Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
mc pite!egyik barátomnak ilyen bivaja van/volt (még megvan)
kikérjem a véleményét?60 kg de 165 cm!
vagy lejössz szolnokra és kollár összerak neked egy könnyû aluvázas acera/altus/alivio szettes teleszkópos merevfarú bicajt 40-ért.sok ember jár hozzá!írj privibe ha érdekel!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
hehe... "ha úgy érzi, hogy zötyög, kérjük szálljon le. nem rendeltetésszerûen használta a kerékpárt" :):)
ha ugyanolyan rendszerben határoznák meg a használati korlátozásokat, vajon mit kapnának tényleg ultragagyi bicók?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

nem harminc, hanem ötven, de a dekatlon prosiban pont ma láttam rockrider 6-ot ennyiért.. hátha érdemes megnézni. amúgy nem ismerem, de kicsit "biciklibbnek" néz ki a teszkósaknál..

Ez volt?
http://img186.images...abcd0002zw1.jpg
http://www.decathlon...8643/index.html

Q jó :D Nõi monti, olvassátok el a hazsnálati korlátozást: http://www.decathlon...9373/index.html

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tyüh... itteni bringaboltban venném meg ha tudom, egy pestrõl hazaszállítés csak igen indokolt esetben...
6.0 amúgy? 6.3at találtam de az sztem nem az lesz... Infót tudsz róla?

30felé konvergáló összeg annyiból lenne jó, hogy a ***bájkjára vettem egy Suntour mezei telót, normálisabb fékeket, pedállt, fékkart; de nekem orszgutiban uie teló tök vajpuhán mozog; ebben meg meg sem moccan alattam sem; gariban em tudtak vele mit kezdeni; mire 10kmt hazajöttem vele aszfalton a könyökömet már szétverte :(. Ha azt 15ért eltudom adni, akkor még ennyit hozzáraknék... 50K körül amennyit teker asszonypajti az már sok lenne nekem anyagilag; ha találok ilyen olcsóért használhatót (35 körül láttam ezeket a Ranger/Bossokat olcsóbb helyen pl) az akkor nagyon jó lenne. De életbe nem használtan islyetés nem hiszem hgoy túl patent lenne; de hát jobb helyet nem tudok utánajárni.

Ha tudtok könnyû merevfarút olcsóért az is érdekelne hasonló árfekvésben sajnos... Tudom, ennyiért nincsenek jó biciklik, de a könnyû/olcsó/tartósból az utóbbi szrencsére nem szempont...

(féloff: Jé, azt hittem Hauserbõl csak... kevésbé igényes/használható biciklik vannak, de van nekik jó is: Thunder SE/FS Rock Shox Tora 100mm, Full Deore, Avid fékek-elvileg BB5... 125ért nem is rossz!)

Ha 50ig lenne a limit esetleg; akkor 18"as váz, hölgynek való telóval milyen könnyû (merevfarú) gépet tudnátok ajánlani???

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Van-e arra esélyem, hogy 180cm magas, 60kg körüli hölgynek használható bicót találjak 30K körül?

nem harminc, hanem ötven, de a dekatlon prosiban pont ma láttam rockrider 6-ot ennyiért.. hátha érdemes megnézni. amúgy nem ismerem, de kicsit "biciklibbnek" néz ki a teszkósaknál..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tudom hogy nagyon rossz kérdés,(én is utálom ha nullából akarnak jót) de hátha volt már ilyen kérés és tudtok rá vmit:

Kedvesemnek a ******** foltozgatása helyett néznék vmi másik gépet, mert ebbe gurul a forint mégis egy ***.

Van-e arra esélyem, hogy 180cm magas, 60kg körüli hölgynek használható bicót találjak 30K körül? Esetleg nem tudom hogy a gagyifully-kat érdemes-e nézni, mert nem túl technikás, szal nem árt ha hátul van tag; és nagy emelkedõkön inkább tolás van mint tekerés, szal a pogózás annyira nem nagyon nagy baj, illetve klipsszel megpróbálkozunk... Ilyen Schwinn Ranger Fully/Boss Fully szerûség?
Feltöltött kép http://www.bicaj.hu/montainbike1.html

Fém hajtókar és fékkar az igény, gumiból ha nem 'semislick' van rajta akkor azt átrakjuk nem gond;... kb ennyi az igény. Fékpofából merg rakok 3 felületût, hgoy nedves felnin is fogjon rendesen... Ugye meg hogy a teleszkóp mozogjon is alatta. Vázméret 17-18" lenne kb ideális neki, nem?

Köszönöm a segítségeteket!

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Sziasztok!

Néhány tanácsra/infóra lenne szükségem, ide is megírom, hátha meglelem a helyes fórumot. :-)

Nos, bringavásárlás elött állok, a monti mellé szeretnék egy haladósabb gépet. Még nem döntöttem, hogy valami cross(tracking) gép legyen, vagy esetleg egy speeder (fitness). A jelöltek viszont már alakulóban, és ezekrõl szeretnék némi infót kérni:

- Merida Speeder T2 (úgy egészében véve milyen bringa, érdemes-e rászánni 140.000-et)

- Focus Arriba (sajnos nem tudom az árát, félek nem fér be a keretbe, de hátha...vélemény róla?)

- Focus Cariboo Peak (133.000) (nem hallottam még a márkáról, a gép tetszik, kérdés hogy az RST Neon-ML7 vajon ideális-e, a mechanikai lockout miatt.

