Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Magellán Hydra is valami hasonló árban van. A Te magasságodhoz 19-es esetleg 20-as váz passzol.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok! Bicajt vennék, a Caprine Greenway és Forest között hezitálok, nem tudom a Forest ér-e 10000-el többet. Az alkatrészeket nem igazán ismerem.

Greenway:Váz: 6061 Alu, Villa/Teleszkóp: Suntour M2000, Hajtómû: Alu, fékek:Trinity, Fékkar: Trinity, Váltó kar: Shimano-Revo 43/7, Elsõ váltó: Shimano C051,Hátsó váltó: Shimano TX 30,Fogaskoszorú: Shimano
Felni: Mach dupla falú

Forest:Váz: 6061 alu, Villa/Teleszkóp: Suntour XCT, Hajtómû: Alu
Fékek: Trinity BR-115, Fék/Váltókar: Shimano STEF 29/7
Elsõ váltó: Shimano C051, Hátsó váltó: Shimano Altus
Fogaskoszorú: Shimano, Felni: Mach dupla falú

Elsõsorban városban(aszfalt) használnám, néha enyhe terepen, ugrások és egyéb "durvulások" nem érdekelnek. 183 cm vagyok, ahhoz mekkora vázméretet válasszak? Esetleg 50000 környékén tudtok valami jobb bicajt?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sárgával fõ probléma hogy sárga.
Használt Judy vagy hasonló már kotyog mint a *****, olyat nem akarok, egy teló újonna meg egy huszas, és az még ált kemény is... hiába jó mondjuk a váltás a srágán.

A Focus meg kicsit drága; plusz teló kemény, szimpla felni, nem bejövõs; néztem mindkettõt elsõ körben is :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
és ehhez mit szólsz?
http://apro.bikemag....ct=72138&cat=12

jó alkatrészek, jó váz, úgy fejleszted ahogy akarod...
a maradék pénzbõl meg vehetsz rá mondjuk egy használt rs judyt

vagy ez, igaz ez drágább
http://apro.bikemag....ct=71909&cat=12
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Na, elsõ elvileg 18"as, fék promax, teló RST, valszínû capa. Elsõ és 3. tetszik neki, 3. le van kicsit gatyásodva nekem nem igazán tetszik. Képeket ma/holnap kapok róla (elsõrõl), gyári festés, rendes stucni van rajta(ergó könnyen cserélhetõ álíltható treking stucnira ha nem lenne jó Kedvesemnek), gumi hátul 80%os, elölre kell vmi, sor+lánc állítólag jó állapotban. Szerintetek?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hmm, annyiért jó vétel és még tetszene is asszoynak... én most 3at láttam ami nagyjából jó lenne...

http://apro.bikemag....ct=70477&cat=12 (kb 16os lehet a váz :( )
http://apro.bikemag....ct=72133&cat=12(lehet hogy a 20as váz már nagy lenne 180centire?)
http://apro.bikemag....ct=67361&cat=12 (nem hiszem hogy tetszene asszonypajtinak)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
jah ezt pedig egy másik bnõmnek vettük az aproból 45-ért
(full alivio)

Feltöltött kép

szal ki lehet hozni használtan is jobb bringákat kevés pénzért

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Még egy kép az elvileg Rockrider 6-ról...
http://img107.images...abcd0001ek1.jpg
Decathlonazt mondta hogy francia honlapon fenn kéne lennie, de se ott se a gyártó honlapján nincs kép róla... infó sincs.

Mizie: OK :) Hát, szükség esetén építek, bár ilyen olcsó gépnél félek hogy sokba fájna egy épített gép...
Ha építek, milyenteleszkóp és váz iylen árkategóriában? Többi sima ügy Acrea/olcsó küllõk, erõsített felnik, elölre gyorszáras agy, treking állítható stucni, fém cuccok rajta, vmi suntour hajtómû megaranges sorral olcsó sram láccal, B+ fékek, elölre 3 felületû pofával, vmi olcsó hajlított kormány a szivacsos markolattal, B+ Unisex nyereg vszínû, Black Jack gumi; vagy amit ajánlotok ha tudtok hasonló könnyebbet olcsóért...

