Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11928 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en bugaztam az elmult hetekben az osztrak aprokat - semmi sincs szinte ennyiert, csak 20 eves lomnak valo ketkereku. ami ertekesebb csokeszlet, az mar kapasbol 300-400 eur. ennyiert viszont lehet gyonyoru retro vasakat lehet kifogni. az mas kerdes, hogy sajnalnam hasznalni, annyira szep, es ha elkopik vmi, akkor hogyan potolom korhu alkatresszel. inkabb megvettem a legolcsobb fixit szethajtani - tapasztalatot gyujteni jo lesz, ugyis kivancsi voltam erre a mufajra is (magamtol nem ilyet epitettem volna).

kornel.regent

kornel.regent

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

150 Euro németeknél, osztrákoknál sem sok pénz bringára. De egy jó használtat talán ki lehet fogni.
Majd számolj be, mit vettél !

Sajnos a ki lehet fogni az nagyon igaz, úgy értem keresni kell, várakozni, aztán lecsapni a hirdetés feladása után néhány perccel (az osztrák willhaben.at ról beszélek), 150 Euró körül ritkán vannak bringák. Aki jó bringát vett (500-800 Euró) az tudni fogja az értékét használtan is, és 2-3 évesen nem adja el ennyiért. 5-6 évesen meg már esélyes, hogy a villa, csapágyak, kerék, gumi felújításra vagy cserére szorul.
Aki vett egy áruházi saját márkást (nem TESCO hanem SportsExpert, Eybl stb...) és két tekerés után fájlalja a seggét az meg nem akarja ennyiért eladni a majdnem új 300-400 Eurós bringáját (ami a maga kategóriájában teljesen korrekt amúgy, laza aszfaltos, földutas tekerésre mindenképpen alkalmas, legfeljebb csúnya hangokat ad váltáskor). Szóval vannak a 60-100 eurós tényleg öreg lecsoffadt bringák, és a 200-300 eurós alig használt nem túl jó felszereltségüü, de korrekt bringák. Max 150 euróért néha ki lehet fogni néhány éve pincében porosodó korrekt darabokat, de ha tényleg jók akkor gyorsan elviszik ööket. Mondjuk vásárlás szempontjából az öösz-tél jó idööszak, mert ilyenkor épeszüü ember nem vesz bringát, az árak alighanem lejjebb mennek kicsit.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
150 Euro németeknél, osztrákoknál sem sok pénz bringára. De egy jó használtat talán ki lehet fogni.
Majd számolj be, mit vettél !
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Azt kell megvenned, amit jó állapotúnak találsz. Márkával ne is foglalkozz !
Ha marad a 150 Euro/bringás fájdalomküszöböd, akkor viszont csak Devecserben lehetsz tárgyalóképes. De azokat is jól át kell vizsgálni + már ott sem hülyék, sokat tanultak a bringákról, tudják, mi mennyit ér.
Haverék elég sok bringát vettek már ott, egyre nehezebb olcsón kincseket kifogni.

Nem Magyarországról fogom megvenni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Ezért próbálom szûkíteni a dolgot. Márkákra típusokra várok javaslatot.

Azt kell megvenned, amit jó állapotúnak találsz. Márkával ne is foglalkozz !
Ha marad a 150 Euro/bringás fájdalomküszöböd, akkor viszont csak Devecserben lehetsz tárgyalóképes. De azokat is jól át kell vizsgálni + már ott sem hülyék, sokat tanultak a bringákról, tudják, mi mennyit ér.
Haverék elég sok bringát vettek már ott, egyre nehezebb olcsón kincseket kifogni.
Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok!

Országúti árazásában tudnátok segíteni?

Van egy KTM Strada CX-em (piros-fehér):
váz: 62 cm
villa: cserélt crómozott (megvan az eredeti is, de sérült: hajlott)
váltó: elöl Sachs-Huret hátul egy kínai valami, alsócsöves váltókarokkal, de a hátsót egy plusz váltókarral föltettem a kormányra + van egy szett Sachs-Huret Positron váltóm (elsõ hátsó váltók, és váltókarok)
hajtás: elöl egy pár 51-39-es alu tányér, hátul egy 6-os Shimano sor
kerekek: szimpla falú alu kerekek egy trekkingrõl (kicsit szélesebb, mint a gyári Weinmann volt), Shimano agyak (a hátsó kb fél éves)
gumik: elöl egy régi Semperit 37-622 (még bírja, de eléggé el van öregedve) hátul CST 28-622 (kb 1 hónapos max 500km van benne) + egy rakás foltozott belsõ

jelenleg egyenes kormány (acél) van benne, de megvan a koskormány (alu) is + alul-fölül húzható Weinmann fékkarok,
régi acélkeretes pedálok, +SPD pedálok

HIBÁI: hátsó felniben tojás+8-as, szaggatja a küllõket (nagyot kapott --> cserés)
középsõ agy nyekereg, lehet, hogy csak zsírozni kell, de lehet, hogy cserés
kormánycsapágy cserés (beáll egyenesbe)
ülés cserés (repedezett)

Elõre is köszi a segítséget! Aki sokat adna érte meg is veheti! :P

Hátszelet!
Üdv:
bdavid

Üdv.. ne haragudj, de szerintem ez 20 körül reális. Sajnos ez a strada váz eleve nem volt nagy ereszték, a komponensek sem tipptoppok. :\

bdavid943

bdavid943

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Országúti árazásában tudnátok segíteni?

