Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Merida / Author mellett esetleg Cube Reaction K18 vagy Magellan Pyxis XT Disc
http://potkerek.extr...B_Hardtails.pdf

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

GabrieeL

GabrieeL

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem, teljesen amatõr vagyok kerékpár témában, gyakorlatilag gyerekkoromban kerekeztem utoljára, de most vennék magamnak:

Amire használnám:
  • Szép idõben mozgás, kirándulás, talán késõbb hosszabb túrák
  • Minimális városi közlekedés, több földes, kavicsos kerékpárút (pl. egy kis hegyi túra - Mecsekben) ill. még több városból kitekerés, körbenézni környéket, falvakat élvezni a tájat és friss levegõt
  • Megszeressem a kerékpározást
Adottságok és egyéb:

§ Olyan kerékpárt vennék, ami jó és tartós, nem fog tönkremenni gyorsan, és bírja egy kezdõ próbálkozásait is, városi patkák-at és utakat… dimbes dombos kavicsos kerékpárutakat, késõbb a járatlanabbakat is… (mivel kezdõ vagyok az esést is beleszámolom)
§ Nem akarok nagyon sok pénzt költeni rá (gyakorlatilag egészségpénztár vásárlás), de gyenge minõséget sem szeretnék. Szeretném ha tartós, jó minõség lenne, sokáig jó maradna és nem kellene rá a kötelezõ karbantartáson túl költeni. (Igyekszem vigyázni rá)
§ Méretre 100 és 190 felett vagyok (kg, cm)

Van két elképzelés is, amibõl elsõ körben választhatnák, de nem tudom, hogy az igényeimnek megfelel-e a technika, sok, kevés-e az ár a kitûzött célokhoz ill. maga az eszköz és a kiegészítõi megfelelõk, jók-e. Meg a legfõbb kérdés: mennyivel jobb az egyik, mint a másik, megéri-e ez az eszköz ezt a pénzt? Vagy más gyártót, típust javasolnátok ebben a kategóriában...

Biztos ismeritek a típust, de az egyszerûség kedvéért bemásolom ide röviden:

1. verzió (~100k pénz) -Márka/típus: Keely's Axis

váz Aluminum alloy villa RST Neon TnL (Turn&Lock), 60mm, oil / coil+MCU / Lockout kormánycsapágy VP semi-integrated hajtómû SHIMANO TX71 (48x38x28T) e. váltó SHIMANO C 051 h. váltó SHIMANO Alivio váltókarok SHIMANO ST-EF50 EZ-fire Plus fékek APSE kerékagyak alu / SHIMANO RM30 felnik KELLYS Double Combat (eyelet) köpenyek RUBENA Flipper 700x35C - Silica Medium compound kormányszár KALLOY Uno kormány KALLOY Uno kormánytoldalék KALLOY Uno 3D lite nyeregcsõ KALLOY nyereg KBIX Cro

2. verzió (~130k pénz) -Márka/típus: Keely's Neos

váz Aluminum alloy villa RST Neon TnL (Turn&Lock), 60mm, oil / coil+MCU / Lockout kormánycsapágy RITCHEY Logic Zero integrated hajtómû TRUVATIV ISOflow Power Spline (48x36x26T) e. váltó SHIMANO Nexave T301 h. váltó SHIMANO Deore váltókarok SHIMANO Deore ST-M510 Rapidfire Plus fékek APSE kerékagyak alu / SHIMANO RM30 felnik KELLYS Double Combat (eyelet) köpenyek RUBENA Flipper 700x35C - Silica Medium compound kormányszár ZOOM - adjustable kormány KALLOY Uno kormánytoldalék KALLOY Uno 3D lite nyeregcsõ ZOOM - suspension nyereg KBIX CrossLine

Nagyon megköszönök minden segítõ és jó tanácsot.

Gabrieel

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
MErida, ott figyel a Fox meg tetszik a hajtás de ezt neked kell eldöntened meg a pénztárcádnak.. Amúgy az Author váz+ a Merida cuccai:D:D

hazolee

hazolee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

SRAM / Sh vitát ne kezdjük se tii se a topikjában :)

ezzel egyet ertek. szerintem kb. egy kategoria es a tobbi hatarozza meg hogy melyik bringa lenne a jobb valasztas.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Az én véleményem és tapasztalatom szerint meg az xt vált jobban
"Minden hülyeség" by Tomidny

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

a sram x9 nem ekvivalens a shimano xt-vel?

az author jobb csõszettbõl van, az én véleményem és tapasztalatom szerint az x9 kicsit jobban mûxik mint az xt, ettõl független az xt hajtómû, a fox teló a kerkei és a merida egységessége miatt sztem az author messze nem rúg labdába,,,,

ja és a SRAM / Sh vitát ne kezdjük se tii se a topikjában :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hazolee

hazolee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Én a meridára szavazok, jobb a felszereltsége, szimpatikusabb,( de kinek a pap, kinek a papné)

a sram x9 nem ekvivalens a shimano xt-vel?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Sziasztok!

