Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Táplálkozás, étrend, fogyókúra

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1408 hozzászólás a témában

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Értem, akkor marad ugyanígy az összes. Futásnál min. 30-40 percet kell azt tudom, de súlyzózásból? Persze számít a gíakorlat, meg a súly, de mégis? Mennyi? 45 perc? 12 gyakorlat (csak fölsõtestre/karra/hasra/ilyesmire csinálok gyakorlatokat)?
Köszi az eddigi hozzászólásokat...

Nekem az a véleményem, hogy Mi nem tudjuk pontosan megadni neked, hogy mi az optimális. Ehhez edzõ kell, aki felméri, hogy milyen a felépítésed. A lényeg, hogy mozogjál rendszeresen! Sokmindenkinek bevált a saját elképzelése, mások javaslata, illetve amit olvasott.

De ha most kezdesz tudatosan edzeni (futás+súlyzózás) illetve a táplálkozásra is odafigyelsz, akkor hamarosan jönnek az eredmények. A lényeg, hogy csináld, és ne legyenek nagy kilengéseid. Elõbb vagy utóbb úgyis sikerül finomítanod a saját edzésprogramodon. (tudni fogod, hogy milyen részletekre vagy kiváncsi).

És mégegyszer: nem mindenki személyi edzõ itt sem, és a Te testfelépítésedet sem ismeri itt szinte senki, de ha mozogsz, jönni fognak az eredmények.

Sok sikert.

TripleB! Valóban! Most 93cm 87kgval.
(Csak dicsekedni akartam:) )

Sp

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hm egy érdekes topic...

érdekelne engem is ez a súlyzós edézéses kérdéskör.
ugyan most épp rettenet diéta van mivel dobtam egy hátast a karácsonyi 103,2kilómtól.most kezdek 89-84körül maradni.

Most a spinninget abbahagytam,helyette konditerembe járok.
Nekem pl bejött az erõsebb izmaimnaál az un vetkõzés hogy az adott súllyal 12-13at csinálok,majd 1-2perc pihi után 12õt,majd pihi és megint 11et és így tovább...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Amennyi idõ alatt jól esik, mindig pihenj a sorozatok között. Nekem 12 gyakorlat 2-3 órába tellett volna, ha csináltam volna ennyit egyszerre, de én teljesen másképpen edzettem, mint te fogsz.

A sebesség mindent megold.

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Értem, akkor marad ugyanígy az összes. Futásnál min. 30-40 percet kell azt tudom, de súlyzózásból? Persze számít a gíakorlat, meg a súly, de mégis? Mennyi? 45 perc? 12 gyakorlat (csak fölsõtestre/karra/hasra/ilyesmire csinálok gyakorlatokat)?
Köszi az eddigi hozzászólásokat...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De akkor a kérdésem még mindig adott. Van értelme a fogyást (diéta+futás) összekapcsolni a szálkásítással (futás+súlyzózás), v. sem?
Úgy értem: lehet a kettõt egyszerre, v. elõször csak fogyás és hagyjam a fenébe a súlyokat még...?

Van értelme a futásnak+súlyzózásnak+diétának, könnyebben fogsz fogyni.

• vendég
De akkor a kérdésem még mindig adott. Van értelme a fogyást (diéta+futás) összekapcsolni a szálkásítással (futás+súlyzózás), v. sem?
Úgy értem: lehet a kettõt egyszerre, v. elõször csak fogyás és hagyjam a fenébe a súlyokat még...?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
http://www.hazipatika.com/tools/bmi
itt volt az a bizonyos 102 cm-es küszöb

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

']Hát ja, ez a BMI tényleg csak arra jó, hogy blikkben be lehessen tenni a fogyókúra receptek mellé :D

Eleve nem veszi figyelembe a testzsírszázalékot, innentõl kezdve nem sok értelme van az egésznek. Lehet valaki ideális testsúlyban van, de kinézetre meg valahogy mégse azt tükrözi.

Egyetértek. Kidobta nekem, hogy túlsúlyos, aztán alá írta kis betükkel, hogy ha a derékméretem nagyobb mint 102cm. Hát nem nagyobb.

És nem tudom melyik honlapon volt.