- Leader Fox Paradox K07/15 (145.000) (nagyon pofás kis gép, az RST Vogue TnL szimpatikus, illetve nagyon pofásak a Vuelta Crosser kerekek (24 küllõ), kérdés hogy gyakorlatban is jók-e, vagy csak jól néznek ki?!)

És ami mind a 4 bringánál nagggyon érdekelne, az a SÚLY! De sajnos sehol nem találok róluk ilyen jellegû adatot. (ez közben változott elvileg a két speeder gép ~11 kg, a neten ezt találtam)

Tudom hogy nem egy kat. a fitness és a tracking, de sebaj, ettõl most tekintsünk el. :-)

Elõre is köszönök bármilyen hozzászólást!

Alfa

u.i.: (Halkan megjegyzem, hogy az abszolut befutó ez lenne: Focus Mares Cross, de ennyi pénzem nincs, és asszem nem is lesz. :-(( )

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
300-310bõl azért elég korrekt gépet lehet kihozni, fõleg, ha a drágább alkatrészeket külföldrõl rendeled meg és többen rendeltek (elenyészõ szállítási költség/fõ) meg itthon keresed az akciókat...

ez a cube pedig tényleg egy kicsit gyengébb, a tora nehéz, a hajtókarja octalinkes deore..akkor inkább már a merida vagy a magellan.

van itt még egy ilyen scott bicó esetleg:

http://www.actionspo...ike::10203.html

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
korrekt, a súlya fõleg. bár nem vagyok súlymániás, de 12 kiló alatt kéne kihozni.
az authornál az ár ami több, mint kéne.

dehát így van. ha az ember azt mondja, hogy van ötvenezre keróra, ugyis 60 lesz a vége, viszont 300 és 340 között már több a difi:(

http://www.bikerstre...eHardt/LTD3.htm

Cube limited team - 270.000, bár ezt gyengébbnek találom, mint a meridát, vagy a magellant.

nem egyszerû.

az épített gépek meg gondolom drágábbra jönnének ki, mint az egyben árult társaik, ugye?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Pyxis lenne az csak elírtam. Elöl kettõ hátul max. 4-5 csapágy lehet.

értettem én, nem is neked írtam, hanem izomhodnak, mint lehetséges jelöltet. :)

ez az author is korrekt.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

magellan '07 crux x-9 disc? ez 240ért van ajánlott kisker áron...
a dupla csapágyas meg szerintem azt jelenti, hogy mindkét oldalon dupla csapágy van, tehát összesen 4 db.

Pyxis lenne az csak elírtam. Elöl kettõ hátul max. 4-5 csapágy lehet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Vagy irónia, hogy nem vagyunk európa szerves része :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Majometetés.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mi ez az európai ár 499ezer, magyar ár 340ezer (authornál)? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

az agyak a meridán xt-k, a magellanon b+ ok. mit jelent, hogy dupkl csapágyas? ez a magellanéhoz van írva.

dejó, hogy az egyiknél a vázméret párossával megy, a másiknál meg páratlan:) 190 centi vagyok kb, 18as, vagy 19es lenne talán jó méret neke, ezeknek kéne a súlya, keresgélek én is szorgalmasan.

most még ez a 2 ke van górcsõ alatt, de lesz még több is tuti, ami megtetszik. iylen árban mondhattok még mit érdemes nézegetni, nyugodtan:)

ilyen 3 kilóból már esetleg építhetsz akár jobb vázra is..legalábbis igényesebbre....

esetleg ez ?
bár kicsit drágább, de easton csõszettes váz

http://www.author-hu...mod=tip&ev=2007
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Kacsintgatok 2 keró fele is.

Az egyik a Magellan pyxis xt disc 2007 http://www.csekert.h...03@@693654793#1

A másik a Merida tfs 900 disc 2007 http://www.bikefun.h..._tfs_900_d.html

Az a baj, hogy súlyadatokat a magellánnál egyáltalán nem látok, a meridánál meg nem egyeznek az adatok, mert más, ha a bikefun-on nézem, és más ha a merida honlapján :P

én gondolkodás néklül megvenném a fehér Meridát!!!!

XTagyak, juicy5 fékek,

a többi meg úgyis UA!!!
ha OVAL cuccokat akarsz, az X-missiont meg párezerbõl lecserélheted
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
cruxot tán ócsóbban is tudsz szerezni mint 240 ;)

privi ment.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
recon teljesen kiválló teló, nekem is az van a pyxis-embe, szerintem nagyon jól mozog, én teljesen meg vagyok vele elégedve!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
úgy látom, nagyon tetszik neked az a fox teló:) melyik az pontosan? egyébként most egy fos rst capa t5 telóm van, az éppen elég most. tora, vagy recon bõven jó nekem, de kíváncsi vagyok, melyik fox az.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
magellan '07 crux x-9 disc? ez 240ért van ajánlott kisker áron, a boltban némi ráfizetéssel kérsz LX hajtómûvet a truva helyett, a torát feldobod az apróra, ha nehéznek/rossznak találod, a maradék ~60at hozzácsapva pedig már majdnem megvan a foxravaló...

a váz geometriája ~ugyanaz, a különbség csak az, hogy a crux az nem superlight 7005-ös alu, hanem csak sima 7005-ös.
ha nem ragaszkodsz a shimano váltáshoz, akkor én ezt venném, a maradék 60ból meg lecserélném a villát és a hajtókart (ha ezt nem sikerült a boltban elintézni már az eeljén)...

a dupla csapágyas meg szerintem azt jelenti, hogy mindkét oldalon dupla csapágy van, tehát összesen 4 db.