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
én 1 hónapja "adtam át" bnõmnek az "új" bringáját.

egy polaris vázra építettem neki kb 40-50-bõl a gépet.
használt és új alkatrészekbõl

a nyerget közösen választottuk (meg a kesztyût is -amin vannak "csillogós-gyöngyös izék ami nagyon szupi"-)

forgatható trekking stucnit raktam fel rá, azt is legmagasabb szögben.
markolatból egy BBB ergonomikusat, mert a szivacsot nagyon markolta ( :D )
és fájt a keze, de ez most nagyon bejön neki.

a nyereg természetesen szite teljesen leeresztve mert csakis
úgy lehet hogy leérjen a lába bármikor.

úgyhogy a bringa jó, csak akkor van sírás ha fölfelé kell menni Feltöltött kép

majd postolok a bringáról képet és setupot a nyomulós topicba

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Uhh...
-Bukó/kesztyû/szemüveg van, most is használt.
-Használt gép esetleg szóbajöhet, de ált felette láttam vagy hokit, ami nagyjából jó lenne olyat nem nagyon, illetve autó híjján nem mindenhonnan tudnánk elhozni/megnézni.
-Én asszonykám sem szereti a szélesebb nyerget, ha az alap nem lesz jó akor egy B+ Unisex lesz sztem a nyertes.
-Biciklis rucit nem vesz fel, de arar befogott ruci már van - mellesleg keret sincs rá :(
-Gumiban oylat akarok aminek kis gördülési ellenállása van és terepen is használható, esetleg Schwalbe Balck Jack, ami kb megfelel a kritériumoknak, és 2,1 hogy kényelmes/jól tapadó legyen.

Camping Joe, megköszönném az olcsó Mongooseokat ha meglesnéd/dobnál linket, itteni biciklis tud MOngoosekat, neten viszont keveset találok itthon.

-Igen, külsõ tudom hogy nehéz ügy lesz; azért kell elõször némi alternatívát felmutatnom :)
-Markolatra most is ilyen van neki, vastag kényelmes szivacs; annyira jó hogy lehet hogy a Ritchey markoaltomat is ilyenre cserélem mert az nekem véjkony. Valszínû újra is iylet rakok neki, 350Ft.
-Rugós nyeregcsõ az tartalék ötlet; nem muszi hogy fully legyen, de 30ig a fullyk sem szarabbak mint a 30ig kapható merevfarúak, és vmennyire terepen meg városban is jól jönne neki sztem. Ma direkt lestem 1-2õt az úton, egyenesben szerencsére nem pogóznak, fölfele sem nagyon fog; szal meglesem mennyivelnehzebb, ha nem nagyon akkor alternatíva.
-Gumit írtam fentebb, nagyobb biztonság/komfort miatt inkább 2,1es Black Jack, gondolkoztam a semislicken is, de azzal lefele gyanítom jobban parázna.
-Teleszkóppal az a baj hogy amit tuti jó lenne neki az drága. Ha egy J2est veszek puhább rugóval az már 25K, és rugó mire megjön 2 hónap. Suntourokban reménykedek, abban vannak fincsi puhák - bár egyikkel épp most coptuk be mert kõkemény érkezett belõle :(.
-Magasabban használja anyerget mint én szal azzal np :D
- Stucniból lehet hogy ilyen treking álílthatót dobunk be, vagy egy 35°osat, olyan hosszút hogy kényelmes legyen neki...
-Km óra nem lesz, felesleges extra :D. Õt nem érdekli mennyivel megyünk... ha lesz, akkor a boltban elfekvõ 3900Ftos wireless órám amit még nem vittek el... de rendesen állítombe, mert nem szereti ha 'átverem' ;)

Tudja hogy limitált anyagiak vannak, és most is olyan géppel teker ami kicsi neki, nem túl kényelmes és nem is tetszik, fõleg azért nem mert tekerni kell :D. De megpróbálok konszenzusra jutni vele :). Asszem 14es lehet a váz most alatta, mire én haza tekertem vele 10kmt már fájt a hátam... borzasztó. Következõ 18" körüli lesz; illetve 28as kerekû modellt nem tudtok eme kategóriában? Vagy az nagyon ritka? Sztem neki bejönne a 28as kerék...

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
a km-órás tipp szerintem a hónap tippje, és nekem is jól kezdõdik a napom, hogy elolvatsam :D

szerintem ha jánynak keres az ember bringát, hiába hallgat a többi férfitársára, mert ha meg is találjuk a SZERINTÜNK megfelelõ kétkerekût, elmegy a lány meg a fiú a boltba, ÉS BORUL AZ EGÉSZ!

tapasztalat, tudnék mesélni:)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

súly - a 11-12 kiló nagyon kevés, nem tudom találsz-e ilyen árban hasonlót

ja igen... a jellemzõ inkább 13+, és az is merevvillával, ebben az árban..

