Jelentkezz be Regisztrálj
Milyen bringát vegyek?
Írta 2007. augusztus 02. - 10:02
Írta 2007. augusztus 02. - 10:01
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 02. - 09:53
Maratonra szánt gép nálam: legyen erõs, kissé túlépített is, hiszen én 93 kg vagyok.. a lefeléken sztem jól megyek, de csakis a tárcsafékben bízom, telóból ugyancsak a megbízhatóság, merevség fontos kezdõ szinten, 30-32 mm-es becsúszok 80-100 mm út merevfarú esetén... a hajtás legalább legyen Alivio vagy magasabb szintû... legalábbis mikor én vettem a gépet ezt tartottam fontosnak persze nem figyeltem még mindenre akkor: fékek, teló és ezekcserélve is lettek,mert kiderült,hogy tényleg nem erre valók.Miért?
Másfelõl nézve a dolgot: Milyen tulajdonságokat kell figyelembevenni egy maratonra szánt gépnél?
Írta 2007. augusztus 02. - 09:38
én ebben a kategóriában inkább magellan serpens - t, /az egy 20-assal drágább ugyan/ ha nem fér bele akkor meg egy polaris disc-et vennék/de abban még a boltban telócsere pl rs torára/....
ha sokat mész terepen és "elkap a gépszíj" elõbb útóbb mindegyikre fogsz költeni fejleszstésre, de ezekre sztem kevesebbet, alapból jobban használhatók szvsz...
Miért?
Másfelõl nézve a dolgot: Milyen tulajdonságokat kell figyelembevenni egy maratonra szánt gépnél?
Kela: Ment a válasz.
Írta 2007. augusztus 01. - 19:59
Írta 2007. augusztus 01. - 16:06
Sziasztok!
Szeretném ha a lehetõ legtöbben írnátok kérdésemre! Elõre is köszi!
Szóval szeretnék elkezdeni kerekezni csak bringám nincs hozzá!
Kérdésem: milyet vegyek?
Szempontok 82 kg-s férfi vagyok. A bringát terepen szeretném tekerni, kicsit zúzosabban, de ésszel. Mondhatni, hogy egy olyan gép kéne ami nagyon light DH-t bírja, vagy nem tudom mert nem nagyon vagyok otthon a témában....még . A bakonyban lenne használva gyors lejtõk kissebb ugratók erõsebb emelkedõk-re. Ami a legfontosabb az az ár. Sajan nem tehetem meg, hogy 80.000- fölé menjek. (tudom ez karcsú, de ez van) Segítsetek légyszíves, minnél többen ajánljatok valamit. Eddig Caprina Epik 30 a befutó mit szóltok? Köszönettel: Egy lelkes amatõr
Elõször is az a kérdés, hogy használtan vagy újonnan:)
Szerintem az epik30-at felejtsd el, bár ez csak az én véleményem. Ha újonnan akarsz venni, sztem egy Kona '07 Lana'i amit az ebike-on megkapsz 81ért, de mindenképpen jobban jársz egy használt bringával. A másik eldöntendõ kérdés az, hogy nálad mit jelent a nagyon light DH.
remélem azért valamit segítettem:)
Írta 2007. augusztus 01. - 15:40
Sziasztok!
Milyen biciklivel érdemes elkezdeni a maratonozást? Már régebb óta kacérkodok a gondolattal, de csak most jutottam el arra a pontra, hogy ki is próbáljam. Jelengleg egy sajátfejlesztésû aszfalt-túragépem van, ami nem igazán alkalmas a hosszabb terepezésre. Nem szeretnék 1 milliós csúcsgépet, de azért a Tesco Bike "színvonalat" is kerülném. Én egy Merida Matts TFS 100-D névre keresztelt biciklit néztem ki. Mi errõl a véleményetek? Kezdõ maratonosnak sok és túl magamutogató vagy esetleg felejtsem el, mert gyorsan magadja magát?
