Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Morális kérdések

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
133 hozzászólás a témában

#41
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
elszigetelõdés max kockáknak van, gamerek, programozók
azok amúgysem járnak max hetente egyszer az ajtójukon kívül.

#42
Dante

Dante

    bentlakó

  • fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is csatlakozom az elõttem szólókhoz, amikor elkezdtem fórumozni, fõleg a tech rovatban fordultam meg, osztottam az észt, s osztották nekem...régen volt, a dolgok változtak, most már fõleg a Megmozdulás témába irogatok, s egy iszonyatosan erõs közösségformáló erõt látok benne.

Igen, sok kisebb mag létezik, de ezek sokszor képesek együtt dolgozni, s egy csomó jó bringás program így szervezõdik meg. Én régebben fõleg egyedül tekertem, s számomra tök jó, hogy ez már nincs így, szinte minden hétvégére van túra stb. Sokkal inkább egy programszervezõ üzenõfal ez, szerintem, mint egy mélylélekbúvár-szakkör ahol az emberek szívük legrejtettem titkait beszélik meg. A technikai oldala meg praktikus, könnyû tájékozódni és gyakorlati infókat szerezni.

Nyilván nem szûrhetõ ki a hülyeség, köszönhetõen a hígulásnak, s sokszor totál berágok 2-posztos emberkék arrogáns és tapló megjegyzéseire. De azért lacley++ ez elenyészõ kisebbségre érvényes megállapítás, korántsem minden kezdõt csesznek le a "nagyok". (túlkapás meg elõfordulhat, emberek vagyunk)

A net meg nyilván egy eszköz, mindenkinek joga van arra használni , amire akarja. Szó sincs itt elszigetelésrõl, de ha valakinek csak a tech-guruvá válás jelenti az életcélt, hát hajrá, csinálja. De ez a megállapításod:

Akkor még egyszer: Én azt mondtam, hogy az ember hajlamos az elkényelmesedésre, és észrevétlenül felválthatja a személyes kapcslatokat a cyber jellegû kapcsolattartás. EZ AZ ELSZIGETELÕDÉS.


szerintem, a fórum, s az azzal kapcsolatos sport-/szabadidõtevékenység jellegébõl fakadóan egyszerûen nem érvvényes. Mondhatnám, hogy talán mert a bringás társadalom óhatatlanul is nyitottabbá tesz a külvilág számára, vagy mert bringázni is csak odakint lehet.

Uff, én beszéltem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

#43
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
itt nem elszigetelõdés van ahogy kala is írta.
hanem baráti kör növelés ezerrel
aki kirekesztve érzi magát, az meg teljesen kisebbségi komplexusos.
mert õt senki sem szereti, mindenki utálja

egy fórum pedig nem tud kiváltani egy élõ találkozást, mivel ez nem cset....

akinek ez elég annak pedig az eddigi élete is igen sivár volt, 2 váltót összehasonlít vmelyik topikban, és egy hétre ki is beszétle magát...
IRL dolgot kiváltani max cset tud, de spec sztem az se teszi, inkább olyannal is tart kapcsolatot a dolog, akikkel amúgy nem találkozna az ember, hisz annyi mondanivalója nincs, de így mindennap tud vele kommunikálni ha akar
lásd régi osztálytárs, akivel nem volt annyira nagyon jóban, de bármikor tud beszélni vele
de élõben nem futna amúgy össze
kb a fórum is ilyen....

jolly joker meg ez a topic
semmirõl se szól, és mégis.


az emberi érzéseset meg nem értem
mi vagy te önjelölt lélekbúvár?
(az ilyeneket ki szoktam röhögni, hogy egy mondatból azt hiszik hogy olyan nagy emberismerõk)

az érzésesre inkább magadba nézz.
és olvasd vissza az elsõ két postodat kb innen....
nem mi nyitottuk ezt az idióta topikot midnenféle feltételezett dolgokkal.....
aminek annyi valóságalapja van hogy az idiótákat senki sehol nem szereti

