni rajta. Nekem kell hátra kijelzõ.

Ezért nem veszek pont xtr váltókart, mert nincs rajta kijelzõ, marad az xt.Nekem kell, hogy lássam, hogy meddig válthatok még hátul a keresztbeváltás nélkül.Elõl is szeretem a kijelzõt, néha azt se tom, hol áll a fejem és ilyenkor csak rápillantok a kijelzõre és megvilágosodom.Lehet csak az én pancserságom, de én így szeretem, így szoktam meg és legalább nem kell le- ill. hátrapillantanom.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ilyen szempontból nincs gondom a shadow xt-vel, semmi különbséget nem érzek az x9 javára.

ellenben a sram bas..a meg hogy nem rak kijelzõt az újabb karjaira. és most hogy lesz elérahtõ árú 2 tányéros shimano rencer, (ráadás fekete :))egyre esélyesebb ha fejlesztek....

Pedig teljesen jó volt a bilincsbe rejtett kijelzõjük, nem tudom, miért kellet változtatni rajta. Nekem kell hátra kijelzõ.

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sose kellett nekem kijelzõ, most sincs a pöckölõs x.0 karon...XTR-en sincs
érzésre kell menni, nem a kijelzõt nézegetni :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Meg hogy rendesen tartja a láncot....

ilyen szempontból nincs gondom a shadow xt-vel, semmi különbséget nem érzek az x9 javára.

ellenben a sram bas..a meg hogy nem rak kijelzõt az újabb karjaira. és most hogy lesz elérahtõ árú 2 tányéros shimano rencer, (ráadás fekete :))egyre esélyesebb ha fejlesztek....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

azért akkora nagy különbség nincs.

sram igazi elõnye hogy nem kell 4-500 km-enként állítgatni.

Meg hogy rendesen tartja a láncot....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

A shimanot sem jó bovdenekkel. Egyébként az állítgatás egy nagyon bonyolult és hosszadalmas mûvelet... :D

figyejj Jani

bemegyek a bótba átlag felhasználó veszek egy bringát xt-vel, elmegyek 4-500 km-t és nem fog pontosan váltani. veszek egy tök ugyanolyan bringát x7-el, és igaz csattog mint a cséplõgép, de elmegyek 3000 km t és nem kellett hozzányúlni. na ez a külonbség. :) nyilván az elsõ pár napos utánállítás beleszámolva.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Biztos király ez az új XTR dolog, de én direkt ezért vettem középkanalas Saint váltót, hogy ne halljam a csörömpölést. És mûködik. Szóval az erõsebb rugóval (+ 20 gramm feleslegért az XT-hez képest) már most kapható a technológia:-)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Örülök, hogy végre lesz fekete XT cucc. Jó rég erre vártam. viszont ahogy nézem a GS kanalas váltók kezdenek kihalni. Sajnos, amennyire én tudom, merev farú gépekhez az ideálisabb. Emiatt gondolkodtam el egy 9-es SLX-en. Továbbá igazán lehetett volna az a fekete XT hajtókar matt, nem ilyen shiny pimp stuff. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A shimanot sem jó bovdenekkel. Egyébként az állítgatás egy nagyon bonyolult és hosszadalmas mûvelet... :D

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem egy idõre elég volt a Shimano váltásból....most újítottam sram-ra.....meglássuk.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ez mire lesz jó? vagy hogy mûködik? Váltani nem tudsz, de tartja aláncot?

vált is rendesen, csak nem csapkod a kanál
egy dolog miatt kell kikapcsolni: hogy ki tudd venni a kereket.
szerintem k*rva nagy királyság :) ha lesz váltós montim ismét, akkor ilyen váltó lesz rajta

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Rob: íme a videód. http://www.vitalmtb....623/bturman,109

Szerintem egész egyszerûen feszítesz a gombbal egyet a rugón.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Bocs, hogy bele vau, de én is épp nagyobb tárcsán töröm a buksim.
Én nem a melegedés miatt hanem azért, mert nemes egyszerûséggel a 2db 160-as tárcsa nem lassít le elég gyoran. Biztos nagy a seggem. :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

fura dolog: az új XTR hátsóváltót senki nem jegyzi meg? :) kellene egy videó róla, de a lényeg az, hogy ha bekapcsolod a sárga bizbaszt, akkor nem csapkod a kanál elõre-hátra

Ez mire lesz jó? vagy hogy mûködik? Váltani nem tudsz, de tartja aláncot?

----

FÁJVÓ

----

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
rob: én ezt értem, a fizika ezen részével én is tisztában vagyok, a kérdés annyi lett volna, hogy _értelme_ van e a dolognak. Kiindulva magamból, még egyszer tudtam felmelegíteni annyira a féket, hogy elmenjen a nyomáspont és az sem itthon történt (egy hátsó Avid Juicy 3-as volt 160-as tárcsával).

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a fék hûtõfelületéhez: bigger is always better. ha csak ezt a szimpla elvet követed, akkor is _jobbnak kell lennie_ mint a hagyományos. most nem arra kell gondolni, hogy a hatalmas menetszél hûti mint az állat (mert nem) hanem arra, hogy az adott hõmennyiség nagyobb felületen oszlik el, ami miatt könnyebben adja át a hõt a környezetnek. ez ugye eddig puszta fizika. limitáló tényezõ a fékbetét anyagában a hõterjedés - ha lassan terjed, akkor hamarabb felmelegszik a fékpofa, mint ahogy elvezetné a borda a hõt -> nem hiszem, hogy azért szívóztak volna ennyit, hogy aztán a végén kiderüljön, hogy szar, ezek a dolgok egészen egyszerûen mérhetõek üzemi körülmények közt is, de ez itt már csak feltételezés.

fura dolog: az új XTR hátsóváltót senki nem jegyzi meg? :) kellene egy videó róla, de a lényeg az, hogy ha bekapcsolod a sárga bizbaszt, akkor nem csapkod a kanál elõre-hátra

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
hm. a végén mégiscsak xt hajtómûvem lesz...

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
MJani01: nem tudom. Egyelõre annyira kísérleti fázis, hogy csak azoknak a cégeknek az ódáit ismerni, akik gyártják. Az meg ugye nem a leghitelesebb forrás. A váltással nem hiszem, hogy gond lenne, mert csak a legalsó lánckerék tér el az eddig megszokottól.

Epyc: hasonló a helyzet itt is. Még kevés igazi, megbízható adat kering arról, hogy tényleg igaz az, amit a Shimano állít. Náluk meg ugye pár év alatt ezer százalékos javulások is összejönnek ilyen-olyan alkatrészeknél. Azt nem kétlem, hogy jobban hûl a rendszer, a kérdés valóban csak az, hogy észrevehetõen jobb-e. Mindenesetre nekem a hagyományos megoldású Sainttel se volt soha semmilyen melegedési bajom.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Ha megoldanák azt is, hogy a váltókarok ne csak jobbra-balra, hanem föl le is mozgathatóak legyenek...

Meg fogják és ezt fogjuk kifizetni a 2013-as modellekben ;) Valahogy azokat is el kell majd adni :)

De ez a fekete XT szett büntet nagyon! Már gondolatban ki is cseréltem az Enduro-n a hajtást, a féket és a váltás egy részét :)

Apropó, annak a hûtõbordának a féknyergen (ha fotókból jól veszem ki, akkor talán a fékpofához csatlakozik?) van a gyakorlatban is értelme?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"