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

és egy jó tipp: ha kilométerórát is teszel fel neki, akkor ne 26"os kereket állíts be, hanem mondjuk 28"ast.

:D:D

én kiemelném a leírtak közül az aszfaltra nem terepgumi (aprómintás is jól tud gurulni, és nagyon érezhetõ a különbség egy durva terepgumihoz képest), és a betétes naci kifejezéseket, szerintem sokat számítanak.
ja, és szivacsmarkolat meg Acor 900 Ft, én is ilyet használok..

az említett nem mozgó telóban van csillapítás? szedd ki, hátha megmozdul! :)

#2900: nem ismerem a felsoroltakat, de ha most keresnék 27"-es bicót, Authoréknál néznék körül elõször.. (author-hungary.com)
bocs a reklámért, nem vagyok érdekelt :)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
nem vagyok otthon ezekben a kerókban otthon, de ugye tudod, hogy a cross és a trekking nem ugyanaz?!

amit te keresek, az cross lesz szerintem.

nézd meg a ezeket is, van választék náluk is.
kellys cross kerók

súly - a 11-12 kiló nagyon kevés, nem tudom találsz-e ilyen árban hasonlót

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Csak #2900-et szeretném picit felhozni, hátha ahhoz is hozzá tud szólni valaki. :-) Naon jó lenne...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kala jól öszefoglalta a lényeget.

ehhez én annyit tennék hozzá, hogy:

- ha a hölgy azt mondja, hogy nem szép, akkor az nem szép, és kész. hiába full xtr a bringa foxxal meg crossmax slr-el, ha nem tetszik a színe, akkor csakazértis kínlódás lesz vele tekerni, hiába gurul gyakorlatilag magától.
- lehet kapni direkte nõi kerékpáros szoknyát, bikeartban láttam, vagy estleg olyan, hagyományos szabadidõnadrágot, amiben van betét is, de mégsem feszülõs (ezmeg decathlon)...mindegyik olyan 4000-5000 forintos cucc. ha esetleg a hölgy kényelmetlenül érezné magát a feszülõs naciban alsó nélkül...bár 10bõl 6 lány úgyis farmerban szeret tekerni. és valljuk be férfiasan, nem is olyan rossz szokás ez ;)
- venni kell jó puha szivacsos markolatot. anyunak vettem a héten egy BBB szivacsost (ugyanez van IKE-ban meg ritchey wcsben is), a régi gumisat meg lenyúltam a városimra, és szerinte nagyságrendekkel kényelmesebb így a biciklije...az IKE/BBB az olyan 2000 HUF körül mozog, a a richárd wcs az meg 5000.
- ha hátsó rugózás kell, akkor már inkább valami jobbfajta rugós nyeregcsõ, és/vagy elasztomeres nyereg. (+ a kala által említett ballonos külsõ)
- nem tudom, mennyire akartok komolyan bringázni, de ha nem akarod igazán sziklás terepre vinni, csak földutak/murvás utak meg néha erdei ösvények kényelmes úrázos tempóban, és sok aszfaltakkor megfontolandó egy vékonyabb (1.8-1.9) semislick gumi...aszfalton jobban gördül, nem olyan nehéz hajtani, és murván/földuton is tart eléggé, sõt, túrázos tempóban erdei ösvényen is. persze sziklán meg kövön nem annyira ajánlott...
- ruhából csak az, amelyik neki tetszik az értlems áruak közül. (ez igaz a kesztyûre, a felsõre, a nadrágra, a sisakra és a szemüvegre is.)...
- próbálj meg még a boltban kérni puhább rugót a teleszkópba, a gyári rugók általában alig mozognak egy könnyebb leányzó alatt. vannak direkt lányoknak kifejlesztett telók is, azok elvileg puhábbak valamivel. a legjobb persze a személyrefújható levegõs teló lenne, de az meg $.
- ne próbáld meg rászoktatni a nyújtott lábbal való tekerésre. ha neki az nem biztonságos, akkor nem biztonságos, hadd tegye lejjebb a nyerget. valószínûleg nem fog 70-80 km-eket tekerni egyfolytában, ha meg igen, akkor hamar rájön magától is, hogy a ~nyújtott lábbal való tekerés a leghatékonyabb és legkímélõbb.
- próbálj meg neki inkább meredekebb kormányszárat és ívelt kormányt keresni, komfortosabban érzi magát majd a kevésbé elõredõlt teshelyzet miatt.

