Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

speeder

speeder

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Haladós városi bicót vennék 120 e körül
[teló nélkül, és nem kell túl sok váltó, meg tárcsafék]

szóval kinéztem magamnak egy merida speedert.
ha volna valakinek tapasztalata a bicóról, azt szívesen venném,
vagy ha tudtok jobbat javasolni, azt pláne...
Kösz a segítséget_speeder

suckelte

suckelte

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Régebben flatlandeztem, de abbamaradt ez a hobbim és arra gondoltam veszek egy montit,de rá kellett hogy ébredjek...egyáltalán nem vagyok tisztában a montis márkákkal.

A segítségeteket szeretném kérni, valami crosscountry feelinges bringát akarok de alacsonyabb árfekvésben...kb 100-130 ezerért szerintetek mi lenne a legjobb választás? És mi lenne a legrosszabb..tehát mi a a márka amit semmiképpen se vegyek:)

Nem vagyok otthon ebben a témában, és itt Budán voltam már néhány üzletben és volt ahol jó fej srácok voltak és mondtak egykét hasznos infót de volt olyan is, aki szerint minden bringa tökéletes választás lenne nekem szóval úgy gondoltam inkább ide írok.

Kössz a választ!

Üdv:
Gábor

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Ha nagyon jol menne, akkor ott vigyazna a fixidre egy csokornyakkendos szaracen feher frakkban, szal nem kene felteni a vazat, vagy tevedek?;)

Ez mondjuk igaz...:P
Már csak azt kell kitalálni, hogy neki milyen bringát vegyek...tacskót, vagy kempinget? Persze aranyból, meg nadrágvédõvel...:afro:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Kössz a helpet emberek..:)

:)

Tommas

Tommas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Mondjuk olyan 15kg körül. Az könnyû.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

165 cm testmagasságra jó a 28colos?vagy inkább 26?

Szerintem a 26-os is elég, de inkább próbáld ki, hogy melyiket érzed biztonságosabbnak. A súly kérdése gyakorlatilag ár kérdése. A lényeg, hogy a fõ alkatrészek könnyûek legyenek, a kiegészítõket olcsón le lehet cserélni. Mi számít könnyûnek?

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...elértem az 500-at...WOW:bananadan :bananadan :bananadan

szerk 3:Ha nagyon jól menne, akkor lenne egy "vasárnapi" fixim, de akkor se azzal mennék kocsmázni meg bulizni, ha nem számítana az a 500 ropi, amit vesztenék vele...kinek lenne szíve nekib@szni egy villanyoszlopnak lelakatolás céljából azt a szép titánvázat?:P

Ha nagyon jol menne, akkor ott vigyazna a fixidre egy csokornyakkendos szaracen feher frakkban, szal nem kene felteni a vazat, vagy tevedek?;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
80-ból azért bõven kijön egy ilyen (fõleg, ha SS, esetleg fixi), sõt már-már túl sok is, feltéve, ha ott akarod hagyni majd az utcán...
Így van: legyen jó "lestrapált" kinézete, én ezért is használt vázra építettem a városi csótányt, ki is jött 35-bõl, bár ez fixi...

szerk:elértem az 500-at...WOW:bananadan :bananadan :bananadan

szerk 3:Ha nagyon jól menne, akkor lenne egy "vasárnapi" fixim, de akkor se azzal mennék kocsmázni meg bulizni, ha nem számítana az a 500 ropi, amit vesztenék vele...kinek lenne szíve nekib@szni egy villanyoszlopnak lelakatolás céljából azt a szép titánvázat?:P
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
fixi? szerintem városba (hacsak nincsenek nagy dombok) egy SS vagy egy fixi a legjobb eszköz, vagy valami régi 7 sebességes nem feltûnõ bicikli...

edit: Dagi jól mondja, 80ból bõven jó városi bringát lehet venni. egy olcsóbb magellan + elsõ-hátsó lámpa & minõségi lakat &"jólláthatósági mellény" kijön 80 ezerbõl simán. ha meg SS lesz a dolog, akkor meg bõven sok az a 80 ezer...utcán én mindenesetre nem hagynék ott 80 ezres bringát, annyira nem megy jól nekünk...

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Max 80 ezret... nemtom majd beugrom hétfõn bikebotlba azt vmit összetervezek a sráccal. Meg láttam itt egy srácot bringásfutárként.. nekivan egy egyszerû deh kircsi bringája az naon bejön.. majd megkérdezem mennyibevolt benn.. nagyot fognézni :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mennyi pénzt szánsz rá?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Vegyél egy használt országútit, igaz az nem v fékes :D
de suliba járni tökéletes szerintem
"Minden hülyeség" by Tomidny

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Szépjóestét mindenkinek!
Hát én szeretnék összedobni egy tök egyszerû bringát, merevvilását V fék egy egyszerû váz meg ilyenek... suliba menetlere tervezném 10 km es távokra kellene... vhogy utálok a buszra várni.. És 10 km er nemtávolság.. csak egy dirt géppel picit nehezebb megtenni:) Vmi ajánlatot vki vagy vmi adjon pls..:) kösz elõreis!:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nyújtózkodós, de hamar megszokod.

Tommas

Tommas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Caprine rõl mi a vélemény?CAPRINE 2006 TREKKING - TOUR vagy GEPIDA 2007 - ALBOIN 100 NÕI. a speedbikeon néztem. vagy Gepidából melyiket ajánlanátok úgy 60k-70K között?Fontos hogy könnyû legyen a bicaj.165 cm testmagasságra jó a 28colos?vagy inkább 26?

Tommas

Tommas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Köszönöm!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Középkategóriás alkatrészekkel szerelt brinbgát annyiért nem kapsz, minimum 100-at kell rákölteni, hogy legyen rajta egy-két darab. Aluváz is csak azon a szinten kapható. A Gepida és Merida bringai szépek és jók is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Tommas

Tommas

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok! Biciklit szeretnék vásárolni, kb olyan 60000Ft ig. Nõi kellene és trekking.olyan 165cm magas vagyok. milyen méretû és milyen márkájú kerékpárt ajánlotok. Szeretném ha jó minõségû (középkategóriás) alkatrészekbõl állna. Gondolom középkategóriánál jobb nem fér bele a 60K-s keretbe. Túrázásra kellene(kevés terep), fontos hogy könnyû legyen a váz, és ne csattogjanak rajta az elkétrészek:)Köszönöm!

hazolee

hazolee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

MErida, ott figyel a Fox meg tetszik a hajtás de ezt neked kell eldöntened meg a pénztárcádnak.. Amúgy az Author váz+ a Merida cuccai:D:D

Köszi, kiprobalom aztan meglatom ;)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gabrieel, látom 28-as cross bicajt vennél.
Hát ha mindegy, akkor temészetesen a drágább kellys. Ragaszkodsz a márkához ? Apumnak tavaly magellán corvust vettünk, az van 80ezertõl 130-ig felszereléstõl függõen. Valamint a Rock Machine is csinál cross bicajokat és nagyon szépek lettek, szerintem azokat is nézd meg.
Amúgy 100ezer körül már arra a felhasználásra, amit írtál (megfelelõ karbantartás mellett) tartós, jó bringát kapsz.

Jó használatot !