Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?
Írta 2006. május 14. - 04:33

Brasseur a cég neve, a francia és benelux piacon vannak jelen.
A Diamond mellett Viper néven is gyártanak biciklit.
Valami miatt a Lighting, amit kinéztem, nem szerepel az oldalukon (talán kifutó modell), de az Indian Discre hasonlít nagyon. A bowdenek felül futnak, a teló XCP 75, az elsõ váltó Acera... a többi nagyjából ugyanaz.
http://www.brasseur-...d/diamond1.html
Érdekes módon a 175 centimhez a 16"-os váz a legkényelmesebb. Meg amikor átlépem, akkor is alig van meg az 5 centi alattam.
Írta 2006. május 13. - 23:35

Én is hasonló cipõben járok, csak nálam esetleg már késõ bánkódni... A Caprine Highlander milyen választás volt szerintetek? Bírni fogja ugyanezeket (cc, enyhe dh, néhány lépcsõ)? Pár dolgot már kellett rajta cserélnem, de a váz még bírja. Tapasztalatok?
Köszi!
Írta 2006. május 13. - 23:14

Egy fotó sokat segítene.Diamondhoz mit szóltok? Ha a felszereltsége jó, meg szabad venni? Nem találtam róla sokat a neten, 1913 óta meglévõ belga cég állítólag...
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. május 13. - 22:47

diamond back? jó márka, ha rnedes a felszereltség, akkor nosza rajta.
Csak sima Diamond...
Valaki hallott róla?
Írta 2006. május 13. - 21:26

Írta 2006. május 13. - 21:22

Írta 2006. május 12. - 22:07

Írta 2006. május 12. - 21:15

fõleg, ha az embernek kevés suska áll a rendelkezésére, akkor célszerû vmi eléggé noname márkát kinézni, h az alkatrészeknél kevésbé kelljen kompromisszumokat kötnie, bár ilyen szempontból a Magellán sem rossz, de nézz szét az Altrix kerók környékén, ill. Dema, ha azok nem estek áldozatula Factoros árszabásnak...
Írta 2006. május 12. - 20:58

Hozzáértõ véleményetekre lenne szükségem. Kérdésem azonos a topiccímben feltett kérdéssel. Milyen bringát vegyek? 60-65k ártartományba esõ gépek kompatibilisek a pénztárcámmal. Felhasználási terület lájtos cc, maratonok, közepes túrák, városba aszfalton tekerni. Azért jó volna ha a kisebb ugrásokat(max 3lépcsõ) meg Jancsi dombot bírná a gép. 85kilós vagyok, 180centi körüli magas.
Egy 2006-os Magellan Draco Acera-t szemeltem ki magamnakhttp://www.csekert.h...alogus_2006.pdf
Véleményeiteket elõre is köszönöm!
Írta 2006. május 11. - 19:05

3.0 - város, néha túra ( S-ben acera)
SX 4 - város, komolyabb-hosszabb túrák (S-ben altus)
SX 5 - ez is inkább túra, néha egy egy kis terepezés (S-ben alivio)
X.7 - versenyzésre szánt alapkategória (S-ben deore&deore lx)
X.9 - "azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot" (S-ben XT)
X.0 - versenykategória csúcsa (S-ben XTR)
tehát azon a sunn bringán egy erõs városi és túraváltó van, amivel végülis mehetnél néha terepre is, csak hát azon a sunnon a 700c-s kerekek nem igazán terepre termettek.
Írta 2006. május 11. - 18:13

Tehát 1-2 alap:
Shimano fejlettségi szint: shimano gagyi v.mi számmal jelölt alapbicikliken
Tourney--tx akármi alapbicikliken
Acera város, néha túra
Altus város, néha túra
Alivio város, komolyabb-hoszabb túrák
Deore versenyzésre szánt alapkategória
Deore LX középkategória
Deore XT azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot
XTR versenykategória csúcsa
A shimanonál ez a sorrend minden téren igy van...
Van még Saint ill. Hone a shimanon belül de ezek már más
mûfajt képviselnek...
To be continued...
Köszi az elsõ leckét... Ez a Feltet érinti, a Sunn Woodot úgy látom, nem... Azon egy Shimanót sem látok. Az õ alkatrészei hogyan viszonyulnak?
Írta 2006. május 11. - 17:36