és egy jó tipp: ha kilométerórát is teszel fel neki, akkor ne 26"os kereket állíts be, hanem mondjuk 28"ast. motiválóan tud hatni és kedvet ad a további bringázáshoz, ha azt látja, hogy megtett 20 kilométert 25ös átlaggal, miközben csak 13at ment 17es átlaggal.;) ha meg egyeztetni akar a te óráddal, akkor meg csak annyit mondasz, hogy az rosszul van beállítva, de nem akarod átállítani, mert te már 1 éve azzal a beállítással írod az edzésnaplódat...:)

tehát a kulcsszavak: kinézet, komfort. egy átlagos lánynak -nem versenyzõ és nem komolyabb, hozzáértõ bringás- sokkal többet számít az, hogy szép bringája van és kényelmes tekerni, mint az, hogy xtr váltó helyett csak egy alivio van fent. amíg jól mûködik és vált, addig õt nem érdekli a mûszaki része. (kivéve ha mûszaki vonalon mozog az illetõ, ebben az esetben elnézést:)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem is a használt jobb ötlet, ~50e alatt nem nagyon lehet értelmes kerót kapni boltban.

Ha mégis újat akarsz, akkor az Altrix valóban nagyon jó ár/érték arányú, egy kedves, és egy még kedvesebb barátnõm :) is ilyennel futkározik (Storm és Cougar XT) és nagyon bejött nekik, amíg egy 70e-s Konával (Oahu, csak a Balkánra, illetve ide tervezett modell) rendesen ráfaragott egy ismerõsöm, mert hiába a relatíve magas ár, a gép szimplafalú felnivel, és menetes aggyal volt szerelve, mondanom sem kell, hogy folyamatos szívást eredményezett a gyenge kerék...

Szerintem, ha kis költségvetéssel dolgozol, akkor ne akarj össztelós gépet, csak sokkal nehezebb és problémásabb lesz, annyit nem dob a kényelmen, helyette inkább erõsebb, de könnyebb kerekekre költs, és olyan kiegészítõkre, amik megelõzik, hogy a leányzónak pár óra után pokol legyen a tekerés; kesztyû, biciklis naci, mez, és persze, bukósisak. Ezen felül törekedj olyan rendszerre, aminek könnyen cserélhetõek kopás/hiba esetén az elemei, és nem kell mindent kidobni, ha mondjuk meghal a hátsó agy, mert a boltban nem lelhetõ fel olyan régi cumó, ami kéne, hanem lehet fejleszteni...

Pár vmennyire friss tapasztalat;
- nem feltétlen áll meg az a tézis, hogy a nõk szélesebb nyergen érzik jól magukat
- ne hagyd a gyári pedált a gépen, medvetalpat rá, különben leesik a lába, persze figyelmeztesd, hogy pöttyös lesz a sípcsontja :)
- ált. nem szeretik a kantáros nacit (anatómiai okokból)
- ha durvább terepre mentek, célszerû egy ballonos, jó oldalfalvédelmû külsõt beszerezni, aminek harapós mintája van, és alacsony nyomáson feltenni, így egy kis többletsúlyért cserébe kényelmesebb és biztonságosabb lesz a tekerés

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

(féloff: Jé, azt hittem Hauserbõl csak... kevésbé igényes/használható biciklik vannak, de van nekik jó is: Thunder SE/FS Rock Shox Tora 100mm, Full Deore, Avid fékek-elvileg BB5... 125ért nem is rossz!)[/i]

az nem hauser hanem altrix, amúgy a felsõ/közép kategóriás 07-es bringáik tényleg meglepõen jó árban vannak.

és on: ennyi pénzért nem lenne érdemesebb használtban gondolkodni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hát akkor ejtve a theme.
mongoose nõi modellek?szerintem vannak olcsóbb tx-es bringáik valami suntour telóval úgy emléxem.holnap megnézzem neked?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ha vázat és teleszkópot mondasz onnantól nekem is megy köszi; de egyben olcsóbb ha van ilyen. Sajna Esztergom mellett lakok úgyhogy nem tudok lemenni...