#44
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
A kisebbségek annyira pitzik h csak 2 db s-t tartalmaznak szavanként.
Lszigetelõdés sztem sincs.Sõt! Innen indul(t) ki sok barátság,kapcsolat,szerelem,amik aztán IRL teljesednek/tek ki.Sztem az aktív júzerek 80%-a részt vett már vmilyen talin vagy yár L itteni haverokkal tekerni a lantot,nincs olyan aki csak poshad,már csak azért sem,mert maga a fórum is egy eléggé aktív dologról szól...Aki TV-csipsz-netkukac alkat,az nem ide yön tépni a száyát.

#45
lacley++

lacley++

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 468 hozzászólás

elszigetelve meg csak az van, aki úgy érzi magát
ezt kisebbségi komplexusnak hívják.


Ezt nem annak hívják, Thez. Nézz utána. Igazán jó kifejezés ez a kissebségi komplexus, mondhatni jolly joker, csak nem mindíg passzol...

Akkor még egyszer: Én azt mondtam, hogy az ember hajlamos az elkényelmesedésre, és észrevétlenül felválthatja a személyes kapcslatokat a cyber jellegû kapcsolattartás. EZ AZ ELSZIGETELÕDÉS.

Mellesleg az elszigetelõdést sem magamra írtam, csak mint általános jelenség. A fórum számomra nem elsõdleges idõtöltés, a mailjeim után szoktam ide elnézni. Vagy inkább elmegyek valamerre, és az unalmam oldására inkább felemelem a s.ggem és máshol keresek programot.

Az emberi érzésektõl nem kell megijedni -a sajátjaidtól sem...
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

#46
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
itt szvsz senki sem találkozást helyettesít...
csak pl most épp nem megyek kerékpározni, és látszólag xy sem ment, így ha már mind2-en itt vagyunk, megvitatjuk egy egy alkatrész életét
és mivel nem cset, magánéletet nem lehet megbeszélni, így egyántalán nem tudja helyettesíteni.
csak egy + lehetõség olyannal kommunikálni, akivel amúgy nem találkoznánk/beszélnénk de így erre is van lehetõség.


elszigetelve meg csak az van, aki úgy érzi magát
ezt kisebbségi komplexusnak hívják.

#47
lacley++

lacley++

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 468 hozzászólás
ZAp: az elszigetelést a sztereotípiákra alapozva írtam. Igazság szerint fontos kommunikációs csatorna a net számomra is, de egy személyes találkozót soha nem fog tudni pótolni. Csak hát ugye elkényelmesedik az ember, és a nyugi érdekében hajlamos kompromisszumokat hozni... Elég sivár világ lenne.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

#48
Zap

Zap

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Hát igen, a kemény magba való bekerülés nehéz dolog, de azt hiszem, ettõl is "értékes" oda bekerülni.

Tudom, hogy az internetes dolgok elszigetelnek, meg anonimitásba taszítanak, de ezt nem kell feltétlen elviselni. És szerencsére a fórumon van bõven olyan hozzászólás, aminek nem az információcsere az elsõdleges célja.


Nekem itt az tetszik, hogy több "kemény mag" is van, több kisebb társaság.
A második kijelentésed szerintem abszolút hozzállásfüggõ. Csak akkor szigetel el, ha egyébként is arra vágysz. Nekem pl. megnyitotta az utat pár emberkével való megismerkedéshez és jó volt õket régi ismerõsökként üdvözölni az elsõ találkozáskor. Abszolút emberfüggõ ki mire használja, nekem olcsó kommunikáció, és lényegesen több tartalom idõtöltéshez, mint mondjuk az RTL klub bármely adása/honlapja...

Aktuális civil


#49
lacley++

lacley++

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 468 hozzászólás
zOrg: Szerintem is jó döntés volt a fórum megnyitása a nagyérdemû elõtt. És persze, az új emberekrõl soha nem lehet tudni, mit hoznak magukkal. Jót- rosszat egyaránt lehet.

