Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Aktuális hírek, jövõ évi újdonságok

- - - - -

• Please log in to reply
9164 replies to this topic

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Pont az előző héten rendeltem váltógörgőket és néztem mit vehetnék a gyáriak helyett, majd leesett az állam mikor megláttam a cég termékeit:

https://www.bike-com...y_desc&limit=20

Továbbá pont az előző héten valamelyik kerekes hátsó váltójára közelítettek a Tour szakaszon (vagy a cyclingnews-on néztem képeket) és utána is csak ámultam, pedig tudok sokat költeni dolgokra:

https://www.bike-com...y_desc&limit=20

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Draga reklam :)

Akkor pár napig mindenki róluk beszélt, sőt még most is sokan.Hatékony reklám.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Draga reklam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mit reklamoz? :) mar ha igyse ugyse mukodik. Nekem nem a kardanos megoldas tetszik (olyan mar volt sok), hanem az alternativa a sorra.

A márkát.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ezeréves konstrukció és nagy eséllyel soha nem fog váltani. Ez egy reklám.

Mit reklamoz? :) mar ha igyse ugyse mukodik. Nekem nem a kardanos megoldas tetszik (olyan mar volt sok), hanem az alternativa a sorra.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azon meg sokat lehet fejleszteni, plusz itt nem gond a testszelesseg, ha novelik a fogak szamat, mint a fogaskoszorunal (ha jol szamolom eleve 13 atetel), ha elolre is raknak, ket tiszta sor lesz. Amugy tuti ennek is van egy csomo hatulutoje, de ez az a megoldas, ami elsore is szimpatikus, es el tudnam kepzelni.

Eleve nem fair egy tobb evtizedes konstrukcio kifinomultsagat egy uj otlethez hasonlitani.

Ezeréves konstrukció és nagy eséllyel soha nem fog váltani. Ez egy reklám.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Azon meg sokat lehet fejleszteni, plusz itt nem gond a testszelesseg, ha novelik a fogak szamat, mint a fogaskoszorunal (ha jol szamolom eleve 13 atetel), ha elolre is raknak, ket tiszta sor lesz. Amugy tuti ennek is van egy csomo hatulutoje, de ez az a megoldas, ami elsore is szimpatikus, es el tudnam kepzelni.

Eleve nem fair egy tobb evtizedes konstrukcio kifinomultsagat egy uj otlethez hasonlitani.

Nem hasonlítottam semmihez, csak rámutattam a szerintem gyenge pontjára.

Láttunk már ígéretes megoldásokat amik mégsem tudtak elterjedni (stringbike pl.), szerintem kardános  kísérleti megoldást is láttam már sok-sok évvel ezelőtt és nem lett belőle tömegtermelés. A piniont is istenítették pár éve és alig látni.

Az új megoldásnak egyszerre kell egyszerűnek és olcsónak lennie az elterjedéshez így a láncos megoldás alá menni nehéz lesz. Egyértelmű előnyöknél (pl. karbon szíj tartóssága és gondozásmentessége) egyes rétegvásárlók kinyitják a pénztárcájukat, de tömegesen még az sem tudott elterjedni a pedelecek esetében sem, ahol egyértelmű az előnye a nyúlásra hajlamos láncokkal szemben. Ezért vagyok szkeptikus.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Szerintem a lánctányér fogainál iszonyatos igénybevétel lép fel, a fogak igen gyorsan fognak kopni.

Edited by arn, 2018. July 29. - 15:52.

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Ez volt mar? Van benne racio...

Baromi jó. Elámulok, hogy mennyire újszerű megközelítése a - már-már fejleszthetetlennek hitt - mechanikus váltásnak. Szinte mindegy is, hogy működőképes lenne-e a való világban.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Ez volt mar? Van benne racio... a hajtomu megoldasa nem tetszik, szerintem ott meg lehetne otletelni, de a hatso valtas es eroatadas nagyon frappans. A hangja mongy olyan, mint amikor gyerekkent csipeszt tettunk a kullokhoz :)

https://youtu.be/rgo-yEaXDzA
https://youtu.be/OlPpGR7i4W8

Szerintem a lánctányér fogainál iszonyatos igénybevétel lép fel, a fogak igen gyorsan fognak kopni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ez volt mar? Van benne racio... a hajtomu megoldasa nem tetszik, szerintem ott meg lehetne otletelni, de a hatso valtas es eroatadas nagyon frappans. A hangja mongy olyan, mint amikor gyerekkent csipeszt tettunk a kullokhoz :)

https://youtu.be/rgo-yEaXDzA
https://youtu.be/OlPpGR7i4W8

Edited by arn, 2018. July 29. - 09:28.

• szak likes this

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

le vagyok maradva...

tolnál egy linket?

ja már nem ott ...amúgy

https://biciklikk.hu...ct/?search=kona

• Kisherceg likes this
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

ja, idei volt első év

le vagyok maradva...

tolnál egy linket?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

de ez újdonság, nem? vagy csak én vagyok lemaradva?

ja, idei volt első év

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

igen

de ez újdonság, nem? vagy csak én vagyok lemaradva?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nem, mert olyanom már volt, de azért köszi! viszont felmerül a kérdés, hogy kona-előrendelés? forgalmaztok konát is?

igen

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

akkor veszel egy +-os vas konát ? mert akkor még hozzá rakom az előrendeléshez :)

nem, mert olyanom már volt, de azért köszi! viszont felmerül a kérdés, hogy kona-előrendelés? forgalmaztok konát is?

Nem felejtettem el, de még nem voltam olyan f*szagyerek, hogy meg merjem tenni. És ott útban van a csengőnek :)

Még csak odáig merészkedtem, hogy megy vissza a 62 centis kormány,a végein szarvakkal.

a csengőt a szarv végére kell tenni! :)

mindig jobb, mint olyan bringaval terepezni, amirol csak anyam kosara hianyzik :P

Merj bátran ugyanolyannak lenni, mint a többiek! ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ez nem kontinensfüggő, itt is el lehet adni szinte bármit: műanyagvázat, terepre való országútit, dögnehéz külsőt folyékony belsővel.... :P

mindig jobb, mint olyan bringaval terepezni, amirol csak anyam kosara hianyzik :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

s

ez nem kontinensfüggő, itt is el lehet adni szinte bármit: műanyagvázat, terepre való országútit, dögnehéz külsőt folyékony belsővel.... :P

akkor veszel egy +-os vas konát ? mert akkor még hozzá rakom az előrendeléshez :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

a szarvat a fékkar és a markolat közé tesszük, ezt a múltkor megbeszéltük. elfelejtetted? :)

Nem felejtettem el, de még nem voltam olyan f*szagyerek, hogy meg merjem tenni. És ott útban van a csengőnek :)

Még csak odáig merészkedtem, hogy megy vissza a 62 centis kormány,a végein szarvakkal.

Hú, amúgy ezek a fa tákolmányok milyen csúszósak lehetnének a legkisebb párától...mármint itthoni klímában.

Edited by ZolkoW, 2018. July 20. - 10:43.