én ebben a kategóriában inkább magellan serpens - t, /az egy 20-assal drágább ugyan/ ha nem fér bele akkor meg egy polaris disc-et vennék/de abban még a boltban telócsere pl rs torára/....
ha sokat mész terepen és "elkap a gépszíj" elõbb útóbb mindegyikre fogsz költeni fejleszstésre, de ezekre sztem kevesebbet, alapból jobban használhatók szvsz...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. július 29. - 17:41
Szeretném ha a lehetõ legtöbben írnátok kérdésemre! Elõre is köszi!
Szóval szeretnék elkezdeni kerekezni csak bringám nincs hozzá!
Kérdésem: milyet vegyek?
Szempontok 82 kg-s férfi vagyok. A bringát terepen szeretném tekerni, kicsit zúzosabban, de ésszel. Mondhatni, hogy egy olyan gép kéne ami nagyon light DH-t bírja, vagy nem tudom mert nem nagyon vagyok otthon a témában....még . A bakonyban lenne használva gyors lejtõk kissebb ugratók erõsebb emelkedõk-re. Ami a legfontosabb az az ár. Sajan nem tehetem meg, hogy 80.000- fölé menjek. (tudom ez karcsú, de ez van) Segítsetek légyszíves, minnél többen ajánljatok valamit. Eddig Caprina Epik 30 a befutó mit szóltok? Köszönettel: Egy lelkes amatõr
Írta 2007. július 26. - 22:42
Írta 2007. július 26. - 22:28
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 26. - 22:27
Írta 2007. július 26. - 22:18
http://www.ktm-bikes...eed&kat=Offroad
Mindennapos városi használatra kellene.
Az elõzõ egy MTB volt, annál ez meglepõen "simábban" fut.
Szerk: a képpel ellentétben férfi vázasról van szó...
Írta 2007. július 26. - 22:13
Írta 2007. július 26. - 22:04
Írta 2007. július 26. - 21:54
Mivel a rohadékok ellopták a régi bringámat, ezért kénytelen vagyok egy újat venni. Találtam is egy nagyon szépet, minden szempontból megfelelne, csak egy gondom van vele: túl nagy. 175 cm vagyok, az ideális gép egy 50-es körüli lenne, ez viszont 58-as. A földön állva még éppen elférek a váz felett, a nyeregbõl pedig épp hogy leérek hábujjhegyen. Szóval nagyon a határon van a dolog.
Tapasztalt bringások véleményére lennék kíváncsi, hogy ez mennyire okozhat problémát.
Köszönöm a segítséget!
Írta 2007. július 21. - 20:35
Köszi a választ.felszereltségileg ugyan olyanok,a választás a tiéd...ebben a kategóriában szinte nincs különbség bicaj és bicaj között a nevét kivéve
Írta 2007. július 21. - 20:32
Köszi,akkor ránézésre fogok választani, de azt hiszem a Mundo 400 és a Winner közt, mert az aluváz azért vonz.szerintem ha a felszereltségükben nincs nagy különbség akkor a kinézet alapján válassz!!
Írta 2007. július 20. - 20:59
szerintem ha a felszereltségükben nincs nagy különbség akkor a kinézet alapján válassz!!Kicsit leszûkítem:
- Hauser Winner
- Hauser Tense(Grizzly)
- Gepida Mundo 300
- Gepida Mundo 400
Rábökne valaki egyre?:bell:
Írta 2007. július 20. - 14:53
Kicsit leszûkítem:
- Hauser Winner
- Hauser Tense(Grizzly)
- Gepida Mundo 300
- Gepida Mundo 400
felszereltségileg ugyan olyanok,a választás a tiéd...ebben a kategóriában szinte nincs különbség bicaj és bicaj között a nevét kivéve
Írta 2007. július 20. - 14:32
- Hauser Winner
- Hauser Tense(Grizzly)
- Gepida Mundo 300
- Gepida Mundo 400