Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Milyen bringát vegyek?

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
11925 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
írtam privit, tsandor..

tsandor

tsandor

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Kösz szépen, körbenézek!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztaltabb bringások vagytok mint én és ezért egy kis segitség kellene. Vennék egy új gépet és nem tudok dönteni melyiket.
A 2 lehetõségem, Kellys Salamander és a következõ bringa:
[link]
Fõleg az érdekelne, h mi a véleményetek az utóbbiról (120 000-ért tudnék hozzájutni)?
Elõre is kösz!

a telója és a fékje jobb mint a salamanderé a többi kb egyenértékû

esetleg nézz apróban szalamandrákat, ott van egy két tuningolt jó állapotú

pl
http://piacter.bikem...t=79055&cat=500
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tsandor

tsandor

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Tapasztaltabb bringások vagytok mint én és ezért egy kis segitség kellene. Vennék egy új gépet és nem tudok dönteni melyiket.
A 2 lehetõségem, Kellys Salamander és a következõ bringa:
[link]
Fõleg az érdekelne, h mi a véleményetek az utóbbiról (120 000-ért tudnék hozzájutni)?
Elõre is kösz!

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 hozzászólás
Sziasztok,

Elsõ komolyabb bringámat venném, és egy Merida Matts TFS 300 D-t néztem ki.
Tudtok ajánlani más márkából hasonló árban (155e)?
Teló szerencsére nem számít, mert van egy Marzocchi Z.1 Drop Off-om, ami beépülne.

Elõre is köszi a válaszokat.

Macsek

Macsek

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Tudnátok nekem segíteni? Megerõsítésre várok. 40 körül szeretnék biciklit venni, igazából városba, néha egy kis földút. A következõket néztem ki:
- Altrix Mistral 30
- Hauser Tense(Grizzly)
- Caprine Cherokee
- Gepida Mundo 300
- Gepida Mundo 400
Ahogy néztem Ti értetek hozzá.Köszi mindenkinek.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Tudom hogy egyszer már kérdeztem de még nem kaptam rá választ,,, így leszek bátor még1szer feltenni a kérdést:

"Láttam 1 nagyon jó bringát olcsón, feltünõen olcsón kiváncsi lennék h nektek mi a véleményetek róla, valami rejtett hibája lehet??

Az ár kb reális ha sürgõs,de ha nem lenne akkor is kb 250 lenne!
Hiba az rengeteg lehet.Kell vele menni egy kört.Végig nézni h nem kotyog nem szorul sehol.Vázon nincs-e repedés vagy bármin.Elsõsorban ezeket kell nézni.Ilyen áron viszont ne várj sértetlen festést! :D Remélem segítettem.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás

Üdv!
Láttam 1 nagyon jó bringát olcsón, feltünõen olcsón kiváncsi lennék h nektek mi a véleményetek róla, valami rejtett hibája lehet??
a bicó: http://apro.bikemag....t=76745&cat=500
válaszokat elõre is köszönöm

Sztem sok baja nem lehet. Annyira nem olcsó sztem ez az ára.Ha megakarod venni elkell menned megnézni, hogy nincs-e repedve stb. És utána veheted is

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Egyik barátomnak kellene segítenem egy, akár használt kerékpár beszerzésében.
Kizárólag városi használatról lenne szó és 20-30 ezret szánna rá.

Mivel én nem vagyok ebben a kategóriában ismerõs, ezért kérném a segítségeteket!

Thx a barátom nevében is!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok mi a véleményetek errõl a bicajról:
Rock machine heatwave 50 2007
Váz: Alu 6061 Prestige
Villa: Suntour SX XCT, 75 mm Kormány: Zoom
Kormányfej: Zoom ,Kormányfej készlet: Neco
Gumiköpeny: Kenda Kobra, 2.0,Felni: alu duplafalú
Agy elsõ: KT alu gyorszáras ,Agy hátsó: KT alu gyorszáras
Fogaskoszorú: Shimano HG30, 11-32T
Hajtómü: Shimano TX71, 28/38/48T ,Váltó elsõ: Shimano C051
Váltó hátsó: Shimano Acera, Váltókar: Shimano EF50
Fék: Promax Disc,Nyereg: Active,Nyeregcsõ: Zoom ,Súly: 14,65 kg.
60000-ért vesztegetik. A KT az vmi rövidítés vagy márka?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Nem tudtam hogy állítható, de örülök neki. Akkor asszem maradok a gyári guminál, minimális minta ugyan van rajta, talán nem lesz vele gond könnyebb terepen. Ha esetleg nem válik be, késõbb lecserélem.
Amúgy köszi a felajánlást :)
Már nagyon várom hogy délután mehessek érte.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Félrerakattam a boltban lévõ példányt, így holnapra ha minden jól megy újra bringatulajdonos lehetek.
Még egy dolog: nem tudom kinek van ilyen kellys axis bringája, de kiváncsi lennék a véleményére a gyári gumiról, nekem túlságosan vékonynak és barázdátlannak tûnik, mintha kimondottan aszfaltra szánták volna. Lehet érdemesebb lenne más külsõt választani? vagy nyugodtan mehetek vele terepre is?

