Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Írta 2005. augusztus 27. - 22:34

jó
csak drága
drága ahhoz képest amit adnak érte.
és a felfújt "imidzset" bárki bármikor épít márka köré...
attól nem ül az ember jobb bicajon(pedig pont ezt hiszik akik igen...)
ennyi
Írta 2005. augusztus 27. - 22:29

A Konánál meg igenis jó, ha nem csak egy aluvázon ülsz, hanem van egy fíling az egész márka mögött... Lásd Kona-találkozó... Az egy dolog h az egész csak reklám, de attól még jó.Ennek ellenére ezerszer hallottam már ezt a Kona leszólós dolgot. Mér baj, ha jó színeket használnak, vagy ha jól néz ki a festés?? Nehogymá azér szójjátok le, mert nem elég igénytelen...
Az pedig tény h többet kérnek érte, mint ami az anyag+gyártás+egyéb ára, de pl a 2004es Scrap 189000-ért elég korrekt. Az akkori Polar-X 138000 (vhol ekörül...) volt, de elöl egytányér, Vfék, gizdateló, gizdafelni....
Namindegy. Szóval a Kona az jó. Pláne a 2004es Scrap.
Írta 2005. augusztus 26. - 16:27

amúgy meg ott a 8 pont...Ezek tények. Csakhogy sokan érzelmi alapon döntenek egy kerékpár márka mellett, vagy azzal szemben. Van, aki szerint a Magellan népkerékpár, és nem ülne rá, mert a Kona az Kona, és õ sznob (persze nem, mert akkor nem Konája lenne, de ez most mindegy). Ez olyan, mint a Merida. Vannak remek gépeik (is), mégis sokan nem választanák õket, csak azért, mert Merida. Van, aki 3-szor annyit fizet szinte ugyanazért a vázért, mert más matrica van rajta (sartkítás persze). Tehát jó dolog a logikus gondolkodás, de az ember alapvetõen emocionális lény, hagyjuk hát meg neki a lehetõséget, hogy ne csupán észérvek alapján válasszon (akár kerékpárt, akár bármi mást).

legvégül csak halkan mondom a kona ár - érték aránya még mindig 1 nagyságreddel jobb mint a speckóé, vagy a treké.....és persze soha nem lesz olyan jó mint a magelláné.
részemrõl ennyi
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. augusztus 26. - 14:24

2, nem tudom Te vazat vettel vagy bringat, de errol itt most nem is volt szo. Itt es most komplett bringa vasarlasa a kerdes es a vaznak a merete ami jo a holgynek. A stilus pedig CC.
Tobbet nem reagalok.
csak már uncsi h ennyire utálni lhet egy márkát.Ki mondta pl azt Neked h én komplett kerékpárként vettem?pár hsz-al ezelõtt épp a vázat húztad le,nem a felszerelést.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 26. - 14:03

le lett írva hogy JOBB a magellán felszereltsége fele pénzért
erre ált harapnak a konások, és PONT EZÉRT nem szeretik sokan a konát.
mert harapnak azért, ha valami jobbnak van kijelentve.
Írta 2005. augusztus 26. - 13:58

kötekedjek?mert ez nem kötekedés volt,csak már uncsi h ennyire utálni lhet egy márkát.Ki mondta pl azt Neked h én komplett kerékpárként vettem?pár hsz-al ezelõtt épp a vázat húztad le,nem a felszerelést.hja és nem vagyok mániákus,az x factor hitelrontás miatt írt pár email-t a Kona klub fórumán hozzájuk fûzött mondandóm miatt,szankciókat is kilátásba helyeztekMiert is kotekedsz? Olvass elobb, ertelmezd amit irtam es utana fussal neki megegyszer a valaszodnak. De segitek es osszegzem: azonos penzert jobb felszereltsegu magellant kapsz, mint konat. En ezt irtam. Ha tudsz, cafolj meg. Flame-nek ezennel vege, tobbet le se irom, hogy kona mert a maniakusok mindjart ugranak a semmire.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2005. augusztus 26. - 13:56

Tehát jó dolog a logikus gondolkodás, de az ember alapvetõen emocionális lény, hagyjuk hát meg neki a lehetõséget, hogy ne csupán észérvek alapján válasszon (akár kerékpárt, akár bármi mást).
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 26. - 13:54

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. augusztus 26. - 13:53

én kb az elsõ hozzászólásban ezt írtam..pedig bass...a kutya kona fun vagyok...
Írta 2005. augusztus 26. - 13:47

már megin a "szar a kona" a trend?
nekem volt magellan-om is és azt is szerettem
Let the people speak
Írta 2005. augusztus 26. - 13:46

Kis számitóazért szeretek a vázas topicokba nézelõdni, mert hetente összevesznek a népek azon, hogy a kona jó-e vagy sem...