Ti a kettõ közül melyiket választanátok (ha az ár nem számít), és miért?

Author Master / Merida HFS 3000D

Én a meridára szavazok, jobb a felszereltsége, szimpatikusabb,( de kinek a pap, kinek a papné)
"Minden hülyeség" by Tomidny

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
authorban furcsállom a felnit, a merida szépen felszerelt, de drága, szerintem az author!de várd meg az okosok válaszát

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hazolee

hazolee

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Ti a kettõ közül melyiket választanátok (ha az ár nem számít), és miért?

Author Master / Merida HFS 3000D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Sziasztok.

Úgy néz ki, hogy kellene nekem egy munkábajárós (IV. ker. <-> XI. ker.), túrázgatós, kicsit sportos bringa. Ahogy néztem a piacot, ez a cross típus lenne nekem megfelelõ. Az ideális (ami nekem tetszik is) az Author Stratos, de az túl van a kereten. A bringa egészségpénztáros lesz, tehát nem lehet használt.
Amiket eddig néztem az egy Author Classic (87), Megallan Corvus Alivio (69), Caprine Tour Cross (65), esetleg Caprine Voyage, bár ez már inkább city-s. Más márkákat nem igazán néztem eddig.

Igazából az Author jön be, de nem vágom, hogy miért ennyivel több. Illetve melyiket érdemes venni ahhoz, hogy aztán késõbb tudjam fejleszteni?

Kösz a segítséget.

az author-nak asszem 27 féle krosszbicaja van, a magyar piacon nekik van a legnagyobb palettájuk ebben.nézz szét közte, a bikkmakk is ezt ajánlotta, de ha nem felejtem el, akkor kikeresem a crossbicajos bikemagomat , és segítek ha tudok!

de nálam hamarabb ezt már meg fogják tenni mások:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

mizu

mizu

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok.

Úgy néz ki, hogy kellene nekem egy munkábajárós (IV. ker. <-> XI. ker.), túrázgatós, kicsit sportos bringa. Ahogy néztem a piacot, ez a cross típus lenne nekem megfelelõ. Az ideális (ami nekem tetszik is) az Author Stratos, de az túl van a kereten. A bringa egészségpénztáros lesz, tehát nem lehet használt.
Amiket eddig néztem az egy Author Classic (87), Megallan Corvus Alivio (69), Caprine Tour Cross (65), esetleg Caprine Voyage, bár ez már inkább city-s. Más márkákat nem igazán néztem eddig.

Igazából az Author jön be, de nem vágom, hogy miért ennyivel több. Illetve melyiket érdemes venni ahhoz, hogy aztán késõbb tudjam fejleszteni?

Kösz a segítséget.

repuloszonyeg

repuloszonyeg

vendég

• fórumtag
  • 92 hozzászólás

Hella!

Tudjátok hol és ki forgalmaz Haro bringákat? Lehet-e kapni itthon egyáltalán?

Egy-két haro-t láttam a II.ker-i probikeban is.
" Azt a
sátrat könnyen észre fogjátok venni, van rajta álcaháló. :D "

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Köszi, megnézem!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Hello mindenki!!!

Kezdõ dirt/street-re kellene egy jó bringa, vagyis már van választott, csupána véleményetek szeretném kérni.

Tehát abszolút kezdõ dirt/streetre megfelel az UMF Hardy 5 ???

ha télleg csak kezdõ akkor szerintem tökéletes lesz!dee télleg csak kezdõ

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

Hella!

http://bombastic.hu/

Õk árulnak. Érdeklõdj náluk.

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Hella!

SounD

SounD

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hello mindenki!!!

Kezdõ dirt/street-re kellene egy jó bringa, vagyis már van választott, csupána véleményetek szeretném kérni.

Tehát abszolút kezdõ dirt/streetre megfelel az UMF Hardy 5 ???

BobacsekBob

BobacsekBob

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Hi!
Én egy lelkes amatõr vagyok és szeretnék átállni a MTB-ról országútira!!!!
Csak azt nem vágom, hogy mire kell figyelni a vásárlásnál!!
Ha tud valaki küldeni linket ami alapján el igazodom azt szívesen veszem!
/ha lehet magyar nyelvüt/
THX!!!

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
OFF

Vannak ilyen fényvisszaverõ csíkok... ki lehet nyújtani, de ha 'ráütöd' a karodra, rátekeredik. 2-300Ft, rárakod a gatyád szárára/lábadra és kezicsókolom :). Sokáig nekem se jutott eszembe :).

Ez óriási, ilyen van is nekem, sokkal jobb, mint a madzag, amivel szenvedtem eddig :).

Ja, és hihetetlen, ez is narancs színû, már lassan mindenem narancs/piros lesz, egyszínû összkép, mint egy versenyzõ :) (habár közöm nincs a versenyzéshez).

ON