Sziasztok !
Abszolút kezdõ vagyok, tehát elõre is elnézést kérek a feltenni szándékozott buta kérdéseimért. Azért itt is és az indexes fórumon is végigolvastam az utolsó ~30-30 oldalt, hátha ragad valami...
Elsõsorban városba (leginkább munkába járáshoz) keresek új kerékpárt, 50ezer (max. 60e) Ft.-om van rá. 195cm és 85kg vagyok, a bringát kíméletesen használnám.
Tehát, ha jól gondolom, nekem egy 28" trekking/cross bringára van szükségem 22"-os vázzal.
Sajnos a szezon elõtti akciókról - talán kevés kivételtõl eltekintve - lekéstem, így ennyiért nem várok túl sokat.
Mielõtt konkrét típusokra rákérdeznék, amivel szemezgetek, lenne néhány kérdésem:
1., Az acél váz az nagyon gáz ? Úgy vettem észre, hogy ugyanaz a bringa alu vázzal ~10 ezerrel többe kerül. Mi a lényeges különbség ? Úgy hallottam, hogy súlyra csak ~1kg.
Csak példának, jól gondolom, hogy ez az acélváz (és a merev villa) miatt olcsóbb ? :
http://www.xfactorne...9&mkod=16&db=20
2., A legtöbb alap bringán TX30, TX50 váltót írnak. Ha esetleg találok olyat amin Altus vagy Acera van, az lényeges különbség ?
3., Azt mondjátok, hogy ebben az árkategóriában inkább merev villást érdemes nézni. Nincs kivétel ? Tehát, viszonylag kíméletes használat mellett is valószínûleg rövidesen beadja a kulcsot a telós ? Van esetleg olyan márka, amelyik valamivel megízhatóbb ? (SUNTOUR, RST) Vagy ebben az árkategóriában ne számítsak ilyenre ?
Megint csak példának, ez a teló is nagyon gyenge ? :
http://webshop.speed...e&iProduct=16434., Egy kerékpárboltba betérve azt a tanácsot kaptam, hogy figyeljek arra, hogy milyen a hátsó agy, mert, ha rosszul választok, az megy alattam elõször tönkre. Mutatott kétféle típust a srác, azt hiszem a csapágyazás volt a különbség. Nem sokat jegyeztem meg belõle. Izé..., mire is figyeljek ?
5., Internetes rendeléseknél úgy látom, hogy lehet spórolni jópárezer forintot a bolti vásárláshoz képest. Viszont, ha valamiért gariztatni kell, akkor ugye oda kell visszajuttatni a kerót, ahol vettem ? Tehát nincs olyan, hogy az ország másik végébõl veszem és itt szervizelik, ugye ?
Bár lenne még, de így is még egyszer bocs a sok kérdésért. Ha bármelyikre válaszoltok, elõre is köszönöm !