Sp

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Ilyenhez még nem volt szerencsém, de ahogy hallottam valóban nem sok köze van az igazsághoz, annak amiket kiad eredménynek.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Így van. Amit még "sokra" tartok az a mérleg, ami mutatja a testzsírszázalékot.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Hát ja, ez a BMI tényleg csak arra jó, hogy blikkben be lehessen tenni a fogyókúra receptek mellé :D

Eleve nem veszi figyelembe a testzsírszázalékot, innentõl kezdve nem sok értelme van az egésznek. Lehet valaki ideális testsúlyban van, de kinézetre meg valahogy mégse azt tükrözi.

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Szerintem ez a BMI sok mindenre nem jó. Amerikai biztosítók találták ki, majd a ponthatárokat a gyógyszercégek nyomására egyre lejjebb korrigálták, mert így több "karcsúsító tablettát" tudtak az emberek nyakába sózni. Nálam kidobja, hogy 60kg alatt lennék kórosan sovány. Nem vagyok se testépítö se élsportoló de 65kg is csak úgy lehetnék, ha kezem, lábam amputálnák.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

van erre valam képlet amivel kiszámíthatja az ember a testtömeg indexét

http://www.euuzlet.h...atorok/bmi.html

huhh 2 kilót kéne híznom az ideálhoz..

Azért ezt jó, hogy odaírták:)
Megjegyzés: a nagyon magas edzettségi állapotban lévõk (testépítõk, élsportolók stb.) BMI indexe - az arányaiban is nagyobb izomtömeg miatt - eltér az átlagtól.

Volt valahol egy oldal, ahova ha beírtad a csukló körméretedet, kidobta, hogy ehhez mik az ideális mellkas, kar, derék, nyak, vádli, comb körméretek. De most nem találom ezt, lehet már törölték az oldalt. :chin:

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Köszi szépen az oldalt!!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
van erre valam képlet amivel kiszámíthatja az ember a testtömeg indexét

http://www.euuzlet.h...atorok/bmi.html

huhh 2 kilót kéne híznom az ideálhoz.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Genetika függõ az optimális testsúly magasság arány.

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Szó volt/van a súlyról.
Van olyan, hogy optimális magasság-súly arány?
A 67 kg és a 186-188 cm normális?
Ezt így el lehet dönteni egyértelmûen, vagy azért befolyásolja a választ a testfelépítés, csontozat is?
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Szálkásítás elõtt célszerû valamiféle izomtömeget szerezni, amit aztán le lehet szálkásítani. :) Bírom, amikor a teremben a 75 kilós csirkecsontok kábeles mellformázó gyakorlatokat csinálnak. Mellizmuk ugyan még nincs, de már formáznák. :D

Hehe most én is 75 kiló körül vagyok ( én nem is szoktam csinálni kábeles keresztezést, egy-kétszer kipróbáltam). Karácsonykor 80 voltam, elkezdtem diétázni csak úgy lightosan, lementem 73 kilóig 5 hét alatt, de már 74-75 vagyok.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Akkor jól sejtem, hogy a szálkásítás a táplálkozás miatt üti a fogyást?
Az egyikhez minél zsírszegényebb táplálkozás, sok fehérje, ritkán evés, stb. míg a másiknál 2-3 óránként enni kell...ez tényleg nem megy egyszerre...akkor elõsször ke lefogyni és utána pici gyúrás, majd szálkásítás?

Ha fogyni akarsz az ugyanúgy mûködik mintha valaki testépít és le akar szálkásítani, vagyis elkezd diétázni. Tulajdonképpen neked is diétáznod kell, és neked is az a jó ha többször eszel keveset, az éhezés nem megoldás, csak ideig óráig, meg ha sokáig nem eszel, akkor a szervezet elkezdi raktározni ( lerakódik rád zsírban) még azt a keveset is amit megeszel. Ha sokszor eszel keveset , akkor begyorsul az anyagcseréd, és ez elõsegíti a súlycsökkenést.
És persze az se mindegy mit eszel. Nem a kalóriákat kell nézni, ugyanis bevihetsz a szervezetedbe 1 kiló dizsnózsírból is x kalóriát, meg rizs+ húsból is, és ugye nem kell mondanom mogy melyikbõl mi lesz a szervezetedben.
Szóval szénhidrát-fehérje és zsír, ennek a 3-nak az arányára és napi elosztására kell figyelni.

• vendég
Akkor jól sejtem, hogy a szálkásítás a táplálkozás miatt üti a fogyást?
Az egyikhez minél zsírszegényebb táplálkozás, sok fehérje, ritkán evés, stb. míg a másiknál 2-3 óránként enni kell...ez tényleg nem megy egyszerre...akkor elõsször ke lefogyni és utána pici gyúrás, majd szálkásítás?