Van egy KTM Strada CX-em (piros-fehér):
váz: 62 cm
villa: cserélt crómozott (megvan az eredeti is, de sérült: hajlott)
váltó: elöl Sachs-Huret hátul egy kínai valami, alsócsöves váltókarokkal, de a hátsót egy plusz váltókarral föltettem a kormányra + van egy szett Sachs-Huret Positron váltóm (elsõ hátsó váltók, és váltókarok)
hajtás: elöl egy pár 51-39-es alu tányér, hátul egy 6-os Shimano sor
kerekek: szimpla falú alu kerekek egy trekkingrõl (kicsit szélesebb, mint a gyári Weinmann volt), Shimano agyak (a hátsó kb fél éves)
gumik: elöl egy régi Semperit 37-622 (még bírja, de eléggé el van öregedve) hátul CST 28-622 (kb 1 hónapos max 500km van benne) + egy rakás foltozott belsõ

jelenleg egyenes kormány (acél) van benne, de megvan a koskormány (alu) is + alul-fölül húzható Weinmann fékkarok,
régi acélkeretes pedálok, +SPD pedálok

HIBÁI: hátsó felniben tojás+8-as, szaggatja a küllõket (nagyot kapott --> cserés)
középsõ agy nyekereg, lehet, hogy csak zsírozni kell, de lehet, hogy cserés
kormánycsapágy cserés (beáll egyenesbe)
ülés cserés (repedezett)

Elõre is köszi a segítséget! Aki sokat adna érte meg is veheti! :P

Hátszelet!
Üdv:
bdavid

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Használtban ilyen nem nagyon van, ha látsz valamit valamelyik apróhirdetõn linkeld be és megmondjuk érdemes-e vele foglalkozni vagy alapból felejtõs Azonban ez nem helyettesíti a helyszíni alapos szemre vételezést csak könnyíti.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Egyáltalán nem gáz a régi bringa, én az utóbbi 2 hónapban a majdnem húsz éves Konámmal jártam az erdõt. Merevvilla, frikciós váltókar, miegymás.
Amúgy semennyivel sem élvezem kevésbé, mint egy új bringával.

De a használt bringával óvatosan, vétel elõtt alaposan át kell vizsgálni, mert felújítással lehet akár drága vétel is a végére. Viszont csodákat is ki lehet fogni.

Ezért próbálom szûkíteni a dolgot. Márkákra típusokra várok javaslatot.

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Lehet, hogy én voltam a vétkes, mert egy plussz infót nem adtam meg. Nem akarok új bringát vásárolni. hanem olyan 2-3 éves modelt ami kis felújításra szorul. Ha megmondom, hogy jelenleg milyen bringával nyomom dobnál egy tequilat a demalgonra. Egy kb 15 éves mtb-vel.

Egyáltalán nem gáz a régi bringa, én az utóbbi 2 hónapban a majdnem húsz éves Konámmal jártam az erdõt. Merevvilla, frikciós váltókar, miegymás.
Amúgy semennyivel sem élvezem kevésbé, mint egy új bringával.

De a használt bringával óvatosan, vétel elõtt alaposan át kell vizsgálni, mert felújítással lehet akár drága vétel is a végére. Viszont csodákat is ki lehet fogni.

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás

Nem zavartál senkit. Sõt, remélem segíthetünk még sokszor.
De õszintén mondom, annyiért TILOS bringát venni ! Láttam elég sok olyan legolcsóbb szart, javíthatatlan, beállíthatatlan minden alkatrésze. A minimum a 350-400 Euro, amennyiért vehetsz új bringát.
De használtat már lehet olcsóbban találni, csak akkor kell valami hozzáértõ személy, aki segít neked a vételnél. Meg utána lehet, hogy át kell nézetni, föl kell újítani.