-=B.B.B.=-
Írta 2005. augusztus 26. - 13:45

már megin a "szar a kona" a trend?Keiko
Te tudod, hogy 100-120e penzbol veszel egy szar kona-t vagy egy jo magellant. Ha a festes szamit kona, ha jo bicot akarsz magellan. Vagy ha van 300e a temara akkor szinten vehetsz kona-t, mert azok mar jok. Mondjuk nem jobbak, mint a Magellanok, de mindegy :-)
nekem volt magellan-om is és azt is szerettem
-=B.B.B.=-
Írta 2005. augusztus 26. - 13:44

ok uccsó...ez a nem éri meg így van, kifejtettük....Akkor uccso flame. Nem azt mondom, hogy a Kona-t utalom. Mer nem utalom. De ahogy a Specialized, ugy a Kona, stb. is draga egyben. Es nem ernek annyit, mint ami penzt elkernek ertuk, nagyon nem. En csak errol beszeltem. Mondjuk ha sok lovem lenne se Kona-t vennek, mert szerintem meg a specialized S-works a non plus ultra. Es ha megtehetnem, hogy csak az izlesemre hagyatkozva vasarolok, akkor specko lenne. De felolem mindenki vegyen amit akar.
a specko s-works árában (ha olyan súlycsoprtu cc-s lennék )én tavalyi kula primot vennék 1 ébként mint ahogy speckom is csak azért lett mert nem volt már tavalyi kula dlx, idei meg még nem...
Írta 2005. augusztus 26. - 13:39

Let the people speak
Írta 2005. augusztus 26. - 13:37

de ennyiért meg miért használtat ?
kérdésedben benne van a válasz.
pont hogy azért használtat, mert ennyiért...
ja és volt egy pár éves kona lava dome 80ért:
Kona lava dome 16-os CR-MO vázzal,ritchey vázpapucsokkal, narancs színben, kitünõ állapotban. Manitou SX teleszkóp(TPC-vel), avid SD3 fékek, avid AD3 fékkarok, mavic X 139 felnik,schwalbe jimmy külsõk, deore váltó, shimano 747 patentpedál, SDG nyereg.
...itt van kép róla...
azért ezt nem hasonlítanám polarishez
Írta 2005. augusztus 26. - 13:33

Írta 2005. augusztus 26. - 13:31

ok és ebbõl mit tudsz venni most....treket...de sztem fejezzük be mert tényleg nem ide való.....és utálok gépelniJamis, Trek, GT, BH soroljam még?

Írta 2005. augusztus 26. - 13:31

Szerintem meg ennel sokkal feleslegesebb flame volt a kinek a manga, kinek a nemet auto, kinek a hentai, stb. De ugy latszik az nem fajt senkinek, csak szegeny kona-rol ne essen rossz szo :-)
az nem flame, hanem off volt

a konával kapcsolatban viszont mindig csak egy felesleges vita alakul ki..
(jogos)LL: ez szerintem max magyaroszágra érvényes
igen, elnézést elfelejtettem hozzátenni, természetesen csak magyarországra gondoltam, mivel a Magellan-nal emlegettem egy lapon.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. augusztus 26. - 13:27

de ha belegondolsz 2000 környékén pld milyen bringát tudtál venni aránylag normális mo. képviselettel, aminek viszonylag széles választéka volt akkor rájössz hogy honnan ered ez a szeretem - gyülõlöm a konát dolog..
Jamis, Trek, GT, BH soroljam még?
Írta 2005. augusztus 26. - 13:26

de ha belegondolsz 2000 környékén pld milyen bringát tudtál venni aránylag normális mo. képviselettel, aminek viszonylag széles választéka volt akkor rájössz hogy honnan ered ez a szeretem - gyülõlöm a konát dolog..LL: ez szerintem max magyaroszágra érvényes
ja bocs Endroo nem erre akartam reagálni....