Hát igen, a kemény magba való bekerülés nehéz dolog, de azt hiszem, ettõl is "értékes" oda bekerülni. Ne érts félre, nem várom itt senkitõl, hogy minden újoncot "keblemre tezsvír" felkiáltással fogadjatok.
Azért szerintem sokan azért is jelen vannak a fórumokon, mert közösségi életre vágynak, én -mondjuk nem a tapasztalataimon alapozva- azt mondanám, ne írd le ezt a szempontot. Például nem hiszem, hogy az a jópár ember, aki a tech rovatban nyomul és mindent tud mindenrõl, azok információért vannak csak jelen. Ne mondjunk le azért az emberi kapcsolatokról, az túl szomorú lenne! Tudom, hogy az internetes dolgok elszigetelnek, meg anonimitásba taszítanak, de ezt nem kell feltétlen elviselni. És szerencsére a fórumon van bõven olyan hozzászólás, aminek nem az információcsere az elsõdleges célja.

Moderátor kell, nincs mese :) "Szolgálunk és védünk..." A szabályokat úgy érzem, betartom. A hangulat jó, de ezért még magamat nem fogom megtagadni. A véleményem leírom, és persze konfrontálodok, minthogy csak bólogassak. Mondjuk nem is hiszem, hogy az utóbbbit várná el tõlem a fórum közössége...

ÉS bocs a hosszért :D
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

#50
Sosmogyika

Sosmogyika

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 713 hozzászólás
Bocsánat lehet , hogy rossz helyre írok.
Nekálltam nézegetni a forumokat és nagyon sok nem hazsnált ill. régen használt forum van.
Én csak a Tech-ben néztem körül.
Egyébként én is csak itt szoktam forumozni mert itt mindent megtalálok ami engem érdekel.
Meg tetszik is forum.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

#51
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
2003-ban megfogadtam, h. soha többé nem megyek hazai rendezvényre (a miértre ne kérdezz)...
Bringázni szeretek, bár "just for fun": csak annyit megyek, amennyi örömet okoz. Semmiféle teljesítmény-orientáltság nincs bennem ilyen formában.
Ha Te 130 kilométereket nyomsz egy-egy alkalommal - mint ahogy egy másik topikban írod -, akkor kvázi harmadannyit (~50 km) tekerek nagy átlagban.
"In idem flumen bis non descendimus"

#52
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Nosza!Ha ez felhívás akkor:a Gázlón ott a helyem.
Mert azért bringázunk is , nem?

#53
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Persze, persze: Te legszívesebben :rocketman engem...
Én még mindig kíváncsi vagyok rád IRL; s ha találkozunk netán még az is elõfordulhat, hogy épkézláb beszélgetés/vita kerekedik ha nem vigyázol...
:afro:
"In idem flumen bis non descendimus"

#54
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
mondtaom=mondatom?
zOrg
Van némi alapom arra ,hogy félreértésekbe keveredjek ha veled kommunikálok.
Avagy:"A hangom nélkül te nem tudod, ásítok vagy éppen ordítok".

#55
lacley++

lacley++

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 468 hozzászólás
Fõ a nyugalom.

A fórumozás nem a fõfoglalkozásom, és nem is leszek soha pm, fõleg ha még zOrggal is összeveszek :) De ez engem nem frusztrál. Azért köszönöm, Pier.

Szal nincs tapasztalatom fórumok terén, ezért hallgatlak, zOrg.

Jól van, látom gyorsabb voltál :D
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

#56
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Lacley++

Nem szeretnék nosztalgikus visszaemlékezéseket írogatni, így csak tömören röviden a nagy látogatottságú fórumok mûködésérõl alkotott véleményem (hangsúlyos: szerény véleményem szerint...):

Mikor a Bikemag fóruma indult sokáig egy-két száz ember volt a tagság. Mindannyian aktív fórumozók voltak - és mindannyiukat ismertük! (Ezt szó szerint vedd; olyan közösség volt, h. mindenki minden lényeges "privát" infót tudott a másikról! András barátom megerõsíthetne benne...)

