sok itt az elfogult kellyses, ne hallgass rájuk:D
soha nem vennék kelly's-t... de mivel õ ezeket ajánlotta, ezekbõl ezt ajánlom... meridából 3at törtem el... Giant az isten...
sok itt az elfogult kellyses, ne hallgass rájuk:D
Azt, hogy ennyi pénzért jobb bicajt is találhatsz.
Nézd még meg a Magellant. A Serpensbõl három féle is van, max. 150-ért. A katalógusban benne van részletesen a felszereltségük.
Esetleg Author, vagy Dema, ebben az árkategóriában?
Erreol a ket biciklirol mi a velemenyetek?
Udv.
Zino
ez is igaz csak mire legépeltem nekem kimaradt.....Teljesen felesleges, azzal egészíteném ki, hogy a 100-150es fully, azért... szóval igencsak nem 100-150 lenne mire ráraksz megfelelõ alkatrészt...
De tényleg, nem kell fully.
ha fõleg szilárd burkolatú úton mész akkor felesleges a fulli.....
ha fõleg szilárd burkolatú úton mész akkor felesleges a fulli.....ha nagyon zavar a 110 kiló akkor valami massziv cc geós váz, pl a konának van a hoss sorozata /bár sztem azt inkább 140 kilóhoz tervezik/ abból van csak magyar piacos verziója /hoss down/ csak mág a boltban cseréltetni kéne a v-féket mondjuk madzagos avidra, hajtómûvet shimano lx-re, akkor még tán befér 150-be....Sziasztok!
Teljesen új vagyok a témában és be kell vallanom ezt a fórumot sem bújtam végig alaposan de pár kérdés már így is felmerült bennem.
Jó pár év kihagyás után szeretnék újra nyeregbe pattanni és kerekezni jó sokat a közeli Mecseken. Átneztem a biciklimet és kezdem azt hinni, hogy kéne vásárolnom egy új gépezetet. Ami eddig volt már 10 éves és kezdek nem megbizni a vazban a sok rozsda miatt
Elsõsorban betonúton és erdõben szeretnék tekerni, de csak simán túrazni, semmi speckó terhelés, ha csak az nem szémít annak, hogy úgy kb. 110 kg vagyok
Valami jó erõs vázu cucc érdekelne és ha lehet esetleg tárcsafék, abban jobban megbízok.
Tényleg egy hidraulikus tárcs fék gondolom azert jobban megfogja az embert, mint egy sima v fek.
Tudnatok otletet adni, hogy ilyan terhelest milyen gep visel el? Esetleg 1-2 konkret tipust tudtok ajanlani? 100-150 korul tudnek szanni a gepre.
Megbizhato márkák is erdekelnenek. Gepidaban neztem valami asgard 26 lx-et, milyen gepek ezek?
Az en 186 centimhez, hany colos vazat erdemes venni, elsosorban mondom sima turazasra kene a gep.
Merev vagy hatso telos vaz a celszerubb a erdei utakra?
Tudom nagyon alap kerdesek ezek, de minden infot nagyon megkoszonnek.
Udv.
Zino
Na köszi a tippeket meg a linkeket. Megvettem a Diamond Lightingot, és nagyon szeretem egyelõre, bár még csak városban próbáltam ki, de Luxembourgban van egy iszonyú meredek, kacskaringós, mély völgy, szóval eléggé sok a lejtõ, sõt majdnem terep kategóriájú részei is vannak...
Nekem ez az elsõ biciklim sok év óta. A váltást is újra kellett tanulnom. Lehet, hogy aszfalton egy trekking kényelmesebb lenne (pl. nem kellene annyira elõre dõlni), de egyrészt annak a kerekeit én ijesztõen vékonynak találtam (ki tudja, mit fogok azzal a biciklivel csinálni 1 év múlva), másrészt meg... oké, kicsit kényelmetlen lesz (bár eddig nem tûnt annak)... de nem kanapét vettem vagy vízágyat, hanem biciklit! Az üléstõl szenvedek, de tudom, hogy meg fogom szokni.
Majd lefotózom, ha valakit érdekel, katalógusban még mindig nem láttam. 440 euró volt, jó stramm, de nem túl nehéz alumínium vázzal, Suntour XCP-75 telóval, Acera elsõ és Deore hátsó váltóval... Nagyjából minden más valamilyen alsó-közép Shimano rajta (hajtás, lánc, tárcsafék, váltókar), kivéve a fékkart. 2 év garit adtak rá.
Szóval köszi még egyszer!
A foci a világ egyik legjobb sportja, csak kis hazánkban egyedül a haveri szint köti le az embert. A "profi" változat kínszenvedés.
Én meg egy 15 éves ökör aki a foci után választott magának egy mazohista sportot, amit imád:)
bocs az elõbb lehagytam a linket
http://www.kellys-bi...1_86&country=hu
Én pedig egy 31 éves vén tróger, aki kitalálta, hogy változtat kicsit az életstílusán és bringázni akar, mert azt valamikor kiskorában szerette. Úgyhogy belõlem komoly terepezõ már nem válhat, azt hiszem...
bocs az elõbb lehagytam a linketKöszi, így már okés. Sorry, én a Csepel Tacskónál leragadtam...