Lehet, hogy én voltam a vétkes, mert egy plussz infót nem adtam meg. Nem akarok új bringát vásárolni. hanem olyan 2-3 éves modelt ami kis felújításra szorul. Ha megmondom, hogy jelenleg milyen bringával nyomom dobnál egy tequilat a demalgonra. Egy kb 15 éves mtb-vel.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
Nem zavartál senkit. Sõt, remélem segíthetünk még sokszor.
De õszintén mondom, annyiért TILOS bringát venni ! Láttam elég sok olyan legolcsóbb szart, javíthatatlan, beállíthatatlan minden alkatrésze. A minimum a 350-400 Euro, amennyiért vehetsz új bringát.
De használtat már lehet olcsóbban találni, csak akkor kell valami hozzáértõ személy, aki segít neked a vételnél. Meg utána lehet, hogy át kell nézetni, föl kell újítani.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Akkor elnézést hogy zavartam eddig.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Olyan 250-300 eurot gondoltam a kettõre. Megvárom a téli akciókat az osztrák meg a német piacon. Gondoltam addig csak sikerül valamilyen típust/ márkát találni.

max. 150 Euro bringánként ? :confused: És még telót is szeretnél....
Bocsi, ha bunkónak tûnök, miközben segíteni szeretnék: Ez NEM az a fórum, ahol ilyen bringákkal foglalkoznak. Itt inkább az ilyen szintû bringákról le akarunk beszélni mindenkit.
Elsõ körben azt javaslom, annyiért ne vegyél bringát ! Mert az nem bringa lesz csak egy folyton rossz de javíthatatlan csõdhalom. Inkább gyalogtúrázzatok.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Olyan 250-300 eurot gondoltam a kettõre. Megvárom a téli akciókat az osztrák meg a német piacon. Gondoltam addig csak sikerül valamilyen típust/ márkát találni. A hegyi utakat nem nevezném rossznak inkább kihívónak a gerinceken pedig ösvények vannak.

"Azt azért le kéne írnod, hogy mennyi pénzetek van a bringákra. Valami egyszerû, olcsó bringát semmiképpen nem javaslok. Sokat bringáztam már Erdélyben, elég rosszak az utak + a féknek is nagyon jónak kell lennie, fõleg neked a 190 centidhez gondolom egy komoly súly is társulhat. "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
no igen, a neuzer, gepida vs speci, giant eleg mas teszta, meg ha ez utobbiaknak is vannak olcsobb bringaik (olyanok is).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
Azt azért le kéne írnod, hogy mennyi pénzetek van a bringákra. Valami egyszerû, olcsó bringát semmiképpen nem javaslok. Sokat bringáztam már Erdélyben, elég rosszak az utak + a féknek is nagyon jónak kell lennie, fõleg neked a 190 centidhez gondolom egy komoly súly is társulhat.
Marci

wa1907

wa1907

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsokat , ötleteket várok tõletek, hogy milyen bringát válasszak. Én és a párom nemrég léptünk be a 4. X-be, úgyhogy a kényelem elõtérbe került.
Olyan montit keresek, ami ennek a célnak megfelel. Aszfalton is fogok járni meg néha néha erdei utakon, föld út . Itt elakadtam egyelõre. ( fõleg Erdélyben a Kelemen havasokban ).
MTB párti vagyok. Nem akarok valami extra bringát, gondolom,hogy egy elsõ teleszkóp az még belefér.Én kb 190 cmm magas a párom meg 175. Néztem a MTB vázkiválasztást
a netem, és nekem egy 21-22" XL , a páromnak 17-18" M váz mutatnak a táblázatok.
Olyan 2-3 éves modellekre gondoltam. Kedvelt márkák: Gepida, Magellán, Kelly's, Giant, ktm , neuzer, specialized.
Elõre is köszönök mindent választ.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás
Lehet, hogy nem jó lesz a példa de elmondom.
Nekem csak 1 bringám, egy ducigumis montim van. Ezzel járok tavasztól õszig dolgozni is. Haver kölcsönadott 3 napra egy régebbi KTM Strada országútit. Mivel a montimmal már több százszor megcsináltam a lakás-meló távot, így pontosan tudom a menetidõt. És itt csodálkoztam el legjobban ! Az országútival SEMMIVEL nem lettem gyorsabb, szinte percre pontosan annyi lett az idõm. DE !!! fele annyira nem fáradtam el, a gyorsítások, a tempó tartása alig került erõmbe.
Nyilván egy modern országútival sokkal jobb idõt mentem volna de a lényeg azért így is kiderült, a kerék és a slick gumi milyen super aszfalton.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nekem a haverok is ennyit mondtak atlagra, en is tobbszor mertem ugyanolyan korulmenyek kozott. Vhol van egy kalkulator, hogy hozzavetolegesen mennyi energia kell a legellenallas miatt, egy kis szel nagyon durvan befolyasolja, hogy mennyit egetsz el kozben. Es persze sebessegtartomany fuggo. Tudtommal outin is emiatt hasznalnak vekonyabb gumit, mert a szelesebbnek azonos nyomason kisebb lenne a gordulesi ellenallasa.

Reszemrol olyan 25os atlagot mertem a 2.25os ron ralph komboval, a 35 kojakkel meg olyan 27et (asszem 15km sik aszfalt volt, nagyon keves murvaval). Erzesre suhanosabb, de a szamok nem mutattak tobbet. Es ha jol belegondolsz egy egyaltalan nem keves. Egy oranyi tekeressel lenne 2km elonyod.