Sziasztok!
Új belépõ vagyok, a segítségeteket szeretném kérni!
Sajnos 10 éve nem ültem bringán, 2-3 éve már tervbe volt véve bringavásárlás de valahogy mindig volt valami fontosabb. Most viszont hivatalos lettem egy 1 hetes kerékpáros túrára úgyhogy nem halogatnám tovább a dolgot. Addig eljutottam hogy valszeg egy merev mtb lenne jó választás számomra, mivel szeretném használni aszfalton túrázgatásra, de szívesen lemerészkednék vele könnyebb terepre, erdei, földutas bringázásra stb. Nagy igényeim nincsenek, egy néhány évig kitartó, megbízható bringa kellene, amivel el lehet menni néhány napos túrákra, elõ lehet venni szép idõben, akár napi rendszereséggel 1-2 órás "lightos" kerekezésre aszfalton vagy könnyebb terepekre. 26 éves vagyok és csak 60 kiló, szóval talán nem szempont az extrém masszivitás. Viszont gyarló módon szeretném ha a bringa jól nézne ki

. Pénzben 80-90 ezer környékére gondoltam, szerintem ez az összeghatár már megfelelne az elvárásaimnak.
Konkrétan a 2007-es gepida Sirmium nagyon tetszik, kiváncsi lennék hogy fenti egényeket mennyire elégíti ki. Nagyon tetszik a 2007-es Marida Mats TFS-100V, de ez árban már erõsen limit fölött van, de ha annyival jobb a Sirmiumnál, esetleg belevágnék. Tetszik még a 4400-as Trek, bár errõl a márkáról azt hallottam erõsen túlárazott, nem igazán a best-buy kategória.
Minden véleményt, tanácsot szívesen fogadok!
Üdv,
imoka