Szóval jobb, mint a Viper, vagy egy hasonló kategóriás Giant? Sajna nekem az alkatrészmárkák és -modellek még keveset mondanak. Megtenné valaki, hogy pár dolgot pontokba szedve elmond?
Fontos lenne lecserélni a teleszkópot? Azért jól is jöhet az, nem? A terep azért nem tökéletesen sík...
Tehát 1-2 alap:
Shimano fejlettségi szint: shimano gagyi v.mi számmal jelölt alapbicikliken
Tourney--tx akármi alapbicikliken
Acera város, néha túra
Altus város, néha túra
Alivio város, komolyabb-hoszabb túrák
Deore versenyzésre szánt alapkategória
Deore LX középkategória
Deore XT azok használják akik nem a versenyzésbõl élnek de már elég komolyan ûzik a sportot
XTR versenykategória csúcsa
A shimanonál ez a sorrend minden téren igy van...
Van még Saint ill. Hone a shimanon belül de ezek már más
mûfajt képviselnek...
To be continued...

Írta 2006. május 11. - 17:33

nemtom ki kérte, de itt van egy elég jó montis könyv:
http://mtbrider.hu/
(nekem megvan rendes könyvben is, tehát ez nem kalózkodás.)
Fúúúúú, töltöm is... nem tudom, én kértem-e, de hasonlót biztosan, és ezer hála... Ha tetszik, megveszem, hogy én se kalózkodjak

Köszi,
András
Írta 2006. május 11. - 17:24

nemtom ki kérte, de itt van egy elég jó montis könyv:
szerintem is nagyon ütõs könyv, jól leirja az alapokat...
:clap:
Írta 2006. május 11. - 17:22

Hû, ez nagyon fain gép! Ez kb. 70%-ban aszfaltra, többi enyhe terep. Erdei túrák is mehetnek, de igazából aszfaltra termettnek tûnik. A teleszkópot merevvillára, rugós nyeregcsövet hagyományosra cserélném, aztán hajrá! A kerekei jók, Sramból sem éppen a low end cuccok vannak rajta. Ahajtómû még gyenge pont (nem túl merev, de átlagos felhasználásra sztem jó), mint a többi hasonló árú bicajnál.
Szóval jobb, mint a Viper, vagy egy hasonló kategóriás Giant? Sajna nekem az alkatrészmárkák és -modellek még keveset mondanak. Megtenné valaki, hogy pár dolgot pontokba szedve elmond?
Fontos lenne lecserélni a teleszkópot? Azért jól is jöhet az, nem? A terep azért nem tökéletesen sík...
Írta 2006. május 11. - 15:54

Írta 2006. május 11. - 14:24

Ajánlottak még egy helyen ilyet, 450-ért (Sunn Wood Neon):
http://www.sunnbicyc....asp?idvelo=453
Kösz még egyszer,
A.
Hû, ez nagyon fain gép! Ez kb. 70%-ban aszfaltra, többi enyhe terep. Erdei túrák is mehetnek, de igazából aszfaltra termettnek tûnik. A teleszkópot merevvillára, rugós nyeregcsövet hagyományosra cserélném, aztán hajrá! A kerekei jók, Sramból sem éppen a low end cuccok vannak rajta. Ahajtómû még gyenge pont (nem túl merev, de átlagos felhasználásra sztem jó), mint a többi hasonló árú bicajnál.
Race, no Rest!
Írta 2006. május 11. - 14:03

A Felt mitõl jobb a többinél?
Írta 2006. május 11. - 11:52

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. május 11. - 11:44

Üdv!
Szerintem ha bármennyit is, de mész erdõben, dombon stb, ahol nem kiépített út van. akkor monti kell. Az még mindig lehet könnyû és pláne kényelmes, gumit meg lehet rajta cserélni, szal elmegy aszfalton is valami normális, legfeljebb 8-10centis telóval. Így akkor sem lennél bajban, ha valami elõre nem látott durvaságba keveredsz. haha (na ezt jól megmondtam)
Márkát sajnos én nemtok.
ez így van !
A testhelyzet miatt és a 28"-os kerekek nem terepre valók.