nofene, megtetszett az enyém? ;)
igaz, nekem már szinte csak a váz az eredeti, de ettõl még jó bringa, úgy ahogy van, lehet menni vele és kész.. /a fékkar távolsága meg majd' minden karon állítható, ezén is/
tavaly még rücskösebb gummákkal adták õket, de nekem pont az volt a bajom, hogy nem elég aszfaltosak... ha eljössz értük, kölcsönadom õket a túrára :cool2:

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Na?
Valaki mondjon már róla 1 véleményt vagy vmi hozzáfûzni valót!!!:D

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Félrerakattam a boltban lévõ példányt, így holnapra ha minden jól megy újra bringatulajdonos lehetek.
Még egy dolog: nem tudom kinek van ilyen kellys axis bringája, de kiváncsi lennék a véleményére a gyári gumiról, nekem túlságosan vékonynak és barázdátlannak tûnik, mintha kimondottan aszfaltra szánták volna. Lehet érdemesebb lenne más külsõt választani? vagy nyugodtan mehetek vele terepre is?

imoka

imoka

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Nos örömmel jelentem hogy nem volt hiábavaló az itteni siránkozásom, néhány nap alatt megszületett a döntés, õ lenne az:

http://www.kellys-bi...9_196&pID=11765

17"-os méret jónak tûnt, kicsit passzentosan de még kényelmesen tudok álni a váz fölött, de egyéb méreteiben minden stimmel, kényelmesnek találtam a bringát. Nagyon tetszik a sportos dizájn és szerintem a felszereltsége is megfelel az árkategóriának. Még egy ergonómiai bakit találtam, miszerint a rövid ujjaimhoz kicsit távolinak tûnik a váltókaroktól a fékkar, de szerintem nem lesz gond.

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Kihagytam a linket az elõszõ hszolásomból:D:D:D
http://apro.bikemag....t=76745&cat=fav

Cambocha

Cambocha

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Tudom hogy egyszer már kérdeztem de még nem kaptam rá választ,,, így leszek bátor még1szer feltenni a kérdést:

"Láttam 1 nagyon jó bringát olcsón, feltünõen olcsón kiváncsi lennék h nektek mi a véleményetek róla, valami rejtett hibája lehet??

pixi

pixi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Teljesen kezdõ vagyok és szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen bringát vegyek. Mi biztos, hogy aluvázas, elsõ telós kellene. Városban + terepen is szeretnék tekerni. Kb. 50-60 eFT-ot szánok rá.
A Caprine Forest-rõl mi a véleményetek?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mûködni fog, legfeljebb nemlesz olyan sima a futása, reteszelése..

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Kicsit bajban vagyok, hogy melyik topicban kérdezzek, de talán nem leszek off.

A kérdésem az, hogy nézegetem az új bringákat, azon belül is a kerékegyakat. Van amikor van rajtuk márkajelzés, de van olyan, hogy semmi nincs rajta. (Pl. a Trek 1000-en sincs, amit vettem.)
Ebben az esetben ki gyártja a kerékagyat?
Vagy ilyenkor az a cég a gyártó, akinek a nevén a bringa fut?
Egyáltalán minõség szempontból hova lehet ezeket sorolni?
És utolsó kérdés: hogy tudom eldönteni, hogy mondjuk egy Shimano agy jobb-e, mint pl. egy Gepida vagy egy Univega bringában lévõ (felirat nélküli) agy? (Egyszerûen mondva, mire számítsak ha ilyen "noname" alkatrésszel veszek valamit...)?