A látogatottság exponenciálisan kezdett növekedni (félévente dupláztunk), egymás után jöttek a fórummotor-cserék. Döntenünk kellett: maradunk egy szûk baráti társaság fóruma (nagyon családias és baráti légkörben), vagy szélesre rúgjuk a bejárati ajtót és jöjjön boldog-boldogtalan. Gondolom, rájöttél melyiket választottuk... Magánemberként a változások nekem sem tetszenek maradéktalanul, ám mint a szájt (egyik) üzemeltetõjének azt kell mondjam: jó döntés volt, összes negatívumával együtt is!

Csak azért említettem a kilenc éves fórumozói múltam, hogy azok alapján nekem egyértelmû a tendencia:
Vannak kis baráti társaságok kis látogatottságú fórumai, baráti légkörrel gyakran moderálatlanul. Ha ez nagyra nõ, nõ a látogatottság, ezzel együtt szintén exponenciális "hígulás" következik be; a "szakmai színvonal" csökkenhet, vagy nehezebb kiszûrni a keresõvel a lényegibb információkat és elkerülhetetlenül moderálni kell (a moderáció - akárhogy nézzük - mindenképpen diktatórikus beavatkozás). Nagyságrendileg 20 fórumon vagyok jelen napi szinten, négyötödében csak "read-only" regisztrált tagként. Számtalan fórumon nem fogadott be a "kemény mag", ami viszont nem jelenti azt, hogy anyáznának, inkább kirekesztõbb a társaság. (Ha segítséget vagy infót kérek például autós fórumon, ettõl függetlenül nagyon készségesek - pusztán a mindennapi "családi életbe" nem sikerült belefolynom.)

Mára a fórumok legfõbb funkciója az információcsere lett, a _valódi_ közösségi hangulat huszadrangú lett. Persze, sokan sok helyen rövid idõ alatt haverokra, igaz barátokra (példa is van rá, nem egy: élettársakra) találnak. Ez a része viszont tényleg nagyon szubjektív, valóban kompromisszumokkal járhat - a DÖNTÉS EGYEDÜL A TIED! Ha nem tetszik a hangulat, egyetlen kattintással elhagyhatod a terepet és nézhetsz újabb és újabb fórumok, társaságok után. Valamiféle szabályok - írott vagy íratlank, demokratikus(nak tûnõ) vagy tilalomfákkal szigorított - mindenhol vannak; embere válogatja, ki melyiknek tud - de legfõképp: akar-e? - megfelelni.

További jó forumozást!;)
"In idem flumen bis non descendimus"

#57
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Bakker! Egész biztosan én fogalmazok rohadt félreérthetõen, de valahogy Te _minden_ szavam és mondtaom félreértelmezed.

1.) A fórum 10.000 regisztrált tagjából cirka 100 aktív - tehát nem elhiszem, pontosan tudom (illetve megmondja nekem a szoftver) ki, mikor, merre, mennyi ideig, etc...

2.) Ha csak itt fórumozik rendszeresen attól éppen hogy több a szememben (hiszen rendszeresen látogat minket, míg mást még ennyire sem...), pusztán fórumozási tapasztalataira lettem volna kíváncsi...
"In idem flumen bis non descendimus"

#58
vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
zOrg
Azért elhiszed , hogy van aki csak olvas , de nem ír , UGYE?

lacley++
Egyáltalán nem vagy kevesebb attól , ha csak itt fórumozol.

#59
lacley++

lacley++

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 468 hozzászólás
Hát talán a versenynaptárnál... :)

Lehet olyannyira akarja azt a váltót, hogy már nem is tiszta a tekintete... :D
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

#60
zolle

zolle

    bentlakó

  • fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
de ha megtalálja az oldalt
bikemag.hu
ott van eeeeeeeekkora betükkel:
APRÓ
GALÉRIA
FÓRUM

ezek közül te hol keresnéd a váltót?